Habari marafiki! Nu har det gått en tag sedan jag la upp ett inlägg här. Det beror delvis på att jag har haft mycket att göra och plugga och att jag faktiskt skrev ett inlägg men precis innan jag skulle publicera det så råkade jag ta bort allt och tröttnade därför och skrev inte om det.

I helgen var alla treor och naturtvåor i en nationalpark i Nairobi som heter Hell's gate. Vi åkte tidigt på lördagen, var där över natten och kom tillbaka till internatet på eftermiddagen på söndagen. Hell's gate var en jätterolig upplevelse och verkligen inget jag gjort tidigare.

När vi kom fram till campingplatsen var det första vi gjorde att packa upp tälten och lägga in våra grejer i tälten. Sedan åt vi lunch och efter det blev vi avsläppta mitt på savannen ca 1 timme från campingplatsen. Tanken var att vi skulle promenera genom savannen tillbaka till campingplatsen och titta på de djur vi kunde se. Vi hade tur och såg en del djur jämfört med gruppen som var där veckan innan men trots det var djuren ganska långt ifrån och det var därför inte så bra fototillfällen. De djur vi såg var bufflar, giraffer, antiloper, zebror och vårtsvin. Jag vloggade under hela helgen också!! Ännu en oerhört bra filmad video som ni gärna får titta på:)))))

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag är det måndag igen och för första gången på länge under skolperioder har jag inte haft någon måndagsångest. Dagen började med att jag gick upp 8, ner till frukosten och sedan direkt till svenskalektionen 8.30. Efter lektionen skyndade Elin, Emelie, Alma och jag till Junction för att passa vår tid klockan 10 på en salong där. Vi hade nämligen bokat både pedikyr och manikyr igår.

Manikyren och pedikyren var både en positiv och lite konstig upplevelse. Det var hur najs som helst att sitta i sköna massagestolar medan någon gör din fötter och händer fina, fräscha och lena. Men här i Kenya är det ganska annorlunda gällande de som arbetar i butikerna. När vi kommer dit har de knappt några kunder och så fort vi kommer in börjar 7 pers förbereda för vår inbokade tid. Två av oss fick en person som höll på med fötterna och en annan person som höll på med händerna samtidigt och vi andra fick varsin som gjorde båda två efter varandra. Det var även ca 5 andra som jobbade i den lilla salongen och flera av dem satt mest och väntade.

Det jag vill komma fram till är alltså att det är överdrivet många människor som jobbar i bland annat butikerna här. Vi var också inne på Levis för ett tag sedan där det jobbade fem personer, jämfört med Sveriges Levis butiker där det knappt jobbar två. Antagligen beror detta på att den ekonomiska situationen i Kenya inte är så bra vilket betyder att arbetsgivarna anställer fler människor så att fler människor får jobb men att lönerna däremot kanske blir mycket lägre. Detta är en av de stora skillnaderna jag har märkt av sedan jag kom hit.

Manikyren och pedikyren + gel lack kostade oss 310 kr per person vilket är galet billigt. Vi bestämde oss sedan även för att äta lunch på Junction på en restaurang som heter Java. Jag beställde en BLT sandwich och delade en pommes med guacamole med Emelie samt en cappuccino. Allt detta gick på ca 80 kr för mig. Jag kommer alltså göra av med en del pengar på mat det här året om man säger så.


Likes

Comments

Idag har det varit sjukt lugnt på internatet. Mer än hälften av gymnasiet är iväg på en nationalpark här i Nairobi som heter Hell´s gate och är kommer vara där lördag till söndag. Det betyder att vi som är kvar, hela trean bland annat, har varit iväg på Elephant Orphanage och ett giraffcenter + en sväng till ett helt nytt köpcenter, för oss, som heter The Hub. Jättemysig dag eftersom man bondade mer med klassisarna osv. Imorgon blir det en sväng till en marknad som heter Toy och ligger en bit från internatet. Där ska det prutas och shoppas loss och sedan blir det träning på eftermiddagen trots min brutala träningsvärk. Mina lår känns som två stora blåmärken, menmen. Jag har faktiskt vloggat idag också så den videon kan ni ju kolla på och få en bättre bild på hur dagen har sett ut!!

Likes

Comments

Nu är det söndagskväll, helgen är slut och jag sitter själv i mitt rum på andra våningen. Den här helgen har varit både asbra och hemsk. Nu har man kommit in lite mer i internatlivet och känner sig mer bekväm med människor vilket är väldigt skönt. Igår var det någon slags obligatorisk aktivitetsdag med fem kamp vilket gjorde att jag inte sov mycket natten till lördag. På dagen började jag också känna mig lite konstig i magen vilket bara blev värre mot kvällen. Jag hann i alla fall få in ett fikabesök till Junction och en härlig kväll innan jag kände att jag var tvungen att gå till mig rum.

Kenya har ju andra baciller som våra svenska magar inte är vana vid så sedan igår har jag haft grova magknip och mått allmänt dåligt. Det har blivit mycket bättre idag men har absolut inte gått över utan det kommer i strömmar då jag måste sätta mig på huk :(

Idag var det knappt några moln på himlen vilket betydde SOLA!! Även fast jag inte får färg lätt var det ändå skönt att känna att det tar lite. Efter det åkte vi till ett större köpcenter som kallas Yaya där det fanns en motsvarande liten Ica och en del andra affärer. Dock riktade jag ENDAST in mig på godishyllan eftersom jag, dum som jag är, inte tog med mig något godis alls och har varit sötsugen hela veckan. Men nu har jag bunkrat upp rejält och käkar förhoppningsvis inte upp allt på en gång!

Imorgon är det måndag och skoldag som vanligt. Min korridorskompis Emelie fyller 18 och vi ska försöka planera något slags firande för henne trots att vi har begränsade resurser till det. Får se hur det går med det!


Likes

Comments

Hallååå!! Nu har det gått fem dagar sedan jag och ca 80 andra anlände med bussar till Svenska skolan i Nairobi. Tänkte att jag drar igenom de senaste dagarna lite snabbt eftersom att det har hänt en del den här första veckan.

Det första som hände när vi kom hit klockan 1 på natten var att få nyckel till rummet och att få upp 23 kg väskorna dit. Spänningen på att se rummet var ju rejält stor eftersom det finns olika stora rum och olika bra lägen. Såhär efter några dagar känner jag mig ändå nöjd med mitt rum eftersom det ligger nära allt men samtidigt ganska avskilt vilket gör att man inte störs mycket av andra! Nu har jag packat ur väskorna och alla dekorationer är uppe så rummet känns mer hemtrevligt, dock känner jag mig absolut inte klar med rummet än.

Första dagarna handlade mest om att lära känna varandra. Man gick runt till så många man kunde för att lära känna alla och hitta rätt gäng! I onsdags började skolan på riktigt. Det var få lektioner men lärarna hoppade rakt in i vad kursen skulle handla om och någon slags introduktion, vilket jag inte alls var beredd på. Kan ju meddela att jag aldrig varit så trött i skolan som jag har varit de senaste dagarna, på nivån att man försöker hålla ögonen öppna. Dock är jag SJUKT taggad på att sova till 10 min innan första lektionen varje dag WOHO!!

Annars har vi besökt ett shopping center som kallas Junction och köpt lite diverse inredning och frukt, fikat en jävla massa har vi också gjort:)))

Nu är det dags att gå ut och socialisera sig lite igen eftersom jag och en kompis har suttit i våra rum alllldeles för länge!!!:)

/Skolans pool och en del av internatet + Emelie och Isabelle/

/Utsikten från mitt fönster och korridoren/

Likes

Comments