Hola!

Igår gjorde jag ingenting på dagen men kvällen bjöd däremot på festligheter vilket var mycket trevligt. Efter att ha vaknat upp idag drog vår familj till närmaste churro ställe för att äta churros till frukost. Aldrig ätit churros innan och det var mycket gott, smakar lite som doughnuts. Efter det har det inte hänt så mycket idag. Har vart en typisk söndag. Tog det väldigt lugnt under hela dagen för att på eftermiddagen dra mig till Emma där vi mös och kollade film. Rätt skaplig söndag ändå får man medge.

Imorgon skall man ha bestämt sig för studentmössa vilket jag inte har gjort. Vi fick väldigt lite tid på oss att fixa detta, ingen har ens fått prova mössorna än så kommer bli lite stressigt med det imorgon. Dessutom fungerar inte hemsidan där man skall designa sin mössa på just nu. Förutom den stressen har jag även skapligt mycket ångest inför vår uppvisning som vi i kören samt ensemblen skall framföra då det är FN dagen imorgon. Lider utav rätt grov scenskräck så är verkligen väldigt nervös. Dock är vi ju fler i kören (även fast den dock bara består av typ 5 personer) och sen skall det vara med solister i sången också så det är inte precis mitt framträdande om man säger så. Har på allt detta dessutom spanskatest hela veckan då vi skall ha prov på allt vi har gått igenom. Dock är allt oklart så vet inte riktigt hur man skall plugga till det. Min lärare pratar ju bara spanska så förstår ju knappt som det är så känner inte att jag orkar ta det att fråga om proven. De andra i klassen vekar inte ta det på största allvar heller så orkar inte riktigt göra det själv. Tror dock att upplägget är som det är på nationella. En lektion har vi hör, en annan läs osv och kan berätta redan nu att det kommer att gå åt helvete. Mycket dåtid som vi har sysslat med och förstår 0. Önskar verkligen nu att jag hade engagerat mig i 2an på spanskalektionerna, klarade knappt ens den kursen. Nu går jag i steg 5 och allt är på spanska där det förväntas att man skall kunna det jag inte kan så hoppet mellan kurs 4 och 5 är rätt stor. Jaja kan inte göra annat än att ta det som det kommer och göra mitt bästa, carpe diem förfan.

<3

Pinglan

frukost :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Onsdag idag vilket inte är min favoritdag då jag bara har tråkiga lektioner. Men man får ta sig igenom dessa dagar också. Efter skolan drog vi till svenska skolan för att göra och förbereda mackor som sedan skall till Malaga. Det kallas "humanitär volontär" vilket alltså är ett volontärarbete och tycker faktiskt att det är rätt mysigt att gå dit, går väldigt fort dessutom då vi är väldigt många. Efter det gick vi och åt på pan chocolate vilket är ett café där många från skolan går, väldigt mycket hype kring det stället. Maten är ju god men fattar faktiskt inte varför det har blivit en sån grej. Åt en macka med ricotta, valnötter och honung vilket var väldigt gott. Hade dock haft ont i magen ett tag och efter vi hade ätit började det gå lite över styr. Hatar verkligen magkatarr över hela mitt hjärta.

Nu är jag hemma igen och hade tänkt att påbörja min andra försenade inlämning och bara ta det lugnt. Önskar er en bra kväll!

Likes

Comments

Hejhejhej!

Har haft en riktig myshelg vilket har vart extremt skönt på många vis. Lever typ för att mysa och är fortfarande sjuk så har vart skönt att bara ta det lugnt.

Tänkte snabbt dra igenom helgen.
Har bland annat vart hos Casandra i Benalmádena och badat, solat, bakat och bara haft det gött i allmänhet. Har även haft myskväll här hemma hos oss med filmtittande och massa godis. På tal om godis har jag börjat äta så mycket skitmat nu senaste veckan. Det märks verkligen på min hy och mitt välmående. Ska försöka bli av med det men tycker det är svårt att komma ur den banan när man har tagit paus från träning och börjat äta skitmat. Får kämpa på ändå och se vart det tar mig haha.
Plugget har även börjat dra igång på riktigt nu och är redan försenad med två inlämningar, så på den fronten går det inte jättesmidigt fram. Har nog allmänt hamnat i en dålig cirkel med rutiner, inte bra.
Igår kväll tog mina vänner och jag en kvällspromenad, självfallet blev slutdestinationen donken för att äta glass. Även det vart jättemys och även välbehövligt när man är uttråkad. Väldigt segt är det dock att behöva vara hemma vid 11 tiden, menmen.

Imorgon vankas skola för att sedan gå till svenska kyrkan för att bre mackor till hemlösa. Efter det blir det plugg, eller aa inget är ju hugget i sten, kanske får något erbjudande som frestar mig mer än att plugga.. Får se hur det blir med den saken helt enkelt.

Vi hörs imorgon igen!


Likes

Comments

Hej på er.

Två veckor sedan idag som jag hade ork till att sitta här och skriva. Mår faktiskt om jag skall vara helt ärlig inte så bra just nu. Har vart rätt instabil och haft nära till gråt under dessa två veckor. Detta är inte en dans på rosor. Hur kul det än är att skaffa nya vänner här som är jättesköna saknar jag mina vänner hemma i Sverige. Har sagt detta x antal gånger nu men har somsagt haft ett jävla år hittills och att jag ens hade ork att åka hit när jag kände mig som mest nedbruten och förstörd var ett stort steg vilket jag visste. Men man ångrar bara det man inte gör, och ångrar inte att jag åkte hit. Gud vet hur det hade blivit om jag hade stannat hemma, inte bättre iallfall. 

Har haft sånt destruktiv år där allt bara har gått åt helvete och det börjar komma smygande nu. Har lyckats fly känslorna under 7 veckor nu, men även fast jag flydde landet kunde jag såklart inte fly känslorna. Det börjar ta emot att känna att man inte har någon stabil familj hemma, och att fortfarande bråka när man är här tar mer på mig än vad jag någonsin hade kunnat ana. Inte nog med att man åker hit och är ensam som det är, och känner mig i och med instabiliteten hemma så jävla ensam vissa stunder här. Det är inte en rolig känsla att ha. Jag är faktiskt rädd. Detta skall ju bli mitt år, men känner bara att mina känslor och mitt bagage hemifrån sätter käppar i hjulet för mig och är rädd för att jag efter detta året inte kommer att ha utvecklats någonting och att jag bara kommer att ångra detta. Som ni märker ser jag inte saker från den ljusa sidan nu och har därför inte velat vara så social här. Det är så svårt att luta på någon här när det bara har gått 7 veckor vilket gör att jag saknar mina älskade vänner hemma ännu mer. Ni betyder verkligen allt för mig. Hade inte klarat mig utan er. Ush va deppigt detta blev. Sitter och storlipar nu. Trodde att jag skulle klara av att vara stark här, men vem försöker jag lura? Åker ner hit helt förstörd och tror att jag ska klara detta året galant utan att fälla en tår för allt där hemma, kunna släppa det som vart, men det går inte. Det går bara inte. Verkligheten kommer ikapp en. Sagt nej till allt och har gett upp så jävla lätt under detta året och är rädd för att ta ett impulsbeslut som jag mår bra för i stunden men som jag kommer att ångra sen. Skall inte åka hem men boy oh boy, hade gjort allt och lite till för att få krama om mina vänner nu. Har aldrig vart borta från dem så länge och det tar på mig. När en så stor del av ens liv och trygghet försvinner är det lätt att bli vilsen, och känner väll att jag är väldigt vilsen just nu. Och nu kommer allt på en gång känner jag. Har gått från att ha tryckt undan alla negativa och jobbiga känslor till att allt bara bubblar upp samtidigt nu under en period. Alla känner någon form av hemlängtan som bor här, det är en naturlig känsla som kommer med när man flyttar ifrån allt man håller kärt. Vet att det kommer at bli bra igen och att det kommer att vara en berg- och dalbana detta, det är inget som kommer som en överraskning, men det tar emot när dipparna väl kommer. Det är helt enkelt inte bara en dans på rosor detta. 


Saknar er där hemma 

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är dagen. Dagen då vi tar vårt pick o pack och flyttar, om mindre än två timmar faktiskt. Flyttar ca 10 minuter med gångavstånd här ifrån. Flyttar till ett radhus ca 3 minuter från skolan. Det känns faktiskt skönt. På ett sätt är det såklart jobbigt, att se Maria i ögonen och se att hennes irriterade blick har övergått i en besegrad och ledsam sådan. Att behöva packa ner och upp stup i kvarten. Att lämna mormorn och morfarn. Detta är dock inte anledning nog att stanna och det vet vi mycket väl. Vi har kämpat för något som inte var värt att kämpa för och nu är det bara att ta nya tag. Det ända vi kan göra nu är att hoppas att nästa ställe kommer att bli bättre.

Den nya familjen består av en kvinna som heter Mariepez (osäker på stavning) med dotter, hund och möjligtvis en pojkvän. Vi flyttar till ett bättre läge på ett sätt men sämre på ett annat. Dock är skillnaderna inget att hänga upp sig på vad gäller avstånd. Hennes dotter är 17 år och studerar i Malaga men kommer hem på kvällarna. Hon bor i ett radhus tre minuter från skolan. Bara det är något att längta efter. När vi träffade henne förra veckan, då hon visade oss runt i huset, verkade hon supertrevlig och hade ett mer modernt sätt att se på saker och ting, lite mer chill och förstående mot oss som är yngre. Hon ville verkligen att vi skulle känna oss som hemma och sa att vi fick sitta vart vi ville och hjälpa henne att laga mat osv. Hon är beredd att söka på google för att hitta nya recept så att maten förhoppningsvis inte blir lika ensidig. Hon verkar bara i allmänhet förstå oss bättre än hur det har vart här. Det är dock rätt förståligt på ett sätt hur det blev som det blev. Maria är lite äldre, mer av en dam. Damer är väldigt stolta över sin matlagning här och är rätt så mycket mer konservativa än vad man är van vid hemma. Det skulle inte falla sig in att leta nya recept på google eller kompromissa om en lösning. Detta har påverkat hela denna processen rejält, det kanske till och med var det som var avgörande. Hur det än har vart så blickar vi framåt nu. Om man skall se det från den positiva sidan så kommer jag ha bott i två olika hem på två månader, medan jag hemma har bott i mitt tråkiga hus i 18 år. Dessutom vet vi hur detta fungerar nu och vet mer vilka krav vi kan ha och hur vi skall gå tillväga inom olika aspekter. Man kan se på denna vistelse som en motgång men även som en mjukstart till vårt nya hem. Detta har verkligen vart en utmaning men tur är väll det att man gillar utmaningar. It's time to move on. 

Likes

Comments