Header

​Ja, det är verkligen vad London är - ett lyckopiller! 
Dagen har varit relativt lugn då internet inte fungerade i början av dagen så jag beslöt mig för att slänga in en tvätt och sen dammsuga mitt rum och lägenheten. Medan jag höll på och dammsuga så kom min ena flatmate hem och så sa hon att modemet är i hennes rum så hon startade om det och så började det fungera igen. Har inte haft så mycket problem med internet men när det väl inte fungerar så är det ju lite jobbigt speciellt för mig som jobbar hemifrån. 

I alla fall så kände jag att det var dags för en promenad vid 15:30 så jag snörade på mig skorna och tog även med mig shoppingkassen för att göra lite food shopping efter. Blev en härlig promenad på 2 timmar och idag var det inte alls kallt. Det skiftar verkligen från dag till dag nu när det kommer till kyla så jag hade klätt mig med mössa, vantar och min tjockjacka men det blev nästan för varmt. Var dock skönt att man slapp frysa fingrarna av sig hehe kände återigen sånt lugn när jag gick gata upp och gata ner och tittade på de olika husen och byggnaderna <3
Sen blev det som sagt lite shopping på Tesco. Har köpt hem lite grövre bröd och avokados. Tänkte att jag skall äta grovt bröd med Philadelphia och avokado imorgon till frukost, mums! 

Kvällen här blir lugn med jobb och film. Började titta på "The Holiday" medan jag åt min hamburgare som jag köpte igår hehe köpte en stor portion med pommes frites plus hamburgare och coca cola för £10 med home delivery men orkade bara äta pommes frites så det var effektivt att kunna spara hamburgaren tills idag! Aja skall återgå till filmen nu så hoppas ni har en mysig kväll :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har ju tidigare nämnt att jag är på jakt efter en kaffemaskin. Börjat titta lite på utbudet hos Argos då jag ändå måste beställa lite shelfs och garderobssaker. Just nu flyttar jag runt kläderna från Sverige mellan min stol och min säng hehe har även fått kläder från Emma (min australienske vän) och kommer få mer från henne när hon rensat ur sin garderob. Så behöver verkligen köpa lite förvaringslådor. Har hittat 2 stycken bra förvaringshyllor som får plats under hyllorna som finns över mitt skrivbord och som inte skymmer uttagen på väggen. Problemet är bara att jag inte sparade ner hyllorna hehe så måste kika efter dom igen...annars kanske denna vita som ni ser nedanför passa också. Det som är bra är att främst blir det mer ytor då man kan ställa saker på byrån och sen gillar jag att det är "öppet" längst till höger. Antingen kan man ju ha skor eller prydnadssaker där eller sätta in mindre lådor..

Skall nog också införskaffa dessa två stycken korgar som ni kan se till höger för att ha, en för smutstvätt och en för mina filtar när de inte används. Har ju en lite större "korgaktig" sak för smutstvätt nu som jag har gömt inne i min lilla garderob hehe men behöver inte riktigt en så stor så en mindre skulle sitta fint. Då kan jag eventuellt köpa ett skoställ och ställa in alla skor i min garderob på "golvet" då. Jag vill ju typ "investera" i möbler som jag kan använda till stället jag flyttar till härnäst. För jag har börjat fundera och trots att detta rum är helt okej så tror jag nog jag behöver något större i längden.

Jag och Emma har börjat spåna lite tillsammans då hennes kontrakt går ut om 3 månader och hennes landlord skall renovera hela fastigheten så det gör att ingen kan bo kvar där. Eventuellt så kommer Emma och jag leta efter lägenhet tillsammans vilket skulle vara jätteroligt. Mitt kontrakt går ju ut i juni 2018 och då jag har fast boende nu fram tills dess så kan jag involvera mig mer i lägenhetssökandet denna gång än sist!

Likes

Comments

Denna bild!
Hur vacker är inte Sveriges natur egentligen? Detta är ju också en plats som ligger i centrala Göteborg och jag menar kolla in alla olika färger man ser här: lila, gult, grönt, brunt och listan kan göras lång. Jag är inte så mycket för att posa på bilder men jag gillar att ta kort när det ser ut som att man "tittar på något". Då skall det helst vara en häpnadsväckande vy. Hur fantastiska blir inte såna här bilder helt enkelt? I bilden är det min mamma som satt så passande på en sten och väntade på mig...hehe måste ha varit som att vara ute med en hund för medan hon gick i rask takt så stannade jag upp hela tiden och försvann jag in bland buskar och annat för att ta bilder haha ​​​​måste ändå sett lite roligt ut. 

Jag håller nu på att tänka ut vad jag och min mamma samt bror skall göra här när de kommer på lördag och stannar till den 22 november. Då de redan varit här ett antal gånger så letar jag efter lite "unika" saker och platser att besöka. Hitills har det gått bra och jag har fått med de platser JAG främst vill besöka hehe både jag och min bror är fotointresserade och min mamma gillar och se nya platser så det är bra att vi typ har samma intresse. Har delat upp så vi har en dag i sydvästra London (alltså här i Kingston), en dag i centrala London och en dag i Norra London. Det ger oss ändå 1 dag som är oplanerad men skall försöka hitta någon spännande liten by som vi kan besöka hehe 

Idag händer inte så mycket. Det är molnigt ute och jag skall göra en skål med gröt till mig innan jag jobbar vidare. Skall sedan ut på en liten promenad och sen blir det lugnt. En mysdag helt enkelt hehe :) Hoppas ni får en bra tisdag! 

Likes

Comments

Thames river.
Det är verkligen en sak som kännetecknar London för mig. Just för att jag alltid bott i närheten av Thames och just den sydvästra delen av floden med. Idag så bestämde jag mig för att gå ut på en powerwalk längst floden och i staden. Kingston har så många intressanta byggnader faktiskt och är lite av en blandning mellan gammalt och nytt. På något sätt så påminnerdenna stadsdel mig om tiden då jag gick i Svenska Skolan här i London. Då gick jag ju i Richmond och inte Kingston så lite skumt att jag kopplar detta samman nu... dock är de ju grannkommuner och Kingston i sig är en studentstadsdel med ett framförallt Kingston University som finns här. Det är så himla mysigt här och jag högsta drömmen hade ju varit om det börjat snöa! Åh ni anar inte hur mysigt det hade varit! Där skulle man ha riktig "Harry potter"-känsla på hög nivå hehe

Jag hade taimat min promenad så att jag skulle få se solnedgången ifall det skulle bli någon...jag stod och stampade på samma ställe och såg till min besvikelse hur solen gick ner bakom några träd - ingen fin solnedgång. Hade behövt vara uppe på en höjd istället så exempelvis Richmond Hill hade varit perfekt ikväll egentligen. Jag traskade besviken in i towncentre igen men tyckte ändå det var skönt med lite frisk luft...konstig som jag är så tittar jag alltid omkring mig på alla byggnader vilket gör att jag ibland vänder mig om och då möttes jag av denna rosa himmel...detta var endast 10 minuter efter att jag lämnat thames så då bestämde jag mig för att ta en annan väg och försöka hinna tillbaka innan himlen skulle bli helt svart...

Kom fram igen till bron men fick se denna vy....välidgt knepigt att himlen kan skifta så mycket men men jag fick i alla fall en nödvändig promenad och en påminnelse om att vi har en gigantisk TK Maxx här i Kingston som jag måste kolla in. Mörkret började falla mer och mer och det är inte alltför ofta jag går ut när det är mörkt om jag inte skall till puben...

Bentall Centre såg magiskt ut med sin nattbelysning men själva julbelysningen kommer inte komma på fören på torsdag den 16 November vid 6pm så då skall jag och Emma dit och kika samt dricka varm choklad. Här ovanför på bilden ser ni också ett av de svart/vita husen som finns i Kingston. De är så kallade "Tudor" hus och både namnet och arkitekturen härstammar från en engelsk kungaätt som styrde i England mellan 1485–1603.

När jag gick vidare så möttes jag av massa poppies utanför kyrkan här i Kingston. Vi har otroligt många kyrkor här för de äldre är bevarade och detta är en gammal kyrka men jag tror att den används fortfarande...i alla fall så var det Rememberance Day här i England igår. För de som inte är så insatta så firar Storbritannien denna dag (12 november) varje år till minne av de soldater som kämpat och stupat för sitt land. Man har egentligen 2 stycken dagar som man "firar" med en tyst minut. Så man firar både 11 November samt den andra söndagen i November vilket i år blev dagen efter. Så hela helgen har varit väldigt mycket poppies och memorial-saker. Vissa bär poppies året runt medan andra bär poppies under Oktober samt till Decembers början. Jag har faktiskt varit på en så kallad "poppy-fabrik" då det finns en i Richmond och vi var där med skolan år 2009. Jag älskar att Storbritannien hyllar sina forna hjältar och detsamma gör även Australien. I Australien så firar man Anzac day den 25 april tror jag det är och det firar man för att minnas de 60 000 australienare och 18 000 nyzeeländare som miste livet. Tycker ändå det är fint gjort, att hylla de som gav sitt liv för landet.

Likes

Comments

Toppen av... 

Änggårdsbergen 

Sitter och tittar igenom bilderna från min semester i Göteborg. Jag är en person som gillar att powerwalka och ena dagen så gick jag och mamma ut på en powerwalk som gick på 2,5 timmar. Vi gick i Änggårdsbergen som är ett naturreservat precis vid Botaniska trädgården. Det som är så roligt med det stället är att man stötter på så olik natur beroende på var i reservatet man befinner sig. Bilderna ovanför är något som jag tycker ser ut som "Skandinaviens Savann". Älskar det lilla trädet som är uppe på toppen av berget just för att det ser så "Savann-likt" ut!

Likes

Comments

Bild från Änggårdsbergen i Göteborg

Då är jag hemma i London och kom hem igårkväll som sagt. Regnet vräkte ner medan jag tog tåget till Clapham Junction för att sedan byta till Kingston. Gick oerhört smidigt då tågen går hela vägen när man åker till och från Gatwick Airport. Var så skönt med att bytet av tåg skedde på samma perrong så man slapp springa upp och ner i trappor. Har gjort det när jag skulle åka från Stansted då tåget till Kingston gick på en annan platform och när man har en blytung väska samt 2 stycken till så blir det tung och jobbigt.

När jag stod där på tåget med mina väskor och hörde regnet smattra mot tågrutan så kände jag bara en sån känsla av - hemma. Fick en sån mysig känsla och England ger mig faktiskt alltid en mysig känsla. Till exempel så tycker jag ju att de äldre husen med heltäckningsmatta är mysiga, tycker hösten och den krispiga luften är mysig och drömmen hade ju varit att hitta ett hus med en trädgård och en fungerande fireplace. Tänk och sitta i en mysig fåtölj med en sprakande brasa framför sig medan man jobbar och sippar på en kopp med hot cocoa?!

I alla fall skall inte nämna mysigt något mer i detta inlägg haha idag sov jag till 11-tiden och gick och la mig vid 23-tiden igår, var helt död. Har dock känt mig otroligt utvilad idag och jag satte på elementet med så mitt rum är så varmt och skönt, samtidigt som jag har mina filtar i sängen <3 Var ute på lite foodshopping tidigare idag och passade även på att gå en liten promenad. Man kan säga att vädret här har förändrats sedan en vecka sedan för idag var det en bitande kyla, lite som Sverige-vind. Det gjorde mig dock inget utan när jag gick min promenad så fick jag ett sånt lyckorus av att vara tillbaka i min älskade kaotiska stad <3 Fick sån inspiration med så har suttit resten av dagen inomhus och jobbat ikapp. Otroligt skönt att få det avklarat eller att ha haft en produktiv dag.
Skall kurra ner nu under mina filtar och fortsätta jobba men hoppas ni har en mysig kväll!

Likes

Comments