Vardag

​Har varit frånvarande här, har fått ett heltidsarbete och det tar all min energi just nu.

Har jobbat cirka en månad och trivs jättebra. Har fått förlängt till december och det känns underbart att arbeta igen!

Kommer nog vara lite tomt här men ska försöka uppdatera så ofta som möjligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Vardag

I morgon börjar jag mitt nya jobb, i några veckor kommer jag jobba heltid. Har inte jobbat heltid sen 2014 och är sjukt nervös över hur jag ska klara av detta. Jag är rädd för att min panikångest ska förstöra för mig och göra så jag misslyckas på jobbet. Men vet att det är hjärnspöken som skapar en massa kaos i mitt huvud. Varje dag så gör dessa hjärnspöken sig påminda, ibland är det ofta och ibland är det färre gånger. Vet att all min rädsla har ingen riktig grund, men när hjärnspökena är närvarande så spelar det ingen roll vad jag vet är sanning. Hjärnspökena gör det omöjligt att strunta i dem eller fortsätta utan att påverkas. Hur kan det som spökar i min hjärna vara så påtaglig att det hindra mitt liv?

Jag har kommit en lång bit på min resa mot ett häslosamt liv, både psykiskt och fysiskt, men har fortfarande en bit kvar. Har intalat mig hela helgen att jag ska klara att arbeta, och att jag kommer klara det utan att må dåligt. Visst hade jag en panikattack häromdagen men det gjorde att den värsta ångesten lättade.

Får påminna mig att jag är duktig, smart och kan klara allt jag vill göra. Varje dag är en kamp men jag kommer fortsätter kämpa tills jag vinner över mina hjärnspöken.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Även om det är långt mellan gångerna så får jag ännu panikångest. Idag är en sådan dag. Hade så mycket ångestkänslor denna veckan att det till slut kollapsade. Bröt ihop och kände mig fast i mig själv, i de stunder som panikångesten är värst vill jag bort, vill inte finnas just då. Att känna så är hemskt, något som jag inte önskar någon annan.

Men som min mamma säger, ta en dag i taget och försök att fokusera på den närmaste framtiden (d.v.s. morgondagen) och försök att släppa orosmoment som gäller längre fram i tiden. "Det som kommer då handskas vi med då."

Men just nu känns det svårt, för jag orkar inte leva just här just nu. Det är alldeles för svårt och gör för ont.

Känner mig arg, ledsen, irriterad och fylld med ångest. Även efter panikattacken jag hade för en stund sen. (Kanske beror på att min mens kom igår med, läs; PMS). Och därför har jag just nu tagit en paus från sociala medier, eller rättare sagt Facebook och instagram. Varför? Jo, för att alla som uttrycker sig på ett sätt som jag tolkar som bittert, argsint eller ledsamt tar jag på fel sätt. Mina tankegång går; "du ska väl vara glad för allt du har", eller "ta av dig offerkoftan och se vad du har istället". Det är något som inte är så farligt eller något som jag egentligen bryr mig om, men just nu stör det mig, då är det bättre att vara utan.

Likes

Comments

Mot ett hälsosammare liv

Goddagens,

Har kommit att tänka på hur mycket reklam som visas gällande godis, läsk och snabbmat. Är det bara för att jag försöker hålla mig borta från sådana saker som jag märker detta.

Hur ska man som sockerberoende bli fri när man hela tiden utsätts för reklam om sockerfyllda livsmedel. Jag tycker det är svårt att låta bli sockret just nu, och när man påminns om att det finns.

Det gäller inte bara reklam på teven, utan även reklam på youtube. Hur ska man stå emot sötsuget när man utsätts för sådan reklam.

Idag är det 22 dagar sen jag drack någon läsk eller åt godis, försöker minska på sockerintaget överlag. Känner mig så stolt över detta, men det har varit svårt att stå emot just igår och idag. Ska inte ge upp! Målet är att vara helt utan socker och sötningsmedel, vilket betyder att jag endast kommer äta ren mat. Jag är på rätt väg iallafall 😊

Likes

Comments

Mot ett hälsosammare liv

Idag är dag 20 utan läsk och godis. Känns jätte bra och mitt sötsug har minskat radikalt. Visst saknar jag sötsaker men det jag vinner på att utesluta socker så mycket som möjligt. Jag är piggare, magen mår bättre och jag känner mig så mycket bättre mentalt.

Mitt mål är att äta mer LCHF mat och minska på kolhydrater och dålig mat med en massa tillsatser. Har minskat en del med kolhydrater men har inte uteslutit kolhydrater helt (måste äta den mat jag har hemma innan jag köper ny).

Men det känns så bra just nu och känner mig motiverad och driven till att minska min vikt och minska i cm ;)

Bloggar inte så mycket just nu, midsommar och livet tog över. Ska börja jobba snart så kommer eventuellt inte orka blogga så mycket då heller. Kommer att uppdatera så ofta jag kan och orkar.

Kramar

Likes

Comments

Vardag

Dagarna passerar fort förbi, har haft fullt upp med att söka jobb, gå på intervjuer och försöka få rutiner i mitt liv. Det går sakta framåt.

Har en dålig dag igen, känner mig lättirriterad och ganska låg. Försöker hålla mitt humör uppe men det är svårt.

Idag tänkte jag bara ta det lugnt och bara vara.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Baksidan av psykisk ohälsa är att vardagliga saker, som exempel åka buss eller tåg, blir en riktig utmaning. Jag åker inte kollektivt ofta och hade jag råd att köra bilen så hade min ångest varit mycket värre. Så tack vare att jag har varit en fattig student så har det blivit bättre. Bara på ett år har det blivit mycket lättare att åka iväg med buss. Pendeltåg är fortfarande jobbigt, men det går.

Är på väg till Göteborg för jag ska på arbetsintervju, vilket jag inte hade klarat lika bra för ett år sen. Tack vare KBT så kan jag hantera dessa situationer.

En sak som jag dock märker är att jag inte vill sitta bredvid någon, en främling, jag står hellre i en timme för att undvika detta. Antar att det har med min sociala fobi, jag tränar på att inte få panik av att sitta bredvid någon som jag inte känner.

Som ni kan läsa är det inte bara att åka buss eller tåg, det är så mycket som snurrar runt i mitt huvud. Önskade att jag bara kunde slappna av och njuta av resan, men än så länge måste jag kämpa. Kommer vara helt slut sen när jag kommer hem..

Likes

Comments

Mot ett hälsosammare liv

​Idag har det gått en vecka sen sist jag åt något godis eller drack någon läsk. Känner mig ganska stolt (speciellt eftersom jag är sockerberoende), men idag har varit en jobbig dag. Mitt sötsug har varit närvarande hela dagen och jag satt nyss och funderade på om jag skulle beställa pizza och coca cola. Men det gjorde jag inte. Tog en dos av L-glutamin, som lchfingenjören tipsade om, och åt lite sen så var sötsugen under kontroll. 

Även om jag har en jobbig dag med mitt sötsug så har jag försökt att sysselsätta mig hela dagen, det kommer bli lättare när jag får ett jobb och bättre rutiner. Började dagen som vanligt med en lång promenad, vilket var även motigt. Men är glad nu att jag gjorde det, måste tänka på hur det känns efteråt. 


Försöker inte fokusera på vikten, det är ju "bara" ett nummer. Men vill så gärna gå ner mycket i vikt och bli "normal viktig". Det viktigaste för mig är att må bra, oavsett vad vågen visar, men mår inte bra just nu och känner mig inte bekväm i min egna kropp. Vill kunna vara ute på långa promenader utan att jag är helt slut, vill kunna ge min hund den motion som hon förtjänar. Vill se mig själv i spegeln och känna att det är en snygg och underbar tjej där. Vet att det inte beror på vilken storlek man har, utan att man älskar sig för den man är. Och är mycket medveten om att jag har en lång psykisk resa tillsammans med min fysiska hälsoresa. Det är det jag började med den 7 juni 2016. Började gå ut och promenera varje dag samt att jag började träna på min självkänsla då. 


Jag ska klara av detta och kommer att må bra!


Likes

Comments

Vardag

Denna veckan har varit bra! Även om jag "bara varit hemma" så har mitt humör varit bra och har inte låtit min arbetslöshet få mig att tappa min nyfunna motivation. Har varit ute på långa promenader varje dag, jag har ätit bra mat och varit utan godis och läsk hela veckan. Mitt mål för sommaren är att äta bättre och minska på sockret. Hoppas att jag finner orken att fortsätta på rätt spår. Tänkte skriva ett inlägg med enbart om min resa mot ett hälsosammare och lättare liv.

Det bästa med att inte har något annat att göra på dagarna är att Elsa får den motion och uppmärksamhet som jag inte har haft möjlighet att ge henne innan. Har de sista veckorna i skolan suttit med examensarbetet i stort sett varje dag (även lördag och söndag). Och då har Elsa inte fått den sysselsättning som hon behöver. Hon är blandras med bland annat terrier i sig, och hon behöver använda sin hjärna mycket för att vara lugn och harmonisk. Just nu så ligger hon bredvid mig och sover, vilket är underbart för då vet jag att jag gör rätt. Planerna är att hitta någon sysselsättning (lydnad eller agility) som vi kan gå på, men måste få ett jobb innan och må bättre än vad jag gör idag. Att gå på något aktivitet med Elsa går inte idag för att jag har svårt med att känna mig uttittad, och alla fel jag gör blir så stora. Så innan jag klarar av det så blir det sysselsättning bara mellan oss två.

Nu ska jag ta och fixa lite här hemma. Har ett projekt där jag ska rensa och storstäda hela min lägenhet. Kanske inte låter så roligt men jag älskar ordning och reda (vilket kan bero på mina tvångstankar).

Ha det fint!


Likes

Comments