Header

Nu Äntligen tar jag mig i kragen och skriver inlägget jag planerat göra hela veckan. Jag tänkte berätta hur jag spenderande min Jul och Hanukkah.

Eftersom jag bor i familj där min värdpappa är Jude och min värdmamma är kristen så brukar dem fira både Jul och Hanukkah.
Den 24 december alltså Julafton i Sverige så var det kaos här! Min värdfamilj brukar alltid ha en liten "fest" här. Så jag hjälpte dem att städa och plocka. Det mesta av maten var redan gjord så det behövde inte jag bry mig i vilket var skönt, haha! Men helt ärligt så var jag lite nervös, hela släkten skulle komma. Men det gick relativt bra. Det var så himla mycket folk så det var lite svårt att prata med alla. Men det var trevligt ändå. När vi skulle äta så kändes det lite konstigt för mig. Men det var bara för att jag är van vid ett klassiskt svenskt julbord. Men så var det inte här. Här hade dom mer italienska rätter. Det var Penne vodka (pastarätt), Lamm, skaldjur osv. Det var gott men för mig är inte det jul, haha. Efter det så vart det julklappsöppning, eller ja Hanukkah. Jag vart lite förvånad för jag fick faktiskt två saker då. Det hade jag inte räknat med. Men vart jätteglad för det!

Den 25 vaknade jag på ett litet roligt sätt. Jag bor nere i källaren och det är inte så ljudisolerat här. Så på morgonen hör jag mitt yngsta värdbarn springa ner för trappan från övervåningen till vardagsrummet, där vi har granen och så hör jag henne skrika "SANTA HAS BEEN HERE!!!". Sen två sekunder senare hör jag dörren till källaren öppnas, hon kommer ner och bankar på min dörr och säger "Malin, hurry up!! We're gonna open the christmas presents" så jag ba "Okay, I'll be there" Sen hör jag henne springa upp igen och skrika " SHE'S COMING". Så det var hur jag vaknade.
Men när jag väl kommer upp så öppnar vi julklappar, alltså min värdfamilj måste ju vara den bästa. Fick så himla fina saker! Så otroligt tacksam blev jag. Efteråt så gjorde vi inte så mycket, vi tog det lugnt kollade lite på tv och sedan vid 3 så åkte vi till Ginas bror och åt middag där. Alla personer som var hos oss den 24 var där nu också så det kändes skönt. Så vi var där i några timmar sen åkte vi hem.

Så överlag hade jag en bra jul även om den inte firades i Sverige.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag skrev men gjorde ju ett inlägg tidigare om att jag skulle ha ett uppehåll. Men nu är jag tillbaka igen!

Alltså kan ni fatta att jag varit här i 6 månader redan!! Crazy.

Den 26 December kom som sagt min älskade familj hit och hälsade på mig. Blev så lycklig eftersom jag inte träffat dem på 5 månader, nästan 6. Så det kändes så otroligt bra att få krama om dem igen.
Eftersom det var första gången dom var till New York var alla klassiska turistattraktioner med på schemat.
Dagen dom kom så gjorde vi ingenting. Dom kom så sent så vi drog bara till ett starbucks och åt lite snabbt. På tisdagen så strosade vi längs fifth ave. och kollade på alla julskyltningar som fanns. Vi bockade också av top of the rock. Detta var andra gången jag var upp dit men blev lika tagen av utsikten denna gång också.

På onsdagen så visade jag dem Times square, helt ärligt så tycker jag inte om att gå runt där, det är för mycket folk. Men vi gick runt där, gick in på några butiker. Sen senare på kvällen så tog jag med mamma och min syster upp till Radio City Musical där vi kollade på The christmas spectacular. Så himla bra show alltså. Förstår varför alla pratar om den!

På Torsdagen så regnade det hela dagen så då beslutade vi oss (liksom alla andra) att besöka Naturhistoriska. Så himla mycket folk men det fick man ju räkna med. Men vi spenderade några timmar därinne och tog oss igenom nästan allt.

På fredagen gjorde vi något som har stått på min lista att göra medan jag här här. Vi besökte 9/11 memorial museet. Jag tog några kort men större delen av utslätningen var det förbjudet. Jag rekommenderar alla som funderar på att gå dit att göra det. Helt ärligt så kan inte ord beskriva känslan jag hade när jag gick därinne. Man blir så tagen av allt. Galet.

På nyårsafton så tog jag med familjen till Battery Park och sedan Brooklyn Bridge. Vi var inte vid Battery Park så länge sedan gick vi till bron och bestämde oss sedan för att gå över. Det var relativt mycket folk där men inte så farligt. Så vi spenderade eftermiddagen med att strosa runt från Main street park sedan längs vattnet till Pier 1 för att sedan ta oss tillbaka till deras hotell. På kvällen hade vi ett bord bokat på en italiensk restaurang. Sedan firade vi in 12 slaget på hotellets PH.

Vi spenderade nyårsdagen vid central park. eftersom jag kom hem ganska sent så tror jag att jag mötte upp familjen vid lunch ungefär. Vi tog oss till central park och gick runt där i nån timme innan vi tog oss tillbaka till hotellet för att bara ta det lugnt.

Tisdagen den 3 så kom familjen till mig. Jag tog dem till target för det var tydligen jätteviktigt enligt Vilma, sedan till några andra butiker i mitt område. Efter det så åkte vi upp till Ridge Hill lite snabbt för att äta på cheese cake factory. Alltså det stället. Så himla gott, jag tror att jag avlider!! Lätt bästa restaurangen haha! Sedan strosade vi runt lite i butiker där innan jag skjutsade tillbaka dem till tåget innan jag började jobba klockan 3. Så allt detta gjorde vi inom loppet av ca 4.5 timme. Vilket är lite imponerande tycker jag haha!

Sedan på Torsdagen åkte jag in under dagen medan barnen var i skolan för att spendera några timmar med dem och för att säga hej då. Vi Gick till M&M store på Times square och höll oss där omkring så att jag hade det enkelt att ta mig tillbaka till grand central. Men Vi var där ett tag sedan var jag tvungen att säga hej då för den här gången. Så nu får jag vänta ytterligare ett par månader innan jag får träffa dem igen. Men det går nog fort förhoppningsvis!

Men nu vet ni vad som har hänt och skett de senaste två veckorna. Jag har varit ganska upptagen men det har varit så himla roligt att ha familjen här.
Jag ska även göra ett inlägg om hur min Jul har varit men det kommer senare!

Likes

Comments

Detta är alltså ett tidsinställt inlägg som jag väljer att göra. Det är alltså nyårsafton och då tänkte jag, vad passar inte bättre än att göra en lista med detta året som varit? Bilderna ovan är gott och blandat från detta året och tyvärr så hade jag inte så mycket bilder på denna dator ifrån Sverige. Utan det är mest bilder härifrån. Men lyckades hitta några iallafall.

 1. Hur har ditt 2016 varit?
  Helt okej ändå! Visst det har varit lite motgångar till och från men detta år har ändå varit bra. Synd och klaga!
 2. Höll du några av dina nyårslöften?
  Kommer inte ihåg mina nyårslöften, men jag har definitivt brutit dem!
 3. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
  Tagit en paus från mitt liv och dragit till USA ett år.
 4. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
  Det finns det säkert men jag kommer inte på något just nu.
 5. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
  Gladare, definitivt!!
 6. Gjorde någonting dig riktigt glad?
  När jag hittade min värdfamilj.
 7. Vad önskar du att du gjort mer?
  Inget, tränat om jag måste säga något.
 8. Vad önskar du att du gjort mindre?
  hahah, det ska vi inte gå in på.
 9. Vad fick dig att må bra?
  Min familj och mina vänner.
 10. Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
  11 Juli.
 11. Reste du och vilka länder besökte du?
  Finland och USA
 12. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016?
  Oj alldeles för många!
 13. Vad var din största framgång 2016?
  Min största framgång? Det måste väl vara att jag tog beslutet att åka hit skulle jag vilja påstå.
 14. Största misstaget?
  Det ska vi inte heller gå in på, haha!
 15. Vem har du umgåtts med mest?
  Victoria och Lina!
 16. De bästa nya människorna du träffade?
  Alla mina au pair kompisar här! Speciellt Lina och Sean.
 17. Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
  Jobbade.
 18. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
  Önskade mig inte det men fick min älskade dator!
 19. Något du önskade dig men inte fick?
  Nope!
 20. Har du haft ett förhållande under 2016?
  Nope.
 21. Blev du kär?
  Ja det skulle jag vilja påstå. Är inte det längre dock.
 22. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
  Vänner vettetusan. Men vet en hel hög som fick barn iår.
 23. Dog någon som stod dig nära?
  Nja vet inte om vi stod varandra nära. Men en person dog som jag känt sen jag var liten,
 24. Har du varit sjuk eller skadat dig?
  Jag är väl sjuk mest hela tiden.
 25. Vem/vilka har du saknat?
  Mina kompisar!
 26. Bästa köpet?
  Bra fråga, alla mina tjocktröjor jag använder härborta, haha!
 27. Vad spenderade du mest pengar på?
  Mat.
 28. Hur tillbringade du julen?
  Spenderade den med min värdfamilj.
 29. Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
  Nej jag tror inte det. Alltså det är inget jag saknar eller något men sen har man väl planer som man vill ska hända 2017.
 30. Vad vill du säga till dig själv inför 2017?
  Kör ba kör. Nästan ett halv år har gått på denna fantastiska resa. Se till att få ut så mycket som möjligt av det sista halvåret som är kvar. Allt annat kan jag ta sen när jag är tillbaka i Sverige!

Nu vill jag passa på att önska alla GOTT NYTT ÅR!


Likes

Comments

Jag kan ju börja med att skriva; GOD JUL ALLIHOPA!!!!!!!

Tänkte egentligen bara skriva och säga att jag inte kommer blogga så mycket nu dom kommande två veckorna. Jag har ska eventuellt göra något tidsinställt och eventuellt försöka uppdatera lite om jag har tid över och så men jag kommer inte ha fokus på bloggen nu. Först och främst så är det ju jul. Idag så ska vi ha ett litet firande här och imorgon så ska vi till min värdmammas bror. Sedan den 26 kommer min familj komma hit så då kommer jag vilja spendera tid med dom så mycket som möjligt. Jag kommer försöka ta mycket kort, delvis för min scrapbook och delvis för bloggen.

Så vi får se när jag uppdaterar. Men då vet ni iallafall!

Likes

Comments

Ännu en tankar och funderingar inlägg. Denna gång handlar det om en sak om mitt värdbarn kom och sa för någon vecka sedan. Vi var hemma och då säger hon "idag var en jättebra dag i skolan!" Då svarade jag "Åh vad bra! hände det något särskilt?" Då fick jag till svar "Ja, vi hade en lockdown idag och polisen sa att vi var bästa klassen" Då vart jag helt ställd. Jag vet att dom har haft en lockdown men fick veta att detta har dom börjat med göra minst en gång i månaden.

En lockdown är lika vanligt och viktigt att träna som en brandövning. En Lockdown innebär att polisen kommer och stänger skolan. När detta händer så ska barnen och lärarna träna på att gömma sig i vissa delar av skolan. Detta är alltså för att barnen ska veta vad dom ska göra om någon obehörig kommer in i skolan. Detta har dom alltså börjat med sedan alla skjutningar som varit i skolorna runt om i landet. Dom vill att barnen ska veta vad dom ska göra om detta skulle hända på skolan där dom går.

Jag personligen tycker att det är bra att dom tränar på detta om det skulle hända, men att dom faktiskt tränar på att göra detta mer än brandövningar är bara sjukt. Att barn som är mellan 5-11 år ska behöva tänka på sånt? Att det faktiskt har gått så överstyr här borta att barn ska behöva träna på att gömma sig. Jag tycker att det är så galet! Barn ska inte behöva oroa sig för sånt. Nej detta är bara galet. Bra men galet.

Likes

Comments

Först var jag lite osäker på om jag ens skulle skriva detta inlägg men väljer att göra det ändå. Mest för att vissa människor redan vet om vad som hänt och vill höra hur det gick. Jag tänker inte berätta detaljerat utan bara övergripande.

Men sist när jag var i Boston på min reseklass jag hade i november så var jag ut på lördagskväll. Jag gick till en bar, kom in utan problem och köpte en drink. Men efter ett tag så kommer det två poliser och frågar om ID. Jag räcker över mitt fake ID som jag använde. Men dom fattade ju att det var fake. Så ca två veckor isch efter att jag kom hem så fick jag ett brev på posten där det stod att jag blivit kallad till en hearing (mildare variant på rättegång) för att jag använt ett fake ID och för att jag köpt en drink då jag var under 21. Så därför var jag till Boston i helgen.

Jag kom till Boston på söndagkväll då jag hade min hearing på måndag morgon. Så på kvällen drog jag faktiskt till primark och kollade runt. Men sen på måndagsmorgon så tog jag mig dit jag skulle ha min hearing. Jag gick in och "anmälde" mig att jag var på plats. Sen så dröjde det kanske 30 min sen fick jag komma in. Jag tror jag satt där i mellan 5-10 minuter. Poliserna berättade vad som hände den kvällen och jag sa bara att det var sant. Sen efter lite mer prat mellan mig och domaren så beslutade hon sig för att släppa mig med en varning bara. Vilket var tur! Jag hade räknat med minst $600 i böter men så blev det inte. Så jag hade faktiskt väldigt tur! Så ingen böter och det kommer inte heller synas i mitt brottsregister! Vilken är väldigt skönt!

Men det är iallafall vad som hänt och varför jag var i Boston! Jag kom tillbaka igår eftermiddag vid typ 5 isch och idag är det en vanlig jobbdag! Så det var min helg, haha! Slutet gott, allting gott right?

Likes

Comments

För det första. Satan vad mitt hår har växt? Bilden till vänster är tagen strax innan jag åkte till USA. Bilden till höger är tagen vid thanksgiving. Så det är ca 4.5 månads mellanrum.

För det andra. Såg detta på en annan au pairs blogg. Carolina heter hon, och kände att jag ville göra ett lika inlägg. Vilket jag nu hoppas är okej, haha!

1. Hur gammal är du om fem år?

25 snart 26.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

Mina värdbarn

3. Hur lång är du?

169 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?

Frozen, haha!

5. Vem ringde du senast?

Mamma, via facetime

6. Vem ringde dig senast?

En av mitt värdbarns barnvakt.

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?

You better haha - Lina

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?

Gifta

10. När såg du senast din mamma?

5.5 månad sen kanske?

11. Vilken ögonfärg har du?

Blå

12. När vaknade du i dag?

6.45

13. Vilken är din favorit julsång?

Jag har faktiskt många, men koppången, så mörk är natten i midvintertid och Fairytale of New York är favoriter.

14. Vilken är din favoritplats?

sängen eller sockerbit på manhattan.

15. Vilken plats föredrar du minst?

Fairway

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?

mycket bra fråga, men förhoppningsvis. Gift, barn och ett jobb jag tycker om.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?

Hmm. Vet faktiskt inte.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?

Mitt värdbarn. Hon är för söt.

19. Hur stor är din säng?

Här - 140cm och har ingen säng i Sverige, mina föräldrar kastade den när jag flytta hit.....

20. Har du stationär eller bärbar dator?

bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?

Med!

22. Hur många kuddar har du i sängen?

Två.

23. Hur många landskap har du bott i?

2

24. Vilka städer har du bott i?

Vet inte om jag kan kalla Vikmanshyttan, Smedjebacken och Grängesberg (typ två månader) för städer men aja. Sedan Uppsala (också typ två månader)

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

Strumpor.

26. Är du social?

haha nope!!

27. Vilken är din favoritglass?

Cookie dough

28. Vilken är din favoritefterrätt?

typ glass?

29. Tycker du om kinamat?

LOVE IT!

30. Tycker du om kaffe?

kan inte leva utan det.

31. Vad dricker du till frukost?

kaffe!!

32. Sover du på någon särskild sida?

Höger.

33. Kan du spela poker?

nope

34. Tycker du om att mysa/kela?

Si

35. Är du en beroendemänniska?

haha tror inte det?

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?

Känner och känner vet jag inte. Men jag vet folk som har det.

37. Vill du ha barn?

Japp

38. Kan du några andra språk än svenska?

Engelska, lite franska.

39. Har du någonsin åkt ambulans?

Nope

40. Föredrar du havet eller en bassäng?

Inget. Men om jag måste välja så är det bassäng.

41. Vad spenderar du helst pengar på?

Helst? typ resor. Men så är det inte. Spenderar mina pengar här borta på Mat, uber och tatueringar.

42. Äger du dyrbara smycken?

Nja, äger ett smycke som är ganska dyrt.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?

vänner. punkt slut.

44. Kan du rulla med tungan?

japp

45. Vem är den roligaste människan du känner?

Lina!

46. Sover du med gosedjur?

Nope

47. Vad har du för ringsignal?

Nån från apple

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

nope.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?

Mina djävulshorn från halloween.

50. Flirtar du mycket?

nope

51. Kan du byta olja på bilen?

nope

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?

nope

53. Vilken var den senaste boken du läste?

Me before you tror jag att det var.

54. Läser du dagstidningen?

nope

55. Prenumererar du på någon veckotidning?

nope

56. Dansar du i bilen?

faktiskt inte!

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?

100.3 tror jag att det var!

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?

Checklista inför Boston

59. När var du i kyrkan senast?

Ojoj mycket bra fråga, minns inte..

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?

Kommer helt ärligt inte ihåg så många lärare från högstadiet..

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?

högst några dagar.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?

Vet faktiskt inte..

63. Vad lyssnar du på just nu?

Julmusik för att försöka få lite julstämning!

64. Har du varit med i tidningen?

Japp

65. Vad är det konstigaste du ätit?

Ehm.. Min värdpappa har säkert bjudit på något konstigt. Vet att han gjort Ramensoup som han hade grisfötter i.

66. Vem såg dig naken senast?

LINA!!

67. Vad är det för färg på din tandborste?

haha det har jag faktiskt inte koll på..

68. Hur imponerar man på dig?

Jag är väldigt lättimponerad. Köp mat till mig så blir jag lycklig. Nej men när folk säger vad dom tycker och står för det också.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen?

Lina eller Victoria.

70. Har du någon piercing?

Öronen

71. Din största vinst?

Stor kexchoklad på GrönaLund!! Bästa vinsten någonsin.

72. Civilstånd?

Så singel som någon kan bli, haha!

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen?

Netflix, facebook.

75. Ångrar du någonting du gjort?

Ojah.

76. Hur gammal är din pappa?

fyllde nyss 48 ❤

77. Vilket är ditt drömjobb?

har inget riktigt drömjobb. Men har varit inne på sjuksköterska och ambulansförare ett tag nu.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till?

Massor av saker!

79. Vad har du haft för husdjur?

Kanin, hund och katt. Ville även ha ett rådjur när jag var liten men det fick jag inte för mamma.

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig?

Jag började plugga till historiker i Uppsala men hoppade av. När jag gick i högstadiet hade jag en blå slinga i håret. Jag är en väldigt kräsen person när det kommer till människor, det är väldigt få människor som jag faktiskt tycker om.

81. Svär du ofta?

På Svenska, ja ganska ofta. På engelska, nej.

82. Sverige när det är som bäst?

Sommaren med mina fantastiska vänner hemma.

83. Kan du åka slalom?

HAHA nej

84. Vad har du ätit i dag?

Gumbo!

85. Vad har du för utbildning?

Gymnasialutbildning

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med?

Dunno.

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?

Dunno. Försöker inte ha nå negativa tankar om min kropp.

88. Vilken är din bästa egenskap?

Haha bra fråga. Men tror att det faktiskt är att jag bryr mig om människor. Även om dom varit assholes mot mig.

89. Vilken är din sämsta egenskap?

Jag har svårt att lita på människor.

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig?

Rosa Parks och Nelson Mandela

91. Saknar du någon?

Japp

92. Är det viktigt att fira födelsedagar?

Helt ärligt? nej, Eller Jo kanske för barn. annars nej.

93. Vad gör dig ledsen?

Få saker som gör mig ledsen. Blir mer arg på saker haha!

94. Vad gör dig glad?

Mina kompisar!

95. Har du varit gift eller förlovad?

Japp, förlovad.

96. Vad ska du göra i helgen?

mycket oklart. Åker till Boston på söndag.

97. Vad är det knasigaste du gjort?

Jag har gjort så mycket knasigt så vet inte vad jag ska välja!

98. Vad har du för laster?

Laster? typ som baggage för amerikaner? Isf är det för många haha!

99. Vem är din förebild?

Har ingen riktig förebild faktiskt.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor?

sova!!!

Likes

Comments

Här kommer ännu en av mina tankar och funderingar! Eller detta inlägg kommer jag nog mest skriva av mig egentligen.

Alltså jag älskar mina värdbarn och jag är jätteglad att jag bestämde mig att åka. Men ibland kan det bli stressigt när barnen inte lyssnar eller vägrar göra sina läxor eller är enbart odrägliga. Då när man pratar med folk om det som inte jobbar med barn och dom säger "hur kan du vara stressad? Du tar ju bara hand om barn" När folk säger så, blir jag väldigt irriterad! De personer som aldrig jobbat med barn kommer aldrig förstå hur frustrerande och stressigt det kan vara.

Som au pair så bor man i en annans hus, man måste följa deras regler och jobba på det sättet dom vill att man ska göra. Jag menar det är inte mina egna barn jag tar hand om så jag kan inte göra hur jag vill. Jag måste lyssna på familjen. Men jag menar jag spenderar mer tid med barnen än vad föräldrarna gör. Jag tar hand om barnen hela dagarna. Så när dom inte väljer att uppföra sig så blir man ibland ställd för man måste välja sina fights. Sedan komma på konsekvenser som är passande. Men jag menar har man haft en dålig dag eller liknande så är det inte så att man kan släppa allt när man åker hem. För som Au Pair bor man med familjen. Man bor där man jobbar. Så när man redan är stressad osv. så känns det inte bra att höra någon säga "du tar ju bara hand om barn, det kan ju inte vara stressigt" Nu menar jag inte att alla säger så men jag har vart med om att minst 3 personer sagt så till mig sedan jag kom hit. Alla tre gånger så har jag fått intrycket att "okej, så bara för att jobbar med barn är det inte tillåtet att vara stressad eller liknande? Eftersom de bara är barn och dom gör en inte stressad" Det finns dagar då jag kommit ner till mitt rum när jag slutat och bara däckat i sängen för jag varit så trött.

Jag tror att jag talar för alla som någonsin jobbat med barn eller liknande att ta hand om barn är inte alltid enkelt eller stressfritt. Du kan inte göra som du vill eftersom det är andras barn, det är inte ens egna så man kan inte göra vad som helst. Som Jag skrev innan, jag älskar mina värdbarn och mitt jobb. Men när man haft en tuff dag så är det sista man vill höra "Du tar bara hand om barn, det är enkelt" För det är det inte alla gånger, det är inte alltid enkelt.

Som sagt var detta mer av ett inlägg för att skriva av mig än funderingar jag har. Men jag kände att jag ville skriva detta, sen om folk håller med mig eller inte bryr jag mig inte om.

Likes

Comments

Ännu en helg har passerat! Fredagen och lördagen gjorde jag inget speciellt. Lina kom hit på lördagen, vi käkade tacos och bara chillade.

På söndagen så åkte vi in till City! Vi åkte först till Rockefeller center för att kolla på granen som tydligen är så speciell. Helt ärligt så tyckte jag inte att det var så överdrivet speciellt. Coolt att se men nja. Senare så gick vi in på en ny Victoria's secret butik. När vi gick där och kikade och gick upp en våning så var det tydligen ett museum med original dräkter från tidigare fashion shows. Det tyckte jag var lite coolt faktiskt. När vi gick där uppe så såg vi folk som tog kort så vi ställde oss där. Det slutade med att vi tog kort med vingar. Vi fick känna på hur det var att vara angels i ca 30 sekunder. Jag kan ju lätt säga att modell inte är något för mig, hahaha! Jag är den som hellre står bakom kameran än framför. Efter det så bestämde vi oss för att åka till IKEA för att äta köttbullar och dricka julmust. Ja det är enda anledningen till att vi åkte dit, eller ja vi köpte choklad också. Det var inte så dyrt faktiskt! den här gången fick jag två marabous för $6.51 (ca60kr) så det tyckte au pair plånboken om. Vi tog oss tillbaka till manhattan och sa hejdå. Sedan åkte jag vidare upp mot museum of natural history där jag skulle träffa en kille. Vi strosa runt där inne i ca två timmar och pratade om allt och inget. Dock tog jag ju bara ett kort av någon anledning. Men jag ska dit igen när min familj kommer så jag får väl ta fler då. Vi tog sällskap till grand central och sa sedan hejdå. Jag hade faktiskt trevligt, så jag tror att vi skulle ses nästa helg igen. Så vi får väl se vad vi hittar på då!

Så denna helg var hur bra som helst! New York fortsätter att leverera, kommer aldrig tröttna på den här staden!

Likes

Comments

Nu har jag varit här i 5 månader!! Så galet! Och eftersom jag varit här i 5 månader så tänkte jag göra en lista med 5 saker jag saknar med Sverige.

1. Min Familj + Moa
Även om jag haft tur och bara haft hemlängtan en gång så saknar jag ändå min familj. Jag har inte sett dom på 5 månader. Vi har pratat via skype och FaceTime men det blir inte riktigt samma sak ändå. Jag saknar också Moa, våran dryga lilla hund som jag envisades med att vi skulle skaffa. Sen drog jag, haha! Nej men hon är alltid så glad! Men jag får träffa henne om ca 6 månader. kanske.

2. Mina vänner.
Självklart saknar jag alla mina vänner och speciellt min älskade vapendragare och partner in crime! (Ja Victoria, det är dig jag menar). Jag har haft så otroligt roligt med alla mina vänner, kryssningar, fester, middagar osv. Jag har så många minnen och historier som är så roliga, galna och spontana. Det finns inte mycket som slår er!

3. Mat och GODIS(!!)
Den svenska maten är nog något av det jag saknar mest! Nu lagar ju min värdpappa så äckligt god mat så det är egentligen synd och klaga. Men på något sätt så känns det ändå som jag äter samma sak hela tiden. Jag saknar variationen som vi har i Sverige. Och den svenska husmanskosten!! Som t.ex. köttbullar med potatismos eller typ falukorv! Sån mat! Nu tycker säkert några att jag är helt dum i huvudet som säger att jag saknar det men det är faktiskt sant!
Sen det svenska godiset! Nu har vi ju en svensk godisbutik i west village här. Men dom har inte allt och det är så himla dyrt också. Jag tror att jag nämnt priserna för er förut. Te.x. $8 (ca70kr) för en marabou? Eller paradisaskarna som jag nämnde för ett tag sen $28 (ca260kr). Det är ju så galet dyrt! När jag går dit så brukar jag köpa ca 150-200 gram lösgodis och det brukar landa på runt $15-20isch (ca140-180kr). Jag saknar att det är så billigt, haha!

4. Att skatten redan är inräknat i priset när man handlar!
Nu har ju jag vant mig vid att det läggs på men det är lite drygt. Vi säger att en sak kostar $20 då måste du sedan lägga på lite gran för att få fram det rätta priset. I Sverige är ju redan skatten inräknat så man slipper tänka på sånt. Vilket är så himla bra och smidigt! Så det är något jag tycker USA borde ta efter, så ska snacka med Trump om det.

5. Den svenska miljön.
Alltså jag älskar verkligen New York! Det finns ingen bättre stad. Men man märker hur förorenad luften är och hur skitigt det är överallt. När jag kom hit så vart jag dunder förkyld och det tror jag var pga. luftombytet. Det är så himla mycket avgaser här, överallt! Så jämt när jag har varit inne i city så brukar jag hoppa in i duschen och slänga alla läder i tvätten för jag känner mig så himla äcklig. Speciellt om man har varit ute en kväll och det slutar med att man går barfota/i strumpor. När man går barfota så blir fötterna svarta ganska på en gång kan jag lova! Så det är något jag saknar. Att luften faktiskt är ren och att man kan andas friskluft! Eller hallfall där jag bor, haha!

Där har ni nu 5 saker jag faktiskt saknar med Sverige. Som jag skrev så älskar jag New York och det är världensbästa stad. Men vissa saker är kanske lite bättre i Sverige.

Likes

Comments