View tracker

Idag blev det en promenad på 8,5 km! Hade kunnat gå en bit till. Men i vinterkängor, är inget att rekommendera, har ont i både fötterna och så ont i hälarna 😩.
Kroppen är ganska slut 🙈. Inte van att röra mig så mycket 😁. Ska nog försöka bättra mig på att komma ut, som jag gjort denna veckan. Då kan man med gott samvete trycka i sig chokladen 😂.

Likes

Comments

Tvättade en maskin tvätt idag, så när den vart klar tog vi upp kläderna och sen åt vi lunch. Efter mycket om och men, så kom vi faktiskt ut, i det tråkiga vädret!
Efter en timmes promenad (Milian sov de första 30 minuterna) blev det en fruktstund hemma.
Sen kom pappa hem! Så nu har vi fikat, lilleman med 😍.

Snart ska jag hänga upp tvätten och sen laga mat, Milian vill nog sova lite snart också! Måste även diska 😁

Likes

Comments

1. Vädret idag är så tråkigt! Det blåser, små regnar och är grått! De tre senaste dagarna, har vi varit ute på promenad, men håller detta vädret i sig, så stannar vi inne resten av dagen 😔.

2. Källare. Varför har vi köpt ett hus med källare? Jag får små panik när jag öppnar dörren och den värsta paniken är när jag ska gå upp för trapporna 😭. Känns som någon är bakom mig och ska dra ner mig. Jag har sett på alldeles för mycket skräckfilmer 😡.

3. Milian får inte vara med på babysim. Och jag hade sett framemot att han skulle börjat nu vintern/våren. Men när jag frågade läkaren efter operationen, så vart det ett stort, Nej! Jag hade det i baktanke, att det kanske inte riktigt vart lämpligt, men hoppades ändå på ett OK, men tur att jag frågade.
Så orättvist, det kan vara.

Bild från gårdagens promenad. Härligt väder, blåste inget och vart lagom kallt med frisk luft!

Likes

Comments

Idag tog jag och Milian bussen från Genevad till sjukhuset (ett byte). Vi kom i tid. Ett oplanerat läkarbesök (för vår del) först, hon kände och klämde lite. Sen vart det dags för omläggning som gick smidigt som vanligt 👌🏼.
Förra veckan las det om två gånger, då det hade börjat blöda och slangen hade åkt ut två centimeter.
Nästa planerat besök är om en vecka klockan 14.
Efter sjukhusbesöket promenerade vi till lägenheten (promenaden gick långsam, vet dock inte varför) och väntade på pappa Mathias (som självklart jobbade över 😩).
Fixade lite smått i lägenheten och fick med lite mer saker till huset.
Det stora flyttlasset gick i lördags!

Likes

Comments

Milian har en grov reflux. Det betyder att hans kiss inte bara kommer ut, utan även åker upp. Därför är både njurar och urinblåsa svullna.
Milian har haft både urinvägsinfektion och njurbäckeninfektion. Vilket inte är bra, absolut inte när man är så liten.
Därför har Milian nu en kateter genom magen. Eller just nu, har han två. Men den ena ska tas bort idag, då de ska använda den ena till att provtrycka.
Anledningen till detta, är för att avlasta urinblåsan för att försöka förhindra infektioner.
Igår och inatt, har han även haft dropp, kopplat genom handen. Och den ena katetern, har det varit en kateterpåse på. Så att amma har varit lite svårare än vanligt. Men det har funkat! Dropp och påse är borta nu. Istället använder Milian nu dubbla blöjor, en för bajs och en för kiss.
Nya undersökningar vid 13 tiden. Och Milian sover nu, så han kommer iaf vara utvilad till dess! 😊

Katetern kommer han att ha i 1-2 månader, vad de tror nu. Vi kommer att åka upp till Göteborg igen, när den ska tas bort.
Vi kommer att åka till sjukhuset i Halmstad en gång i veckan för omläggning.

Likes

Comments

View tracker

Igår körde vi (jag satt bakom ratten) till Göteborg. Vi övernattade på ett hotell, som vi övernattade på i somras också. Både jag och Mathias fick omkring 3 timmars osammanhängande sömn i natt 😁.
Igår kväll fick Milian två dubbelduschar med två timmars mellanrum. Den första dubbelduschen vart inte alls populär. Men den andra gick bättre. Vid 4 inatt fick han ersättning, för sen skulle han inte få äta på flera timmar. Jag trodde han skulle vara vrålhungrig när vi kommit fram. Men det har gått bättre än väntat.
Vi kom till sjukhuset vid 8.00, ultraljud strax efter 9 tiden.
Narkos vid 10.30, jag följde med in. Jag var förberedd på att det kunde vara jobbigt. Men det kändes värre för mig, än jag trodde det skulle. Min älskade lilla pojke ❤.
Efter ungefär 2 timmar kom han till uppvaket och vi fick äntligen se honom igen! Han vaknade ganska fort.
Vi fick stanna kvar längre än tänkt, då det var en blödning.

Sedan kom vi upp till avdelningen, som vi övernatta på till imorgon. Mathias skulle egentligen inte sova här tydligen. Men ibland får man tur 🙏🏼.

Här kommer en bild från igår 😊

Likes

Comments

Vi avslutade 2016 och påbörjade 2017 i Sibbhult med familjen. Mamma jobbade delat.
Vi delade upp maten, Högsma stod för förrätten, Bygatan för huvudrätten (ingen bild på den) och Genevad för efterrätten. Vi valde att ha det enkelt. För med tre små söta busungar, hinner man inte alls med så mycket man önskat, orken finns inte heller riktigt där.

20.00 började Bingolotto

Vid tolvslaget stod vi i "centrum" av Sibbhult och kollade på fyrverkeri för 10 000 :-

Likes

Comments

Milian hade igår varit förstoppad i 9 dagar. Han hade bajsat till och från, men avföringen har varit hård och det har inte varit mycket som kommit ut. Så igår ringde jag till BVC. Förutom att jag gjort allt jag kunnat hemma. Så kunde jag ge honom microlax. Hade en hemma, så provade. Men inget bajs kom. Så när jag hämtade ut hans medicin på eftermiddagen, köpte jag en kartong microlax. Och gav honom en till vid 18 tiden.
Sa till Mathias att jag inte vågar ge mer microlax. Så vi bestämde oss efter maten att åka in med honom.

Vi kom in typ direkt på barnakuten. Hon som tog emot oss, fick jag känslan av att hon inte riktigt trodde på det jag sa. För han va mjuk om magen och var på gott humör. Men vi skulle såklart få träffa en läkare ändå. Det tog en timme, innan läkaren tog emot oss. Hon tyckte också att han var mjuk om magen och på gott humör. Men eftersom vi var där, så skulle han få lavemang.
De trodde att det skulle sätta igång magen typ direkt. Det gjorde det inte! Så de vart både förvånade och fundersamma. Eftersom han var på så gott humör, ville läkaren inte lägga in honom. Vilket vart skönt, för det trodde jag inte heller skulle ske.
Efter ett bra tag, bajsade han äntligen! Absolut inte så mycket som han borde och inte i närheten av all 200 ml lavemang som han fick.
Avföringen vart väldigt hård. Och äntligen kändes det som de faktiskt förstod att han var förstoppad! Sen fick vi åka hem och då hade klockan passerat midnatt och vi vart inne vid 20.30 tiden 😴.
Hemma bytte vi två bajsblöjor innan vi kunde sova. Absolut inga fulla bajsblöjor och fortfarande hård avföring.
Vi har fått lactulos på recept som Mathias ska hämta ut senare, när han ska inom staden.

Barn är väldigt olika. Och Milian visar inga tydliga tecken när något är galet med honom.
När han hade Njurbäckeninfektionen i oktober. Så fick vi reda på det på grund av att vi lämnade ett urinprov i samband med en undersökning.
Så om han en vacker dag visar tecken på att må dåligt. Då känns det som det är ambulans som gäller 😳

Likes

Comments

Julen har passerat och är över. I fredags eftermiddag åkte vi ner till Skåne. Åt julmat, julgodis, påbörjade att klä granen och körde uppesittarkvällen.
Dagen efter var det julafton, vi åt julfrukost ihop. Vid 12 öppnade vi lite paket och sedan vid 13 tiden, körde vi vidare till Harplinge.
Där körde vi julklappsspelet vid 17/18 tiden.
Åt mat vid 20 tiden (trodde inte det skulle bli så sent, så vart verkligen vrålhungrig).
Julklapparna delades ut vid 23 tiden. Innan dess, hade jag fått huvudvärk och lagt mig hos min sovande bebis och nästan somnat själv.

Jätte glad för alla julklappar vi fick

I söndags begav vi oss till huset. Jag hade då åkt på halsont.
Vi har varit i huset sen i söndags 😊. Dock åkte jag på en förkylning igår. Så rinnande näsa och hosta, är vad jag dras med nu 👎🏼.
Och lilleman är förstoppad och har varit det sen 9 dagar, gav microlax imorse efter att ha pratat med BVC, men tror inte det kom något 🙈. Så får införskaffa mig nytt och ge ikväll eller imorgon.

Nu inväntas de andra grabbarna i mitt liv. Så måste även handla mat idag, så de inte svälter 😂

Likes

Comments

December månad har bjudit på mycket lycka, skratt och kärlek!
Vi har hunnit träffa vår nya familjemedlem, Ellie 💜.
Vi har övernattat på Kosta Boda art hotel, myst och ätit gott.
Vi har fått nycklarna till vårt egna hus. Vi har påbörjat renoveringen. Vi har ännu inte bestämt hur vi vill att något ska se ut, utan vi ta det, som det kommer. Vi har börjat med vårt sovrum!


Nu är julveckan här och jag har ingen julfeeling! Kanske om det kommer lite snö! Julklapparna är nästan färdigköpta. De ska bara slås in också.
Vi har julpyntat lite i huset. Översta delen av julgranen är borta och även mattan granen ska stå på 😳🙈.
Nåja, nästa år ska vi iaf ha en riktig gran ❤️. Då har vi antagligen blivit klara med alla sovrum och flyttat in ordentligt 😉

Likes

Comments