Helt plötsligt kan allt vändas upp och ner. Ett telefonsamtal och ingenting blir sig likt igen. Ett telefonsamtal och familjer kastas i sorg och saknad. Det hände mig, oss, idag. Allt som började som en helt vanlig gråmulen och regnig måndag slutade med ett farväl i ett kalt rum inne på akutmottagningen på sjukhuset.
Helt plötsligt, från ingenstans. Men någonstans inom mig känner jag en lättnad för din skull. Du fick bara somna in utan att lida. Utan att känna. Utan att veta.
Det är bara vi som vet. Vi som känner. Men vi har varandra och livet kommer brutalt att gå vidare utan att ta hänsyn till att vi mist dig.

Vila i frid mormor och hälsa morfar från oss alla! Vi ses en dag! <3

Krama de du älskar. Tala om för dem att du älskar dem! För en dag vänder allt utan att du hinner blinka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 198 readers

Likes

Comments

Att det skulle till största sannolikhet bli långt mellan inläggen men jag och ni får helt enkelt stå ut med det. Att parera livet med barn, hund, studier, sambo, vänner och träning så blir det ibland så att saker prioriteras längre ner. Typ en blogg.

Sedan sist har jag hunnit med att slutföra omvårdnadens grunder På 15 hp och vetenskaplig grund och metod på 4,5 hp, gå ner 3 kg i vikt och blivit starkare. Kammade hem VG på båda kurserna och spikade nästan den största tentan så det känns för himla nice. Vatten på min kvarn och nu tuffar vi vidare med anatomin i full fart. Det däremot känns som att det kan bli en utmaning att få in allt på så kort tid men löser sig. Jag känner mig motiverad till tusen och fast besluten att klara det.
Tentan går av stapeln den 2/6 och 3/6 drar vi minsann till Göteborg för en helg i Håkans anda och jag går på sommarlov. Målbilden är rätt tydlig.

Nu ska jag ha en hellördag med småbrudarna då pappan i huset är borta hela dagen på något hockeysammanträde. Det känns mysigt att få rå om dem helt på egen hand. Det var länge sedan sist faktiskt! Älskade små tjejerna. Och Molly som fyller 1 år om mindre än en månad?!?!?! Livet rusar sannerligen förbi så det känns viktigt att stanna upp och njuta ordentligt av allt och inte stressa igenom. Dag för dag. Stund för stund. Jag har blivit bättre på det men har fortfarande långt kvar! Dock hjälper det mig otroligt mycket att plugga disciplinerat 8-15 varje dag, träna 15-16,30 och sen ta kväll och på helgerna rör jag inte skolböckerna. 90/92 poäng på den stora tentan senast får vara ett kvitto på att det är ett jäkla bra upplägg.

Men hörni! Jag har ju fegat ur på att låta er hänga med på den kroppsliga resan. Jag orkar inte och vill inte lägga på mig den pressen kände jag sådär i efterhand. Jag håller min kropp för mig själv och fokuserar på hur den KÄNNS och inte ser ut. Hur den ser ut kommer med tiden att förändras i takt med att jag blir starkare, lyfter tyngre, springer längre och orkar mer. Lite så!

Puss på lördag iallafall och have a good one!

  • 721 readers

Likes

Comments

  • 1046 readers

Likes

Comments

Andas in, andas ut. Nu kan jag andas! Tentan är skriven och veckan innehållande tre examinationer är nu förbi.
Godkänd på den praktiska tentan HLR, godkänd på VFU-fördjupningen inklusive examinerande opponeringsseminarium och så återstår det att se hur salstentamen gick i fredags men jag hade en god känsla så jag håller tummarna för att även den ska ha gått bra.
Så snart jag fått dessa viktiga 15 högskolepoäng registrerade kan jag även söka CSN och molnen lättar en aning på min himmel. It's all good!

Har även hunnit riva av 4 träningspass i veckan och jag har haft så jäkla härligt tryck i musklerna. Det är SÅ skönt att få känna kontakten och hur musklerna svarar på träningen. I måndags körde jag ett benpass utan dess like. Höll på att slå ihjäl mig i duschen efteråt då jag halkade och var så slut i musklerna att de knappt reagerade. Haha! Ett bra betyg på ett grymt benpass antar jag. Har även kört en hel del cardio och två överkroppspass + ett överkropp + rygg/mage igår.
Kände att jag hade ett himla bra upplägg igår då jag körde en halvtimme på crosstrainern samtidigt som jag såg på två webföreläsningar på kommande kurs. Effektivitet är (förutom Björn, Lykka och barnen) min största kärlek i livet.
När jag kör styrkan så kör jag även cirklar bestående av tre övningar gånger tre. Det vill säga att jag inte vilar mellan övningarna utan endast när första setet är färdigkört. På så vis får jag även en del puls under styrkan. Hur bra som helst! Det är en träningsform som passar mig och eftersom jag heller inte kör maxstyrka speciellt ofta så behöver jag inte vilan emellan precis varje övning.
För exempel, en av gårdagens cirklar:

Latsdrag 8 reps * 3 (41 kg)
Sittande rodd 8 reps * 3 (41 kg)
Tricepspress 8 reps * 3 (20 kg)

Fan hörni! Jag känner mig asstark och helt galet motiverad till att droppa i vikt, bli ännu starkare och i mitt livs form. En stark och uthållig mamma, kan inte tänka mig en bättre målsättning. Både för min egen och för mina flickors del! Men det får gärna börja synas lite muskler ordentligt snart. Snälla träningsgudarna? Det vore peppande.

För övrigt kör jag ingen diet. Försöker bara tänka mig för vad jag äter en smula. Här får ni ett smakprov på morgonens frukost. En smoothie, kaffe och 3 ägghalvor med lite salt. Snart bär det iväg till gymmet för lite ben och rumpa. LOOKING FORWARD!

Hoppas du får en fantastisk lördag 'cause I will!

  • 1054 readers

Likes

Comments

1/2 banan
1/2 apelsin
1 lime, skal + saft
2 dl vatten
25 g bladspenat
1 tsk riven ingefära
5 myntablad
1 dl frysta mangotärningar
(Jag hade i spirulina också)

MIX IT och njut! Så gott! Blir ca 2 glas 🌱✨

  • 1131 readers

Likes

Comments

Redo för att ladda om. Göra om och göra rätt. Ge mig själv en chans på riktigt!
Jag tenderar att äta skit när jag mår skit. Träningen kastade jag under bussen ett tag. Vad hände då med det logiska att göra saker man mår bra av för att må bra? Jadu. Mycket bra fråga. Nu har energin återvänt och jag är mer peppad än någonsin!

Sockerdetox. Träning och mellanmål. Mot ett bättre mående! Tänker att jag inkluderar den resan här om okej med er. Vikt, mått och framsteg/motgångar delas varje måndag. Pepp och all form av energihöjande gester välkomnas varmt!

Kram!

  • 1138 readers

Likes

Comments

Solen skiner, lördag och vi åker till Umeå en sväng för stros, ny stad, god mat och energipåfyllning ❤️

Önskar er en fin lördag!

  • 1148 readers

Likes

Comments

Skrev en fin människa till mig igår. Men en storm jag hoppas varar för evigt är den kärleksstormen som bröt ut igår efter jag skrev inlägget. Tack från djupet av mitt hjärta. Jag skrev av mig och fick en våg av kärlek från de människor jag håller hårt i när det blåser. Och av några fantastiska människor som jag har turen att få inspireras av på håll. Ni är helt magiska!

Idag ger jag mig själv en chans och klappar mig på axeln. Sol, fredag och snart ledig helg med de jag älskar mest i universum.

Puss för det!

  • 1161 readers

Likes

Comments

Ibland kommer livet emellan. Så är det bara.

Sedan sist har jag snubblat runt en del och försökt hitta fotfästet igen. Tragglat mig igenom dagarna och hade måndag denna vecka som milstolpe. Efter måndagen och operationen skulle det vara nog med elände. Trodde jag! Innan Björn lämnade för bortahelg i Stockholm kändes det som att jag skulle rasa samman. Energin var helt lost, jag kände mig stressad och stod inför en ensam helg med två kids och ingen som helst backning. Som vanligt passerade helgen och jag fann mig helskinnad även denna gång. Lite mindre energi bara.
Livet är inte bara rosa moln och fluff även om det ofta, i mitt fall, kan verka så. Senaste tiden har varit en sådan omställning så det nästan tagit stopp helt och hållet. Sak samma. Åter till min milstolpe, måndagen.

På fastande mage sedan söndag eftermiddag kom jag till operationsavdelningen på utsatt tid, 10.30 och fick byta om, ta plats i en säng och så fick jag dropp. Där blev jag liggande en par timmar innan det var dags för operationen. En konisation stod på schemat. Inget farligt säger dom men ändå snurrar tankarna på om det finns cancer i min kropp. Hur svåra cellförändringarna är och hur livet skulle kunna tvärvända i ett kast. Risken är minimal men för mig snurrar det rejält endast för att risken faktiskt FINNS. Det gör den väl alltid tänker du. Ja jag också. Men om det finns något här i livet som skrämmer det levande vettet ur mig så är det just tanken på att drabbas av cancer.
Väl när klockan slår 16,30 och vi är på väg för att lämna sjukhuset får jag ett telefonsamtal. Ett telefonsamtal som ger mig besked om en löneskuld då jag tog ut en förskottssemester första året på mitt förra jobb. När man tror att man kan pusta ut och resa sig. Då kommer en smäll till. Oh well, livet. Låneskulder är ingen höjdare att få besked om när man som grädde på moset inte har haft någon inkomst sedan december förra året. Allt på grund av att jag en gång, för 8 år sedan, hoppade av lärarprogrammet och CSN inte beviljar mig studiestöd förrän jag läst in en bunt poäng. När den andra hälften av inkomstkällan utöver detta är föräldraledig och skrapar ihop några ynka kronor varje månad blev det för mycket. Jag fulgrät i entrén på sjukhuset, snyftade mot min älskade lillasysters axel och sen var det bara att försöka ställa sig igen. Sedan dess har jag stått och intalat mig att pengar är en världslig sak som kommer och går. Allt ordnar sig.

Under veckan har jag dessutom fått erfara att första intrycket av mig kan störa ihjäl människor och få dem att ogilla mig. Bara för att jag är positiv och glad. Jag vet, jag kan vara nästan jobbigt glad ibland men lever ofta efter devisen "fake it until you make it". Det skulle kanske vara bra om man lärde känna människor först, innan man dömer. Då kanske man skulle se förbi den äckligt positiva och irriterande glada människan. Då kanske du skulle se mig. Kanske förstå att det där glada yttre ibland är en försvarsmekanism. Ett yttre som döljer ett inre.
Nyttigt lärdom. Tänker dock att det inte är min förlust. Människor som dömer utan att blinka är inte min grej ändå. Så, jag lämnar det att stå för dem. Jag står för mig, det räcker. För ibland orkar jag knappt stå alls. (Men tänker ändå på hur jävla skönt och bra det hade varit om människor hade använt hjärnan och hjärtat lite mer men inser också varför jag har få vänner men ack så himla bra vänner!)

Kommande vecka blir det att knyta ihop säcken på den första kursen på sjuksköterskeprogrammet. Praktisk tenta på måndag, examinerande seminarium på torsdag och 4 h salstentamen på fredag. Jag ska leverera mitt bästa och segla i mål med flaggan högt oavsett resultat. Tills dess blir det mest troligt inte många knop här inne men jag ska försöka!

Kram och ha ett fint veckoslut!

Likes

Comments

Det kommer att bli lite sporadisk uppdatering här med förklaringen att livet liksom kommer emellan. Barnen är prio 1 från det att jag kommer hem till läggning och därefter är såklart Björn min första prio. Pluggar om jag hinner men tänker att det ordnar sig! Jag samlar på mig kunskap allt eftersom och VFU'n är så otroligt givande på alla plan.
Jag har haft tur att få ha en fantastisk handledare som nu gått på mammaledigt och nu får jag en ny sista två veckorna. Känns tryggt och bra ändå!

Första veckan susade förbi i en enda superspeed och allt eftersom dagarna gått så blir jag mer och mer säker på vad jag ska och kan göra. Oerhört intressant att tänka kritiskt och att ständigt försöka se ur ssk-glasögon.
Eftersom jag är under sekretess kan jag såklart inte berätta något mer ingående om vad jag gör på dagarna men en sak är säker - jag kommer bli en jäkel på basal omvårdnad och att se omvårdnadsbehov med de vårdarna och ssk som visar mig vägen!

Nu är det fredagkväll och båda barnen är precis lagda, Björn är iväg på hockey och snart är det dags för making a murderer! Serietips DELUX!

Puss så länge!

  • 1321 readers

Likes

Comments