Header

Hej, hörni! Det blir lite svackande update här men har tappat lite suget. Det brukar hända när jag är i London haha men förhoppningsvis kommer det tillbaka. Jag befinner mig fortfarande i Kingston och gud vad nostalgiskt det är att vandra omkring på dessa gator. Så fin stadsdel och så härliga byggnader som ni kan se ovan. Själva centrala Kingston ligger precis vid kanalen och igår gick jag där och njöt av utsikten samt 27 graders värme. London har precis som innan levererat fantastiskt väder ända sedan jag anlände. Nu har vi dagligen minst 25 grader och jag ser till att gå ut på minst en timmes promenad varje dag. Har jobbat nu sen i måndags och skall jobba till och med nästa måndag innan jag får en dag ledig. I helgen kommer en kompis hit från Sverige vilket skall bli kul! Åh är så avslappnad och välmående här varje dag. Precis som jag sagt tidigare så ler jag här och nu kan jag inte ens tänka mig att lämna England för ett kort besök ens. Jag får en klump i magen av att tänka på att lämna England men så har det alltid varit. Den klumpen har alltid funnits där även om jag vet att det endast är på semester eller för ett besök i Göteborg. Nu känner jag att jag inte kan lämna England. Så får väl se när den klumpen släpper till ;) Det är ju bara att tecken på att jag gjorde helt rätt i att flytta tillbaka!

Annars så håller jag nu på att skriva på en sak. Fick idag in ett väldigt intressant mail som jag definitivt tror kommer passa mig. Fick även mail förra veckan från två företag om skribentroller så vi får se vad det här bär av. Har ju fortfarande konsultjobbet och nu är det ju heltid på det. Så får man sen se vad man hinner med och orkar. Det är ju viktigt att komma ihåg att umgås med kompisar och ha kul med. Fast det har jag varje dag. Träffar så många roliga människor här både med kompisar och utan. Jag är ju typ som en svamp så möter jag en rolig person som jag kommer överens med så byter vi nummer haha skall fortsätta skriva här nu men i alla fall en live update ;)

Likes

Comments

Igår så kom det, det första regnet i London sedan jag flyttade hit. Nu tappar nog många hakan men det är faktiskt sant att under de år jag bott här så har jag aldrig upplevt London som en regnig stad. Det kan bero på att England haft sina torraste och varmaste perioder de åren jag bott i landet men även nu, sen 20 mars så har det ibland kommit korta skurar men aldrig "riktigt regn". Det är en mysig känsla att sitta inne och skriva medan man blickar ut över grönskande träd och fallande regndroppar. Sommarregn är ju ändå bäst och tack vare att det är så pass varmt nu i London så ger det en fuktig känsla som gör att man ibland kippar efter luft, kanske inte låter så jättetrevligt men det är ett tecken på att värmen är här för att stanna.

Något som jag med älskar är hur staden blommar ut för fullt efter en regnig dag. Det är som att staden fått det break den behövt för att kunna blomma ut dagen efter. Bladen och gräset blir med ens ännu grönare och de färgglada blommorna ser ut att skrika av lycka. Imorgon är jag ledig från konsultjobben och nästa vecka börjar heltiden och då blir det att pussla ihop skribentjobben med det. Vi hade en riktigt maxad dag idag med många samtal men är nöjd med dagen och det visade sig att min chef var detsamma då jag fick beröm för att jag jobbade hårt under dagen och slutförde allt jag skulle, alltid så roligt och få bra feedback! Nu sitter jag och skriver på lite deadlines och svarar på mail. Imorgon skall jag nog gå till centrala Kingston för att sätta mig på ett café. Har inte druckit kaffe på evigheter!

Hoppas ni har en mysig dag så hörs vi!

Likes

Comments

Att vara rent av förälskad är en underbar känsla. En känsla som jag nuförtiden känner varje dag, till London. När den vänliga Londonvinden blåser mjukt mot ens kind och de röda dubbeldäckarna dundrar förbi så kan man inte låta bli att le. Denna stad är livsglädje och även när man bara går till affären för lite småinköp så sprudlar man av glädje. Det kanske inte är så konstigt varför folk möter ens blick och själva börjar le eller prata med en. Jag kan tänka mig att folk som ser mig på gatan ser mig nog som en vimsig person då jag som nämnt tidigare kollar in varje liten detalj inom mitt synfält. Det är inte så att jag stannar och granskar varje gatusten men man ser nog att min blick vandrar. Vandrar och tänker men egentligen tänker jag inte på något speciellt utan njuter bara av min stad. Att vara ett med London är en underbar känsla, en känsla jag alltid känt <3

Var i Kingston i fredags och gud kan inte komma ihåg att det var så stort. Det kändes som att man var i Picadilly Circus med affärer överallt och en galen trafik samtidigt så stekte solen på som gjorde det alldeles för varmt att vandra i kavaj och byxor. Då senast jag var i Kingston var 2009 så vandrade jag omkring lite för att försöka få tillbaka lite minnen men det enda minnet jag har är ifrån shoppingcentret. Det såg exakt ut som jag kommer ihåg det --- lite större kanske. Jag fick för mig att Kingston centrum var som New Malden high street. Alltså en gata men nej nej. du kan hitta alla affärer från Primark till de dyraste affärerna. Sen såg jag en hel del snygga killar på gatorna och ja det är ju Kingston University i närheten. Det känns aldrig som att jag kan bestämma mig för var jag skall bo men this is nog it (fin svengelska).

Anledningen till att jag dissade Kingston lite i början var att jag inte kom ihåg hur stort det var och hur fartfyllt. Trodde inte det skulle finnas så många pubar och nattklubbar till exempel. Jag var på visning med på fredagskvällen och det var i Raynes Park som är åt Wimbledon-hållet. Saken med visningar är att de aldrig är där de säger att de är. Så dessa låg precis som första, väldigt "ocentralt" om man säger så. Nu har jag hittat ett ställe mitt i Kingston centrum som jag skall titta på, på lördag. Det är inflytt den 1 july men jag kan förlänga detta hela juni med för ett bra pris så, det lutar åt det om jag gillar stället. Det spelar ingen direkt roll ifall rummet inte är jättestort utan jag är mer ute efter läget och hur the flatmates är. Vill ha personer som mig själv, sansade när det är jobbdags och under ledig tid villiga att hitta på saker tillsammans. Något som jag inte heller visste var att Kingston var 10 minuters promenad från där jag bor nu, alltså runt hörnet. Måste även ta mig till Themsen där jag inte varit än och Richmond! Herregud dagarna bara springer iväg men det känns ändå som att jag lever. Det känns som klockan nu är midnatt men den är bara 21 och det är det härliga att det känns som att man hinner med så mycket mer här. Idag efter jobbet gick jag på en timmes promenad för frisk luft och har sedan dess suttit och skrivit lite.

Likes

Comments

Jag måste vara singelflickan nummer ett med tanke på hur många killar det gått åt skogen med. Nu är det inte så att jag varit jätteaktiv på dejtingmarknaden. Jag gillar inte att sätta ut mitt hjärta sådär öppet. Gillar inte att släppa in folk nära inpå mig längre. Fast så har jag alltid varit, förut var det lättare att lita blint på folk, nu går det inte. Det finns många knasiga personer därute skall ni veta. Åh andra sidan kanske ni redan har fått er skopa med galningar och trots att jag vet att jag är hyffsat förstörd känslomässigt så glömmer jag ibland bort att andra är det med. Har precis raderat bort en person ur livet som jag faktiskt trodde skulle vara bra och kanske jag överreagerar på grund av att jag inte orkar gå igenom det här en gång till, men kanske inte. Något jag har märkt är att mitt hjärta i alla fall är fragile. Oavsett hur stark jag må försöka vara utåt sett så klarar inte mitt hjärta mer besvikelser, mer knäppa killar. Orkar inte spela mer mind games. Jag är en lojal person som vill vara i ett förhållande där båda skall kunna ha enskilda liv samtidigt som man delar ett gemensamt. Med det sagt vill jag att det skall vara okej att gå ut med kompisar både på pub och nattklubb samt att man inte behöver höras av varje dag eller ses varje dag.

Det som jag dock känt nu är att när man inte vet var man har den andra personen så börjar tankar och spekulationer vakna till liv. Varför är han online hela tiden men har inte svarat på mitt meddelande på två dagar? Varför håller han inte om en när man sover? Varför lägger han till tjejer hela tiden på sociala medier? Varför svarar han så kort?

Nog har man blivit förstörd av tidigare erfarenheter. Det som dock är lite sorgligt är att man inte kan urskilja om man själv är galen eller om man har rätt i sina misstankar. Ingenting är klart eller sagt varpå man lever i ovisshet. Fast emellan ett förhållande och att vara singel. Var får man göra och vad får man inte göra?

Något jag lärt mig att göra med min övertänkande hjärna är att när den går på högvarv med alla dessa tankar så finns det bara en sak att göra - gå ut och gå samt umgås med London. I den här staden behöver man ingen dejt, London är din dejt. Jag känner mig aldrig ensam här och ifall man gör det så pratar ändå alltid folk med en, stoppar en på gatan, på caféet, på puben osv. Sen kryllar London av heta killar och till skillnad från Sverige är det lättare att få nap här. Killarna är mer modiga än de i Göteborg i alla fall, i Stockholm upplevde jag att alla killar flörtade. Där flörtade killar öppet på gatan och det kryllade av snygga killar överallt, Åh Stockholm - måste besöka i sommar!

Kanske deppigt inlägg men jag mår bra och ångrar fortfarande inte en sekund att jag flyttade tillbaka till London. Detta är min stad och det har alltid varit jag och London. Har alltid varit och kommer alltid vara. London är min största kärlek i livet för den här staden gör mig stark på alla sätt och viss. Att förlora en kille kanske är lite synd men det är inget som man gråter blod över direkt. Kanske jag låst in mina känslor för hårt inne i mig själv eller så är kärleken över London större än allt annat. Denna vecka har i alla fall varit galen med mycket jobb och deadlines. Var så ofräsch här i veckan men idag fick jag en välbehövlig dusch och har fixat till mig. Skall gå till Kingston centrum och titta runt lite samt gå vid Themsen. Är molnigt ute men fortfarande sträcker sig temperaturen till 18 grader så det går ingen nöd på en. Ska sätta mig vid ett café och jobba lite sen har jag 2 visningar som jag skall gå på ikväll, en 18:30 och en 20:30. Båda här i närheten men en är lite närmare Wimbledon medan en är närmare Kingston centrum.

Får dra mig här nu men ville bara kika in och lufta tankarna lite. Kommer förhoppningsvis bli lite mer och intressantare uppdatering snart.
Likes

Comments

Två bilder från fredagen som jag spenderade med Evelina först på Côte Brasserie i Fulham för ett glas vin och lite lunch för att sedan ta en drink på The Ivy Chelsea garden. Ni vet den restaurang som är alla Instagrammares favorit tack vare de vackra blommorna och den fantastiskt lugna och avslappnande uteserveringen. Priserna var också helt okej och normala. Nu drack jag ett glas rosé och det gick väl på 5 pund så helt okej med andra ord. Efter glaset skiljdes vi åt och jag tog tåget hem till New Malden men fick ett sms av några kompisar som var på AW på lokalpuben så stack in dit och tänkte inte stanna så länge men så bestämde vi oss för att åka hem till två i kompisgänget så lagade de mat och så blev det lite fler öl. Gårdagen var man lite sliten men ändå helt okej men gjorde inte många knopp ändå. Skall idag till en vän som bor i Worchester Park och hälsa på. Det ligger ju bara 5 min med buss härifrån vilket är skönt. Skickade idag ut även lite fler förfrågningar till några rum jag är intresserad av. De ligger i Kingston alltså i the town center där det finns ett större utbud av både affärer och pubar samt nattklubbar. Fick reda på det i fredags att den senaste puben stänger här vid 1, känns lite "tidigt" faktiskt. Men det finns ju ett större utbud med lediga rum med i centrala Kingston och har hittat flera flatshare med tjejer i min ålder så det tänker jag kan vara kul.

Den viewing som jag var på förra veckan var väldigt bra och så vidare men jag mötte ingen av the flatmates och det kändes lite väl långt till the high street tyckte jag. Huset låg ju i Old Malden istället för New Malden så det var ca 26 minuters gång från the high street. Vilket fall som helst så hoppas jag ni får en härlig söndag!

Likes

Comments

Ja, idag har det varit lite hysteriskt på konsultjobbet då en var sjuk och vi endast skulle vara två på telefonen så i början fram till lunch var det samtal oavbrutet hos mig men sen efter lunch satte sig min manager och en tjej som jobbar med annonserna på linjen också vilket underlättade. Inte nog med att man skall svara och hjälpa kunder via telefon så skall det göras mycket administrativt med de orders som kunderna bokar själva via hemsidan. Det är det som jag gillar att när det inte är några samtal finns det alltid några mail och svara på eller administrativt arbete att ta itu med. Har hotellen inga rum så är det vår uppgift att ringa och dubbelkolla samt kolla tillgänglighet på andra datumen och ifall kunden inte kan byta datumen så får vi kolla med närliggande hotell om de har rum tillgängliga. Därför blandas det friskt med svenska, danska, norska och engelska. Jag pratar ju engelska med typ alla, det vill säga med de från Norge och Danmark. Känner mig mer bekväm med det för att undvika missförstånd men vissa i receptionerna i Norge och Danmark föredrar att prata sitt egna språk så då gör dom det och jag svarar på engelska, kan kännas lite dumt ibland varför jag inte svarar på svenska men. men..haha är man van så är man. Förstår ju norska väldigt bra och nu även danska men nä det har blivit en vanesak att prata engelska helt enkelt.

Både igår och idag var såna dagar som jag inte trodde att jag skulle klara av alla mina "tasks" som jag tagit till mig innan jobbdagen var slut men det har jag gjort. Är inte det världens bästa känsla? När man har så mycket att göra, att tiden går blixtsnabbt men man ändå får så himla mycket gjort utan att stressa ihjäl. Så både igår och idag kunde jag sluta och vara nöjd, var några bokningar som inte gick exakt så som jag ville men de går att lösa imorgon.

Jag är dock ledig från konsultjobbet imorgon och skall skriva. Ett av företagen har uppdaterat sin sida så nu är det fullt flöde igen. Har fokuserat väldigt mycket på det danska företaget den här veckan då jag inte alls varit speciellt aktiv på det tidigare. Faktum är att det är nog det företag som betalar ut mest per artikel. Där har vi också en vanesak att jag har tidigare fokuserat på de företag jag som skrivit längst för, just för att jag är van vid deras system. Men så fort man skriver den första artikeln så går det som på räls.

Imorgon skall jag även träffa Evelina och vi skall träffas vid Fulham Broadway där hon bor. Har faktiskt inte varit just vid Fulham Broadway sen jag flyttade tillbaka så skall bli kul att gå runt där igen. Resten av helgen har jag inte några direkta planer. Ikväll skall det bara bli att beta av några artiklar. Hoppas ni haft en bra dag och har en bra kväll!

Likes

Comments

Har blivit så överraskad av denna serie att den fortfarande hållet måttet då jag var lite osäker på det efter att Hayes hoppade av. Men gud vad Skam fortfarande levererar men är det bara jag som undrar när den tredje episoden släpps? Har två stycken hemsidor som jag kollar på men ingen uppdatering har skett, kan ni i Sverige se avsnittet? Skulle det inte komma ut ett nytt varje lördag?

Likes

Comments

God morgon!
Har varit vaken sen klockan 6 imorse då jag vaknade av mig själv, helt utvilad! Gick ner till köket och möttes av flickan i familjen som hade lagat bönor till sin bror, hur söt?! Hon är ju typ 10 år så blev jätteförvånad att hon kunde sätta på spisen själv och så vidare. Men allt hade gått bra och hon skötte sig galant. Galet hur självständiga brittiska ungar är. Sen beror det väl på uppfostran också men ja, jag slutar aldrig förvånas. Efter jag lämnat av ungarna gick jag hem den korta biten för att direkt hoppa in i duschen. Nu har jag ätit frukost och plattat håret. Skall ju på en visning nu vid klockan 2 här, så det blir spännande! Annars kommer det nog inte hända allt för mycket idag, skall sätta mig på ett cafe sen efter och ta en kaffe. Solen lyser ute och termometern står på 17 grader varmt, ljuvligt! Hoppas ni alla får en strålande dag!

Likes

Comments

Ville bara titta in här och visa lite mer bilder från parken i Arnos Grove. Så fint! Har haft en riktig lazy dag idag men faktiskt varit ute på en promenad och fått frisk luft. Är lagom temperatur fortfarande med sol och moln fast det regnade tidigare under dagen. Mamman i familjen jag hyr rummet av är så snäll så hon lagade mat, pasta och musslor till mig. Känner verkligen att man får mycket för pengarna här då det även ingår frukost. Nu ska jag imorgon ta ungarna till skolan vilket innebär att jag får gratis boende och sen får vi se hur det blir på onsdag och torsdag. det beror på om de kan gå med i "The breakfast club" eller inte. Ska på visning imorgon med så det blir spännande! Sen skall jag bara skriva artiklar och kanske sätta mig på ett café för kaffe. Hoppas ni alla har haft en bra valborg!

Likes

Comments