Header

Godmorgon världen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagen har spenderats med att först jobba några timmar för att sedan ta sig ut i solen. England har bjudit på 16 grader och strålande sol vilket gjorde att jag kände för att ta mig till parken. Gick sedan bland husen och njöt av solen mot ansiktet. Så mycket palmer det är här i London. När solen skiner och värmen ligger på så får man verkligen Sydney-feeling. En anmärkningsbar detalj som jag lägger märke till är att växterna som växer här inte är de vi har i Skandinavien. Jag vet att det är skillnad på klimatet och att det i England är flera grader varmare vilken kanske är därför palmerna överlever. Men vem var det som kom på att "Ja, låt oss planera ett palmträd här?". Tack vare Englands alla kolonier världen över så har givetvis det kommit många intryck från de olika kolonierna. Förr var det ju vanligt att de länderna skickade gåvor till den engelska drottningen i form av djur och växtarter. Därför finns det en hel del exotiska fåglar här i England och detsamma med växter. Det har ju dock blivit väldigt populärt. Standard i London verkar vara en Range Rover och ett palm träd på uppfarten. Men å andra sidan så är det väl fler än jag som gillar palmer hehe jag klagar inte utan jag älskar att London som endast är några få timmar bort från Sverige kan kännas så mer exotiskt!

Jag skall så ha ett eget palmträd när jag köper hus. Min kille, vem det nu blir har inget att säga till om. Nu när jag har bott här med en tysk familj så fick det mig att fundera lite på framtiden. Jag och mamman i familjen pratade om det just att hennes barn går i engelsk skola men kan tyska. Det som dock händer när hon pratar på tyska så svarar de på engelska, vilket jag märkte var samma med svenska barn i Barnes. Kommer ett inlägg om det!

Londons största palmträd i Fulham på videon nedanför:

Likes

Comments

Som nämnt innan så är jag både en grubblare och tänkare. Det har sina för- och nackdelar kan man säga. Jag har kommit att bli en känsloperson som tar åt mig mycket av allt. Jag är som en svamp som suger åt mig allt som finns i min omgivning, bra som dåligt. När jag går här i England så känner jag hur jag blir starkare för varje steg, jag känner hur min blick frenetiskt letar efter anmärkningsbara detaljer, inte bara helheten. Jag är som en systemkamera som märker varenda liten detalj av det som kommer inom mitt synfält. Det här med att ha blivit en känslomänniska har ju också sina för- och nackdelar. Man blir mer mänsklig och levande samtidigt som man blir svag. Känslor kan göra en svag likaväl som tacksamheten gör en stark. Jag har funnit mig själv att jag blir så oerhört svag av att vara nära människor som jag inte kan placera, människor som jag inte kan lita på. Det tär rejält på mig och innan det ens har börjat så har man blivit sviken.

Det bästa man kan göra då är att verkligen fokusera på sig själv. Att snöra på sig träningsskorna och bara gå och gå. Den andra människan bryr sig inte om du känner dig sviken utan den fortsätter leva sitt liv som om inget har hänt. Då är det inte rättvist att ditt liv skall kollapsa. Det är tankar man måste öva sig själv på att ha. När jag tittar på Sex and the City och alla gånger de blivit nobbade och sårade av killar så får det mig att undra, hur orkar de?

Jag känner mig helt färdig efter att ha haft ca 5 killar som det blivit pannkaka med. Hur skall man någonsin kunna lita på någon igen? Det är så lätt att sätta alla killar över en kant men hur skall man veta bättre när detta är det enda man har fått uppleva? Människor som säger en sak men sedan gör en omvändning och plötsligt springer livrädda åt motsatt håll. Hur skall man kunna lita på en människas ord igen?

En sak som jag vet är att I'll be ok. Jag är i London och denna stad är som jag nämnt innan, vibrerande av liv och lust. Det finns en livsglädje här som man inte kan sätta ord på. Det är som att staden är on fire varje kväll och igår kväll fick jag bevittna en fantastisk solnedgång som fick det att pirra i kroppen. Måste dock lära mig att master my camera då jag inte kunde hitta fokus och på så sätt inte fånga den fantastiska solnedgången.

Likes

Comments

Ibland när jag går gata upp och gata ner, ibland mitt i en folkström, ibland helt ensam här i London. Så tänker jag alltid på hur länge London faktiskt har fått stå upp för sig själv. Hur mycket staden har fått stå emot och det får mig faktiskt att undra:

"Vad skulle stadens väggar berätta om de kunde uttrycka sig i tal?"

Går du i vissa delar av London även i zon 1 så kan du hitta riktigt gamla byggnader. Ställen där du nästan kan ana vad platsen har blivit utsatt för. Man kan inte bara glömma sitt förflutna utan det är precis som nuet, alltid med en. London är en stad som inte försöker dölja sin historia utan istället för att riva de gamla och bygga helt nytt., så är det en stad som bjuder på det bästa av två världar, historia och framtid. Det är en stad där nya uppfinningar och idéer kommer till liv varje dag. Framtiden omfamnas lika hårt som stadens förflutna och där, har England mig i ett järngrepp. För jag tycker det är oerhört charmigt och fascinerande att, England valt att inte glömma det som varit utan istället visa upp det. Visa upp det på ett stolt sätt och säga: "Detta är vi, detta är vår historia och detta är England".

Folk må klaga på de olika kranarna med varm och kall vatten, de dåligt isolerade husen och den slitna ytan som visas upp men det är så London och framförallt England skall vara. Varför vara som alla andra? Man skall helt enkelt vara sig själv för det kommer man längst på vilket London visar utmärkt. London visar även hur man kan ha olika karaktärer men ändå vara ett med varandra. Då syftar jag på skillnaden på de olika stadsdelarna. Pratade precis med mamman i familjen som jag hyr rum av just nu. Hon nämnde också att många upplever South West som "mindre hårt" än vad North kan uppfattas som. Jag kommer ihåg att jag nämnde att i norra London kan du knappt hitta några parker. Här i Arnos Grove skall det tydligen finnas två varav en skall jag utforska idag. Vädret under denna vecka har varit blåsigt och kyligt varpå man inte riktigt haft viljan att utforska området så mycket men idag är det sol.

Likes

Comments

Vy från min gamla lägenhet i Old Street, North London

Om det är något man saknar med att bo högt upp så är det alla solnedgångar och uppgångar som man får bevittna. Jag personligen älskar att bo högt upp och höra hur staden vaknar till under en. Till skillnad från andra så blir jag oerhört lugn av ljudet från helikoptrar, bilar och skålande människor. När jag bodde i Old Street så var det mycket renoveringar i området vilket ni kan se på de höga kranarna som gör att man kan tro att denna bild är tagen i Göteborg. Old street är ett uppkommande område som genomgick en förändringsfasad då det tidigare varit lite rough area. Nu har jag faktiskt inte besökt Old Street på väldigt länge vilket jag känner att jag måste göra. Själva Old Street ligger ju i mitten av Islington, Shoreditch och Hackney. Framförallt vår lägenhet låg alldeles på gränsen vilket ledde till stor förvirring för vi visste inte i vilken borough vi bodde i. Gick man ett steg åt vänster från lägenheten befann man sig i Hackney och gick man ett steg åt höger så befann man sig i Islington, flummigt nog. Läget är ändå väldigt centralt och just vid Old Street så finns det inga parker vilket saknades varma sommardagar. Det ligger dock otroligt nära the business district så var ju fullt med män i kostymer överallt speciellt runt Liverpool Street och liknande. Har ju tidigare sökt en del jobb som haft kontor vid Old Street då det är företagens mecka där. Hade ju varit perfekt och bott där ifall man jobbade på ett kontor där men jag föredrar verkligen South West. Ifall jag skulle jobba vid Old Street i framtiden så skulle jag bosätta mig i Hammersmith för att fortfarande vara South West men ändå endast ha 30 min med tunnelbana till jobbet.

Skillnaden mellan väderstrecken är lite av en charm här i London. Staden är så olika beroende på var du befinner dig. Norra London anser jag ha lite kallare arkitektur och känsla just för att det inte finns så mycket grönt omkring. Det är dock ett väldigt uppskattat område framförallt av svenskar. Det är även ett område där man kan stötta på alla olika typer av människor. Studenter håller till i Shoreditch och fotbollssupportrar hittar du mellan Old Street och Angel då Arsenals fotbollsarena ligger i närheten. Businessmännen hittar du vid Bank och Liverpool Street. Det är som helt olika världen men alla lyckas leva tillsammans på den "lilla ytan". Påminner lite om savannen faktiskt med olika "arter" som alla samsas om samma yta ;)

South West då. Vad finns det för människor där? Jag skulle säga att letar du efter engelsmän så är det i South West du ska hålla till, framförallt då i zonerna 2-4. Barnes och Richmond kryllar det av kändisar och svenskar och de områdena är som sagt finare. Norra London är billigare att bo i vilket jag inte riktigt har förstått varför. Kanske är det because of the lack of nature?" eller så har bostäderna inte hunnits renoveras lika mycket. Jag upplever South West som ett mer lugnt område där folk är väldigt avslappnade. På fredagar är det AW som gäller och några öl på puben, lördagar är det fika i massor eller parkhäng med vänner, på söndagar går alla och tränar (förutom jag då).

Det som även gör att jag inte har några problem att bo längre ut är att varje litet område oftast är en "egen stad i sig" här i London. Du behöver inte åka femtio stopp för att hitta en pub eller en mataffär. Allting finns tillgängligt runt omkring dig oavsett var du befinner dig. Här i Arnos grov kanske utbudet inte är lika stort som i Southfields men det beror också på placeringen av huset. En motorväg är precis utanför och jag gick längst med den igår och kom till ett större varuhuscenter som innehöll Mcdonalds, Costa och andra större teknikaffärer samt utomhusmöbler. Ungefär som 421 i Sisjön kan man säga.

Skall försöka skriva ner lite tankar som jag poppar upp i mitt huvud under mina promenader och iakttagelser här i London ;)

Likes

Comments

Bild från "mitt gamla rum"

Kom precis tillbaka hem till huset efter en kaffe på Costa och jag fick två gratis desserter också. Tror att ena baristan flörtar med mig haha men är så dålig på sånt. Tyvärr så gör de inte så bra kaffe, bränner mjölken osv haha något jag fick lära mig att inte göra på Sofitel. Har ju varit lite kyligare väder de senaste dagarna men nu skall det bli upp till 17 grader i helgen om man kan lita på BBC:s väderkanal. Äntligen! Jag fryser typ ihjäl ute (okej lite överdrift) hehe men vet att ni i Sverige har snöfall i stora delar av landet så skall väl egentligen inte klaga hehe temperaturen skall dessutom hålla sig på 15 grader vilket är skönt då det blir "isande kallt" när det går ner under 10-sträcket. Det värsta är att det skall bli 17 grader på fredag, då jag jobbar. Jag jobbar alltså på konsultjobbet mellan 8-17 engelsk tid men solen går ju inte ner här förens ja typ om 10 minuter. Är fortfarande ljust ute nu men blir nog mörkt innan halv nio i alla fall.

Var på Sainsburys också och köpte gröt hehe till frukost då jag skall och har skrivit dessa dagar. Vilket gör att jag inte går ut för kaffe förens vid typ 17-18 tiden. Nu har jag i alla fall gröt hemma så jag kan få frukost hehe ska skriva lite till och sen kolla Sex and the City serien ;)

Likes

Comments

God förmiddag!
Just nu befinner jag mig i North London - Arnos Grove i en ny airbnb och har ett jättefint rum i ett jättefint hus. Bilderna blev dock lite konstiga, väldigt mörka fastän rummet har fantastiskt ljus. Solen är framme och himlen är blå vilket man tackar för efter några kyliga dagar här i London. Tror dock inte temperaturen är så hög och jag känner även i min hals att jag kanske börjar bli sjuk. Jag var ju på ett litet äventyr förra helgen då jag skulle träffa en "killkompis" i Wimbledon eller rättare sagt Worchester Park men min mobil höll på och låsas upp och tågen blev försenade med 1-2 timmar! Detta ledde ju till att han gick hem och jag kom till Worchester Park utan något tåg att ta mig hem med. Så först satt jag där i 1-2 timmar och sen pratade jag med en som hjälpte mig hitta rätt busshållplats. Där gick det en buss hela vägen hem till Southfields men det var kyligt de där timmarna på stationen och sen hade vi suttit en station innan och väntat på tågen med. Mötte iaf oerhört trevliga personer påväg till Worchester Park och ja de fick skriva ner sina nummer i mitt block som jag hade med mig haha "old style". Sen när jag stod och väntade på bussen så kom en räv förbi joggande och sprang runt mina fötter. Jag som var så trött brydde mig inte så mycket om den var farlig eller inte haha men den satt där med mig till bussen kom...detta var asså mitt i "centrala" Wimbledon om man säger så, lite udda. Annars har det inte hänt så mycket förutom att vi fortfarande letar boende och det har ju varit påsk så jag glömde ju bort det. Vilket ledde till att det var svårt att hitta boende under påsken.

Därför är jag nu i norra London för en vecka och kanske stannar lite längre här eller så flyttar jag tillbaka till South West den 23 april. Alla mina vänner bor ju i South West så det känns ju mer aktuellt men det kan också vara skönt att vara här just för att inte bli distraherad när man bodde jobba. Så ska ha denna vecka till att jobba och skriva ikapp. Sov så gott inatt i denna säng och ska strax ge mig iväg ut för att köpa kaffe. Såg även nu att May vill ha ett nyval mitt upp i allt och vilken tajming då jag precis blev klar med en artikel om Brexit och EU:s framtid. Det kommer ju inte påverka Brexit men har inte riktigt hunnit läsa om varför hon vill ha nyval. Aja, ska fortsätta skriva här nu och sen bege mig ut och upptäcka området lite och hoppas det är varmare idag!


Likes

Comments

Så fin, så fin, så fin så! Älskar min stad av hela mitt hjärta och varje gång jag går på gatorna här så blir jag förälskad på nytt i London. Min stad som är så otroligt full med liv och vilja <3 Har en karaktär som heter duga och bara lever på, vild och galen som en själv. Vi passar så otroligt bra ihop och jag är precis så förälskad i London som Carrie är i New York. Jag behöver ingen date eller sällskap för att upptäcka London för här är man aldrig ensam. Staden är ens sällskap och det är heller inget konstigt att faktiskt ta en fika ensam eller en pint på puben. Man träffar alltid folk och alla är så pratglada! Så glad att jag flyttade tillbaka och förhoppningsvis kommer jag aldrig behöva lämna denna stad igen! Igår var vi på lägenhetsvisning i Chiswick och ja, vad ska man säga. Det var inte samma lägenhet som på bilderna vilket är så typiskt England.

Det var jag och Emma samt en tjej från Skottland som tittade men ingen av oss fastnade plus att lägenheten var mitt inne i en renovering. Rummen var olika stora och det var en stor skillnad på ytan samt att de alla hade samma pris £600 vilket jag tyckte var dåligt. Vi kom dock så sjukt bra överens med den skotska tjejen från Glasgow, hon var sjukt trevlig! Därför bestämde vi oss alla tre för att ta en öl på Fuller's pub mittemot och ja, det var en riktigt trevlig och kul kväll! Så vi bytte nummer med varandra för att kunna hålla kontakt eller ta en fika någon gång!
Dagens planer har varit lugna då jag och Evelina var tvungna att flytta vår date :( men men har ju ingen brådska direkt hehe Ska ut på en liten promenad här nu och gå till affären så vi hörs senare!


Likes

Comments