Nu börjar det närma sig flytt! Det ska verkligen bli så roligt. Jag är ledig hela den veckan så då kommer det grejas för fullt. Jag har ju nästan allting klart vilket känns skönt så det kommer nog att gå ganska fort.

Idag har jag beställt hem stolar som jag ska ha till matbordet. Stolar är något som verkligen har känts tråkigt att köpa. Stolar är verkligen så DYRT! Därför har det känts väldigt tråkigt att köpa stolar för nästan 4000 kr (som är "billigt") som jag egentligen inte ens gillar. Men det finns ett ställe i Göteborg som säljer allt möjligt från butiker som har gått i konkurs eller liknande och där hittade jag mina drömstolar. Dom är från House Doctor och kostar normalt 1199 kr stolen men jag fick de två som fanns för halva priset.

Jag såg stolarna på butikens instagramsida och skyndade dit till öppning dagen efter för att få tag på dem. Det stod en tjej före mig i kön och jag var så nervös att hon hade tänkt köpa dem. När dom äntligen öppnade gick hon snabbt in och tack och lov fram till ett par andra stolar så jag sa snabb när jag såg att stolarna fanns kvar att jag skulle ha dem. Typ 2 sekunder senare kommer en tjej och frågar "Ska du ha båda?" Varpå jag svarar ja och hon säger uppgivet "fan också...". Tänk om jag hade kommit 1 minut efter öppning. Så tur! Och idag hittade jag en sida som sålde dem för 899 kr stolen så då köpte jag två till så nu har jag fyra jättefina stolar. Dom är supersköna och jag är så glad att dom inte är i skinn heller.

Köksbordet kommer vi bygga själva och det kommer att bli ett mörkt bord i trä likt det på bilden. Ska bli väldigt kul men jag måste se hur stort som får plats innan vi börjar bygga. Men nu har jag stolar till bordet i alla fall och jag är så nöjd!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Alltså det finns så mycket häftig belysning men något jag verkligen har lärt mig när jag letat runt efter grejer till lägenheten är att belysning kan vara sååå dyrt. Mina drömlampor som är på de två första bilderna är från Flos och är tyvärr alldeles för dyra för att drömmen ska bli sann just nu. Men här om dagen gjorde jag två kap på Åhléns rea. Köpte två lampor från Design House Stockholm på halva priset (den vita och kopparfärgad). Tycker verkligen dom är så fina. Den kopparfärgad har jag tänkt ha i hallen och den vita kan jag ha egentligen var som helst men jag kommer nog ha den i köket över köksbordet.

I vardagsrummet hade jag verkligen velat ha den stora taklampan från Flos i mässing. Men det får bli längre fram. Istället kommer jag ha tre pendlar med stora glödlampor i. Känns snyggt och stilren och ger väldigt bra ljus.

I sovrummet är jag inte helt säker på vad jag vill ha. Jag vill att det ska kännas rofyllt och mysigt. Ett alternativ är Eos fjäderlampa i grå eller vit. Tycker att den ser ut som ett litet moln men vi får se om jag hittar något annat som känns bättre.

Likes

Comments

Något som jag är väldigt säker på hur jag vill ha det är TV-bänk. Vi kommer att ha en vägghängd byrå från Ikea med bra förvaring i. Vår lägenhet är 50 kvadrat så det är viktigt att vi får in bra förvaring som helst inte syns. Dessutom tycker jag att den är väldigt snygg och stilren. Vi kommer att ha en 55 tum tv på bänken. Funderar på att ha TVn vägghängd men vi får se. Övrigt så vill jag ha några snygga tavlor, ljusstakar och kanske någon liten vas med blommor. Åh, längtar såååå!

Likes

Comments

I September får jag och min pojkvän vår första lägenhet! Det är helt ärligt nästan det enda jag tänker på just nu. Jag går och drömmer om vackra viskosmattor, stilrena lampor lampor och drömmiga soffor. Någon som känner igen sig? Jag har en mapp på telefonen där jag har sparat massa inspirationsbilder till lägenheten. Den är nu uppe i 96 olika bilder. Ahhh, det är så sjukt kul men så sjukt mycket man ska välja. jag kommer inte att köpa något som inte känns 100 % rätt för jag vill ändå kunna ha det mesta länge och samtidigt trivas i lägenheten nu. Här kommer ett litet collage från min inspirationsmapp.

Likes

Comments