Header
View tracker

Denna bild ska jag ha som en tavla i min framtida lägenhet!
Så fin på min favoritplats! Det med tavlor har jag tänkt på mycket, att jag vill ha tavlor som är tagna både i London och Göteborg. Har tagit några riktigt fina bilder här i Göteborg som kan bli bra tavlor, har förresten även haft en liten affärside med mitt fotande också. Känner väl att det inte riktigt finns ork just nu men att det kan bli aktuellt i framtiden att ha det lite som en hobby som ger inkomst. Är ju trots allt intresserad av både foto och jobbade väldigt mycket förut i Photoshop med photomanipulation. Det kan bli så fantastiska bilder när man sätter ihop flera olika tillsammans och lägger till olika effekter.

Titta bara på klippet nedan:

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Ja det kan man verkligen säga,
Som ni säkert förstått är det typ bara jobb, jobb och jobb som gäller just nu.
Det är även en massa mailandes hit och dit från olika företag så skrev nyss ner de jag redan har och sen en lista med de nya som har hört av sig. För det är inte konstigt om man "glömmer" av någon då det är så pass mycket just nu. Måste ju jobba med så gäller och hålla huvudet klart!

De företag som jag främst har kontakt med nu är brittiska företag. Men nu ska jag även börja skriva texter på engelska och det borde jag klara av då jag bott utomlands i 3 år och skrivit uppsatser som varit 5000 ord på engelska, varav jag fått VG på dom. Men det är ju skillnad på "prat-engelska" och skriv-engelska. När det kommer till det skriftliga så är det businessengelska som ska användas och det har jag dock använt i mina uppsatser. I början kommer jag ihåg hur vi tänkte att "det här klarar vi aldrig" men det gjorde vi. Vi började använda australiensk engelska och jag kom upp till C vilket är näst högsta.

Men åter till ämnet och det rubriken handlar om. Stockholm är ju Sveriges mecka för den digitala och social media branschen. Då är London ännu större när det kommer till social media och att jobba med digital marknadsföring. Det kryllar av jobb inom denna bransch i London och det bästa? Du behöver inte en utbildning och ibland behöver du inte ens erfarenhet. Finns flera företag som lär upp på plats för de anser det som en investering. Dom får dig för en "billig peng" och när du är färdigutbildad så har du hand om en marknad som är värd flera miljoner. Hur häftigt?

Tycker det är så coolt och underbart hur de i London väljer att satsa och tro på unga personer. Så länge du visar driv och vilja så kommer du oerhört långt. Det är inte svårt att göra karriär i London speciellt inte för oss svenskar som redan har det där "duktiga drivet". Så dom företagen jag har kontakt med nu vill ha hjälp med producering av svenska texter till tja olika företag och hemsidor. Så det är likadant som det jag gör nu bara det att företagen är engelska och kommunikationen sker på engelska. Så kul att de engelska företagen vill ha hjälp med att skriva svenska texter och de svenska vill ha hjälp med att skriva engelska. Här sitter man i mitten och gör både och samt ska börja med translationer.

Där har jag också haft lite dåligt självförtroende som med engelska texter. Har haft inställningen att "inte kan jag översätta texter?". Men jo det kan jag. Texten kommer inte bli som om den vore översatt från google translate utan jag är bättre än så. Jag har kunnat översätta texter från danska till svenska vilket inte är det lättaste så nog kan jag översätta engelska som är mitt andra språk till svenska och tvärtom.

Nä jag är nog inte ensam om att underestimate mig själv.
Vi måste sluta med det att hela tiden tänka "nä det där har inte jag kvalifikationer att göra".
Du kan om du vill. Punkt slut.

Likes

Comments

Hur söta är inte Starbucks in the UK då?
Kan inte komma ihåg att det fanns svenska kanelbullar hos Starbucks sist jag bodde där. Men antar att de blivit influenced av de svenskar som jobbar hos Starbucks. Sen är det ju ingen nyhet att UK älskar Sverige eller i iallafall svenskar. De tar gärna vissa traditioner och godheter från Sverige och inför i UK.

Likes

Comments


Den här utsikten betyder så himmelskt mycket för mig. Bara jag tänker på att jag kommer få se den snart igen gör mig helt gråtfärdig av lycka. Det som även gör mig känslosam och glad är att jag kommer åka tillbaka till England för att stanna. När jag först bodde i Twickenham/Richmond så såg jag min framtid där, såg framför mig hur jag skulle bilda familj och få ett fast boende. På något sätt så visste jag redan då att jag skulle sluta upp i South West London. Jag såg familjer spendera söndagarna på puben och fik med sina vänner. Såg mammor gå till skolan hand i hand med sina barn. Tänkte då att shit det där kommer vara jag om några år. Sen har det som ni vet varit fram och tillbaka för min del, mest för att jag inte kunnat släppa mitt fotbollsliv. När jag lämnade England 2014 trodde jag att jag skulle klara av ett liv i Sverige. Att allt skulle bli annorlunda och min kaotiska hjärna äntligen skulle acceptera detta land. Men nu så har jag förstått att jag var lyckligare i England än vad jag någonsin varit i Sverige. Jag har försökt så länge att hålla uppe glädjen och det värsta är att jag inte riktigt har svaret på varför jag mår så mycket bättre i England.


Sist bodde jag i Old Street som sagt, vilket är North London - hippie och studentområde typ. Där levde jag väl mer efter min kompis liv och fick inget riktigt eget. Så det är det som är så skönt nu att jag ska hitta boende själv i en flatshare. Hon ville inte bo i en flatshare utan endast med mig vilket gjorde att hyran blev ofantligt hög. Sen har jag ju haft kontakt med en engelskman sen i Oktober som verkar vettig. Efter alla de kaotiska försöken till att skaffa en stabil kille så kanske he is the one? Har i Sverige endast kommit till de här dejtingstadiet när man typ "testar varandra". Varje kille jag blivit intresserad av och som visat intresse tillbaka har slutat att höra av sig efter en tid. Sen har det varit som att man inte existerar och en sa till och med att "vi är inte vänner och vi har aldrig varit vänner". Tycker det är så konstigt att hur kan man inte vilja vara vänner när de i början kunde tänka sig att ha ett förhållande med en? Jag har haft väldigt svårt att bara "stänga killar ute" ur mitt liv, speciellt killar som man varit kompis med innan och sen på G. Men de verkar inte ha några som helst problem med att stänga ute mig? De berättar inte vad de känner heller så man står där helt ovetande vad som hände och vad som kommer hända härnäst. Det är så konstigt med att de hänt med flera, man ser att de tänker något när de ser en. Jag kan se att de vill säga något men de gör aldrig det. Jag kan även se att de tittar i smyg på en när man sitter med ett annat sällskap. Skulle så gärna vilja veta vad som försiggår i deras huvuden. Om de hatar en och vad man gjorde för fel. En som jag nämnt tidigare här i bloggen lär jag väl aldrig få veta vad han tänker och känner. Vi har ju bråkat konstant sen jag åkte till Sydney och nu har jag inte sett han på flera månader vilket är skönt och han har tjej...igen. Jag trodde att vi skulle bli vänner efter jag flyttat hem men så blev det inte för bråken blev värre än de varit tidigare.



Så ska bli så skönt och få åka till London då jag slutat att hoppas på någon kille här i Sverige. Sen jag har alltid varit självständig och inte behövt en kille. Min lycka ska inte depend på en kille utan jag kan vara lycklig själv men nu kan jag tillskillnad från sist börja leva livet igen. Jag ser så framemot det, gå ut och klubba en fredagskväll med tjejkompisar, gå på puben med Mr och äta pubmat. Eller bara ta en öl mitt i veckan med lokalfolket. Det är ju så extremt mysigt att de på lokalpuben blir som en familj. Kommer ihåg när jag skulle möta två killkompisar vid Old Street på en pub så kommer jag in och så sitter det folk vid ett långbord i alla åldrar. De äldsta var killarnas (som var i min ålder) farmor och farfar. Samt så var föräldrarna där med och där satt vi alla och skrattade och pratade. Sen när klockan närmaste sig 10-11 så gick de äldre hem och vi unga fortsatte till en annan pub där vi mötte upp några andra kompisar. Hoppas det blir många såna kvällar! Men att ha ett sinne så rent och fritt kommer vara så skönt. Jag slipper tänka på om X fortfarande är tillsammans med den tjejen och om han är ute ikväll eller inte. Det rör mig inte längre och det är så brutalt skönt!

Likes

Comments

Nu är det dags att jag visar er hur mitt hår blev efter frisörbesöket.
Innan var det blont men med tusen olika nyanser, med "rätt färg" upptill men underhåret var nästintill mörkt brunt - inte snyggt! Jag har stört mig på det i många år men inte lyckats fixa till underhåret själv. Så när Wella behövde hårmodeller här i Göteborg så anmälde jag mig. De bilderna ni ser ovanför är slutresultatet. Inte den färg jag vill ha men detta var nödvändigt för att hela håret skulle fp "en färg". Så nu ska jag blondera det igen här hemma. Testade Pärl Blond av märket Schwarzkopf då min tidigare hårfärg "ash blonde" har tagits ur sortimentet. Jag har väldigt tjockt och naturligt lockigt hår så kanske behöver jag egentligen två paket för att färgningen ska ta i underhåret också. Men det blev nästintill ingen förändring på mitt hår när jag färgade med Pärl Blond. Så nu funderar jag på om jag kanske behöver ta till en lite extremare blonderingsfärg.

Har tittar på dessa här nedanför:

L1+ Extreme Blondering // L100+ Ice Blond

Då jag är extremt försiktig med att testa något nytt så undrar jag om någon annan har testat dessa?
Mitt hår är väldigt tåligt och jag behöver inte vara rädd för att tappa hår osv.
Det resultat jag vill komma åt är det här:

Nu vet jag att det håret är lite "gulaktigt" och mer åt det varma hållet och för mig spelar det faktiskt ingen större roll om mitt hår är kallt eller varmt blont, så länge det blir blont igen hehe
Så länge inte det blir för gult och oranget vilket vissa av mina hårstrån var innan färgningen (usch!).

Likes

Comments

Har spenderat dagen här med min elektriska filt och lyssnat på DENNA låt.. Är ett sånt äckligt höstväder ute med ösregn så man stannar helst inne. Skulle eventuellt ut idag med några kompisar men då en av dom hade feber och vädret är som det är så sköt vi upp utgången. Inte mig emot då jag har en hel del att skriva fortfarande. Ska ta mig dagens första kaffe strax och köra järnet. December December blir nötandets månad hehe

Har inte mycket mer att säga så hoppas er dag varit mer händelserik :)

Likes

Comments

Just Breathe.
Don't drown your heart.
Baby, just breathe
Listen out for your mind
Don't drown your heart.

Hörde en version av låten "Don't drown your heart" och de här två meningarna ovanför är ju klockrena. Tänk hur många det är av oss som hela tiden drown our hearts. Dränker hjärtat med tvivel, ångest och stress hela tiden. Det enda man behöver göra för att må bättre är att låta hjärtat andas. Sluta hålla så hårt i det hela tiden utan låta sig själv ha dagar där man inte är på topp. Låta hjärtat blöda helt enkelt för hjärtat klarar sig bra själv, så länge du låter det göra sitt. Det kan gå sönder men ändå på något sätt så läker det ihop sig själv igen.

Jag tänker en hel del på hjärtat, inte medicinskt då utan mer allmänt. Tänker hur mycket ens hjärta har fått utstå, hur mycket man själv har låtit ens hjärta gå igenom. Kvällar med svek, hårda festperioder, stress under långa perioder men även lycka. Allt har hjärtat gått igenom men ändå slår det fortfarande starkt. Det känns lite som att när allt annat har gett upp så har du fortfarande ett hjärta som slår lika starkt och friskt som igår. Hjärtat ger helt enkelt aldrig upp förens det är riktigt riktigt illa därat.

Jag vet att jag inte tagit hand om mitt hjärta. Hjärtklappningar, stora mängder coca cola och kaffe dagligen och ingen motion, hårda festkvällar och en ständig stress. Det är det som mitt hjärta får utstå, den får inte mycket att arbeta med för att man ska må så bra som möjligt men ändå sköter den sitt jobb. Då är det minsta man kan göra att sluta tänka så mycket på saker som ändå inte går att åtgärda. Släppa de personer som du hade hopp om men som inte längre vill vara i ditt liv.


Likes

Comments

THE INTERN

The Intern tittade jag på för några veckor sedan och tyckte den var riktigt bra och inspirerande. Filmen tar upp den digitala världen som vi lever i nu. Där en ung chef har startat samt driver sitt alldeles egna modeföretag som det dessutom går vansinnigt bra för. Företaget bestämmer sig dock för att ta in interns för hjälp, men inte vilka som helst utan pensionärer. Chefen som spelas av Anne Hathaway är en riktig karriärista och man kan känna igen sig i hennes stil och kontrollbehov. Hon var inte positiv till förslaget med att ta in interns men tillslut så ändrar hon uppfattning då det visar sig att de kan lära sig något från varandra.

SE DEN AND GET INSPIRED!

Likes

Comments

En mening som bloggerskan och youtubestjärnan Therese Lindgren nämnde i en intervju ni hittar HÄR.
Jag är nog inte ensam om att hålla bloggen hemlig för ens inre "omgivning". Har nämnt det tidigare i inlägg att det är så många som inte förstår hur den här branschen har utvecklats. Från att endast vara en plattform där unga tjejer och äldre kunnat reflektera och diskutera sina känslor och tankar till att vissa nu har detta som ett heltidsjobb. Är inte det pretty amazing? Det finns folk därute som tjänar mer än vad en utbildad läkare gör. Vissa tycker att det är skandal att man kan tjäna så mycket pengar på Instagram, Youtube och andra sociala medier. Men det man borde se det som är - frihet. Om du jobbar tillräckligt hårt och vet vad du gör så kan du äntligen skaffa dig det där drömlivet med att bo ena halvåret i USA och andra här i Sverige till exempel. Möjligheterna har fördubblats efter att den digitala världen har börjat ta mer plats.

Läste det här på Facebook för några veckor sedan:"

"In princip alla företag som jobbar med digital marknadsföring eller på andra sätt online vill expandera och söker personal - utan resultat. Det är stor brist på folk inom de flesta IT-branscher och ett stort problem för företag som vill anställa. Företagen krigar om personalen som finns på marknaden och de tär de anställda som sätter kraven. Obama gick också ut med för något år sedan att USA ligger back med typ 300.000 utvecklare. Tänk på det, ni som klagar på arbetslöshet! Utbildning finns att hämta gratis, online - och man kan jobba även fast man har ont i foten - hemifrån och tjäna dubbelt så mycket som en polis!"

Det är så sant för den här branschen är så pass ny att folk inte riktigt har hunnit utbilda sig inom den förutom oss "unga bloggerskor och bloggare" som ansågs vara värdelösa för några år sedan. Folk som inte är insatta må skratta åt oss men vi är självutbildade inom digital marknadsföring samt fotografi och kan lätt få jobb utan utbildning inom vår bransch. Vi har alltså utbildad oss själva till att ta det där perfekta kortet som lockar besökare samt skriva den där texten och få ut ett budskap till flera tusen läsare. Vi har en förmåga att fånga besökare både i ord och bild. Vi kan Photoshop och få till färgglada samt inspirerande collage för att marknadsföra vissa produkter. Vi kan skapa länkar och på det viset slussa vidare besökare till en viss hemsida. Vi kan Google analytics och vet när det är bäst att publicera ett inlägg. Om vi tänker efter vad vi egentligen gör med våra bloggar så är vi multitaskare på hög nivå. Jag har börjat söka en hel del jobb inom digital marknadsföring och det är helt otroligt hur många som svarar tillbaka och vill ha hjälp. Är inte det rätt fascinerande? Att i dagens läge är det en fördel om du nämner din blogg i ditt CV.

Vi bloggare har skapat en helt ny bransch där det inte finns någon pengatopp.
Vi har skapat en business där det finns så sjuka pengar att hämta samtidigt som man ständigt får utvecklas och lära sig mer. Inte bara kan vi ta nytta av den här digitala kunskapen till vår blogg utan vi kan även överföra den till företag och lära företagen hur de ska nå ut till fler människor.

Det enda vi behöver är att tro på oss själva och våga ta klivet.
För vi vet vad vi gör, det är vi som har hållit på med detta flera år innan hypen
kom till och innan företagen fick upp ögonen för just social media.

Likes

Comments