Header

I fredags var de dags för vår första gästträning för detta året. Denna gång var det vår nya dressyrtränare Rosanna Lidbrandt.

Owe blev knoppad och lindad dagen till ära. Väl inne på träningen kändes han super fin och i god kondition, de kanske hade med att göra att jag både hade hunnit rida honom en gång tidigare i veckan och att han slapp gå hoppningen på morgonen.

Under träningen så red vi ganska mycket utan stigbyglar för att vi som ryttare skulle få en bättre position på hästen för att kunna inverka på ett så bra och rätt sätt som möjligt.
Jag fick mycket hjälp utav Rosanna som gav mig många bra små tips på vad jag skulle göra när han blir spänd och bara kör upp huvudet och går och när han slutar att jobba!
Jag tycker att träningen i fredags hjälpte mig mycket som ryttare i min egen utveckling och hoppas verkligen på att vi kommer att få rida fler gånger för Rosanna innan vi tar studenten.

Nu laddar vi upp för en ny vecka och hästbyte imorgon. Imorgon är det dags att börja rida på Landrover "Lukas", det kommer bli kul men en stor utmaning tror jag eftersom han är en annan typ utav häst än vad jag är van vid.😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har vi varit på studiebesök på Scandinavian Equine Clinics som ligger placerad på Wallstanäs gård lite utanför Rosersberg. Där var vi idag i årskurs 3 tillsammans med hopptränare Maria, ämnesläraren Malin och Stine och gjorde ett mycket trevligt studiebesök på deras fina klinik.

Scandinavian Equine Clinics är specialister på just hältutredningar. Så dit kommer många med sina halta hästar för att få hjälp utav den fantastiska veterinären Chris Johnston och hans team.

Christopher Johnston är specialiserad inom området ortopedi på häst och har disputerat på hästens rörelsemekanik. Han har även forskat på ryggens funktion och skador i hästens rörelseapparat.

Under tiden som vi var där fick vi en rundvandring på anläggningen och på kliniken samt att vi fick vara med och följa hästen Lotus när han genomgick en hältutredning där man först gör ett böjprov där man böjer alla hästens fyra ben under en viss tid och låter sedan hästen direkt trava rakt fram på ett hårt underlag för att se om man ser något som skulle kunna vara en hälta. Även på böjprov kan man se om hästen är jättehalt efter att man har böjt benen.
Efter böjprovet kan man ta in hästen på en longeringsvolt och låta hästen trava runt på en volt i båda varven. Även har kan man se om hästen rör sig annorlunda, det kanske skiljer sig på i vilket varv man longerar i eller liknande
Om man sedan efter att man har konstaterat att hästen säg har en hälta på någon av sina ben kan man lägga en bedövning som får verka och sedan tar man ut hästen på volt igen för att se om bedövningen kanke ger någon skillnad. Gör den det så vet man ju att man har hittat rätt. Men som i Lotus fall idag som vi tittade på så hade man konstaterat en hälta på höger fram men när man sedan hade lagt bedövning och sedan tog ut honom på volt igen så såg man att han också var halt på väster fram. Så lite tack vare att man la den bedövning som man gjorde så kunde man hitta att han hade en dubbelsidig frambenshälta. Detta kanske man inte hade kunnat konstatera om man inte hade gjort på just det här sättet.

Efter Lotus alla olika prov och behandlingar var de dags att få träffa sjukgymnasten Cajsa Ericson som jobbar med sjukgymnastik och rehab på just djur och nu framförallt just på häst.

Hon började med att känna igenom hela Lotus och hon berättade för oss allt hon gjorde och vi kunde få ställa frågor om vi ville vilket var mycket bra tycker jag. Hon förklarade för oss kur en muskel skulle kännas för att den skulle vara i "gott" skick. Hon sa att musklerna skulle kännas lite som en fläskfilé. Efter att hon sedan känt och klämt igenom hela hästen så bestämde hon sig för att sätta några akupunkturnålar i bogen där hon tyckte att han var lite stel och spänd.

Studiebesöket avslutades med en trevlig frågestund i deras mysiga väntrum/fikarum. Där fick vi ställa olika frågor som vi ville ha svar på och även frågor som vi hade diskuterat på lektionen förra veckan.

Raweno "Owe"

Efter att bi kommit tillbaks från studiebesöket och jag ätit lunch så var de dags att rida på världens bästa kille: Owe ❤ Tänkte att jag idag skulle träna lite lätt inför min träning på fredag för våran nya gästdressyrtränare Rosanna Lidbrandt

Idag LYCKADES JAG ÄNTLIGEN att sätta den där vänsterslutan som vi har tränat på så mycket på min vanliga dressyrträning för Jenniemy. Det kändes så bra att jag äntligen fick till det och att han i detta faktiskt ville trampa på framåt.

Nu bara taggar vi till inför fredag och hoppas på att han är lika avspänd och fin då ❤ #gladtjej

Likes

Comments

Japp då var man tillbaka i skolan. De har nu gått två veckor sedan höstlovet och man har väl börjat komma tillbaka lite smått igen. Jag tycker att det tar ett litet tag innan man igen kommer in i de "flow" som man ska ha i skolan efter att man antingen varit ledig eller haft lov.

Denna vecka började med att vi har provat studentmössor.... asså ska man börja med det redan.... det är ju över ett halvår typ kvar innan det är dags ju.....
Men men idag har vi i alla fall gjort det och jag har även skickat iväg beställningen på min mössa!!!! Hoppas så att jag kommer vara lika nöjd med den i verkligheten som jag var när jag designade den på datorn...

Något annat som jag också har gjort under de senaste veckorna är att jag har både har klippt av håret typ 10-15 cm och sedan färgat det mörkt igen. Blev jättenöjd, håret behövdes verkligen kapas av en bit för att det skulle kännas fräscht igen. Sedan blev de bara lite spontant i en annan färg 😊

Kvällen i kväll har varit mycket produktiv dessutom. Jag har gjort klart två skolarbeten som jag vetat att jag har legat lite bakom med och behövt lämna in under ett rätt bra tag nu. Men nu är dom äntligen inlämnade och jag kan lägga de bakom mig och köra på med nya uppgifter.

Jag har även skrivit klart och skickat in min reseberättelse om min tid under praktiken i Belgien på Ashford Farm. Så nu hoppas jag på att de nere i Varberg blir nöjda med min berättelse och att de kanske publicerar den på skolans stora hemsida.... man jag ju alltid hoppas 😃

Kvällens låt

Likes

Comments

Denna vecka har helt klart varit den bästa hittills.
Denna vecka har jag fått spendera på Eriksdalsgård i Örsundsbro, där jag har fått den stora äran och förmånen att få ta hand om min tränare gård, hästar, hundar och katter😃
Det känns så häftigt att hon känner att hon kan lämna allting till mig när hon ska åka iväg på saker.
Under veckan så har jag fått rida och longerat några utav de finaste hästarna som jag någonsin har suttit på och hållit på med, dom är så mjuka och fina och så välridna.

Dessa hästar ger mig såååå mycket och hjälper mig vidare i min utveckling inom ridningen och hanteringen av hästar🐴
Och de är då de känns så fantastiskt att kunna få den möjligheten som jag får när jag är hos henne och rider att jag själv känner att jag lär mig nya saker hela tiden.

Idag har varit en härlig dag, började morgonen med att rida finaste Octan tillsammans med Camilla som kom hem ifrån sin resa igår. Vi var nere på fibersandbanan och hoppade lite inför morgondagens tävling.
Sedan har resten av dagen gått ut på att förbereda och fixa inför tävlingen imorgon. Hästar ska klippas, badas och tofsas. Lastbilen ska packas och saker ska putsas, mycket är de som måste förberedas för att allt ska gå så smidigt som möjligt imorgon bitti.
Men nu är de dags att lägga huvudet på kudden så jag får sova några timmar innan de är dags att gå upp för att göra de sista inför tävlingen på Hamre imorgon, runt klockan 5 blir de uppstigning.
🌸🌸🌸😢

Likes

Comments

Idag har jag fått vara med om någonting speciellt. Jag har fått varit med på en andjakt tillsammans med min storasyster Johanna.
Det var en otroligt rolig upplevelse att få ha varit med om.
Jag stod som sagt på ett pass tillsammans med syrran och en av hundförarna Lotta och hennes två superfina jaktlabbar Preston och Kitty.
Många fåglar blev de tillslut. Cirka 50 änder sköts på typ 3 timmar (syrran sköt 1 och Lotta 2).
Jag fick den stora förmånen att få hålla i Preston och apportera iväg honom på änder och sedan ta emot dem när han kom tillbaka med dem.

Detta är någonting som jag hoppas att jag kanske kommer att få vara med om igen. Men n nu är det i alla fall dags för mig att lägga ner huvudet på kudden och sova.
God natt😊😊

Likes

Comments

Så då var de måndag och dags för första dag i skolan på mitt sista år här på Sveriges Ridgymnasium. Jag hoppas på att detta ska bli ett riktigt toppen år så att verkligen kommer att minnas mitt sista skolår.

Idag är det stalltjänst som står först på schemat så därför kännde jag att de kanske skulle vara bra att börja dagens med en bra frukost. Lite flingor, mackor och lite proviva så ska jag nog överleva fram till lunch☺️

Likes

Comments

Nu sitter jag och påbörjar detta inlägg på flyget påväg till Kastrup, Danmark. Idag bär det äntligen av hemåt, för till Kastrup där jag sedan får vänta i ca 1 timma innan planet mot Stockholm lyfter.
Väl framme på Arlanda, Stockholm så hoppas jag att pappa står och väntar på mig för att ta med mig hem❤️

Idag började ändå som vilken annan dag som helst på denna praktik, 06.30 med mocking, fodring, sopning och damming av stallet. Sedan var de bara att hjälpa till att tacka up hästar till Ebba, Jenny och Chloé. De var typ min förmiddag innan sedan klockan blev 12.00och de va dags att åka iväg till flygplatsen. Min handledare Cissi körde mig och väl framme mötte jag upp några av de andra tjejerna som också har varit på praktik fast på andra ställen runt om i Holland och Belgien.

Jag vill verkligen tacka Ashford Farm för de 5 veckor som jag har fått spendera på de fantastiska stället. Alla har varit super trevliga och de har verkligen tagit hand om mig. Jag har haft en bra tid på min praktik, nästan för bra att jag inte vill åka tillbaka till Sverige och skolan... Men nu kör vi sista året och vem vet, de kanske slutar med att jag är tillbaka i Belgien efter studenten!!! Jag hoppas på de i alla fall, för jag trivdes super i Belgien ❤️

Likes

Comments

Idag är det en riktigt tråkig dag eftersom det är sista riktiga dagen på min praktik på Ashford. Dagen har inte kunnat vara bättre, fint väder och lugnt och trevligt i stallet.

Jag har också insett idag att jag verkligen inte vill åka hem. Jag har trivts såååå bra på stället med människor och hästar. En helt fantastisk miljö att vistas i och man kan inget annat än att trivas.
Kommer vara skönt att komma hem men jag kommer nog ganska fort att längta tillbaka.

Kvällen avslutades med en super trevlig och mysig middag på De Hoogmolen http://www.hoogmolen.be/cms/ tillsammans med Jossan och Ebba.
Till förrätt åt vi cheese croquettes och till varmrätt åt jag pasta Carbonara.

Efter en trevlig middag var det bara hem och packa. Så nu sitter jag i min säng och tittar på ett rätt så tomt rum och två packade väskor.

Kvällen klipp

Likes

Comments

Usch!!!

Detta är en dag som jag bara ska vara över snabbt.
Vaknade upp i morse med världens smärta i magen, svetten bara rann och jag ville helst bara somna om och hoppas att detta inte va sant.
Var det så att jag var tillbaka där jag var för ca ett år sedan. Jag hoppas verkligen inte det.

Skulle det nu vara så hoppas jag att det går över fort

Likes

Comments

I helgen kom äntligen min föräldrar och hälsade på mig på Ashford. Jag trodde inte att jag skulle ha saknat dom så mycket som jag egentligen hade gjort, men det var så mysigt att efter en månad ifrån dom äntligen få krama om dom igen❤
Jag visade dom runt på hela anläggningen innan vi sedan åkte hem till där jag bor för att jag skulle få byta om och packa en liten väska inför helgen. Sagt och gjort, väskan packad och ombytt satte jag mig i bilen tillsammans med mamma och pappa. Vi hade bestämt att vi först skulle åka en tur upp till Eindhoven för lite ytterligare shopping😊
Väl framme i Eindhoven gick vi runt och kollade i en del affärer, de slutade med att vi hamnade på Primark..... Sååååå mycket folk de va!!!! Men men jag hade i alla fall bestämt mig för att handla EN sak där.... och det var strumpor😁 Sedan gick vi vidare och hamnade i en skoaffär där mamma tittade på ett par höst/vinterskor som det sedan slutade med att jag också köpte.... haha fast inte samma förstås... mammas var helt svarta och mina var svarta med en röd stickad kant.

Efter vi kände oss klara i Eindhoven rullade vi vidare till där vi skulle bo. I Brunssum, som ligger kanske 1,5 timmas bilresa kanske.... Väl framme checkade vi in och gjorde oss hemma stadda i vårt rum.
Sedan kände vi för en liten promenad och kolla in Brunssum. En väldigt mysig och fin stad men sååååå död på kvällarna. Klockan var kanske 19 på kvällen och de va inte många människor i farten kan jag lova💤 Nu var de dags för middag tyckte jag som var hungrig. Vi gick in på en mysig grekisk restaurang och åt mycket gott. Sen tillbaka till hotellet och sova.

Dagen därpå (Söndag) började med den obligatoriska hotellfrukosten. Mycket gott fanns det och den uppskattades av både mig, mamma och pappa. Av pappa mest tror jag... haha😄 Min pappa är expert när det kommer till att äta hotellfrukost❤
Efter frukosten checkade vi ut och styrde kosan mot Maastricht. Där var det mer liv och rörelse även fast det var söndag. Där gick vi runt och tittade på stan och fikade lite på ett trevligt ställe Mickey Brown's🌸

Sedan körde mamma och pappa hem mig till Bree innan dom sedan åkte mot Amsterdams flygplats för att åka hem tillbaka till Sverige.

Kan utan att ljuga säga att jag saknar dom lite nu när jag sitter och skriver detta inlägg om helgen💗 Men nu är det bara 4 dagar kvar tills jag också åker hem och får träffa dom igen.... Om en vecka nu har jag gått min första skoldag i årskurs 3....ojoj hur ska detta gå 😏

Kvällens låt

Likes

Comments