Header
View tracker

Puzzlewood Forest

Denna magiska och spooky forest ligger i Coleford, Gloucestershire i England och har varit med i ett dussintal filmer så som Harry Potter i form av The Forbidden Forest, Star Wars och en massa andra filmer. Det sägs även att denna skog har varit inspiration för den förtrollade skogen som kan ses i Lord of the Rings. Enligt bilderna ovanför så ser det verkligen magiskt och GRÖNT ut. Ett ställe som jag verkligen vill besöka och få uppleva den "magiska känslan". Från London så tar det ungefär 3 timmar med tåg till staden Coleford. Priset för en tågbiljett är dock inte dyrt utan ligger på ca 14 pund vilket är brutalt billigt.

Staden Coleford har ungefär 8000 invånare och tillhör distriktet "Forest of Dean" som ligger i greveskapet Gloucestershire. Hänger ni med? Tycker själv det är lite förvirrande med att dessa "extra namn" haha i själva distriktet Forest of Dean bor det ca 81 000 människor. Men det går som sagt tåg till själva Coleford som trots sin lilla storlek är en stad. Kanske inte den roligaste staden då de typ livnär sig på turister som kommer och tittar på The Puzzlewood Forest men kan man ju åka vidare till Gloucestershire. Grevskapet är indelat i sju stycken olika distrikt varav huvudorten Gloucester är en av dom.

Likes

Comments

Dusty Pink
Love this colour <3

Likes

Comments

I've battled demons that won't let me sleep
But I won't never give up
And I won't let you get me down
I'll keep gettin' up when I hit the ground
Oh yeah, I'm haunted by the distant past
Called to the skies but she was overcast
I'll find my way, find my way home

Likes

Comments

MOOD

Ett mål för i år att fortsätta vara stark by myself och inte depend on any guy!
Trots att jag alltid har varit själv och aldrig riktigt craved ett förhållande så har det på senare år börjat komma i mina tankar. Men det jag har lärt mig av "dejting" är att alla killar har let me down. Att de antingen har playat en eller inte orkat/brytt sig att ta sig igenom muren man byggt upp. Vissa har disrespect en genom att tro att man är en "hoe" endast innan dom ens lärt känna en för att deras ex och tidigare ligg varit det.

Det bästa man kan göra mot sig själv är att lära sig att leva själv. Att vara glad och stark för att man själv byggt upp sitt liv utan en kille vid sin sida. Har sett så många tjejer vars hela liv och humör är beroende på sin kille. Visst jag har varit fucked up i 4 år efter det lilla killdramat jag hade innan min flytt till Australien och England dock förstår jag fortfarande inte hur jag som var så stark och självständig kunde bli så brutalt söndertrasad av en jävla kille?
Men det har vi ju redan gått igenom, mitt mål har aldrig varit att täcka förlusten med att hitta en annan kille utan det har alltid varit att hitta tillbaka till min inre styrka och bygga mitt egna liv och karriär. Ett liv där killar är välkomna såklart men ett liv där dom inte har makt att fucka up mig mentalt. Där så fort en kille beter sig skit ska jag gå rakryggad iväg från han och inte grubbla eller slänga bort mitt flera månader på att dricka mig full och bli svag känslomässigt. Kanske betyder det att jag inte kommer släppa någon nära inpå mig och kanske kommer jag bli en tjej som ses som en kall och hårdhänt tjej av killar.

Då får det vara så. Jag ska vara en person som är självständig och som kan styra mina känslor och energi. Att styra in sin energi på jobb och andra nödvändigheter är viktigt. Vänner är även också något som är extremt viktigt att värdesätta och spendera tid med. Det viktigaste är att man lever för sig själv och sin familj! Att man har ett liv man kan vara stolt över och ett liv där man trivs med sin tillvaro.

Likes

Comments

Åh kom över en bild på pinterest och sen när jag hittade fler som faktiskt speglar mina mål för året så kände jag att nä nu är det dags att göra en realistisk bucketlist för år 2017. Både för att kunna motivera andra men även för att jag ska hålla kvar motivationen. Det kommer bli kul och titta tillbaka på sen i slutet av året! Så här kommer en bucketlist på saker som troligtvis kommer hända mig under 2017. Det är en blandning mellan mål/visioner och önskningar!

Enjoy!

Hoppas att jag får ett jobb som jag trivs med och kan utvecklas inom. Man spenderar så många timmar på jobbet varje dag och vecka att man inte har råd att ha ett jobb som man inte trivs med. Jag har varit där och vill absolut inte tillbaka dit för det är förjävligt att ha ett jobb som gör en illamående. Anledningen till att jag kommer skaffa ett heltidsjobb i London är att man behöver alla pengar man kan tjäna in för att öka chanserna att få stanna.

En annan livsviktig sak som jag åter måste finna är min passion i livet. Förra året tog död på mig helt inombords och då följde även alla passioner med så som fotografering och bildhantering. Jag hoppas att London kan ge mig inspiration och motivation att ta upp dessa passioner på nytt.

Första året (åren?) kommer jag bo i kollektiv i London men så småningom när lönen ökas är det dags att hitta en egen mysig lägenhet. Det är inte omöjligt och det kostar inga 20 000 kr i månaden som det oftast ryktas om. Det går att hitta ettor i London för 800 pund i månaden vilket är lika mycket som mitt rum i Old Street kostade. Då ligger lägenheterna kanske i zon 2-3 vilket inte är fy skam. Man måste bosätta sig i de yttre områdena om man vill ha en egen lägenhet, så länge man inte är gjord av pengar dvs. Sen kan man inte leva i kollektivt hela livet heller känner jag men en egen lägenhet i London är definitivt på the bucket list.

Något jag har funderat på en hel del. Jag haft turen att inte förlora så många närstående i mitt liv men när en person försvinner som man har pratat med i varje dag i över 2 år så känts det. Saknaden är enorm speciellt när vi pratade om allt från himmel till jord. Han var en person som jag kunde prata om djupa saker med och han var där när jag gick igenom en period där jag grubblade mycket. Vi pratade varje dag i flera timmar trots att jag bodde i Australien och sen i London. Har funderingar på en text och jag är rätt säker på hur jag vill ha den. Det är en hyllning till min kära förlorade vän och det ska få mig att minnas han och alla våra pepptalk vi hade. För var det något han var bra på så var det att få mig motiverad igen när allt kändes skit. Varje gång jag ser på tatueringen ska jag komma ihåg att inte bara leva för mig själv utan för han också. Han skulle inte vilja att jag gav upp. Han ville alltid att jag skulle fortsätta kämpa. Ibland behöver man det som påminnelse och då är denna tatuering perfekt.

Musikfestivaler har tidigare inte varit min grej. Jag har inte gillat trängseln och förstår inte riktigt hur man kan lägga ut så mycket pengar på en kväll att se sådant man kan lyssna på via datorn eller telefonen. Dock så är jag sugen på att gå på någon musikfestival i England. De har massa festivaler hela sommaren och vissa är till och med gratis. Har sett flertal foton från dessa festivaler som mina vänner lagt upp och det ser så sjukt kul ut! Så i år ska jag ta mig i kragen och åka till en! Var ju en musikfestival i filmen "Bridget Jones's baby" haha såg ju sjukt kul ut!

Resa. Något som heller inte riktigt lockat mig tidigare och är i den fasen att jag inte ens tagit semester för jag tycker det är onödigt. I år vill jag ändra på detta och för det första besöka massa städer i England, stora som små. Sen vill jag besöka både Skottland, Irland och Wales. När man ändå är så nära och priset är lågt så borde man ta chansen. Utanför Storbritannien är Malta, Ibiza, Italien och New York med på listan över intressanta reseplatser år 2017. Att flyga från London till New York är inte dyrt alls så det borde man göra! Miami skulle också vara skitkul att besöka igen. Sen har jag lite funderingar på att besöka alla mina vänner i Australien. En av mina australienska vänner kommer ju flytta till London i april. Så om hon ska göra ett hembesök i slutet av 2017 till Australien så kanske jag hakar på! ;)

Smink började jag inte intressera mig för förens år 2015. Då hade jag en månad i December när jag hade ett bra jobb där jag bestämde mig för att börja ta hand om mig själv. Jag skulle börja göra mig iordning på morgon och börja bära smink. Oftast har jag varit så trött och omotiverad att jag inte orkat sminka mig. Då jag heller inte hade någon kunskap om smink så drog det ut på tiden. Gick in till Kicks och köpte contouring kit och massa andra bra produkter. I år ska jag köpa ännu mer smink och produkter jag vill ha. Sen har jag turen att ha en kompis som är Makeup artist så ska be henne hitta just den sminkning som passar mig. Jag vill ha mer tips på hur jag kan sminka mig till vardags men även till fest. Det är viktigt för självförtroendet att känna sig snygg och självsäker. Man mår så mycket bättre då och genom att ha rätt smink och kunskaper kommer man väldigt långt!

Även detta är något jag tänkt på det senaste. Att en hund nog skulle passa mig då jag jobbar hemifrån och kommer förhoppningsvis jobba hemifrån i London med. Då är jag tvingad att gå ut och gå flera gånger om dagen vilket är bra för mig! Detta kommer nog inte hända under år 2017 men man vet aldrig. Har en känsla dock av att jag isåfall kommer vända mig till ett dog rescue center och adoptera en hund. Jag tycker ju att engelska amstaff är så söta! Dock är vissa av dessa kamphundsraser förbjudna i Storbritannien men som tur var är amstaff okej. Hade en kompis i London som hade en pitbull och ena grannen anmälde det till polisen. Hon var världens snällaste och sötaste hund! Men när det kommer till adoptcenter så är det ju oftast blandraser som finns där.

Tror detta kommer hända under 2017. Jag har ju skrivit upp mig på en hemsida som söker både värdinnor, eventpersonal och fotomodeller för olika uppdrag. Det är självklart inget avklätt utan kan vara reklambilder för allt ifrån tandkräm till klädmärken. Skulle vara sjukt kul att testa på att vara modell och jag behöver verkligen bli mer naturlig och avslappnad framför kameran. Sen är betalningen väldigt bra om man kommer till ett seriöst företag det vill säga. Man ska akta sig från de som headhuntar på stan utan istället söka på professionella agenturer på internet. Här bör man också vara källkritisk då det finns många bedragare.

Detta är väl mer aktuellt än någonsin att äntligen ta tag i att lära sig självförsvar. Jag har insett för länge sedan att det kommer inte alltid vara folk som är i närheten ifall du blir överfallen. Det kan hända var som helst både dagtid och nattetid och då är det bäst att man kan försvara sig själv. Ibland räcker det att ilskan tar över hand men ibland räcker det inte. Det är definitivt inte värt att testa den teorin om det räcker att endast ha ilskan inom sig. Kunskap är makt och det är det verkligen i det här läget! Så ska verkligen försöka gå på någon "prova på kurs" i London. Har ju funderat på detta i många år och även i Australien och jag tror definitivt det kan vara bra för att få ut sin frustration med. Jag använder ju mycket ilska när jag tränar och det är ett perfekt sätt att få "rent" bland tankarna med.

Ska verkligen se till att njuta av den här sommaren som kommer och inte sitta inne eller jobba hela tiden. Ska gå ut och ha picknik med vänner, sitta på puben en lördagsförmiddag i solskenet eller gå ut och gå på långa promenader vid kanalen. Ska utnyttja sommaren till max och sitta på uteserveringar i London så väl som i Göteborg och Stockholm. En sommar där man umgås med sina vänner och bara glömmer all stress och alla "måsten" för stunden. Leva i nuet och njuta samt ta tillvara på de soltimmar man får. Sen också gå på festivaler och andra skojiga event som anordnas!

I slutet på detta året när hösten övergår till vintern ska jag kunna se tillbaka på året och känna känslan att jag är stolt över allt jag åstadkommit detta år. Att jag lever ett liv som jag vill som är en blandning av jobb och nöje. Att jag äntligen har hittat en balans samt att mitt frenetiska grubblande och tänkande har uppstått. Jag ska inte känna så som jag kände förra året att hela året varit en kollaps för min del. Ska inte känna mig gråtfärdig för att jag misslyckats och tappat bort mig själv. Jag ska i slutet av detta året kolla tillbaka på alla minnen och stunder och vara stolt över det. Sinnet ska inte gå bananas och överanalysera varenda litet misstag som hände utan det ska vara lugnt och stolt.

När jag står där med mitt champagneglas strax innan tolvslaget så ska jag känna känslan "I made it". Känna att jag gick från att vara helt söndertrasad inombords och ha ett fallfärdigt liv till att nu vara lugn i sinnet och stark. Att jag lyckats skaffa mig en bra bostad, trivas på jobbet och att skribentjobben går bra. Ska vara nöjd över alla vänner jag lyckats träffa världen över och att jag spenderat mycket tid med min familj och släkt utan att stressa. Ska känna mig tacksam till att allt hårt jobb har lönat sig och att jag äntligen kan känna mig fri och äntligen ha kommit dit jag vill. Att jag äntligen har lyckats skaffa det liv jag vill ha både jobbmässigt och fritidsliv. Att jag ser tillbaka på detta året och min resa med stolthet och att jag känner mig så stark och självsäker att jag aldrig någonsin kommer låta någon bryta ner mig igen.

Likes

Comments

God morgon

Har varit vaken sen klockan 7 imorse och ätit frukost samt druckit kaffe. Blev så sugen på avokado macka så fick bli macka med avokado och tomat toppat med havssalt och chili flakes = succé! Nu ska jag strax ta tag i artiklarna och skriva som attan (som vanligt). Händer inte mycket mer kul idag eller i veckan så morgoninläggen på bloggen blir lite enformig men har lite roliga inlägg på gång ändå!

Lite inlägg om destinationer i England och andra saker som is on my mind.
Hoppas ni får en trevlig torsdag :)


Likes

Comments