Everyday

När går du upp?

Allt mellan 7:00-12:00 beroende på om jag är ledig eller inte

Vad är det första du gör varje morgon?

Kollar telefonen

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

Ca. 5 min. Enda jag gör är i princip att borsta tänderna och borsta håret

Är frukost viktig?

Förut när jag bodde hemma åt jag aldrig frukost men nu för tiden äter jag frukost i princip varje dag! Det sägs ju att frukost är det viktigaste målet på dagen!!

Vad äter du till frukost?

Oftast blir det musli med yoghurt men ibland smörgås eller stekta ägg.

Är du morgontrött?

JAA.

Vad har du för alarm?

En väckarklocka som är det enda som väcker oss under vårt tak

Hur ser en perfekt morgon ut?

Inget alarm och ingen stress.

Vad är det bästa med morgonen?

Att man har hela dagen framför sig

Hur går du helst klädd på morgonen?

I en stor tröja och mjukis shorts

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

/En bild på mig och 2 av mina närmaste vänner/ Presenterna vi fick av våra fina vänner/ Jag och Tia bjöd på halloumi burgare/


I helgen firade vi Tia som fyllde år i början av juli, även var det lite som en "inflyttningsfest" då några av de som kom inte sett lägenheten ännu! Blev en rolig förfest och utgång med mina fina vänner, hann även sitta vid bryggorna en stund innan vi vandrade vidare in till stan. Mera sånt ska jag hinna med i sommar!

Annars så har min näst sista vecka på jobbet dragit igång, ska verkligen bli skönt med en månads ledigt före skolan börjar. Så nu är det bara 6 jobbpass kvar innan jag påriktigt har sommarlov.

Likes

Comments

Tankar

Jag föddes som kvinna. Och det betyder att jag har en livmoder och bröst som för alla består av fett i princip. För att jag föddes med detta anses jag vara "okej" att sexuellt ofreda.

När jag går själv, oavsett tid på dygnet så vänder jag mig om åtminstone 10 gånger för att helt säkert inte bli förföljd. Jag väljer att betala taxi istället för att cykla eller gå hem. Varför?
Jag skulle aldrig säga att jag aldrig blivit kränkt eller blivit taffsad på. Jag har både fått smaka på kränkande ord och en hand lite här och där på min kropp. Bara för att jag är född kvinna. Jag tror alla kvinnor någon gång upplevt att de blivit kränkta för att de just är kvinnor.

När blev det en negativ sak att vara kvinna? Att vara kvinna är för mig något viktigt och fint. I vår kropp kan ett liv bildas, vi kan tack vare våra fettklumppar på kroppen ge våra barn mat. Vi kan oavsett kön tänka likadant, vi kan äta likadant, vi kan känna känslor likadant, vi kan städa likadant, vi kan köra bil likadant och vi kan göra precis allting likadant som vem som helst.

När ska vi vara lika bra? Lika mycket värda? Få lika mycket respekt? Jag är så trött på att vända mig om de 10 gångerna jag gör när jag väljer att gå själv, att behöva fundera vad jag ska ha på mig för att inte visa för mycket hud, jag är trött på att folk bara ser mig som ett objekt och inte som en människa. För det är precis vad vi kvinnor är, människor, ifall ni män råkat glömma bort det...

Likes

Comments

Everyday

Imorse vaknade jag vid 9 och låg en bra stund kvar i sängen, åt en god frukost och städade lite i lägenheten. Klockan 12:15 började mitt jobbpass och klockan 19 åkte jag hem pga. att jag gått och blivit sjuk. Så blev 1h kortare arbetspass för mig. Som tur är för mig så är min roomie även sjuk så vi ligger i soffan framför tvn. Imorgon ska jag åka till läkaren och sen får vi se om det blir jobb eller inte. Hoppas iallafall ni haft en bättre start på veckan än jag!

Likes

Comments

Everyday

Dehär 2 bilderna förklarar den gångna helgen. I fredags tog jag en del av mitt pick och pack från huset jag växt upp i de senaste 19 åren och tog mig till lägenheten. För hörni det är nu jag ska berätta den roliga nyheten som säkert ni kunnat lista ut. I helgen har jag alltså flyttat från mitt barndomshem till en 3 rum och kök i brändö med en av mina bästa vänner. De känns så overkligt men också så roligt. Allt börjar vara på plats och snart hörni ska ni få se lite bilder från mitt nya hem som för övrig ligger 500m från skolan jag ska gå till varje morgon från och med i höst. För här är en annan rolig nyhet, tidigare i veckan fick jag ett mejl och att jag fått studieplats! Det känns som en målstolpe är nådd och jag är taggad på att börja studera i höst. Jag börjar alltså i augusti studera till sjukskötare på Novia i Vasa. Det här är en dröm som går i uppfyllelse och jag är så lycklig just nu.

Efter en hel dag av flyttande igår blev det en rolig utgång med mina vänner. Jag är på så bra humör just nu och lovet rullar, det är helt enkelt för bra för att vara sant!

Likes

Comments