Header

Jag heter Malin Grotherus och är 19 år gammal och pluggar sedan hösten 2016 kandidatprogramet i Biologi på Uppsala Universitet. Innan det läste jag Natur/Natur med NIU Ridsport på Celsiusskolan i Uppsala. Jag har en storhäst som heter Rodrigo född 2001 (e Rambo 910 ue. Brabant) men som vi kallar Rigo till vardags. Rigo och jag är kvalade till MsvB och tillsammans är målet att ha så roligt som vi bara kan ha tillsammans.

Innan Rigo hade jag en ponny, Bagheera, som jag tävlade mellan 2011 och 2016 under den tiden så tog vi placeringar tom i nationella klasser år 2016 tog vi även kval till SM. Bagheera var 18 år när vi köpte honom och jag tävlade honom tills han var 22år.

Du är modigare än du tror, starkare än du ser ut och klokare än du förstår. -Winnie The Pooh

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag är jag hästskötare och hjälper en av tjejerna som är utomlands när hennes mamma ska åka och lämna hästen hos Emelie som ska ta hand om den medan hon är borta. Hennes mamma vill inte åka med hästen ensam så jag erbjöd mig att följa med så att hon slipper åka ensam.

Ska bli spännande jag har ju aldrig varit hos Emelie men jag tycker att hon är en fantastisk ryttare och jag beundrar verkligen hennes mjuka och följsamma ridning men jag tror att jag och många andra verkligen beundrar hennes snygga sits.

När vi kommer ska vi göra iordning hästen så ska Emelie rida den och när hon gjort det så ska vi packa upp alla saker och säga hej då innan vi åker hem.

Likes

Comments

HAPPY NEW YEAR
Kramar Malin och Rigo

Likes

Comments

Jag sitter på körskolan och väntar på att riskettan ska börja. Mamma är snäll och tar hand om Rigo ikväll när jag ska på kurs. Hon har lovat att pussa, krama och ge honom godis från mig. Hon sa också att hon skulle skritta med honom så det blir nog superbra!

Imorgon ska jag och Rigo träna för Lars Andersson på Lena Prästgård som ligger ungefär 10 minuter ifrån där vi står. Men jag skriver mer om det sen 😊👍🏼

Likes

Comments

Skriver lite i efterhand då det blev så sent igår att jag inte hade något ork till att skriva igår. 

Igår var det styrelsemöte i Karlholm vilket är ganska långt ifrån Uppsala. Vi var hemma hos en av styrelsemedlemmarna, Virpi, som bor där ute. Jag åkte med Malin S från stallet så det var bra! 

Väl hemma hos Virpi fick vi en rundtur på gården och vi fick träffa alla hästarna och två fölisar. Tror vi alla kärade ner oss i deras treåring(?) ett svart sto e.Floricello som var hur snygg som helst. Efter rundturen gick vi in och hade mötet vilket tog en liten stund. Efter mötet var det bara den långa vägen hem, tur att Malin och jag är vana vid att åka ihop efter alla gånger jag har följt med henne på tävling. 


Likes

Comments

Idag var det skoning som stod på schemat för Rigo. Den här gången blev det "vanliga" skor med dubbla tåkappor runt om och sulor i fram.Vilket jag tror kommer att bli hur bra som helst. Rigo blev jättefin i fötterna, så nu kommer vi flyga fram på träningarna i veckan :)

Likes

Comments

Idag red jag dressyr för Cissi. Det var jätteroligt och vi hade lösgjordhet i fokus under hela passet. Det jag tycker är så härligt med att träna för Cissi är att hon fokuserar på att det ska vara roligt och lättsamt. Det blir ju också så mycket lättare att rida om man slappnar av och skrattar istället för att spänna sig för att man inte får igenom det man vill.

Blev också påmind om att jag måste vara snabb och inte låta honom lägga sig i handen eller hänga mig utan han ska bära sig själv. Vilket han gör så fint när jag vågar slappna av och lätta av och vara lite kvick då jag annars har en tendens att bli kvar lite länge och då lägger han sig lite i handen. Det är ju viktigt att jag tar igenom tageltagen men jag får inte fastna i dem.

Tips till mig -> (Ibland känns det som att det är bra att lägga honom lite extra rund en liten stund och ta igenom sidorna och sedan plocka upp honom och känna på sidorna igen.)

Efter träningen skrittade jag först av 15 minuter i ridhuset. Plus att han fick gå en promenad men BoT täcket på sig innan han fick gå in och äta sin EM- mat.


Är han inte otroligt söt! Likes

Comments

Hej och välkomna till min "blogg"!

Jag heter Malin är 18 år och kommer från Uppsala. I våras tog jag studenten efter tre härliga år på Celsiusskolans Naturvetarprogram med NIU (Elit) Ridsport som inriktning. Men nu är gymnasietiden förbi och i höst börjar jag på kandidatprogrammet i biologi på Uppsala Universitet.

De timmarna jag inte är i skolan hittar man mig med största sannolikhet i stallet. I stallet står Rodrigo "Rigo" som är min dressyrhäst som jag tävlar tom MSVB med. En fantastiskt individ som jag älskar med hela mitt hjärta <3. Inom ridsporten är jag aktiv inte bara som tävlingsryttare utom även som Ungdomsrepresentant i Uppsala Dressyrsällskaps-styrelse och Distriktets ungdomssektion (DUS Uppland).

Hoppas att ni följer med på alla små äventyr...

Kram <3

Likes

Comments

När vi åkte på träning första gången provade vi att sätta på Rigo ett par jättesnygga trailerskydd som vi köpte till Baggen men som han inte gillade. Dock passade de inte på Rigo som har väldigt långa ben. Så vi fick linda med paddar för att han skulle ha skydd i trailern. Men det tar lite längre tid att hålla på med och framför allt så känns det säkrare att ha skydd om det skulle vara så att man kommer till en tävlingsplats eller till en träning där det är stökigt. Skulle hästen bli spänd/stressad är det lättare (säkrare) att sätta på/ ta av ett par skydd än att stå och linda. Så vi åkte till ridsportbutikerna i Uppsala och kollade och hittade tillslut ett par HV Polo som var färglada, snygga och stabila :) Ett par boots som var på halva priset fick också följa med hem. Har haft de leopard mönstrade sen innan så nu blev de ett par tiger mönstrade :)

Likes

Comments

Rodrigo "Rigo"

Född: 2001

Stamtavla: Rambo 910 - Brabant

Rodrigo är min första storhäst och min läromästare. Vi köpte honom av Sara Johansson som har tävlat honom upp till och med MsvA:1. Rigo är en supergullig häst men som har lite egna idéer ibland ;). Rigo och jag ska försöka ha jätteroligt tillsammans och jag ska försöka lära mig så mycket som möjligt på vägen.

Likes

Comments