Jag började äta vegankost i slutet på Augusti 2016. Jag hade hört att vissa upplevde att deras kroniska sjukdomar blev bättre och lättare att leva med. Efter lång tid med svår smärta pga graviditet och inga mediciner hjälpte inte min medicin som den brukade. Det var då jag bestämde mig för att iallafall testa detta.

Jag åt strikt vegan i några månader och upplevde otrolig skillnad. Jag blev piggare, rörligare och hade mindre ont. Min man märkte mycket stor skillnad på hur jag mådde, sånt man inte ser själv så lätt. När jag märkte detta själv började jag fundera på att det kanske var att jag åt nyttigare bara och testade att lägga till lite protein i sallader som kyckling och ägg.

Nu kommer det sjuka.. efter att jag ätit kyckling svullnade mitt knä upp, jag fick ont i handleder och fingrar och kände mig stel och orörlig. Jag började äta strikt vegan igen och fick samma resultat som innan. Jag har testat detta några gånger nu med olika produkter och jag blir alltid sämre efter jag ätit något animaliskt. Kan man vara allergisk mot animalier? haha

Det är inte bara jag som upplever att jag mår bättre, mina blodprover är otroligt bra. Jag har mindre än 5 i sänka och blodvärde osv ligger jättebra.

Jag tycker att detta är ganska läskigt att tänka på faktiskt. Det är inga läkare som tar upp kost, även om det kan göra sån otrolig skillnad. Man får bara mer tabletter, sprutor och dropp. Om jag skulle vetat detta för 9 år sen när jag fick min sjukdom hade jag kanske inte haft permanenta skelettskador på handleder och armbågar som jag har nu.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag började jag äta vegankost.

Jag gör det för att se om min sjukdom blir mindre aktiv och lite smärta försvinner. Jag har fått mina mediciner i ett halvår snart och jag måste fortfarande äta hög kortison dos och smärtstillande varje dag och jag är så trött på det! Eftersom jag börjat träna lite smått vill jag kunna köra på ordentligt nu och få igång min kropp.

Vi var och handla igår så kylen är fylld med grönt och jag hoppas att detta går bra... Det jag kommer sakna mest är Monster, min stora last!

Vi får se hur detta utvecklar sig men jag hoppas att jag märker lite resultat som många som byter kost gör.

Om ni har några goda recept så skicka gärna :D

Likes

Comments

I fredags ringde min telefon och det var försäkringskassan. De har nu tagit beslut på min inkomst och jag får pengar nästa vecka.. allt jag skulle fått sen i januari.. De var verkligen en sten som släppte och man fick lite hopp tillbaka.. Det är konstigt att de tagit nästan 3 och en halv månad att göra detta när det tog en förmiddag för dem när de väl fick komma till rätt person istället för att de skulle krångla fram och tillbaka och påstå massa skit hela tiden.. känns bra att man fick rätt tillslut iaf och TACK mamma och pappa för all hjälp att "bråka" med dom för jag hade inte orkat såhär länge själv, men det är väl de FK vet...

 På tisdag ska jag börja med mitt dropp igen och nu vill jag bara att tiden ska gå några veckor så att våren kommer igång och att jag inte har så ont längre. Det känns som att det räcker nu. 

Ska bli bättre på att ta lite mer bilder och lägga upp men har inte haft orken till det. 

Likes

Comments

Efter två år med svår värk, massor med sjukhus besök, akut operation, krångel med FK (som tror att man kan leva på 525 kr i månaden tydligen för att de jobbar långsamt och inte kan lösa sin egna skit) och andra tråkigheter har verkligen satt sina spår i psyket. Det känns tydligt att man inte orkar mer nu och att man inte är lika stark som förut med att bita ihop och köra på som vanligt..

När folk frågar hur man mår så säger man "jag mår bra", eller något liknande för att man inte orkar prata om det hela tiden. Det är klart att jag inte mår bra, jag är sjukskriven igen eftersom jag knappt kan bära mitt barn. Hampus är hemma på f-ledigt eftersom han måste hjälpa både mig och Issabella om dagarna. Han är min hjälte!

Jag hoppas att all denna skit vänder snart men de kommer ta lång tid att läka tror jag och känna sig positiv igen. Det finns en gräns på vad en människa orkar med innan de sätter spår.

För att nämna något positivt så hade vi ett väldigt fint dop för lilla Issabella och det va så roligt att så många ville komma! Hon var så duktig och skrek inte något alls i kyrkan, bara gäspa och somna när prästen pratade :P


Detta underbara barn! Vår lilla älskling! Idag har hon fått sitt 3 månaders vaccin, de va inte alls kul och gjorde ont. Hoppas att hon slipper feber osv bara :) 

Likes

Comments

Det här med att vardagen flyter på och allt går som det ska verkar inte vara min grej . . Hampus är fortfarande hemma på föräldrar ledighet eftersom jag är sjukskriven. Jag måste även ha uppehåll med medicinen IGEN eftersom jag var tvungen att genomgå en liten akut operation så det blir ingen medicin innan såret är helt läkt . . upp till 12 veckor sa kirurgen.

Inte nog med att kroppen strejkar så gör även försäkringskassan det . . Det är tydligen väldigt svårt att uppdatera min sjukpenningsgrundande inkomst så jag får rätt utbetalt (LÄS DUBBELT) i månaden. . Har nog ringt om detta ca 20 gånger och skickat in massa papper och sånt. . man undrar vad de sitter för stolpskott där när alla säger olika och ber mig skicka in massa olika saker osv. Det har dragit ut på tiden så fruktansvärt mycket. Tror de att man inte behöver pengar när man fått en bebis?!?

Som tur är har min otur inte drabbat vår lilla höna! Hon växer så fint och är så himla tillfreds med allt. Sover för det mesta eller sitter och knorrar lite och tittar stort :D 


Likes

Comments