Header

"Tvivla aldrig på att ni är
värdefulla & har makt"
- Hilary Clinton
The future is still female.
Årets trend: Färg.
Kikade igenom Kicks tidning som kom idag och fastnade på ett uppslag som visade vårens trender. Mörka kostymer och killar är över. Det är iår som vi tjejer tar över. Fram med den feminima sidan och färgstarka kostymer och outfits som sätter killarna på plats. Trots att jag är feg för färger så är färgglada kostymer så brutalt snyggt. Titta bara på de underbara kollage som jag satte ihop häröver. Hur snyggt?!

Let's own this year ladies.

Likes

Comments

It's okey to choose yourself

Sena nätter, tidiga mornar, sömnbrist, massa kaffe och en massa skrivande. Yep, så ser mitt liv ut just nu och ni vet när jag sagt att det varit mycket förut. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva situationen nu haha jag har ju sagt att jag ständigt letar och tar kontakt med nya kunder för att alltid ha jobb tillgängligt men det jag inte tänkte på var vad som skulle hända när samtliga tio företag (tror jag det är?) har fullt med beställningar samtidigt. Det är det som har inträffat nu vilket är grymt för det betyder att jag har inget tak på min lön. Eller klart det finns ett tak men det ligger väldigt högt upp och för min del är det bara köra på så jag kan komma till London.

Jag får se
hur uppdateringen blir här nu i veckan för dels har jag ingen inspiration just nu och dels ingen energi eller tid att lägga på intressanta blogginlägg. Men det lär komma upp lite små korta inlägg här och där.

Likes

Comments

God morgon

Har suttit sen igår eftermiddag och skrivit, skrivit och skrivit. Är så otroligt brutalt mycket just nu så det finns inget annat i mitt huvud. Har bestämt mig för att sitta och skriva fram tills klockan 15:00 idag då jag ska gå ut och gå på promenad. Det ska vara sol så kameran får följa med och jag får ett välbehövligt break och frisk luft. Hade ont i huvudet igår kväll fram till typ klockan 1 på natten vilket jag tror har med att jag inte är ute så mycket nuförtiden. Det blir enbart fokus på jobb innan flytten och jag är en sån som kör på tills..ja tills kroppen och hjärnan säger ifrån. Jag lär vara i hyffsad fas vid klockan 15:00 och då kan jag ta min vanliga runda som jag alltid går när jag är ute. Den är perfekt då jag sällan njuter av skogsturer utan jag inspireras och taggas igång utav att gå runt i staden. Det ser ut som att det kommer bli fint väder som utlovat så det är bara att hustle ;)

Hoppas ni får en bra tisdag!

Likes

Comments

Lion

På Valentine's day så hade jag ingenting planerat utan satt bara och jobbade men hade fixat iordning mig bara för att. Så fick jag ett sms av min mamma som frågade om jag ville se på bio med henne och hennes kompisar för att det var en som var sjuk. Jag som inte hade något bättre för mig tackade ja och filmen vi skulle se på hette "Lion". Jag visste ingenting om vad filmen skulle handla om då jag inte hann se trailern innan jag åkte men så berättade en av mammas kompisar lite snabbt. Jag hade väl inga höga förväntningar på filmen men så slutade reklamen spelas och filmen satte igång. Filmen bjöd på fina vyer av Indien och man fick följa en liten pojk som bodde med sin storebror, lilla syster och mamma i en liten by. Familjen verkade ha ett starkt band till varandra trots att de inte levde på några rikedomar direkt. Saroo som den lille pojken hette råkade komma bort från sin bror under ett arbetsuppdrag och man fick se hur livet i en storstad var för de små hemlösa barnen. Vissa medmänniskor ville försöka hjälpa men de flesta ville hjälpa för egen vinning och tillslut kom Saroo till ett barnhem som verkade bra utåt sett men som innanför murarna bjöd på en annan verklighet. Efter att en kontaktannons trycktes upp och placerades i landets alla tidningar så hördes det fortfarande ingenting från hans familj men däremot hade en australiensk familj visat intresse.

Saroo flögs till Australien och kom till en jättefin familj som efter något år tog in en till hemlös pojke från Indien. De är väldigt annorlunda i sättet och man fick aldrig reda på vad den andra pojken varit med om riktigt. Åren går och plötsligt är Saroo i 20 års åldern och ska börja ansöka till University. Det som var extra roligt här är att han sökte till Hospitality management vilket är det jag studerade när jag bodde i Australien. Det fick mig att bli lite nostaligisk och det var trots allt 4 år sedan jag bodde i fina Australien. Han åkte till Melbourne för studier medan jag var i Sydney men det är sant att Australien ligger på andra plats efter Schweiz när det kommer till Hotel and Hospitality studier och arbete. På universitetet så träffar Saroo folk från flera olika nationaliteter och det är några som är indiska men Saroo känner inget samband eller band överhuvudtaget med de som är från Indien. Plötsligt på en hemmafest som en klasskompis håller i så ser han en indisk delikatess som hans familj aldrig hade råd att köpa. Då väcktes minnena från Indien och han började grubbla över om hans riktiga familj finns kvar. Han kan inte komma ihåg vad staden hette och vet inte vad hans riktiga mamma heter heller. Då kommer en klasskompis på att han kan söka på Google Earth i hopp om att hitta sin by.

Så börjar jakten och det går väldigt upp och ner.
Mer berättar jag inte utan ni får se filmen för den var riktigt bra! Älskar även att i slutet av filmen så kommer Sia's låt "Never give up" som jag lyssnade på någon vecka innan. Visste inte att låten var gjord till filmen så det överraskade mig lite. Sen tycker jag att filmen visar hur internet och sociala medier faktiskt kan hjälpa folk att hitta varandra nuförtiden. Till exempel satt jag bredvid en brittisk herre på flyget ner till Sydney. Han berättade för mig att han var påväg till sina släktningar i Australien. Släktingar som han hittat via Facebook. Det visade sig att han hade släktingar över hela Australien, allt ifrån Sydney, Brisbane till Melbourne - hur häftigt?
Han var kanske i 60-70 års åldern och inte förens nu hade han hittat dom. Han berättade även för mig att en kille i hans australienska släkt på 16 år skulle bo hos honom på sommaren för att han skulle provspela för en av Premier Legues toppklubbar. Så himla häftigt och kul! Vi pratade en hel del han och jag, faktum är att vi pratade under hela det dygnet som det tog att åka från London till Sydney.

Slutligen.
Se "Lion" och till och med jag som har svårt att gråta i public fällde en tår eller två under filmens gång!


Likes

Comments

The Crown

Jag och mamma har ju tittat på The Crown nu tillsammans och för min del så var det andra gången hehe men glömde helt bort om det var 2 säsonger eller inte. Det är ju endast en men avsnitten är 56 min så det är väl därför säsongerna känns så långa (vilket är bra). Så började jag googla och såg att säsong 2 inte släpps förens i NOVEMBER 2017.....puhh hur ska man kunna vänta så länge? Det som är bra dock är att Game of Thrones börjar snart och då blir man lite underhållen iaf och sen har jag Vikings som jag inte sett än. Den nya säsongen då har jag inte sett så där har jag en del att titta ikapp.

Tycker det är så fascinerande att när det kommer till Storbritanniens kungafamilj så behöver det inte läggas till någon drama utan de stackarna har fått en del drama automatiskt i livet. Kommer bli intressant i säsong 3 när Diana kommer visas och då kommer även skådespelarna troligtvis bytas ut för att matcha rollerna som äldre. Helt otroligt med att drottningen nu är 90 år och har spenderat 65 år på tronen. Philip är 95 år och det verkar som att de båda kommer överleva oss alla ;) Jag kan inte tänka mig ett Storbritannien utan drottning Elizabeth. Den dagen kommer vara en dag med stor sorg och vi får hoppas att det är många år tills dess. Hon ser trots allt väldigt välmående ut och the queen mother blev trots allt 101 år så det verkar gå i släkten med överlevnadsinstinkt ;)

Likes

Comments