Idag har jag vart på skolan för att signa upp för klasser och titta runt lite. Mr.Cunningham hjälpte mig med allt och han kommer även att vara min mentor i år. Super snäll och härlig! Träffade även min rektor och några andra som jobbar på skolan.

Skolan är väldigt stor med ca 2500 elever. Den är byggd i en stor fyrkant med en korridor som går runt så det är svårt att gå vilse. Varje våning har även en färg på skåpen och golven så att man kan alltid hålla koll på vart man är. Imorgon ska Mr.Cunningham sätta ihop mitt schema och sen när allt är klart kan jag berätta hur det ser ut, för än är det inte klart om jag får de klasser jag valt.

Efter vi vart på skolan skjutsade Betty mig och Carla till Holyoke mall som är ett SÅ stort shoppingmall. Där spenderade jag och Carla eftermiddagen och kvällen med shopping, middag och frozenyoghurt. Det var så många affärer och dom var så stora, nästan lite övervälmande. Tror vi var inne på forever 21 i säkert 1,5 timme, gick runt så länge och affären tog aldrig slut. Jag hade i alla fall en jättemysig kväll med Carla. Har föresten vart här i en vecka nu, tiden går fort.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag åkte jag, Carla, Carlas kompis och hennes dotter + dotterns kompis ca 1,5 h bil till Rhode Island för en dag på stranden. Det var jättebra väder och på eftermiddagen var det dags för eclipsen som har varit omtalad på nyheterna sens jag kom. Men så speciell tyckte jag inte att det var, allt blev bara lite mörkare men solen såg likadan ut. Vi hade en jättebra dag och på kvällen var vi ute och åt på ett steakhouse.

Likes

Comments

Igår (lördag) solade jag på förmiddagen och sen spenderade jag, Carla och Betty eftermiddagen med att fixa ett amerikans simkort till mig och kläder för skolan. (Eftersom min skola har väldigt strikt klädkod som jag skrev om i ett tidigare inlägg). Vi va på Marshalls vilket är en superstor affär som har ALLT! Köpte bland annat OPI nagellack för $3.99!! i Sverige kostar ett sånt minst 100kr. Betty sa att den affären kommer att vara min död och att jag kommer behöva fler resväskor hem på grund av den...

Idag har vi vart vid Brian och Taylors lake house för att passa Vance. Så vi har lekt, vart på promenad och hängt i solen. Jag åkte också ut med båten med grannarna så det var roligt att träffa nya människor och lära känna dom.

Nu har jag vart här i snart en vecka och jag trivs väldigt bra med familjen och vädret gör mig såå glad! Det ska bli kul att börja skolan om en vecka så att jag kan lära känna fler personer och några som är i min ålder.

Imorgon ska det bli jättefint väder så jag och Carla ska till stranden med hennes kompis. Det ska även va en eclips under dagen så den ska bli spännande att se!

Likes

Comments

Dagen började med ett språktest och sen åkte jag och Betty hem för att träffa Carla, som var utbytesstudent hos Betty för 9 år sen. Hon är från Finland och jobbar på Finnair så hon flyger ofta till New York så då kommer hon och hälsar på.

På eftermiddagen åkte vi tre för att träffa Bettys son Brian och hans familj som bor ca 40 minuter bort vid en jättefin sjö. Påvägen stannade vi hos Bettys kusin Marta för att träffa henne. Välframme hos Brian och Taylor (han sambo) badade och solade vi och hängde med deras barn Vance, han är 1,5 år och såå söt. Taylor är faktiskt halvsvenk så vi diskuterade lite typiska svenska grjer och hur det kommer sig att hon är halvsvensk. Sen åt vi middag och nu är vi hemma igen.

Har vart en väldigt bra dag med härligt väder och många härliga människor (och hundar)

Kram

Likes

Comments

Nu är jag äntligen påväg!! Imorse vinkade jag hejdå till familjen och just nu sitter jag på Edinburghflygplats och väntar på mitt anslutningsflyg till Hartford, flygplatsen där Betty kommer att hämta mig. Är så taggad på att äntligen träffa henne!


Ååå förresten, i lördags blev jag överraskad av mina vänner med en hejdåfest, sååå himla fint av dom, blev verkligen så glad!

Nu ska jag äta godis och försöka få tiden att gå fort.. Ha det bra så hörs vi när jag är i AMERIKA
Kram

Likes

Comments

Jag heter Malin och snart åker jag iväg för att spendera läsåret 17/18 i USA som utbytesstudent. Här på min blogg kan ni som vill följa mitt år. Jag kommer att bo i delstaten Massachusetts i en stad som heter Springfield, staden har ca 154 000 invånare och ligger emellan Boston och New York. (Hur underbart??)

Min värdfamilj består av min mamma Betty och hennes två pudlar, Isabella och Karma. Hon har haft utbytesstudenter (bara tjejer) hos henne i 10 år, så hon är väldigt engagerad. Jag har haft kontakt med Betty och även två tjejer från Norge och Finland som har bott hos henne i år och förra året och dom är verkligen så gulliga och har vart jättenöjda med deras år. Betty verkar också vara supersnäll! Hon har två söner som båda har egna barn, en bor i Kalifornien och en bor i närheten av oss.Skolan jag kommer att gå på heter Springfield Central High School (SCHS) och har blivit utnämnd till USAs mest utmanande high school 2017. Jag kommer att ha skoluniform, fast det är mer som en väldigt strikt klädkod för det finns tydliga regler om vad man ska ha på sig, ex inga märken får synas och man måste ha svarta byxor/kjol/shorts. Skolan börjar den 28 augusti och jag kommer att åka dit den 15 augusti. Så nu är det inte långt kvar!!


Likes

Comments