Blått är en av mina absoluta favoritfärgerna. Det märks i mitt hem, i min garderob och på min bil. Att färgen trender i höst passar mig därför utmärkt!
Listar här några favoriter under 600:-.

Foton och inköpsställen:
HM HOME (klick!)
ELLOS (klick!)

Några över 700:- som är svåra att motstå.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag fullkomligt älskar växter, de betyder så mycket för välmåendet för såväl en själv som hemmet i sig. De gröna är mina favoriter. Näst på tur hittar vi vita orkidéer, stora hortensior och krispiga ljusa tulpaner.

 Här är några gröna favoriter.

Monstera
Finns i flera olika utformande och kan bli riktigt stor. Den kräver inte särskilt mycket omvårdnad och passar därför perfekt för dig som inte är hemma så ofta eller har lätt att glömma bort växterna...
Foto: Mango and Salt

Förmakspalm
Är även den lättskött, och ger ett lätt men ståtligt intryck till rummet. Finns i olika storlekar, men ju större desto härligare!
Foto: www.ljuvligamagnolia.se

Elefantöra
Är en av mina absoluta favoriter hemma hos mig. Det då flera möbler är kantiga och med hårda hörn. Runda elefantörat mjukar upp och har en härlig grön färg!

Elefantörat går också att ta sticklingar på. Se bilden för första steget på mina sticklingar som står och laddar på fönsterbrädan.

Aloe Vera
Den kaxigaste växten i skaran som med sitt taggiga och spretiga utseende gör ofta en mjuk inredning mer intressant. Att den dessutom är ypperlig på insidan gör den inte sämre. Perfekt för torra hösthänder.

Likes

Comments

Att läsa till certifierad inredare vid sidan av ett mer-än-heltidsjobb är tufft. Men det ger en väldigt härlig dimension till arbetet och kreativiteten får verkligen komma loss helt. För uppgifterna är öppna, takten fri och feedbacken hela tiden framåtriktad. Det är verkligen härligt och göra saker bara för att det är roligt.

Men teet är nu slut och arbetet om formgivare är i stort sett klart. Korrläsningen lämnar jag till imorgon. Snubblar bara på texten nu.

Likes

Comments

Stengolvet i stallet här på området är helt fantastiskt. Fiskbensmönstret ger karaktär och en känsla som jag älskar. Får nog bli vid nästa stenläggning. I en framtida tvättstuga, kanske?

Likes

Comments

Det är verkligen roligt när det trillar in förfrågningar om tips och inspiration från människor som vill göra om hemma. Flera av de senaste förfrågningarna har handlat om barnrum. Så jag försöker i det här inlägget dela med mig av några tankar om rummen för de minsta.

1. Känsla

Beroende på ålder på barnet spelar känslan du vill ha i rummet roll. För de allra minsta är det viktigt att rummet ger en känsla av lugn och trygghet då det främst är platsen för sömn. För de äldre kan det kombineras med hörna för kunskapsinhämtning och lek.

2. Färg

Bestäm dig för en färgskala och välj med fördel pastelliga toner. Många fastnar alltid vid rosa för flickor eller blått för pojkar. Mina favoriter är grönt, ljusgrått eller blått. Det oavsett kön på barnet.

3. Möbler

Utgå från sovplatsen när du möblerar barnrummet både när det gäller placering och utformning. Barnrummet skall vara en trygg plats för sömn, men gärna också ha plats för lek. Undvik därför möbler med vassa kanter och välj istället möbler med mjuka hörn. Det ger både känsla av lugn och minskar risken för att barnen slår sig leken blir vild.

4. Enhetliga detaljer

Satsa på några detaljer och håll dig till färgskalan så mycket du kan. Det är lätt att rummet känns stökigt annars. Vilket det tenderar till att kunna bli ändå.

5. Förvaring

På tal om stökigt är förvaringen A och O i ett barnrum. Låt var sak ha sin plats och satsa på stängd förvaring för att trolla bort intryck när det nalkas sömn för det lilla pyret. En pall för de vuxna att sitta på kan också vara en plats för förvaring.


För väggarna:

Bilder och inköpsställen: Miniroom, Oscar Sandberg, Ellos

Tapet HARMONY NOUGAT hittar du hos Ellos för endast 399:-

I vackert dimgrönt finns denna tapet, perfekt för barnrummet och håller över tid. Finns hos Ellos.

Smarta stickers som enkelt fästs på väggen. Hos Ellos hittar du fler varianter av märkena.

Tapeten TURE är en av Sandbergs fantastiska tapeter. Denna hittar du bland annat hos miniroom.se

Likes

Comments

Mycket jobb och resor de senaste dagarna har gjort att jag inte varit hemma särskilt mycket det senaste. Men nu är det dags att komma i kapp med hemmatid. För något år sedan hade det nog aldrig varit något jag känt behov av.

Likes

Comments

​Förvaring för sminkbortsar, tandborstar och annat kan vars klurigt att få till så att det är både praktiskt ovh snyggt. Men The DIY Playbook löser just det. Det här kan bli något jag tar efter.

Likes

Comments

Måndagsbreakie:

Smoothie med sojamjölk, mango, banan och ingefära.

Chiagröt med jordnötssmör, kokosflingor och valnötter.

Likes

Comments

I fredags kom den, mattan som trots allt gör mig osäker. Behålla eller returnera? Det är frågan.

Likes

Comments

Instagram @malincatarina