Som rubriken lyder är det 11 dagar kvar till jul! 10 dagar om vi räknar med den svenska julen som är den 24e, här firar man den 25e. Shit vad jag är taggad. Älskar verkligen julen huur mycket som helst. Och trots att vi saknar snö så har jag värsta julkänslan, så på Netflix just nu visas det endast julfilmer.

Jag och Sadie träffade tomten på Walmart och var självklart tvungen att ta en bild. Sen så idag Torsdag så var det Ugly Christmas Sueter day, ni ser min och Christinas outfit på bilden nedan.

Sen var jag bara tvungen att avsluta med dessa quotes för har hittat så många roliga senaste dagarna!

Happy Holidays!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tro det eller ej... Det snöade i Fredags! Älskar kontrasterna för veckan innan det kollade jag på julgranar när jag hade shorts på mig. Det var då kring 17 grader men nu var det -1 grad, men eftersom luften är så fuktig så skulle jag säga att det känns som -5. Iallafall så åkte vi först till skolan i fredags men sen kring 9 tiden började det snöa. Sen mer och mer och klockan 12 blev vi hemskickade. Det snöade ju verkligen inte mycket alls men jag förstår varför det blir en sån hysteri då ingen har vinterdäck och dom är helt enkelt inte utrustade för att hantera snö. Var även kul hur alla hypade över snön då det sällan händer här.

Men det roliga var att klockan 2 så var mycket av snön borta. Ni kan se på bilden nedan hur mycket snö det var klockan 2. Haha alltså ingen alls förutom på vissa gräsplättar. Körde dessutom denna roliga grej, vet inte riktigt vad det kallas för men kul var det.

Likes

Comments

Vad var din första tanke när du klev ut ur planet?

Wow, det är riktigt varmt ute. Verkligen jätte varmt!

Vad är det konstigaste du ätit hittills?

Kan faktiskt inte komma på något super konstigt.

Har du gjort något hittills som du aldrig trodde var möjligt?

Jag försöker att tänka att inget är omöjligt. Men faktum att jag sprang Cross Country i cirka 2 veckor😂

Vad har varit din största utmaning hittills?

Att försöka att inte äta allt för onyttigt... Haha riktigt svårt faktiskt.

Vad tycker du om skolan i ditt värdland?

Jag älskar skolan här! Särskilt alla skolsporter och high school spiriten. Det är något som jag tycker Sverige borde börja med.

Sen gillar jag även att man har samma schema varje dag. Var skeptiskt till det i början men på något sätt så går dagarna mycket snabbare och man lär sig faktiskt mycket mer, eftersom man hinner inte glömma det man lärt sig innan nästa lektion dagen därpå. Men vissa dagar hade det varit skönt med lite variation och särskilt sovmorgon. För här börjar jag 7.30 varje dag...

Hur klär sig folk i ditt hemland (din åsikt)?

Mycket bättre än jag faktikst trodde. I Sverige får vi nog bilden att dom går till skolan i sina pyjamaser, och helt enkelt inte bryr sig om hur dom klär sig. Men håller faktiskt inte med om det. Jag föredrar dock det svenska modet.

En sak som jag älskar här borta som många bär är thights och en stor t shirt! Det är sååå bekvämt. Sen så är boots/stövlar väldigt populärt och jag gillar det, mest för att det är så annorlunda och ingen direkt modetrend i Sverige.

Om ditt utbytesår var en låt, vilken låt skulle det vara?

Måste ju självklart säga, ”sweet home Alabama”

Hur föreställer du dagen då du kommer hem?

Vill inte prata om det. Är fortfarande långt bort!

What did you think when you first stepped out of the plane?

Wow, it’s hot outside! Like really really hot.


What is the weirdest thing you have tasted so far?

Mmh can’t really think of anything super weird.


Have you done anything so far that you never thought was possible?

I try not to think that stuff is impossible but a thing I’m suprised that I did was running Cross Country for like two weeks. Haha😂


What has been the biggest challenge so far?

Trying to stay healthy, defiently!


How do you like the school in your host country?

I really love school here especially the High School Spirit and all the sports. We should start having school sports in Sweden it is so much fun!

I actually like having the same classes everyday. And a thing that is really good with that is that you learn so much more! But I must say I really do miss beginning school at 10 some days... And the swedish schoollunch, I miss that too!

How do people dress in your host country (in your opinion)?

Much better than I actually thought! Because in Sweden we often get to here that most Americans go to school in their pyjama and just don’t care about their clothes as much as we do. But I must say I disagree with that!

A thing that I love here that no one wears back at home is thights and big t-shirts. Another big thing here is boots and I kinda like it because it’s just so different from what people in Sweden would wear.

If your exchange year was a song, what would it be?

Ofc I gotta say ”Sweet home Alabama”


How do you imagine the day you are going home?

I don’t wanna talk about that

Tänkte avsluta inlägget med att skicka en bamsekram till alla därhemma, kommer sakna er extra mycket denna månad❤️

Likes

Comments

Äntligen är det Thanksgiving break! Ska bli riktigt skönt med en ledig vecka. Sen ska jag ju även få uppleva Thanksgiving vilket jag ser framemot super mycket. Startade lovet med att se min andra College game, men denna gång Auburn. Åkte med min kompis Macy och vi hade super roligt! Första matchen såg jag som sagt Alabama spela, och denna gång var det Auburn. Det är dom två största rivalerna och dom ska möta varandra nästa Lördag och det kallas för Iron Bowl. Det kommer verkligen bli en häftig upplevelse för här är man antingen en Auburn fan eller ett Alabama fan.

In English just for my American readers❤️:
It’s finally Thanksgiving break! It’s gonna be so nice with a week off from school. And I’m also looking forward to celebrate Thanksgiving a lot because we don’t have that holiday in Sweden. I started the break with my second College game, but this time Auburn played. I went with my friend Macy and we had a blast! It was Alabama that played the first game that I saw and this time like I said it was Auburn that was playing. And those two teams are the biggest rivals and they are playing against each other next Saturday, it’s called the Iron Bowl. It’s gonna be a really cool experience because here you are either an Auburn or an Alabama fan.

Likes

Comments

Tänkte ha en kort update om vad jag gjort senaste veckan. Vi var lediga från skolan förra fredagen vilket var jätte skönt. Det var nämligen Veterans Day, vilket är en amerikansk högtid. På Fredagen var jag med Macy och vi for och tog min bild till yearboken. Nu återstår det bara för mig att komma på en ”senior quote”. Sen på fredagkvällen så såg jag en film som hette Glass Castle med Stacy och Ken. Den filmen var så bra, rekommenderar den verkligen!

På lördagen åkte jag, Sadie och Haley (mina värdsystrar) och bowlade. Älskar att bowla så det var kul! Efter det hade vi en överrasknings middag för min värdmamma då hon fyllde år. Vi åt god mat och hade det trevligt! På söndagen åkte jag med mina kompisar till Huntsville för att ta bilder, sen gjorde jag inte så mycket mer.

Idag Tisdag är jag däremot hemma från skolan då jag vaknade upp med feber och värsta huvudvärken. Hatar att vara sjuk! Förhoppningsvis så är det bättre imorgon för vill inte missa skolan igen. Eftersom jag har alla mina 7 ämnen varje dag så är man borta en dag så missar man rätt så mycket. Men men vad ska man göra.

Våran söta hund Boss

Lite av bilderna som vi tog!

Likes

Comments

Hann med en snabbis till stranden förra helgen och det var såååå fint!

Våran skola hade första basketboll matchen idag och det var riktigt häftigt. Tjejerna förlorade tyvärr men killarna vann, Go knights!

Tänker även ha en till frågestund där jag svarar på frågor. Så ställ dom antingen i kommentarsfältet eller skriv dom på snapchat, malinisakssons

Hade det bra så länge!


Likes

Comments

Är verkligen super svårt att hinna med bloggen men jag försöker uppdatera så ofta som möjligt, för vet att när jag kommer kolla tillbaka om ett år så är det värt det. Men att sitta och skriva ett inlägg när allt man vill göra är att sova men man borde plugga är rätt så svårt ibland, hehe. Iallafall så tänkte jag skriva vad jag har haft för mig senaste tiden.

I Fredags hade jag ingen skola utan åkte istället till Huntsville för att heja på skolans volleyboll lag. Dom vann båda deras matcher och är därför vidare till State nånting är inte så super insatt men dom har iallafall en match i Birmingham på onsdag. Mellan dom två matcherna åkte jag med kompisar till gallerian för att äta och kolla runt. Efter andra matchen så åkte vi hem och direkt till våran Senior Tailgating. Det var våran Senior Night och sista fotbollsmatchen. Väldigt sorgligt! Kommer verkligen sakna det.

I Lördags prövade min värdfamilj kaviar, var inte så speciellt uppskattat speciellt av min värdsyster haha. Men det betyder mer kaviar till mig! Sen åkte jag Stacy, Sadie och hennes kompis till Guntersville för att kolla på bilar. Efter det åkte jag till Macy för att göra mig iordning för hennes födelsedag. Vi åkte till Huntsville och åt supergod mat. Var verkligen jättekul! Som ni kanske ha märkt så spenderar vi väldigt mycket tid i Huntsville. Efter det hade vi Halloweenmys och såg skräckisar.


Här är min senior cap.

Likes

Comments

Vilket företag åker du med?

Jag åker med EF. Jag valde dom för att jag har åkt på en språkresa med dom tidigare och kändes tryggt att åka med dom igen. Hittills har jag varit nöjd med mitt val det enda negativa som jag upplevt är väll att jag fick veta 1 vecka innan mitt avresedatum men helt ärligt så tyckte jag att det var bra för hann som inte bli riktigt nervös. Men tror bara inte att min mamma gillade det, hehe. Men annars så har EF varit jättebra!


Hur var din första dag i skolan?

Min första dag i skolan gick ändå relativt bra. Jag kände inte nån och hade inte heller träffat nån från min skola. Jag var ganska så nervös, mest inför att hitta till mina lektioner för tyckte verkligen att min skola var hur krånglig som helst. Men alla var verkligen supersnälla och hjälpte mig att hitta till mina lektioner. Fick hur mycket frågor som helst den dagen och fick nog upprepa mitt namn extremt många gånger, tror nog att varje lärare här har sitt egna sätt att säga mitt namn. Men men vad ska man göra😂 Ska egentligen inte klaga då mitt största problem min hela första månad var att jag inte kunde komma ihåg några namn.


Vad är det bästa med ett utbytesår?

Det är så mycket grejer som jag älskar med att vara på ett utbytesår. För det första så kommer du växa som person så otroligt mycket. Du lämnar din comfort zone och åker till ett ställe där du inte känner nån. Allting är nytt och spännande, sen även lite läskigt. Du står mer på egna ben då du inte har dina föräldrar med dig men sen kommer du få så mycket nya vänner, en ny familj och nya erfarenheter. Jag har haft mina tre bästa månader i hela mitt liv och ser i framemot kommande månader så mycket. Då jag får ständigt uppleva något nytt och allting är bara så sjukt häftigt. Så bara allting nytt och allting du lär dig är troligtvis det bästa med ett utbytesår.

Lite quotes som jag tycker är passande. Ha en bra vecka alla! Saknar alla er där hemma i Sverige❤️

  • Q/A

Likes

Comments

Efter skolan igår åkte jag med Christina, Macy och Shelby för att välja ut några pumpkins till Macy's pappa. Så vi passade på att ha en liten photoshoot i bilen. Sedan drog vi till favoritstället Chick Fil A. Det är väldigt populärt här i södra USA och deras Nuggets är sååå goda!

Idag tisdag har jag hunnit varit hos frissan, vilket var väldigt behövligt! Sen är det så mycket billigare här kostade 96 dollar, vilket är cirka 768 kronor. Iallafall så vart jag jätte nöjd. Efter det såg jag när Sadie cheerade på sin sista football game sen är det dags för basket. Nu ska jag göra lite läxor innan det är dags att sova.

Likes

Comments

Sista dagarna på Disney World var dom bästa. På onsdagen åkte vi till Epcot, det var ett jätte häftigt ställe som hade små delar av olika länder. Ett av dom länderna var Norge så snackade lite svenska med en av dom och det bästa av allt var att dom hade svenskt godis så köpte lite och kände mig nästan som hemma.

På torsdagen åkte vi till Animal Kingdom vilket är min favoritpark då dom har en Avatar del. Och jag älskar Avatar! Det var så sjukt häftigt hur dom byggt allting med stenarna i luften och alla möjliga avatar grejer överallt. Dom hade en åkgrek där som heter flight of passage, det är en virtuell grej där det ska kännas som att man åker på en Banshee. Det gjorde det minsann, guud vad det bar häftigt! Var helt ärligt nära på att släppa en tår under åket för det var så underbart. Det var faktiskt så bra så vi åkte dit på fredagen igen men denna gång utan fastpass, alltså vi fick inte skippa kön. Så vi stod i kö i 3 timmar för att åka denna grej igen, då borde ni förstå hur häftigt det va. Disney World var så sjukt häftigt och är så tacksam att jag fick följa❤️

Likes

Comments