Svenska: Vi hade som vanligt en lång håltimme så vi skippade skollunchen idag och gick till Barista. Ingen av oss hade varit hör innan och vi tyckte att det faktiskt var jättemysigt och lugnt och ett väldigt bra ställe om man vill plugga(det gjorde vi dock inte).

English: Find translator in the menu to the left.

Likes

Comments

Svenska: Jag har verkligen någon form av kärlek till skor från Joshua Sanders, det är som konstverk och sjuk kul att bara kolla igenom alla kollektioner. Jag erkänner att vissa skor är sjukt fula men vissa skor är även otroligt coola! Bör man dem rätt så kan det faktiskt bli väldigt häftigt och det finns allt från väldigt vågade skor till lite mer "normala" men med en twist!

English: Only in swedish, find a translator in the menu to the left.

Likes

Comments

Svenska: Imorse...eller vid 12 tiden brunchade familjen på resturang HAK som ligger i Scandic, det var supergott och stället var jättemysigt. Det enda jag kan klaga på var att det hade kunnat finnas fler vegetariska alternativ men allt som fanns var verkligen supergott! Men mitt favoritställe vad gäller brunch i Göteborg är fortfarande RITZ.

English: This morning me and my family went to resturang HAK in Scandic for brunch! It was really good and the place was very cozy. The only thing I can complain about is that there could have been more vegetarian alternatives.But my favourite place for Brunch in Gothenburg is still RITZ.

Likes

Comments

Watch: Michael Kors
Bracelet: Edblad
Bracelet: Hallbergs guld
Hair clip: Can't remember

Likes

Comments

Svenska: Detta var verkligen en resa att minnas! Grym skidåkning trots att det var lite sämre/mindre snö än vad det vanligtvis brukar vara där. Jag och Bea hade jätteroligt i Val Thorens och det roliga med att åka just dit var att många andra från gbg som man kände också var där! Man träffade alltid på någon man kände! Om ni funderar på att åka till Val Thorens så är det något jag rekomenderar till er som är beredda på att det är lite hålligång. Vill ni ha en avslappnande skidresa med familjen kanske ni ska överväga att åka till någon lite mindre skidort. Val Thorens är översvämmat av ungdomar vilket jag personligen bara tycker är roligt men jag kan förstå att en barnfamilj kanske inte vill ha stökiga ungdomar på hotellet etc. Men gillar man att blanda skidåkning med en rolig afterski och en bra upplevelse så är Val Thorens en jättebra kombination!

Skidåkningen: Mycket variation och fina pistade backar! Inte lika bra off pist och lite brist på svarta backar samt bra puckelpist. Men det finns gott om sköna backar och röda backar i överflöd! Så vill man ha en skön skidåkning så är backarna perfekt! Mycket liftar och olika system och oändligt många backar, så under en vecka i val Thorens hinner man knappt åka alla backar!

Lunchställen: Det finns lite olika ställen att äta på, jag och bea hittade ett favoritställe som låg mitt i backen där man sedan kunde välja mellan ett par liftar att ta efter lunchen. Man kan även åka hela vägen upp på över 3000 meter och luncha på toppen vilket vi gjorde en dag, dock får man vara beredd på att kriga för att få en sittplats ute! Otrolig utsikt där! Dock kan jag säga att det var riktigt svårt att hitta bra vegetarisk mat, man kan räkna med att det nästan blir pizza varje dag vilket jag tyckte var riktigt dåligt! Så jag kommer nog avstå från pizza ett bra tag nu!

Hotell: Vi bodde på Tango som är det hotellet som jag tror är bland de populäraste. Det var bra frukost och dem fixade glutenfritt, laktosfritt och vegetariskt!
Supermysigt rum med utsikt över backen, sköna sängar, och vi fick enligtvad jag hört ett hotell som råkade vara lite större än de andra vilket var otroligt skönt! Dessutom var det typ 10 meter till backen som ledde oss ner till liften!

Skiduthyrning eller egna skidor etc: Vi valde att hyra skidor och stavar eftersom vi inte orkade släpa med allt hemifrån, dock får man räkna med att det kan ta ett tag att hyra så det blev inte jättemycket skidåkning första dagen. Dock hade vi ju såklart med egna pjäxor, det skulle jag personligen aldrig vilka hyra eftersom man vill att det ska sitta bra! Dock rekommenderar jag att förbeställa skidor om man vill få ett bra par!

Middag: Vi åt alltid middag på Tango, supergott och bra vegetarisk, glutenfri och laktosfri mat!

Afterski & uteliv: Vi var på le folie douce ungefär 3 till 4 av 5 dagar(minns inte riktigt)! Det var superkul och Otto knows var bland annat där vilket var jättekul! Man träffade mycket roliga människor. Man kan säga att Skandinavier dominerade! Svenskarna tog dock över la folie douce mestadels men det var även riktigt härliga danskar där också! Men vill man ha ett bord till afterskin så får man vara där ganska tidigt, afterskin är mellan 15-17:30 ungefär men var som roligast klockan 4 tycker jag! På kvällen så var jag bara ute en dag och de andra dagarna var vi med lite vänner eller hade myskväll bara! Det var inte superbra uteställen, det fanns väll 3 ställen som var de mest "välkända"...Saloon, Summit och Malysia. Jag var bara på summit och det var väll helt ok, ganska litet och alla uteställen är under marken(antagligen för att inte störa med ljud osv.)
Men afterskin var enligt mig bättre.

Priser: Maten låg väll på runt 180kr för en lunch i backen, åker man ner till byn är jag inte helt säker på vad det låg på. Vissa resturanger hade betydligt saftigare priser än andra. Man får räkna med att en drink på afterskin ligger på ca 100kr sen får man ju sätta sin "budget" och sina prioriteringar själv.

Men som en summering är val Thorens en bra skidort om man vill ha skön skidåkning och bra afterski men nästa år drar jag antagligen till Val d'isere med vänner(också i frankrike)!

English: Only in swedish(this post) You can find translator in the menu to the left.

Likes

Comments

Svenska: Val Thorens!! Nu bär det av och är så taggad. Jag är även där med en kompis vilket ska bli så roligt! Varmt klädd, väskan är packad! Let's go!

Engelska:
Val Thorens, I'm so exited for this trip and I'll have a friend with me aswell! The bag is packed, lets's go!

Likes

Comments

Svenska: Nu är klassen påväg till Stockholm där vi stannar tills imorgon! De ska bli super och vi ska bland annat besöka riksdagen och en massa annat! Jag gick upp vid 04:30 idag så är rejält trött så tänkte sova en stund nu under tågresan!

English: Our class is on the way to Stockholm, we will stay there until tomorrow. It will be nice and we will for example visit the swedish parliament and do other stuff. But I'm really tired now due to the early morning so I'll sleep.

Likes

Comments

Svenska: Något av det mysigaste jag vet är att bara strosa runt och kolla butiker, kan gå i flera timmar och bara kolla på saker! Egentligen lite konstigt men det är verkligen kul att kolla utbudet ibland!

English: I really enjoy windowshopping, I really like to just se what the stores have to offer!

Likes

Comments

Svenska:Sen andra lunch/middag innan träningen, jag stannade på pappas kontor och väntade innan träningen då jag inte hinner åka hem pga. att vi har tidig träning på måndagar. Träningen var för övrigt bra och är så himla glad att jag är frisk och kan träna igen! Har verkligen saknat det!

English: Todays late 2:nd lunch/dinner, I stopped by at dad´s work and waited before my cheer practice because our practice is early on Mondays and I don´t have enough time to go home after school. The practice was good and I have really missed the cheer and I´m so happy that I don´t have the cold anymore!

Likes

Comments

Likes

Comments