Dagen började väldigt bra med att ställa sig på vågen och se -2,3 kg! Så himla skönt att se resultat efter hårt arbete.
Maten funkar jättebra och jag känner att det är något som verkligen kommer gå att hålla, ett nytt sätt att äta liksom. Jag går ju inte på någon diet utan har tagit bort de flesta onyttigheter och kolhydrater. I veckan har jag i snitt gått 11487 steg om dagen så det är jag nöjd med.

Idag var Mamma och pappa här och hälsade på så vi lagade lite mer vanlig mat, veganska bollar och potatis med kall sås! SÅ sjukt gott de var! Hela tallriken för 411 kcal så det var inte så farligt..

Malligotlind på instagram för bilder dagligen :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Juni 2017 ska bli en månad som jag kör så hårt jag kan för att nå mina mål med viktnedgång och hälsa.

Min plan är att:

  • Äta så bra som jag kan.. max 1300 kcal/dag.
  • Minst 60 minuter promenad/dag och minst 10.000 steg på hela dagen.
  • 2 pass på gymmet i veckan.
  • Invägning varje söndag.

Jag har kommit långt med min hälsa det senaste året efter att jag la om min kost till vegansk. Mina provsvar har varit utan anmärkning och så har det inte varit någon gång. Jag har som minst haft 44 i sänka med full medicinering och kortison. Sedan efter kostbytet sommaren 2016 har jag haft <5 i sänka vilket räknas till normalt, NORMALT.. varför forskas det inte mer om kroniska sjukdomar och kost? Vi vet ju till exempel att man kan tillfriskna från diabetes typ 2 med LCHF och liknande. Jag hoppas att forskare och företag i framtiden kommer att titta bort från den säkra pengarhögen vi kroniskt sjuka bidrar med och hittar sambandet.


Likes

Comments

Jag har latat mig alldeles för länge nu och haft kvar dessa graviskilorna jag plockade på mig. Jag vill bli klar med den viktresa jag påbörjade 2011. Sen dess har jag gått ner 60 kilo men det är fortfarande några kvar.

Nu är det 100% som gäller och jag har ju faktiskt tjuvstartat lite, de senaste 4 veckorna har 5.8 kg försvunnit :)


Likes

Comments

Jag började äta vegankost i slutet på Augusti 2016. Jag hade hört att vissa upplevde att deras kroniska sjukdomar blev bättre och lättare att leva med. Efter lång tid med svår smärta pga graviditet och inga mediciner hjälpte inte min medicin som den brukade. Det var då jag bestämde mig för att iallafall testa detta.

Jag åt strikt vegan i några månader och upplevde otrolig skillnad. Jag blev piggare, rörligare och hade mindre ont. Min man märkte mycket stor skillnad på hur jag mådde, sånt man inte ser själv så lätt. När jag märkte detta själv började jag fundera på att det kanske var att jag åt nyttigare bara och testade att lägga till lite protein i sallader som kyckling och ägg.

Nu kommer det sjuka.. efter att jag ätit kyckling svullnade mitt knä upp, jag fick ont i handleder och fingrar och kände mig stel och orörlig. Jag började äta strikt vegan igen och fick samma resultat som innan. Jag har testat detta några gånger nu med olika produkter och jag blir alltid sämre efter jag ätit något animaliskt. Kan man vara allergisk mot animalier? haha

Det är inte bara jag som upplever att jag mår bättre, mina blodprover är otroligt bra. Jag har mindre än 5 i sänka och blodvärde osv ligger jättebra.

Jag tycker att detta är ganska läskigt att tänka på faktiskt. Det är inga läkare som tar upp kost, även om det kan göra sån otrolig skillnad. Man får bara mer tabletter, sprutor och dropp. Om jag skulle vetat detta för 9 år sen när jag fick min sjukdom hade jag kanske inte haft permanenta skelettskador på handleder och armbågar som jag har nu.


Likes

Comments

Idag började jag äta vegankost.

Jag gör det för att se om min sjukdom blir mindre aktiv och lite smärta försvinner. Jag har fått mina mediciner i ett halvår snart och jag måste fortfarande äta hög kortison dos och smärtstillande varje dag och jag är så trött på det! Eftersom jag börjat träna lite smått vill jag kunna köra på ordentligt nu och få igång min kropp.

Vi var och handla igår så kylen är fylld med grönt och jag hoppas att detta går bra... Det jag kommer sakna mest är Monster, min stora last!

Vi får se hur detta utvecklar sig men jag hoppas att jag märker lite resultat som många som byter kost gör.

Om ni har några goda recept så skicka gärna :D

Likes

Comments