Mathias jobbar bara imorgon också. På fredag är han föräldraledig. Och sen kommer han vara ledig varje måndag och fredag tills april 😊.

I helgen var mamma, pappa och mina bröder på besök. Jag och mamma hade lite "egentid" i lördags. Med mat på Pinchos och biobesök. Jag var ifrån min lille älskling i 5-6 timmar, första gången.
Men jag ska börja jobba i april. Och jag känner därför att vi måste vara ifrån varandra lite, innan jag kommer vara borta 7-10 timmar om dagarna 😢. Skönt att man inte kommer jobba 5 dagar i rad 🙏🏼.

I söndags satte jag Jim & Kim på barnarbete 😂. Slipaslipaslipa! Mer slipning kvar, får se när det skall göras, först måste mer slippapper införskaffas!

Alltid lika tomt, när familjen åker hem 👎🏼. När jag valde att flytta upp till Halland så vart det ett enkelt val. Och jag ångrar det inte. Dock saknar jag min familj, väldigt mycket. Och ibland skulle jag bara vilja tvinga Mathias att flytta ner 😁. Eller få familjen att flytta upp.
Nåja, drömma kan man ju alltid.

Likes

Comments

Vaknade strax innan 8 idag 😳. Fick ett sms från DHL, skulle välja leveranstid antingen imorgon eller på måndag. Tiden är någon gång 8-11.30. Så valde imorgon. Får väll gå upp innan 8 imorgon 😩. Kul om man går och väntar och så kommer lastbilen först 11.30 😶.
Vet inte hur jag ska göra med Milian heller. Tänk så sover han, när jag går ut och vaknar när jag inte är inne, ååh! 😕

Igår var vi på BVC, två månader sen sist! Och Milian väger nu 8345 gram och är 73 cm lång, både jag och Mathias trodde han var längre, känns så 😅.

Milian sov endast 12-14 igår (dock vaknade han inte fören 10 😁). Sen provade jag natta honom strax innan 20 och han somnade i sin egna säng. Och jag gick och duschade. När jag kom tillbaka, var han vaken, nattade honom igen. Men sen vid 21, vakande han igen!
Så han fick vara vaken tills vi skulle lägga oss. Vid 22.30 ungefär, la jag över honom i hans egna säng. Och han gnällde inte. Men han undrade nog varför jag la honom där 😁. Och sen somnade han 😳. Kändes verkligen konstigt att inte ha honom hos oss. Han har alltid sovit i vår säng hemma. Endast några gånger han sovit i egen säng på sjukhus, men inte alla gånger där heller. Inte för att han inte vill, utan för att vi vill ha honom hos oss 😍. Men vid 2.30 hade han tappat nappen. Så då bar jag över honom till vår säng 👏🏼, kände så underbart att plocka upp honom ❤.

Nu ligger jag bara och väntar på att Milian ska vakna, så vi kan gå ner och äta frukost, det vill jag inte göra utan honom 😁.

Bild från igår, när mitt myshjärta vaknat 😍❤

Likes

Comments

För att få fart på bebis mage, eller för att underlätta bebis mage, så är det jätte smart att ge katrinplommonpuré, ännu bättre om man ger Katrin- & päronpuré, då det har ännu bättre effekt 😉.
Det är både billigare och bättre att göra egen än att köpa.

Det som behövs är:
• Katrinplommon
•Päron
•Vatten
•Kastrull
•Spis
•Matberedare/Mixer
•Glasburk, eller liknande

Gör så här:
Skala päronet, skiva i bitar, häll i päron och katrinplommon i kastrull och tillsätt vatten. Jag höftar i.
Låt koka, tills det är mjukt. Jag bruka koka 10-30 minuter.
Lägger sedan i alla bitar i matberedaren och mixar. Sedan spä jag på med det kokande vattnet tills jag tycker konsistensen är bra. Och häller sedan upp i burkar och ställer i kylskåpet.
Håller i ungefär en vecka. Man kan även frysa in. Smartaste sättet om man fryser in, är att lägga i iskuber först, för att slippa ta upp allt samtidigt 😊

Likes

Comments

Mina M&M har precis gått ner, torr blöja och frukost ska intas. Jag ska snart också gå ner. För sedan ska vi in till stan och lämna in lägenhetsnycklarna. Efter idag är vi endast husägare och inte längre "hyresboende".
Igår efter vi varit inom sjukhuset för omläggning. Så åkte vi till lägenheten för att tömma helt och städa till den lite. Vi har turen att lägenheten ska renoveras innan näste person flyttar in. Så vi slipper den där hård städningen 🙏🏼. Vi torkade av skåp och vitvaror, lite på toaletten och sopade golven, hoppas det räcker. Tydligen ska inte ens någon åka och kolla om det är godkänt 👍🏼. Dock åkte vi hem vid 21 tiden igår, så det tog ju ändå sin lilla tid!
Hade man haft någon som underhållit och passat Milian, kanske det gått lite snabbare 😁.
Milians första boende, som han inte ens kommer att komma ihåg, kommer nu vara ett avslutat kapitel för oss.
Och det nya kapitlet hann ju börja innan det "första" avslutades. Så därför känns det inte konstigt, det känns mer skönt att slippa hyran och de andra kostnaderna.
Jag vill att Milian ska växa upp utanför staden, precis som hans föräldrar har gjort ❤

Likes

Comments

I fredags fick vi besök av hela familjen på min sida. Och det är ju mycket mer andrum här, än i lägenheten. Så detta känns ännu bättre nu, när man märker att alla få plats på ett mycket bättre sätt!
Men helgen går som vanligt för fort och för 1,5 timme sen åkte alla 9 personer hem till sitt. Och det blev genast tystare och mer tomt här (på ett negativt sätt, skulle jag säga). 


Äntligen! Har fler lådor blivit uppackade, köket är nu ett kök! Och nu är det mest lådor med saker i, som inte riktigt går att ha någonstans ännu.
Milians spjälsäng är färdig målad och monterad, så nu ska den bara bäddas, får se när den invigs 🙈.
Tapetseringen är igångsatt i sovrummet och ska helst avslutas idag!
Allt detta, tack vare min älskade familj! För bara passning av Milian gör, så otroligt mycket!
Ska inte glömma att berätta att, Danne var här igår också och satte plåtar på garaget!
Tur vi har en sådan stor familj, som kan hjälpa till med både stora projekt som det lilla man ibland behöver hjälp med 😊.

Likes

Comments

Innan jag blev gravid med Milian, ville jag ha massvis med barn. Typ ett helt fotbollslag, jo, det är sant.

Efter Milian föddes, så vart jag ganska sugen på att han skulle få ett tätt syskon. Men när avslaget försvann, så försvann även tanken på ett syskon ganska tätt också.
Och nu, nu är Milian 7,5 månad.
Vi har inga planer på att jag ska bli gravid på ett tag.
För bara några månader tillbaka, så har jag inte ens vetat om jag vill ha fler barn. Inte för att jag inte tycker om barn, jag tycker väldigt mycket om barn (De flesta i alla fall 😉). Men jag är så otroligt nöjd med Milian. Han är helt perfekt för mig. Jag behöver inget mer, jag har honom och hans pappa, jag älskar vår lilla familj ❤. Jag vill lägga all min tid, energi och kärlek på det jag har nu.

Konstigt att det ändras så. Annars vet jag att de som bara vill ha ett barn, ofta blir sugna på fler, när de väl fått ett barn. Men har inte hört motsatsen.

Jag har dock 4 syskon själv. Och dem älskar jag så otroligt mycket. Livet utan dem, hade inte varit desamma. Så är det rättvist av mig, att inte vilja ha fler barn? När jag vet hur underbart det är med syskon?
Jag har absolut ingen brådska, så därför tar jag en dag i taget. Men självklart vill jag att Milian ska få minst ett syskon, även fast han är helt underbar, så behöver han en lekkamrat, en bästa vän av samma kött och blod. Sen om jag inte kan få fler barn, det är ju en annan sak. Jag tar nämligen inte det för givet. Bara för jag fått ett barn, betyder det inte att jag kan få fler barn.

Likes

Comments

I söndags var vi på våffelfika hos farmor Cina. När Milian senare skulle äta, så satt han i en babysitter och under tiden Mathias matade, så somnade lilla hjärtat ❤. Har aldrig hänt förr 🙈.
Mathias har även i helgen köpt en diskmaskin, han har tröttnat på att jag handdiskar (vilket jag inte ha något emot), så den kommer på fredag!

Igår tog jag och Milian bussen till sjukhuset. Då det vart omläggning och så lämnade vi urin till odling, som vi gör varje vecka.
Vägde också, mitt lilla hjärtegull väger nu; 8100 gram ❤. Så nu behöver vi inte väga fören vi ska till BVC i februari, vilket är om två veckor typ, hade nog inte behövt väga fören om en månad. Men ska bli intressant att se hur lång han är 😍.
Sen promenerade vi mot lägenheten men blev upplockade efter en halvtimme.
Om en vecka lämnar vi in nycklarna till lägenheten, just nu känner jag mig helt klar där, får se om jag känner likadant när vi tömt allt 🙈.

Idag har vi haft besök av min farbror Timo. Mathias missade honom med bara några minuter, men hade tydligen sett bilen när han körde ☺️.
Har tvättat en maskin tvätt idag och hängt på tork. Och nu försöker jag få någon ordning på lillemans kläder. Mycket som ska packas ner 😭 och mycket som ska packas upp. Vill såklart att han hinner använda alla kläder innan de är för små!
Måste gå på jakt efter kläder i storleken större också, då det nog inte är långt kvar tills vi måste byta. Han har nästan inga kläder i storlek 74 😳. Men massor i storlek 80 😁

Likes

Comments

Idag blev det en promenad på 8,5 km! Hade kunnat gå en bit till. Men i vinterkängor, är inget att rekommendera, har ont i både fötterna och så ont i hälarna 😩.
Kroppen är ganska slut 🙈. Inte van att röra mig så mycket 😁. Ska nog försöka bättra mig på att komma ut, som jag gjort denna veckan. Då kan man med gott samvete trycka i sig chokladen 😂.

Likes

Comments

Tvättade en maskin tvätt idag, så när den vart klar tog vi upp kläderna och sen åt vi lunch. Efter mycket om och men, så kom vi faktiskt ut, i det tråkiga vädret!
Efter en timmes promenad (Milian sov de första 30 minuterna) blev det en fruktstund hemma.
Sen kom pappa hem! Så nu har vi fikat, lilleman med 😍.

Snart ska jag hänga upp tvätten och sen laga mat, Milian vill nog sova lite snart också! Måste även diska 😁

Likes

Comments

1. Vädret idag är så tråkigt! Det blåser, små regnar och är grått! De tre senaste dagarna, har vi varit ute på promenad, men håller detta vädret i sig, så stannar vi inne resten av dagen 😔.

2. Källare. Varför har vi köpt ett hus med källare? Jag får små panik när jag öppnar dörren och den värsta paniken är när jag ska gå upp för trapporna 😭. Känns som någon är bakom mig och ska dra ner mig. Jag har sett på alldeles för mycket skräckfilmer 😡.

3. Milian får inte vara med på babysim. Och jag hade sett framemot att han skulle börjat nu vintern/våren. Men när jag frågade läkaren efter operationen, så vart det ett stort, Nej! Jag hade det i baktanke, att det kanske inte riktigt vart lämpligt, men hoppades ändå på ett OK, men tur att jag frågade.
Så orättvist, det kan vara.

Bild från gårdagens promenad. Härligt väder, blåste inget och vart lagom kallt med frisk luft!

Likes

Comments