förlossning

Måndag & första hela jobb veckan 2018 är här. Inte för att det gör mig någon skillnad då jag går hemma & bara väntar o väntar på att den lille i magen ska komma ut🕧

Idag hade vi tid hos BM, vi har nu gått in i
v.38 (37+2).
Vi pratade om hur graviditeten känns och hur vi mår (både jag & L)
Då vi har gjort två st vändningsförsök (som inte lyckats) sen vi träffade henne sist så bestod dagens besök av mycket prat om att föda i säte.
Vi har förra veckan diskuterat sätesförlossning med en läkare & gjorde då valet att det var det som vi ville göra.
Jag vill verkligen ha en naturlig förlossning av flera skäl & även att det har skrämt mig lite är det min magkänsla jag går på.
Det har varit väldigt viktigt för mig att Linus har fått vara delaktig i detta valet också och det finns ingen som kan lugna mig som han.

Det som varit jobbigt i denna situationen är personer som TROR sig veta pga att de läst olika forum på Internet 😒
Jag lyssnar gärna, jag vill höra för och nackdelar men jag vill höra det från personer som vet vad de pratar om, antingen en person som gjort kejsarsnitt eller fött i säte.
självklart även sjukhus personal!

Självutnämnda experter, fruktansvärt irriterande människor! 🙈

Någonting man hela tiden ska påminna sig själv är att alla är och upplever situationer olika. Min graviditet kan bara jag uppleva & känna. Detsamma gäller min förlossning.
Hur många som en har gjort en sätesförlossning kommer aldrig kunna beskriva för mig hur jag kommer att uppleva eller känna under eller efter min förlossning.

Detta gäller inte bara förlossning & graviditeten utan också amning.
Du gör det som känns rätt för dig!! vill du inte amma så gör du inte det, om du inte kan amma pga någon anledning så är det inget fel i det & man är absolut ingen dålig mamma.

Människor fokuserar mer på andra en att rannsaka sig själva, tyvärr.
Men stå på dig & kom ihåg att det är dina val & det ska kännas rätt för dig !!!

Efter ett långt bad, med mkt funderingar blev detta till👆😂

godnatt! 😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

diy, inredning
Diy tofsar

Hade några vanliga helvita filtar som bara låg och dammade i förrådet som inte används då jag tycker att de var lite tråkiga just för att de är hel vita.

Så en kväll när jag vart lite pysselsugen så pysslade jag ihop några tofsar som jag satte dit på filten och det blev super bra! Dock till nästa gång kommer jag använda mig utav lite tunnare garn och dessutom göra dem mindre. Men tänkte dela med mig med en beskrivning hur man gör dessa då det är super enkelt och det jag gillar är att det dessutom inte tar någon tid ;)


Börja med att leta upp någonting som du kan linda garnet runt, jag tog en kartongbit, men det funkar med vad som bara det är lite hårt. Börja sedan snurra garnet runt kartongbiten flera varv, jag började med 55 varv men sen blev det bara 30, detta beror på hur tjockt garn du har valt och självklart hur tjock du vill att din tofs ska vara :)

När du känner dig nöjd så tar du en garn bit som du trär i mellan kartong biten och garnet (Bild 2) Dra sedan den lilla garnbiten så att den kommer längst upp på kartongens "kant" (Bild 3) Knyt en dubbelknut och dra åt. Jag lät sedan denna tråden hänga tills jag var klar. Om du har tänkt hänga din tofs så använder du dig utav denna änden och gör en ögla.


De här bilderna passade inte in i mallarna så bra men hoppas att ni kan se och förstå ändå :)

Så efter att du knutit din dubbel knut så är det dags att klippa, klipp så långt ner på garnet som möjligt, på motsatt sida som du har knutit knuten (Se första bilden) Här kan jag tipsa om att använda en bra sax! Det blir väldigt tjockt att klippa i och om saxen inte är tillräckligt bra så får man "fula" ändar, detta går självklart att fixa i efterhand men man spar mycket tid på att välja en bra sax ;)

Nu kommer din tofs se ut som på andra bilden och då är det bara att ta en garn bit och knyta en knut runt. jag placerade min strax över mitten.

Sen har du en färdig tofs, jag valde som sagt att sätta mina på en filt, men går ju även att hänga på gardinen, eller på en byrå etc. :)

Våra hundar bokstavligt talat älskar denna filten, får se hur länge de låter tofsarna sitta kvar dock!

Filten köpte jag för 15kr på Jysk och garnet köpte jag på Panduro för ca 9kr


Ha en fortsatt härlig söndags kväll!

Likes

Comments

diy, nyår

Nyår närmar sig med storm steg, märker av att det inte bara är jag som undrar vart 2016 tog vägen!?

Nu är det torsdag och på lördag är det dags att ringa in det nya året. Hur firar du ditt nyår? Är det du som håller i festen i år? Är det hemma hos dig med en fin middagsbjudning och i lugn och ro skålar du vid tolvslaget med nära och kära? Eller är det kanske den där bjudningen då det bättre alternativet är engångsartiklar?

Här hemma blir det den lugnare varianten på skålandet och så förberedd som man är så är det dags att ta tag i planeringen nu.

Detta är ifrån uppesittarkvällen då vi firade jul med min sambos familj. Väldigt lätt dukning men mycket uppskattad! (såg nu att jag hade missat att ställa fram glasen innan jag knäppte bilden) Tänk på att bjudningen ska vara lika uppskattad ifrån dig själv som från dina gäster. Så ta ett djupt andetag och fundera på hur du gör det smidigt för dig själv :)

Jag älskar levande ljus, så jag samlade ihop de ljusstakar som jag tyckte passade bra ihop och ställde dom med ett lagom avstånd (tänk på höjd och placering, man vill gärna se dom som sitter på andra sidan utav bordet) överblivna julkulor i gran riset och så har man julstämning. Tanken är att jag ska använda mig utav samma dukning igen men lägga till glitter och serpentiner så det blir lite mer fest.

Förra året strödde jag ut små guld stjärnor över bordet, blev så fint men hittade stjärnor i lägenheten i flera veckor om inte månader efter, haha! så som sagt tänk på dig själv också ;) Det behövs inte mycket för att det ska se inbjudande ut.

Mitt tips är att planera innan vilken eller vilka färger du vill att dukningen ska gå i så det blir enhetligt sen är det bara fantasin som sätter gränser.

DIY till nyårsfesten

De här fina gör det själv hittade jag på Sköna hems blogg

Hur snyggt är det inte att knyta en rosett runt tallrikarna? Eller ge champagne glasen en fluga. Detta är ju även en kanon grej man kan göra med engångsartiklar också.

Bordsplacering är någonting jag kan tycka är läckert om korten är inbjudande. Om du inte orkar, hinner eller vill göra egna så hittar du korten på bilden längst till vänster på Lagerhaus, 19 kr för 6st. Brickan är även den ifrån Lagerhaus och kostar endast 149kr! Gillande den enkla modellen och den ser ut att kosta mer en vad den gör. Riktigt läcker att ha välkomstdrinkarna ståendes på :)

Mer uppdatering innan nyår kommer med mer tips och trix.

ha nu en fortsatt bra onsdag

Likes

Comments

God morgon

Här kommer du kunna läsa om inredning, DIY och mycket annat. Tanken med denna bloggen är att dela med mig utav små tips och trix som man kan använda sig utav för att göra större förändringar i sitt hem, helst så billigt som möjligt.

Det behöver inte vara dyrt för att vara snyggt!

I dagsläget studerar jag till inredare och homestaging konsult på distans, även detta kommer du få ta del utav och jag kommer dela med mig av den lära jag har i min utbildning även här. Det kommer som sagt bli en del variation men huvudämnet är inredning.

Så varför inte pryda första inlägget med ett DIY? ett billigt sådant, men här krävs dock lite tålamod!


Gör din egen marockanska kruka


Allt du behöver är:

En vit kruka (min är en vanlig vit ifrån Ikea som skulle slängas)

En porslins/ glas penna (jag köpte min på Panduro)

Jag sökte på Google och letade upp ett marockanskt porslin med ett mönster som jag tyckte va snyggt (och som inte såg allt för svårt ut att måla) Sedan var det bara att sätta igång. Det bästa här är också att om du gör fel så är det bara att ta ett blött papper och "sudda". Var försiktig så att du inte nuddar när det är nymålat då du smetar ut allting och själv blir svart. När du är färdig så är det bara att låta den stå och torka.

Vóila ! Nu har du din marockanska kruka & handmålad utav dig själv dessutom! Som sagt det är lite tålamods prövande men värt det i slutänden. Ett tips är att ge bort i födelsedagspresent eller liknande, egengjorda saker är alltid uppskattat!
Ha nu en fin dag!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw