Tankar

Jag föddes som kvinna. Och det betyder att jag har en livmoder och bröst som för alla består av fett i princip. För att jag föddes med detta anses jag vara "okej" att sexuellt ofreda.

När jag går själv, oavsett tid på dygnet så vänder jag mig om åtminstone 10 gånger för att helt säkert inte bli förföljd. Jag väljer att betala taxi istället för att cykla eller gå hem. Varför?
Jag skulle aldrig säga att jag aldrig blivit kränkt eller blivit taffsad på. Jag har både fått smaka på kränkande ord och en hand lite här och där på min kropp. Bara för att jag är född kvinna. Jag tror alla kvinnor någon gång upplevt att de blivit kränkta för att de just är kvinnor.

När blev det en negativ sak att vara kvinna? Att vara kvinna är för mig något viktigt och fint. I vår kropp kan ett liv bildas, vi kan tack vare våra fettklumppar på kroppen ge våra barn mat. Vi kan oavsett kön tänka likadant, vi kan äta likadant, vi kan känna känslor likadant, vi kan städa likadant, vi kan köra bil likadant och vi kan göra precis allting likadant som vem som helst.

När ska vi vara lika bra? Lika mycket värda? Få lika mycket respekt? Jag är så trött på att vända mig om de 10 gångerna jag gör när jag väljer att gå själv, att behöva fundera vad jag ska ha på mig för att inte visa för mycket hud, jag är trött på att folk bara ser mig som ett objekt och inte som en människa. För det är precis vad vi kvinnor är, människor, ifall ni män råkat glömma bort det...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments