View tracker

Jag har en äldre bror vars lägenhet har varit min för Augusti. Han har varit på semester i Spanien, så jag tog tillfället i akt för att få känna på det självständiga livet.

Nu har jag ju bara en månads erfarenhet. Så jag har inte fått uppleva eller behövt utföra alla moment som finns i en lägenhet. Exempelvis att tvätta i tvättstuga (tvättade hemma istället), köpa möbler eller betala hyra . MEN, jag har fått tillräckligt med erfarenhet för att få till ett bra inlägg om för- och nackdelarna jag stötte på. Så nedan hittar ni några av dem, med förhoppningsvis någorlunda bra beskrivningar till!


DET SKER VARKEN KLAGOMÅL PÅ ELLER OMPLACERING AV DET ORGANISERADE KAOSET

Nu brukar inte mina föräldrar städa efter mig, men det är lätt hänt att de lånar eller av omplacerar föremål i mitt rum. Och även ifall rummet är stökigt, är det en slags organiserad röra som jag har koll på.

DU STÅR ALLTID FÖR MATLAGNINGEN

Det är kul att planera och laga mat. Men finns det inte energi kvar till det är det mindre kul. Särskilt om man jobbat mycket eller sent.

DET CENTRALA LÄGET

I vanliga fall bor jag ute på landet, där varken kollektivtrafik eller infrastruktur är långt utvecklat. Så bara något så enkelt som en shoppingtur i stan kan vara omöjligt. Den här månaden har jag kunnat vara hemma på tio minuter efter en utekväll, istället för mer än 40 minuter.

DINA REGLER GÄLLER

Jag kan vara oense med både min mamma och låtsaspappa rätt ofta. Man vill gärna bestämma hur allt ska gå till. Som var saker ska vara, hur saker ska göras, när maten ska serveras, vilken mat som serveras OCH SÅ VIDARE.

HUNGER & HYGIEN KOSTAR

Jag trodde inte att det gick på så mycket då jag handlade lite åt gången. Men sen fick jag ett meddelande från Willys att jag fått personliga erbjudanden då jag handlat för över 1000 kronor hos dem. Jag kan ha överdrivit konsumtionen den första veckan eftersom jag bunkrade upp mig med allt möjligt, men efter det var jag faktiskt relativt ekonomisk.

MAN KAN VARA HUR OANSTÄNDIG MAN VILL

Öppen toadörr, svettiga träningskläder, lite kläder - Man kan kan göra lite vad man vill utan att en familjemedlem skriker till.

DISKEN MAN IBLAND SKJUTER UPP PÅ FÖRSVINNER INTE MAGISKT UNDER NATTEN

Nu sa jag att mina föräldrar inte skämmer bort mig med att städa upp efter mig. Men när det kommer till disk är det faktiskt en helt annan femma. För lagar någon mat är det oftast till alla, därför hjälps vi åt med disk. Så är det disk kvar tar den som ser/orkar det, det gäller även mig.

DU BLIR INTE VÄCKT AV FAMILJEMEDLEMMARNA

Vissa gånger är det inte avsiktligt och andra gånger tycker de att klockan är tillräckligt mycket för att kunna väsnas. Oavsett orsak så slipper du risken att bli väckt av familjen. Däribland inkluderas katten.

OVÄSEN FRÅN GRANNAR, TRAFIK OCH OM DU HAR RIKTIG OTUR BYGGARBETE

Det var vid flera tillfällen tutande bilar, stressade grannar eller bankande byggarbetare väckte mig ur min väl behövda skönhetssömn.. Som tur är har jag lätt för mig att somna om. 

Det var allt för det här inlägget. Som avslutning säger jag tusen tack till min underbara och omtänksamma bror som låtit mig låna lägenheten!

Likes

Comments

En söndagskväll som den här, då både lov och semestrar är över, är det lätt att folk känner känslor som olust, fruktan och oro. Att de känner ångest för helgens slut och vardagarnas början. Att de känner ångest för de fem kommande tidiga morgnarna som efterföljs av runt 6-8 timmars arbete. Att de känner söndagsångest.

Som den timanställda personen jag är, är det här däremot en känsla som inte längre existerar för mig. Jag har inget kontinuerligt schema och kan dessutom arbeta på helger. Så min ledighet kan både vara olika lång samt ske på olika dagar.

Då jag precis slutat skolan och har uthärdat en hel del söndagsångest njuter jag. Men jag är säker på att jag inom en snar framtid kommer sakna den. För en timanställning garanterar inte mycket arbetstider. Och jag vill arbeta mycket. Det är roligt, ett nytt levnadssätt och en inkomstkälla. För att inte glömma socialt (jag är kassör på Willys), vilket jag är i stort behov av.

Likes

Comments

Efter tre timmars bilresa igår lyckades jag idag vakna upp i Höganäs, en underbar stad belägen i Skåne precis vid kusten. Det är min mammas hemstad, jag har därför både släkt och vänner bosatta här och i byar runt omkring. 

Jag åker hit titt som tätt, och huvudanledningen för den här visiten är ett födelsedagskalas för min yngsta kusin Hilda.

Utöver kalaset står shopping, bad och umgänge med min kära mormor och morfar på schemat. Jag som inte kan träffa min mammas släkt spontant och regelbundet njuter verkligen av varje sekund som jag faktiskt träffar dem.

Likes

Comments

View tracker

Enda sedan jag var sex år och reste med min familj till Lalandia i Danmark har jag varit kär i att resa. Nu är kanske inte det den exkusiva drömsemestern. Men jag minns den än idag, den var perfekt. För precis som på alla andra resor fick jag uppleva den pirriga nedräkningen, de intressanta kulturskillnaderna och det annorlunda klimatet (det var lite annorlunda i alla fall). Och vad mer kan man begära?

Nu på senare år har jag även insett att det finns så otroligt mycket inspiration och lärdomar att samla runt om i världen. Alla länder har olika kulturer, problem, levnadsstandard och klimat och därmed olika sätt att tänka och agera på. Att resa kan ge mig insikter samt få mig att växa som person, och det är precis vad jag vill.

Likes

Comments

Det är en ny vecka, vecka 35 för att vara mer exakt! Och för att hjälpa er på traven med att göra den bra vill jag dela med mig av fem låtar som alltid får mig på fint humör!


Left Hand Free

alt-J

Sadness Disease

Urban Cone
Another One Bites the Dust

Queen

In The Beginning

K'NAAN

Dancing in The Moonlight

Toploader

Likes

Comments

Snart har sommarperioden nått sitt slut och skolperioden sin början. Trötta ungdomar som sovit på dagarna och varit uppe om nätterna får nu motstridigt vända tillbaks på sina dygn för att förbereda sig för ännu ett kommande skolår. Att året kommer innehålla tidiga mornar, långtråkiga lektioner och svåra uppgifter är en självklarhet. Lika självklart som att det även kommer innehålla härliga klasskamrater, passionerade lärare och skratt. Det är dags för att bedöma de nya eleverna på skolan och för ett efterlängtat återseende med de saknade och solbrända klasskamraterna!

Allt det här har varit en självklarhet för mig sedan jag började förskolan, vilket är ett tag sedan. Men det senaste skolåret var mitt sista då det avslutades med en aningen suddig fast väldigt rolig student. Så denna årliga ritual är nu ett minne blott (tills jag börjar läsa på högskolan) och det är dags för mig att skapa egna vardagsrutiner för det kommande året! 

Jag är fylld med blandade känslor! De är mestadels positiva, men det finns även en del av mig som är lite vilsen och rädd. Jag måste skapa mina egna anledningar till att gå upp, gå ut, klä upp mig och så vidare nu. Tidigare visste jag i princip hur morgondagen skulle se ut. Jag visste när jag skulle vakna, vad jag skulle ha på mig, vilka lektioner jag skulle ha, vilka personer jag skulle träffa och när jag skulle gå och lägga mig. Nu låter jag som en person som ÄLSKAR struktur och scheman. Det gör jag förvisso till en viss del. Men att vara spontan ligger mig också varmt om hjärtat. Så det som bekymrar mig är inte att det är upp till just mig att forma morgondagen. Utan att jag troligen inte kommer utnyttja varje morgondags fulla potential. Jag förutspår nämligen att majoriteten av mina dagar lär bestå av sena frukostar och ett ständigt serietittande. Istället för att vara produktiv och utföra berikande aktiviteter som exempelvis att uppdatera mitt CV, arbeta, lära, träffa kompisar, ta promenader, träna, städa, läsa, måla, fotografera eller hjälpa andra. 

Så jag startar nu den här bloggen i hopp om att motbevisa mig själv. Jag ska ta vara på mina dagar och mina färdigheter vilket kommer ge mig anledningar till uppdatera den här bloggen. För förhoppningsvis kommer det göra mina vardagar mer intressanta och roliga att läsa om. 

Så önska mig lycka till och ta er gärna tiden att läsa och se om jag lyckas fullfölja min plan!

Likes

Comments