View tracker

Hej!

Efter en seg dag med festligheter i bagaget tog jag, Hannah och Emma oss en promenad upp till tjuren nu på kvällen. Vi hann gå fel ett par gånger men vi hann ändå se slutet utav solnedgången, och tur var väll det. Det var så himla fint där uppe och man fick bara en konstig känsla i magen när man var där, går inte riktigt att sätta ord på den. Låter så cheesy men när man satt där med sina vänner, lyssnade på musik och bejakade solnedgången fick jag bara en känsla av att detta är en speciell kväll. Det är stunder som denna som jag vill minnas härifrån. Allt annat kändes bara så oviktigt där, all ångest och stress man har för allt bara släppte för en stund och det var något som jag verkligen behövde. Få känna känslan att andas ut på riktigt. Tror fan att det var första gången jag faktiskt kände att jag kunde andas ut. Är tacksam för att vi fick denna kvällen mitt i allt annat som rör sig i huvudet nu, att vi fick fly bort från verkligheten en liten stund. Somsagt- denna kvällen behövdes.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!

Idag är det den 29 oktober vilket innebär att jag har varit här i 2 månader. På ett sätt känns det som att tiden har gått så snabbt men på ett annat sätt kan det inte gå långsammare. Under denna tid har man bland annat hunnit längta hem mycket, komma in i en ny klass, komma 3a i killergame (haha), åka på humhumresor, hänga på ferrian, festa och byta värdfamilj. Mycket har hunnit hända på kort tid och tänkte dra igenom lite vad som har hänt och hur det känns nu efter två månader.

- Byta värdfamilj. Nu har vi bott i två olika värdfamiljer i exakt lika lång tid, en månad var. Jag är väldigt nöjd med att vi tog det valet att byta. Här är föräldrarna yngre och mycket mer liberala, ribban har iallfall höjts lite vad gäller maten och de är mycket trevligare att prata med. Tycker fortfarande att maten dock är en nackdel och känslan av att man inte vågar gå runt i huset utan låser in sig på sitt rum för att man inte alltid orkar ta en konversation på spanska. Dessa nackdelar tror jag dock att många känner som bor i värdfamilj och det är inget fel på familjen i sig så är i allmänhet väldigt nöjd med vår nya familj.

- Spanskan. Kan självklart inte språket flytande, skall jag vara helt ärlig känner jag att jag knappt har utvecklats alls faktiskt. Börjar bli frustrerande att man inte kommer någonstans. Vissa dagar känner man sig dock såklart bättre än andra. Värdfamiljen pratar väldigt snabbt också och känns som att de har stämplat mig som lite okunnig vilket gör att jag ger upp i många situationer och är tyst istället för att våga prata. Får bara hoppas att självförtroende och kunnighet kommer med tiden.

- Hälsan. Har under de två senaste veckorna vart sjuk och har därför inte känt mig pigg på att träna. Dessutom har jag börjat äta massa skit så känner mig allmänt slapp, lat och ofräsch på både insidan ich utsidan. Kanske inte finns någon som kan relatera men känner att jag kan ta hur många duschar som helst men känner mig ändå inte fräsch. Dessutom ser man ju i hyn och på kroppen att man inte har tränat på ett tag vilket bara gör allt ännu värre. Bara mitt eget fel att det har blivit så dock och skall försöka ta tag i det så fort jag blir frisk.

- Känslan. Har haft väldigt blandade känslor under dessa månader. Har mått skit men även mått väldigt bra i perioder. Man längtar hem samtidigt som man älskar att vara här, blir en väldig könslokocktail ibland.

- Rutiner och plugg. Man har ju börjat komma in i sina rutiner här nu och blivit mer bekväm i sin situation. Det är inte lika nytt längre, man har blivit mer bekväm bland sina vänner och man börjar kunna sitt schema halvt utantill. Plugget har dock hittills gått sådär. Har vart försenad med rätt mycket vilket inte är bra. Vi har dock inte hunnit göra jättemycket än. Inte om man jämför med mitt tidigare gymnasium iallafall vilket är väldigt skönt.

Idag är det faktiskt bara 54 dagar kvar tills jag åker hem och har sedan dag 1 räknat ner dagarna tills jag får komma hem igen. Har lite spännande saker som jag hoppas går i lås efter jul så längtar både hem men samtidigt redan även tillbaka hit efter jul. Mer om det får ni veta om planen går i lås, lite för tidigt att säga något nu. Juste, på måndag är det halloweenfest så idag skall det köpas smink. Vet dock inte riktigt vad jag skall vara och är faktiskt rätt otagg på detta. Gud, låter så negativ, men halloween är inte min favorithögtid som många andras och har dessutom ingen fantasi om vad jag skall vara vilket för mig resulterar i stress och smått ångest istället för att vara taggad. Inga världsproblem så skall verkligen inte klaga.

Önskar er en superbra lördag och hoppas att ni njuter av hösten där hemma, saknar faktiskt den överraskande mycket när man är här.

Likes

Comments

View tracker

Hola!

Igår gjorde jag ingenting på dagen men kvällen bjöd däremot på festligheter vilket var mycket trevligt. Efter att ha vaknat upp idag drog vår familj till närmaste churro ställe för att äta churros till frukost. Aldrig ätit churros innan och det var mycket gott, smakar lite som doughnuts. Efter det har det inte hänt så mycket idag. Har vart en typisk söndag. Tog det väldigt lugnt under hela dagen för att på eftermiddagen dra mig till Emma där vi mös och kollade film. Rätt skaplig söndag ändå får man medge.

Imorgon skall man ha bestämt sig för studentmössa vilket jag inte har gjort. Vi fick väldigt lite tid på oss att fixa detta, ingen har ens fått prova mössorna än så kommer bli lite stressigt med det imorgon. Dessutom fungerar inte hemsidan där man skall designa sin mössa på just nu. Förutom den stressen har jag även skapligt mycket ångest inför vår uppvisning som vi i kören samt ensemblen skall framföra då det är FN dagen imorgon. Lider utav rätt grov scenskräck så är verkligen väldigt nervös. Dock är vi ju fler i kören (även fast den dock bara består av typ 5 personer) och sen skall det vara med solister i sången också så det är inte precis mitt framträdande om man säger så. Har på allt detta dessutom spanskatest hela veckan då vi skall ha prov på allt vi har gått igenom. Dock är allt oklart så vet inte riktigt hur man skall plugga till det. Min lärare pratar ju bara spanska så förstår ju knappt som det är så känner inte att jag orkar ta det att fråga om proven. De andra i klassen vekar inte ta det på största allvar heller så orkar inte riktigt göra det själv. Tror dock att upplägget är som det är på nationella. En lektion har vi hör, en annan läs osv och kan berätta redan nu att det kommer att gå åt helvete. Mycket dåtid som vi har sysslat med och förstår 0. Önskar verkligen nu att jag hade engagerat mig i 2an på spanskalektionerna, klarade knappt ens den kursen. Nu går jag i steg 5 och allt är på spanska där det förväntas att man skall kunna det jag inte kan så hoppet mellan kurs 4 och 5 är rätt stor. Jaja kan inte göra annat än att ta det som det kommer och göra mitt bästa, carpe diem förfan.

<3

Pinglan

frukost :)

Likes

Comments

Hej på er!

Onsdag idag vilket inte är min favoritdag då jag bara har tråkiga lektioner. Men man får ta sig igenom dessa dagar också. Efter skolan drog vi till svenska skolan för att göra och förbereda mackor som sedan skall till Malaga. Det kallas "humanitär volontär" vilket alltså är ett volontärarbete och tycker faktiskt att det är rätt mysigt att gå dit, går väldigt fort dessutom då vi är väldigt många. Efter det gick vi och åt på pan chocolate vilket är ett café där många från skolan går, väldigt mycket hype kring det stället. Maten är ju god men fattar faktiskt inte varför det har blivit en sån grej. Åt en macka med ricotta, valnötter och honung vilket var väldigt gott. Hade dock haft ont i magen ett tag och efter vi hade ätit började det gå lite över styr. Hatar verkligen magkatarr över hela mitt hjärta.

Nu är jag hemma igen och hade tänkt att påbörja min andra försenade inlämning och bara ta det lugnt. Önskar er en bra kväll!

Likes

Comments

Hejhejhej!

Har haft en riktig myshelg vilket har vart extremt skönt på många vis. Lever typ för att mysa och är fortfarande sjuk så har vart skönt att bara ta det lugnt.

Tänkte snabbt dra igenom helgen.
Har bland annat vart hos Casandra i Benalmádena och badat, solat, bakat och bara haft det gött i allmänhet. Har även haft myskväll här hemma hos oss med filmtittande och massa godis. På tal om godis har jag börjat äta så mycket skitmat nu senaste veckan. Det märks verkligen på min hy och mitt välmående. Ska försöka bli av med det men tycker det är svårt att komma ur den banan när man har tagit paus från träning och börjat äta skitmat. Får kämpa på ändå och se vart det tar mig haha.
Plugget har även börjat dra igång på riktigt nu och är redan försenad med två inlämningar, så på den fronten går det inte jättesmidigt fram. Har nog allmänt hamnat i en dålig cirkel med rutiner, inte bra.
Igår kväll tog mina vänner och jag en kvällspromenad, självfallet blev slutdestinationen donken för att äta glass. Även det vart jättemys och även välbehövligt när man är uttråkad. Väldigt segt är det dock att behöva vara hemma vid 11 tiden, menmen.

Imorgon vankas skola för att sedan gå till svenska kyrkan för att bre mackor till hemlösa. Efter det blir det plugg, eller aa inget är ju hugget i sten, kanske får något erbjudande som frestar mig mer än att plugga.. Får se hur det blir med den saken helt enkelt.

Vi hörs imorgon igen!


Likes

Comments