En mysdag hos mormor och morfar. Älskar verkligen att umgås med dem. De är guld värda! Bara kärlek rakt igenom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Klickade hem den här läckerbiten. Har länge viljat ha en svart skinnjacka då jag just nu endast besitter en brun. Denna tyckte jag dock var lite saftig i priset, men så snubblade jag över en rabattkod och vipps så blev den beställd! Numera för 559 kr. Dör för den på bild, håller tummarna att den blir lika snygg på mig!

Bilder från Chiquelle.

Likes

Comments

Ikväll har varit en riktig myskväll. Jag och mamma drack te med goda mackor medan vi pratade länge. Nu ser vi på Let's Dance och de är så duktiga allihopa! Önskar er en fantastisk fredag!

Likes

Comments

Imorse fick jag ett ryck av sommarkänsla. Måsarna skräna utanför fönstret, grannen spelade en Eminem låt och solen sken igenom mina gardiner. Genast kastade sig längtan efter de här böckerna över mig. 

Tillsammans serien läste jag under somrarna när jag var yngre och där stod de så fint denna morgon och kikade på mig från bokhyllan. Denise Rudberg gjorde den här serien fantastiskt och lyckas skildra fruktansvärda relationsproblem men ändå efterlämna sig en mysig känsla. 

Så för mig är de här extremt mycket sommar, de både utspelar sig under sommaren samt att jag många gånger läst dem under just den tiden på året. Får lite sådan där ung oskyldighet i kroppen av att läsa deras tankar, böckerna kom ut för nästan 10 år sedan! Ser verkligen allting som det var då. Så härlig start på morgonen. Nu ska jag äta en riktigt god frukost.


Läste ni dem också på dem gamla goda tiden?

Likes

Comments

Hittade precis den här otroligt viktiga podden. Det är en mamma som berättar om sin son som extremt tidigt i livet insåg sig vara en flicka. Detta bevisar så enormt att vara trans inte är något val eller något man hellre vill vara, nej det är något man ÄR. Det här lilla barnet bad sin mamma att skicka in henne i magen igen eftersom något hade blivit fel då hon var en flicka inte en pojke som alla sa. Så känslomässigt att lyssna på när hon varvar sitt eget berättande med (vad jag gissar är) gamla hemvideor när dottern är liten och går igenom allting. Fruktansvärd viktig podd. IN OCH LYSSNA!


"How to Be a Girl is an audio podcast I produce about life with my six-year-old transgender daughter. It stars the two of us -- a single mom and a six-year-old "girl with a penis" -- as we attempt together to sort out just what it means to be a girl."

Likes

Comments

Nu är jag påväg till Borås för ett möte på skolan. Det känns bra trots att det är aningen tuffa samtalsämnen vi kommer gå igenom. Bussresan dit passar jag på att plugga lite internationell ekonomi.

Annars är följande planering inför veckan:
Tisdag:
- Möte
- Hämta paketet från Björn Borg!
- Dansträning

Onsdag:
- Plugg
- Dansträning

Torsdag:
- Föreläsning
- Plugg

Fredag:
- Ansöka en utbildning.
- Plugg

Lördag/Söndag:
På lördag ska familjen på middag hos mormor och morfar, något jag ser fram emot. Alltid mysigt att träffa dem trots att vi ses relativt ofta. Söndag tror jag vi ska pyssla i trädgården och möjligtvis bege oss till tippen. Dessutom ska jag och systern min träna vårt styrke/konditions pass två ggr under helgen. Annars ska jag pyssla lite i mitt rum och kanske åka in till stan för lite prylar eller kläder! Någon gång under veckan kommer även ett paket från Chiquelle som jag ser fram emot.

Hoppas att ni får en fin vecka! Kram.

Likes

Comments

Efter att ha lyssnat igenom låten en gång var jag fast! Så svängig när man väl hört den för andra gången. Ge den en chans så kan ni ha en ny favvo låt inom kort.

Likes

Comments

Tänkte att det kunde vara intressant att höra hur min träning ser ut. Så här kommer den beskrivningen.

Dans:
- Två gånger i veckan dansar jag grupplektioner.
- Ett pass i veckan med privatlektion.

Utöver det tränar jag också styrketräning samt kondition för att stärka dansen. Min syster och jag har numera lagt upp ett nytt program vi ska köra två ggr i veckan:

Styrke och kondition:
-2 minuter intervall på träningscykeln.
- För att sedan byta av med den andre och köra olika styrkeövningar (armhävningar, benböj, treceps, vader etc). För att sedan byta tillbaka till cykeln, kör fem gånger.
- Sist gör vi gemensamt magövningar (plankor, situps, etc).
- Stretchar och töjer hela kroppen för att bli vigare.

Varför vi gör just 2 minuter är eftersom jag behöver orka ge järnet på dansgolvet i ca.1:30 för att sedan få ett par sekunders paus och sedan köra på lika länge igen utan att se trött ut. Så två minuter känns bra för att orka ge lite mer ute på golvet. Fem repitioner är för att det är fem danser i varje disciplin (5 i Standard och 5 i latin).

Ett tips är verkligen att träna med någon, det funkar jätte bra för oss! Man kan peppa varandra och slöar inte ;). Dessutom kan man korrigera fel i teknik på varandras styrkeövningar så att man inte skadar sig.

Så tränar jag och hoppas att det nya programmet kommer hjälpa mig att bli ännu starkare ute på dansgolvet!

Det här är inget inlägg för träningshets. Jag tränar styrka och kondition egentligen endast för att bli en bättre dansare och må bra, har inget mål som är utseendebaserat. Må bra folk!

Likes

Comments

Hemgjord panering av torskfilé, kokt potatis, sparris, rädisor, gräslök, vitsås samt örtsås. Såå gott!

Likes

Comments