Everyday

2017 var ett fartfyllt år. Nu när jag tänker tillbaka på året 2017 så känner jag mest vilket fantastisk år jag haft! Trots stress och press över framtiden och studenten så är nog detta de år som jag mått som bäst psykiskt. Jag har så mycket roliga minnen från året som väger över allt de dåliga. Jag har insett vilka som är mina vänner och som jag anser jag behöver i mitt liv. Har så fina och roliga och helt idiotiska minnen från detta år. Men jag vet ju iallafall med de sagt att jag lever livet till fullt. Tack 2017.

2018 - känns som detta år kommer vara fyllt av massa nytt och jag fyller även 20 (!!) i april vilket gör att jag får lite panik över att jag faktiskt börjar bli vuxen påriktigt nu men får ännu vara tonåring i några månader till som jag kan trösta mig med.


2018 - bring it ooon

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Everyday, Inspiration

Vet ni hur skönt det känns att jag idag är så glad som jag är? Jag trivs så bra i skolan med min härliga klass, jag bor med en av mina bästa vänner och det känns bara som att jag är på rätt spår i livet igen. Jag är lycklig!

Hej på er! Försökte hitta några bilder att visa er men jag har inga bilder att visa upp?! Jag som brukar fota allt och alla känns de som. Men de bevisar bara att jag haft för roligt för att ta fram telefonen och för mycket skolarbete att göra. Men hörni, jag börjar se ljuset tunneln av skolarbete! Nämligen att jag ÄNTLIGEN efter denna vecka knappt har något skolarbete kvar före julen. (som jag vet om, men man kan ju alltid drömma) Och jag har roligheter som jag hoppas blir, t.ex. får jag min efterlängtade halare på måndag! Och såklart en massa annat är påkommande. Nästa vecka är jag även ledig 4/5 dagar vilket ska bli sååå skönt!

Ikväll ska jag på rockidolen vid Ollis och imorgon skriver jag sista tenten! Finallyyyy hörni

Hoppas allt är bra med er!

Likes

Comments

Oj hörni, det blev visst lite tyst här. Studierna drog igång och jag har haft allt annat än lite att göra. Vet inte riktigt var jag ska börja, men vi jag årkar inte berätta allt som hänt tills denna stund sen jag sist hörde av mig men det har hänt en del roligheter och en massa skolarbeten. En saligblandning helt enkelt av allt möjligt. På bilderna kan ni se att jag har besökt nyöppnade stället VENN i stan med några vänner, fått en riktigt höstfrilla, min fina omgivning jag ser under promenaden hem från skolan, en kaffekopp på fazers och en bild på en del av allt gott vi hade på en ost och vinkväll förra veckan. Som sagt har det hänt massor som ni kanske även kan förstå.


Likes

Comments

Tips, Shopping

Här ser ni min nya kalender för detta skolår! Är riktigt nöjd med denna (som jag även varit alla andra år då jag beställt från personligalmanacka.se). Väldigt simpel om man jämför med tidigare år men jag gillar det.

Likes

Comments

Everyday

Okej hörni jag tänker inte helst be er om ursäkt för att jag inte tittat in här på ett tag igen, men jag har hunnit med en del sen sist! T.ex. Jag har slutat jobba, varit på bröllop, suttit vid stampen, testa på Raawka för första gången (kanske den sista vasabon att testa på de stället), massa kompis häng och utgångar! Kan lätt säga att jag tar ikapp mitt sommarlov nu när jag är ledig.

Om 2 veckor börjar jag skolan igen och är faktiskt taggad att börja något nytt, spännande och roligt kommer det nog bli! Men innan de så ska vi hinna festa lite till, fira villa avslutning och kanske lite annat kul.

Likes

Comments

Everyday

När går du upp?

Allt mellan 7:00-12:00 beroende på om jag är ledig eller inte

Vad är det första du gör varje morgon?

Kollar telefonen

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

Ca. 5 min. Enda jag gör är i princip att borsta tänderna och borsta håret

Är frukost viktig?

Förut när jag bodde hemma åt jag aldrig frukost men nu för tiden äter jag frukost i princip varje dag! Det sägs ju att frukost är det viktigaste målet på dagen!!

Vad äter du till frukost?

Oftast blir det musli med yoghurt men ibland smörgås eller stekta ägg.

Är du morgontrött?

JAA.

Vad har du för alarm?

En väckarklocka som är det enda som väcker oss under vårt tak

Hur ser en perfekt morgon ut?

Inget alarm och ingen stress.

Vad är det bästa med morgonen?

Att man har hela dagen framför sig

Hur går du helst klädd på morgonen?

I en stor tröja och mjukis shorts

Likes

Comments

/En bild på mig och 2 av mina närmaste vänner/ Presenterna vi fick av våra fina vänner/ Jag och Tia bjöd på halloumi burgare/


I helgen firade vi Tia som fyllde år i början av juli, även var det lite som en "inflyttningsfest" då några av de som kom inte sett lägenheten ännu! Blev en rolig förfest och utgång med mina fina vänner, hann även sitta vid bryggorna en stund innan vi vandrade vidare in till stan. Mera sånt ska jag hinna med i sommar!

Annars så har min näst sista vecka på jobbet dragit igång, ska verkligen bli skönt med en månads ledigt före skolan börjar. Så nu är det bara 6 jobbpass kvar innan jag påriktigt har sommarlov.

Likes

Comments

Tankar

Jag föddes som kvinna. Och det betyder att jag har en livmoder och bröst som för alla består av fett i princip. För att jag föddes med detta anses jag vara "okej" att sexuellt ofreda.

När jag går själv, oavsett tid på dygnet så vänder jag mig om åtminstone 10 gånger för att helt säkert inte bli förföljd. Jag väljer att betala taxi istället för att cykla eller gå hem. Varför?
Jag skulle aldrig säga att jag aldrig blivit kränkt eller blivit taffsad på. Jag har både fått smaka på kränkande ord och en hand lite här och där på min kropp. Bara för att jag är född kvinna. Jag tror alla kvinnor någon gång upplevt att de blivit kränkta för att de just är kvinnor.

När blev det en negativ sak att vara kvinna? Att vara kvinna är för mig något viktigt och fint. I vår kropp kan ett liv bildas, vi kan tack vare våra fettklumppar på kroppen ge våra barn mat. Vi kan oavsett kön tänka likadant, vi kan äta likadant, vi kan känna känslor likadant, vi kan städa likadant, vi kan köra bil likadant och vi kan göra precis allting likadant som vem som helst.

När ska vi vara lika bra? Lika mycket värda? Få lika mycket respekt? Jag är så trött på att vända mig om de 10 gångerna jag gör när jag väljer att gå själv, att behöva fundera vad jag ska ha på mig för att inte visa för mycket hud, jag är trött på att folk bara ser mig som ett objekt och inte som en människa. För det är precis vad vi kvinnor är, människor, ifall ni män råkat glömma bort det...

Likes

Comments

Everyday

Imorse vaknade jag vid 9 och låg en bra stund kvar i sängen, åt en god frukost och städade lite i lägenheten. Klockan 12:15 började mitt jobbpass och klockan 19 åkte jag hem pga. att jag gått och blivit sjuk. Så blev 1h kortare arbetspass för mig. Som tur är för mig så är min roomie även sjuk så vi ligger i soffan framför tvn. Imorgon ska jag åka till läkaren och sen får vi se om det blir jobb eller inte. Hoppas iallafall ni haft en bättre start på veckan än jag!

Likes

Comments

Everyday

Dehär 2 bilderna förklarar den gångna helgen. I fredags tog jag en del av mitt pick och pack från huset jag växt upp i de senaste 19 åren och tog mig till lägenheten. För hörni det är nu jag ska berätta den roliga nyheten som säkert ni kunnat lista ut. I helgen har jag alltså flyttat från mitt barndomshem till en 3 rum och kök i brändö med en av mina bästa vänner. De känns så overkligt men också så roligt. Allt börjar vara på plats och snart hörni ska ni få se lite bilder från mitt nya hem som för övrig ligger 500m från skolan jag ska gå till varje morgon från och med i höst. För här är en annan rolig nyhet, tidigare i veckan fick jag ett mejl och att jag fått studieplats! Det känns som en målstolpe är nådd och jag är taggad på att börja studera i höst. Jag börjar alltså i augusti studera till sjukskötare på Novia i Vasa. Det här är en dröm som går i uppfyllelse och jag är så lycklig just nu.

Efter en hel dag av flyttande igår blev det en rolig utgång med mina vänner. Jag är på så bra humör just nu och lovet rullar, det är helt enkelt för bra för att vara sant!

Likes

Comments