Från och med nu så har även jag börjat blogga för Horseworld.

 

Så nu hittar ni mig på Här!


 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag var till Rånäs och tävlade i helgen. Nationell ponny dressyr. Jag startade 1 klass på Lördagen och en på Söndagen, FEI Mästerskap båda dagarna och på Söndagen var det Globenkval.

På Lördagen var det otroligt varmt! Riktig sommar värme, Men inte det bästa vädret att tävla i. Eller det beror på, Pia går alltid bäst när det är varmt ute eftersom då är hon varm och igång i kroppen. Men jag ska ju orka rida i det vädret också, Tror det var runt 26-28 grader!

Flera sa innan att banan var djup och lite tung, så jag utgick efter det och sa redan innan att jag skulle "safea" i ökningarna, speciellt travökningarna och låta henne "komma allt eftersom". För hon är väldigt känslig, minsta lilla så fattar hon galopp. Så jag måste vara väldigt still och rida ordentligt annars fattar hon galopp. Så satsade som sagt inget Men vela rida runt på en stadig ritt och vara nöjd.

Hon var fin blev dock lite stark i galoppen inne på banan, så hon blev lite spänd i sin skritt och gick lite snabbt i mellanåt. Men hon var stadig i sin takt och hade fin balans. inga taktmissar osv. Dock ett enkelt byte som hon travade in i då hon blev för stark. Men det räckte till 68,58% och jag kom 2:a! Efter Amanda som också tränar för Uffe tillsammans med mig! 


 

På söndagen var det mycket kallare ute och blåste en hel del, samt att det kom någon regnskur. Pia var väldigt Pigg och otroligt Tittig! 

Det var ännu lite tyngre inne på banan idag, Inne på framridningen var det tvärtom. Lite hårdare men ändå inte stumt! Pia tyckte om det väldigt mycket då hon funkar mycket bättre på fastare underlag! 

Inne på framridningen var hon superfin! Dock lite stoig i traven när jag skulle öka, Hon fattade galopp och började gå passagetrav och gick inte fram, Hon var otroligt känslig så redan då kände jag att jag inte kommer kunna satsa ett dugg i traven utan att hon skulle få gå med mindre "press" och leka runt lite, Så i traven så ser man ibland att hon försöker gå upp mot passage och blir lite ojämn i takten, Sedan så är ju travökningarna långt ifrån de som hon kan göra och brukar göra! 

Men ändå så var hon mycket finare idag! Bättre i formen, Lugnare i takten. Ser på filmen att jag kan sätta henne lite mer i serpentinbågarna då hon blir nästan lite framtung, Sedan är det ju då skritten i enkla byterna! Måste skritta mer. Men det blir mycket bättre på dagstorp för där är det fastare underlag, Pia har ju redan så dålig skritt. Så när det blir tungt underlag så blir det ännu jobbigare att skritta ordentligt så där av blir hon spänd. 

Hade dock en miss i ett enkelt byte där hon fattade fel galopp.. Missförstånd.

 

I denna klass slutade jag 3:a på 69,35%. Blev dock 2:a i Globenkvalet då Miranda är över 16. 

Längtar till ponnyderbyt! Om hon känns såhär fin och jag tänker på dessa saker så kommer det bli toppen! 

 

Otroligt roligt att så pass många kommer fram och berömmer oss för att Pia har blivit så otroligt fin! Flera som sett Pia med föregående ryttarna tycker att Pia är mycket finare nu! Vilket är otroligt roligt, Lika min tränare som har sett Pia med Marina. Han säger att Pia aldrig har varit finare! Riktigt roligt att höra, Då hon ändå är 18 år och var Utdömd för 2 år sedan men fortfarande bara blir finare och finare!


Likes

Comments

Nu ska jag ta tag i bloggningen igen! Jag var till Rånäs och tävlade i helgen, Kommer ett inlägg sedan om det och även en film. Nu på Torsdag så åker jag ner till Dagstorp(Skåne) på Ponny Derby. Det är fjärde året i rad jag åker dit! 

Jag tycker det är årets roligaste tävling! Otroligt fin anläggning, Jätte fint underlag på tävlingsbanorna, otroliga ridvägar! Det är hopptävling samtidigt vilket gör det ännu roligare då det är blandade grenar och mycket mer folk. Ska bli jätte roligt även i år! 

Efter Derbyt blir det lugnt en vecka sedan så åker jag ner till Uffe på Läger den 28 Juli-1 Augusti. Dock så ska jag dit utan häst för Fam. Markström (De som köpte Dollar) ska dit och då vill jag ju såklart vara där och se på träningarna! Kanske åker ner en av dagarna och tränar med Pia nu innan SM, Men inte alla dagarna!!

Sedan så är det ju SM i karlstad 15-18 Augusti!! Samma plats som förra året, Equality Riders. Enormt fin anläggning!

Sedan dagarna Efter SM så ska jag flytta till Bollnäs, Hästen ska med. Men jag flyttar helt själv till en liten 1:a i Bollnäs. Jag ska gå på Nytorps Hästgymnasium, Pia ska vara med i utbildningen. Ska bli otroligt roligt! Samtidigt som det är sorgligt att flytta i från alla här hemma då jag har bott här HELA mitt liv. Men jag kommer hem på helgerna, I allafall i början. Kommer bli väldigt ovant att bo helt själv! Handla mat, Städa/diska/tvätta, Laga mat osv. Men ändå spännande! 

Ska bli roligt att börja på gymnasium och flytta hemifrån och skaffa nya vänner och "börja om på nytt" dessutom så ska jag börja på ett hästgymnasium vilket inte gör saken sämre! 

Det är Nya ägare nu och betydligt mer satsning! Värkar jätte bra! 

 

Här hittar ni deras hemsida! smiley
 

Likes

Comments

Är på väg till Tierp för jag ska åka till Uffe på träningsläger fram till onsdag. Sedan så på fredagen ska vi åka till Karlstad på Carlstad sun summer cup. Jag ska tävla lördag, söndag.

Pia känns fin och pigg, väldigt tittade och otroligt vaksam!
Ska försöka blogga så mycket jag kan och om jag har internet!
Likes

Comments

Pappa är borta på syskonträff i Dalarna så jag har hand om Pia helt själv nu. Har gått med Pia i 2 dagar, hon har bara tagit det lugnt efter tävlingen och jag har varit noga med att linimentera benen. Idag ska jag rida ut en stund och bara jogga henne lite, hon känns riktigt fin. Dock lite slö eftersom hon går på gräs under dagarna.. Ska åka upp till stallet om någon timme, dom får gå in lite tidigare eftersom Det är så pass dåligt väder.

Likes

Comments

Helt sjukt! Anna-clara är i Segersta och tävlar sin FÖRSTA Nationella Tävling med Dollar, I första klassen red dom ihop 63,25% trots lite missar osv. 

Sen i andra klassen så hade han tydligen gått super bra! Hon red ihop 66,33% och fick sitt första SM-KVAL PÅ FÖRSTA NATIONELLA TÄVLINGEN!  Hur grymt är inte det!? 

 

Åh, önskar jag hade varit där och kollat..laughcool
Likes

Comments

Igår så red jag på utebanan på högbo, det var väldigt djupt underlag men jag försökte rida lite lösgörande och känna igenom
Henne till dagens tävling.

Hon kändes fin, blev dock dryg i traven. Fick inte igång traven som jag brukar, vilket också såklart beror på underlaget. Men hon var fortfarande fin och kändes stadig.

Nu har vi lastat och är påväg till segersta. Startar inte förens 17:04 ikväll, kom bara med i en klass! :)

Är förkyld också, imorse kunde jag inte prata för jag hade så ont i halsen och jag är snorig och Har lite feber.. Varför just nu till skolavslutningen och allt. Men det är nog borta till dess :)
Likes

Comments

Pia känns väldigt fin! I söndags så var hon lite öm i fram-senorna efter Lördagens tävling(då det inte var så bra underlag) Så för säkerhets skull så la jag på arnika bandage så fick det vara på över natten och gick med henne en sväng. Sedan igår var det mycket bättre! Jag skrittade ut på henne och hon kändes pigg och fin, La även idag på henne arnika bandage på båda frambenen. 

 

Idag så red jag ner till Högbos utebanan och joggade lite lång och låg. Hon kändes väldigt fin! Väldigt pigg och framåt och framför allt lyhörd! Testade att rida med ett Nova-bett idag, Hon kändes super fin och verkade fungera väldigt bra på det! laugh Jag vet dock inte helt säkert om man får tävla på det i dressyr, Det har varit mycket diskussioner om man får eller inte. Jag har sett några som tävlat med det men vill vara säker innan jag vågar mig på det. Man har inte fått göra det förut iallafall. Så om det är någon som vet om man får så får du gärna kommentera eller någonting! smiley

På Torsdag ska jag till Segersta och tävla. Det är Nationellt med Falsterbokval, Får hoppas att det går bra iallafall! 


Likes

Comments

Var till Bollnäs i Lördags och tävlade, Startade en Lätt A:P1. På framridningen så var hon SUPERFIN!  I traven var hon helt fantastisk! Satte lite mer tryck i henne så hon var på gränsen till att bli för het, Eftersom hon har varit lite "slö" efter att hon har börjat gått ute i sommarhagen och ätit gräs. Jag red fram i ridhuset där det var väldigt svalt och skönt, Så när jag skulle rida ner till tävlingsbanan så blev det som en "värme-chock" för det var så varmt ute. 

 

Nere på tävlingsbanan så kände jag att Pia blev lite "trögare" och hon tappade lite schwung eftersom jag inte fick lika mycket framåtbjudning. Sen var det lite sämre underlag på utebanan också vilket också gjorde att hon inte kunde ta för sig lika mycket som inne i ridhuset. Men jag tycket hon kändes fin, Hon var fin i formen. Kunde dock komma upp lite mer eftersom hon blev lite tung i handen när hon blev lite "trög" så då blev hon lite låg i formen. 

De missar jag hade var att efter första halten när jag skulle sätta igång till trav så fattade hon galopp, Vilket hon har fått för sig att göra under dom senaste tävlingarna.. Sen så kom jag in lite sent i en öppna då det blev lite missförstånd och hon trodde vi skulle snett igenom, Sen var hon spänd i skritten i enkla byterna. Annars så kändes hon fin och gjorde allt rätt, Jämfört med de andras ritter och % dom fick så trodde alla att jag skulle ligga runt 70-73%! 

Jag trodde på runt i allafall 68%, Blev lite besviken när jag fick mitt resultat på 64,7% då det var lite snålt och jag låg utanför placering, Vilket jag inte tyckte att jag skulle göra. Men vi var nöjd med Pia och det var huvudsaken! 

Efter jag hade ridit satt vi och kollade på de andra som red, Då såg man vilken konstig bedömning det var. Flera som var i närheten och låg runt 64% som inte var värd de %. Jag kollade på filmen från min ritt och jämförde med de andras.  Aja, alla domare dömer olika och det var ingen "viktig" tävling så det är inte så mycket att bry sig om. :)

 

 

  

Likes

Comments