​Som vanligt har det dröjt ett bra tag sen jag skrev här senast, då jag både glömmer bort men samtidigt helt enkelt inte känner för att skriva någonting. Jag har ändå mått relativt bra dom senaste månaderna, förutom att jag varit väldigt väldigt trött och nästan känt mig utmattad. Jag orkar inte prata med folk eller träffa människor i samma utsträckning, jag vet inte riktigt vad det kan bero på för jag har inte haft särskilt mycket ångest eller liknande. Kanske är årstiden som gör mig sån, har inte en aning faktiskt. Jobbigt är det iallafall, för samtidigt som jag avskyr att vara ensam så klarar jag inte riktigt av att umgås med människor i för stor utsträckning. Jag kan umgås med B i ett dygn sedan känner jag mig bara helt jävla utmattad och behöver vara ensam, men så fort jag är ensam blir jag rastlös.. Ingen logik i det där alls och det känns bara jobbigt. Förstår inte hur det kan vara en sådan stor skillnad på mig förr och nu - förr ville jag inte att B skulle lämna mig i en sekund ens och jag mådde piss så fort han var iväg på jobbet... Snacka om grov separationsångest. Idag kan jag tycka det är skönt att vara ensam, men bara för max ett dygn.. sedan blir det jobbigt igen. Men det är ju bra att jag inte är lika klängig längre och att jag faktiskt klarar av att vara ensam. Förr fick jag ju grov ångest bara av tanken. 

Men tja. Det är inte mycket som hänt i mitt liv sen jag skrev senast iallafall. Var på Junis dop och det var jättefint, både i kyrkan och på mottagningen efter. B var inte med då han var alldeles för trött efter sin arbetsresa och jag var jätteledsen över det men jag hade iallafall Celine med mig. Har kommit på att jag är väldigt missanpassad i sociala situationer där jag inte känner många. Jag blir helt irrig och förstår inte hur jag ska bete mig. Ska jag hälsa på dom eller är det bara konstigt, ska jag sätta mig där, vilken dörr är det man går in till kyrkan genom, kan jag gå ut och röka nu utan att folk reagerar, kan jag sitta här och äta, alltså tankarna bara snurrar angående sådant för jag är så rädd för att uppfattas som konstig eller för att göra "fel". Jag är normalt sett en väldigt social och öppen person men när det kommer till sådana sociala situationer eller när det är människor jag har respekt för (jag har respekt för alla, men när det är den där speciella respekten man känner för vissa, ni förstår hur jag menar) så blir jag nästan stum och helt konstig. Jätterädd för att bete mig fel. VARFÖR? Varför kan jag inte bara vara mig själv bland alla människor utan att tänka efter för mycket och överanalysera allt? Jag har alltid varit sån här men har inte direkt reflekterat så mycket över det då mina andra problem varit jobbigare, men nu när min Borderline knappt finns kvar längre och ångesten allt oftare lyser med sin frånvaro så reflekterar jag och reagerar mer på annat jag inte reagerat på förr. Det är som att jag alltid måste hitta fel hos mig själv eller saker att jobba med. Och det är väl både bra och dåligt, men för min självkänsla är det ju givetvis inte bra alls. 

Mellan mig och B är allt rätt bra iallafall, det känns som att det blir bättre ju längre tiden går. Visst har vi bråkat eller tjaffsat ibland men det är ju inte alls i närheten av på samma sätt som det var förr. Det är som jag säkert sagt innan här på bloggen, jag skiljer på "sjuka" och "friska" beteenden jag har under ett bråk och efter att vi bröt och sedan hittade tillbaka till varandra så har jag enligt mig själv och säkert enligt B också mest agerat med friska beteenden när vi bråkat. Det har varit 2 eller 3 "sjuka" men dessa har varit under påverkan av alkohol och då släpper ju alla mina spärrar och allt jag lärt mig i min terapi. Inte så konstigt. Men annars har vi båda blivit bättre på att prata oss igenom bråk istället för att göra något allt för dåligt av det. Annars hade vi inte stått här med varandra idag. 

På senare tid, alltså dom senaste veckorna har jag dock haft problem med dissociation, jag har känt mycket overklighetskänslor och jag har inte riktigt varit med. Det kan vara väldigt jobbigt, det är som att vara i en bubbla och inte hänga med i vad man gör eller säger. Känns så himla konstigt. Detta har börjat avta nu och är inte lika illa, istället har jag sedan i fredags börjat få ångest och vara nere och ledsen. Känner mig otillräcklig och det är stunder som dessa då jag inser hur missnöjd jag är med mitt liv och hur olycklig jag känner mig. När jag mår bra och är ångestfri tänker jag inte särskilt mycket på detta och om jag gör det lägger jag ingen vikt i det, utan tänker att det får ta sin tid tills jag kommer dit jag vill komma. Men när jag mår såhär, så vill jag bara gråta, prata, flytta fram tiden. Jag är stolt över vad jag har åstadkommit genom dessa år. Jag har gått i terapi och nästan helt blivit kvitt sjukdomen som höll på att förstöra så mycket, både för mig och för B och även för C då jag inte alla gånger kunde vara den mamman jag ville vara för henne. Jag studerade färdigt 5 kurser under bara 2.5 månaders tid och jag förstår inte idag hur jag orkade eller klarade av det, dessutom med relativt bra betyg. Jag har blivit mycket bättre på att ta hand om mitt hem, jag städar flera gånger i veckan (dock stökar jag ner lika jävla snabbt igen) och jag diskar och tar ut soporna dagligen eller varannan dag. Förr kunde det bli så att jag inte orkade på flera dagar. Men idag orkar jag, inte varje dag och alltid, men oftast. Och när jag tänker på det, så inser jag vilka framsteg jag gjort. Ändå blir alla tankar så negativa när jag mår dåligt. Jag tänker att jag inte förstår varför B vill vara med mig som inte jobbar eller har ett liv, samtidigt som jag vet att han tycker om mig för min personlighet och inget annat. Jag tänker att Celine har en värdelös mamma som inte jobbar eller tar henne till dagis eller orkar gå ut och leka med henne varje dag, men samtidigt vet jag att hon har det hon behöver, jag fyller upp hennes behov och orkar jag inte gå ut och leka med henne så kan vi sitta inne och kolla tv en stund tillsammans eller träna på att skriva bokstäver eller sätta upp frisyrer i hennes hår. Jag tänker att jag aldrig kommer orka arbeta och leva som en frisk människa, och det kanske jag inte kommer klara av, alla är inte skapta för att jobba heltid 5 dagar i veckan 8 timmar om dagen. Jag är en sån där människa som hellre skulle jobba ett dygn, vara ledig några dagar och sedan jobba ett till dygn. Hellre långa pass och få pass, än korta och flera. Och det är nog sådan jag är och kommer vara och får acceptera det, det finns ju trots allt sådana jobb också. Men i sådana här stunder känns allt så omöjligt, och ja ni ser.. jag bara pladdrar på och skriver ner allt jag tänker nu ungefär.. 

Jag är friskare och starkare än någonsin och jag måste låta det ta den tid det tar att läka helt. För en dag kommer jag vara lika frisk som jag borde ha fått vara från början. Det är bara tråkigt och orättvist att vissa människor ska drabbas av sjukdom både fysiska som psykiska, och deras liv får stanna upp i några år och man känner att man ligger efter så mycket. Mitt psyke hade egentligen velat ha jobbat i flera år nu, tjänat ihop pengar, köpt hus och skaffat fler barn och varit påväg att gifta mig. Men istället sitter jag, som jag tjurat över här innan, i en sketen lägenhet i en stad jag vantrivs i och bara... väntar på att livet ska börja. Jättetråkigt, jättejobbigt och jättestressande men jag har inte så mycket till val. Det finns dom som har det betydligt värre och ja.. jag får väl försöka se det fina även i mitt liv, tills jag kommer dit jag vill vara. 

Varsegod för hjärnblödningen, ni som orkade läsa ända hit.. Hoppas ni har det fint.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Haha mina rubriker är alltid så jävla intressanta. Men orkar fan ej haha.... Idag är det ju iallafall lördag ;) Och jag är galet seg. Rökte precis min första cigg på över 1.5 dygn.. vad hände där, haha. Vi firade A's födelsedag i torsdags, det var jag A och Rebecka. Vi tjötade och drack lite vin/öl och sådär. Jag är inte mycket för alkohol men någon öl ibland funkar ju, håller mig dock helst till 3.5or men nu drack jag typ... 4.2or, det går ju an det med. Men nu dröjer det tills nästa gång, hade inte druckit alls på över 2 månader nu så.. 

Är fruktansvärt uttråkad, Celine skulle kommit hit i fredags men eftersom hennes farfar är här och hälsar på så blev det inte så. Skulle fått henne idag istället men då skulle dom hitta på något kul så får henne inte förens imorgon bitti, saknar henne som fäään. Imorgon ska vi på Junis dop iallafall, om vi lyckas ta oss dit. Vill ju gärna ha med mig Björne så jag hoppas på Gud att han hänkar, men han kommer hem från Köpenhamn sent ikväll så får väl se vad han orkar. Yayyayya. Saknat honom iallafall så hoppas jag får pussa på honom ikväll. ;D Men under dagen ska jag städa lite här hemma, är inte mycket som behövs städa men lite finns ju alltid att ta tag i. Typ disk, är värdelös på att diska. Haha. Mmmm spännande. Det var väl allt jag hade att komma med................ så tjarå

Likes

Comments

Hej.

Ligger och kollar på Paramparca och ska snart diska och städa. Ikväll ska vi fira A lite smått då han fyller år. I förrgår var jag och Celine uppe i Ödeborg hos min syster och sov över. Innan dess var vi och röjde på Torp i flera timmar. Men det har varit bra dagar. Var hos min terapeut i tisdags också och ska i fortsättningen bara gå där en gång varannan vecka eftersom jag ej är i behov av mer än så för tillfället. Mår ändå ganska bra förutom att tankarna angående framtiden tär på mig, samt lite andra jobbiga tankar men jag klarar mig ändå.

Allt mellan mig och B känns väldigt bra just nu, även om vi tjaffsar ibland men det gör väl alla? I ärlighetens namn har det inte varit såhär bra mellan oss sen i början när vi träffades så ni kanske förstår vilket framsteg det är för oss. Han är för mig nu till 95 procent den människan han var i början, den människan jag hoppats på att få tillbaka i 2.5 år nu. Han har ju varit annorlunda mot mig pga allt som hänt. Men nu är han precis den människan jag en gång blev kär i, den människan jag saknat så. Vi har haft oddsen emot oss och männisor som hela tiden sagt åt oss att lämna varandra,  men vi gav oss inte och nu står vi här, tillsammans och förhoppningsvis starkare än någonsin. Kommer alltid älska honom vad som än händer och jag är så tacksam över att ha en sådan underbar människa i mitt liv.

Nu ska jag snart fixa iordning här hemma. Sedan ska Celine duscha och även jag. Längtar tills lördag för då kommer B hem från jobbresa i Köpenhamn. Saknar honom så..

Hoppas ni har det bra.

Underbara ungar.

Likes

Comments

Igår kom B hit och vi kollade film, men båda däckade efter typ en halvtimme... med kläderna på i sängen haha. Vi vaknade igen typ vid 05 eller något haha.. Imorse gick jag och köpte lite god frukost innan B hade vaknat, så vi käkade det och sedan har vi spelat FIFA och Brutal Legend. Jag gjorde alla mål på fifa hehehe 😉 Awesome! Om ett tag ska jag gå och köpa hårfärg, ska försöka städa undan lite också och fundera på vad jag ska laga för mat. Imorgon blir det Torp med A och Celine. Hon har ett presentkort som hon fick när hon fyllde år som hon vill använda nu. Ska även nu i dagarna hämta ut ett paket från H&M med ett nytt set kläder till henne, ett par blommiga leggings och en tillhörande  sweatshirtklänning.  Har även beställt en sån där populär mysdräkt i camouflage-mönster billigt från Wish. Eller jag beställde en till mig, en till Celine och en till Linus. Fick dessa tre på wish till samma pris som jag hade fått en här i Sverige... Bara att vänta en månad tills dom anländer då, men det får det vara värt. Även beställt tobak och hylsor från en onlinebutik för att minska ner kostnaden på min rökning. gick på 200 kr inkl frakt och kommer räcka minst en månad. Sjukt bra!

Men nu ska jag sätta igång här. Hoppas ni har det bra! Hörs en annan dag. Skaffat appen nu så kanske kommer blogga mer.

Likes

Comments

​Haalloj! 

Känner mig sådär superöverambitiös när det gäller att skiva här, hehehe.. Minns inte ens när jag skrev något sist. Kan berätta lite smått om vad som hänt på det senaste iallafall, haha det jag kommer ihåg då... I fredags åkte jag och Celine med Julia till Johanna, Christian och Linus. Hjälpte till att ta hand om Linus och vi började fixa grunden till smörgåstårtorna inför dopet och en massa annat, började ställa upp bord och pynta i lokalen och sen käkade vi pizza på kvällen och målade naglarna och syrran fixade mina ögonbryn... dom var katastrof innan men nu är dom okej! Mer okej än sen jag var 12 faktiskt... hahaha. Sen på lördag (vi sov över) kom Julia tillbaks tidigt och vi gick upp tidigt och började fixa med allt som skulle fixas, gjorde oss iordning osv för att sedan dra bort till lokalen och fixa det sista. Sen hem emellan igen och byta om. Sen drog vi till kyrkan och bevittnade inte bara ett dop utan även ett oväntat bröllop... Jag bröt ihop inför alla därframme med Linus i famnen, blev helt paff för jag visste ingenting... Det komiska är att jag frågade Johanna dagen innan "Haha erkänn att ni kommer gifta er imorgon?" Nej skrattade hon och så var det bra med det, därav min smärre chock.... Efteråt åkte jag och Julia och Celine bort till lokalen och öppnade för alla och bar ner tårtorna osv... Sen efter mottagningen städade vi osv. Galet upptagen dag men helt otroligt bra dag! Är så glad för min syster och hennes Christians skull också! Och för lille Linus skull också såklart! :)

På kvällen var jag med B, på söndagen var jag med Julia hela dagen. Vi var i skogen och plockade kantareller och såg älg-kadaver haha fräscht.. sen drog vi hem till henne och rensade och drack öl typ. Också en awesome dag. I måndags hjälpte Christian och B mig att bära hit en ny säng jag fick av mamma, så har en större säng nu och det är awesome! Ehm, igår var jag med B på kvällen och han kommer hit sen idag också så ska vi spela typ. Idag har jag och Celine varit hos min terapeut och sedan har vi varit med Adrian. Så ja, jag ska kolla serie nu efter lite tvätt och städ och sedan ska jag lägga mig ner och kolla serie. Varit så trött den senaste veckan att det inte är riktigt klokt. Så ah, vi hööööörs. 


Likes

Comments

​Idag är det ett speciellt datum för mig. För tre år sedan blev jag och B officiellt ett par, just det här datumet. Även om vi hade varit med varandra längre än så, men det var liksom denna dagen vi sa det. Något som är lite weird är att dagen vi blev tillsammans för 3 år sedan så var vi med varandra (såklart), året därefter när vi firade ett år hade vi inte möjlighet att ses så vi firade det någon dag efter istället. Men dom två kommande åren har vi varit med varandra dessa datum (eller ja, förra året och imorgon ska vi vara med varandra) men dessa två år har vi inte varit tillsammans, för vi gjorde slut någon dag innan årsdagen förra året... Komiskt va? När vi väl var tillsammans var vi inte med varandra, men när vi inte är det så är vi det.. haha... Men tja, skulle inte påstå att det är så att vi inte är tillsammans direkt heller., men vi har ett komplicerat förhållande kan man väl säga som håller på att gå mot en ljusare framtid. Just nu känns det bättre än någonsin om jag ska vara ärlig, och den B som jag så länge saknade är tillbaka till väldigt många procent och jag känner även igen mig själv så mycket mer.. Har varit väldigt ångestfri och det är nog en stor orsak till att detta är möjligt, hoppas fan inte skiten kommer tillbaks och förstör... 

Jaja, det blir väl en vanlig myskväll imorgon kan jag tänka mig iallafall, käka något och spela lite Diablo eller något annat spel kanske... och se på en film! Bästa kvällarna när man ligger och myser i soffan.. Det är något utav det bästa jag vet!! Särskilt med B. Vi har inte haft det lätt under dessa år men han är så fin mot mig.. 

Well anyways, var hos min terapeut idag och dom har fått nya lokaler, mycket luftigare och det gillar jag! Vi hade som vanligt ett bra samtal men inte så mycket problem att prata om vilket såklart är skönt som fan.. Celine var med mig där och hon är alltid lika duktig :) Och hon kommer hit imorgon igen. På fredag ska vi åka till syrran och sova över där och hjälpa henne med förberedelser inför dopet! :) Ska bli kul. Kul att gosa med Linus också!! Men nu ska jag kolla ett till avsnitt av Devious maids, haha så sjukt jävla bra serie är fan besatt.. längtat efter en såhär bra serie länge! Så ett tips alltså, om man gillar drama och när det händer grejer och även lite humor haha.. 

Men vi hörs en annan dag, nu ska jag kolla.. hehe. Ha det fint sooooo long suckerz

Likes

Comments

​Igår var jag och B och hälsade på hos min syster och hennes kille och lille Linus, det var mysigt :) Käkade lite kladdkaka och gosade med bebis, och B fick se huset som han inte hade gjort innan. Idag har Celine kommit hit och Adrian är här, vi har kollat lite på resor osv eftersom vi är sugna på att dra en sväng till Spanien men vi får se när det blir av. Vi har ätit falukorv och potatismos och nu har barnet stendäckat i soffan, haha. B kommer hit sen igen och imorgon ska jag till min terapeut. På fredag drar jag och C till Ödeborg och hjälper min syster att fixa smörgåstårtorna för på lördag är det dop!

Likes

Comments

​Hej på er!

​​Fan så tröttsamt, inte kommit in på bloggen idag eftersom nouw segat sönder som vanligt. Tycker hela hemsidan är otroligt seg både på datorn och i mobilen.. Förut kom jag inte in överhuvudtaget, och när jag väl gör det så segar det jättemycket.... Aja. 

Iallafall, det här inlägget handlar lite om mig och B. Vi hittade någonting som räddade oss, efter en lång tids letande efter lösningen.. Lösningen var att enbart skriva positiva sms och alltid skriva godnatt och godmorgon när vi inte har möjlighet att göra det i verkligheten. Det har resulterat i en hel månad utan onödiga tjaffs och ångest. Helt otroligt att det kunde förändra så mycket, men hela "auran" eller hur man ska förklaras det har blivit mer positiv. Det kan faktiskt göra mycket att skriva hjärtan i varje sms, att bestämma sig för att enbart prata om positiva saker och att skriva godnatt och godmorgon varje dag. Vi har liksom inte mage till att tjaffsa då, för då "förstörs" det.. haha, superbra lösning för oss iallafall och just nu känns våran relation väldigt bra. Vilket har sänkt ångesten hos både mig och honom och ingen energi dras av onödiga tjaffs-sms.. Awesome! Jag har även inlett ett nytt tänkande i min hjärna sen vi började med den här strategin.. Jag försöker tänka att allt det gamla aldrig hänt, att vi precis träffats.. och det lugnar mig också, för på sätt och vis är det ju så eftersom vi tog ett 2 månaders break och sedan började ses igen och då var det som att vi var nykära.. 

En annan sak som jag kom på igår, som är lite what the fuck... Fick upp ett minne på facebook, idag är det exakt 2 år sedan jag började gå i DBT. Det är även exakt ett år sedan jag och B gjorde slut. Och nu, exakt två år efter att jag började DBT och ett år efter att det tog slut mellan oss, sitter vi ändå här med varandra och har det bättre än någonsin förr... (inte på alla sätt såklart men just relationsmässigt)... Är det inte lite coolt ändå? Eller är det jag som är långsökt? Haha. Helt otroligt för mig iallafall att jag fortfarande är lika kär i honom som jag var i början. Dock har ju dessa känslor såklart fördjupats och jag känner en enorm kärlek till honom samtidigt. Även fast vi haft det jobbigt, fortfarande har och kommer att ha så älskar jag honom så mycket. Snart har jag haft honom i mitt liv i 4 år, tiden går så otroligt jävla fort... 

Idag ska jag försöka städa lite här hemma, är inte särskilt stökigt men tänker att jag tar det lilla som är så försöker jag fortsätta så, så jag inte måste storstäda varenda jävla gång jag städar. Celine kom hit för ett tag sen också, det blir lite myskväll med film och popcorn ikväll. Men först - städa :) Ha det så bra alla, så hörs vi en annan dag! :)
Likes

Comments

Nu i dagarna är det 2 år sedan jag började i DBT första gången. Jag är så glad att jag fick en plats i en sådan grupp (eller rättare sagt i 3 sådana grupper eftersom jag gått i 3 olika, hehe). Det har gjort mig friskare, det har hjälpt mig att nästan helt bli av med symtomen från min BPD, det har hjälpt mig att må bättre och det har gett mig så fina vänner som jag aldrig kommer glömma och som jag alltid hoppas kommer finnas i mitt liv! Borderline i all ära men jag är SÅ tacksam över att det är just BPD jag blev sjuk i och inte något annat, eftersom prognoserna att bli frisk alltid funnits för mig. Min terapeut sa redan från första början att "Du kommer bli frisk, det är jag helt säker på". Och nu sitter jag här, friskare än någonsin förr och mår bättre än på länge. Totalt fri från medicinering sedan ett helt år tillbaka. Ingenting är omöjligt! Nu ska jag bara bli fri från all ångest också och börja arbeta mot att nå mina drömmar - att orka leva ett helt normalt liv. Förhoppningsvis är det inte särskilt långt borta nu. Jag ramlade ur sadeln för ett tag, dels pga sommaren och dels av personliga orsaker men jag är på väg upp igen och när jag väl är uppe helt så kommer jag kämpa för att aldrig behöva vara sjukskriven igen...! Håll tummarna för mig :)

Likes

Comments

​Tjululuuuu!

Veckorna flyter på, ja tråkigt är det men... i väntan på att livet ska börja på riktigt så får det väl vara så. Haha. Orkar fan inte vänta mer bara, men aja.. Igår var jag hos min terapeut iallafall och det var ju bra där som vanligt, hade C med mig och hon var så duktig så. Idag har jag varit med Michela och lilla punisen och tjötat och druckit kaffe :) Nu ska jag bara chilla i soffan och kolla på den turkiska serien jag börjat kolla på, Paramparca, vet inte om jag nämnt det innan men det finns på svtplay och heter Förväxlingen där iallafall. Lättsam och får fan rabies av att det bara kommer ett nytt avsnitt om dagen typ.... men aja ska väl överleva, har börjat kolla på en annan serie som heter Devious maids också som verkar rätt bra. Sen har jag och B börjat kolla på Supernatural också, kollade på det med honom igår och den är spännande :) Förra avsnittet vi såg kollade vi på 2 gånger för han somnade varje gång hahah... Aja imorn ska jag vara med B sen kommer C hit på lördag :) Får se vad vi hittar på.. Har ycket annat att tillägga haha så ha det gött dååååeåeåe...

Likes

Comments