De som säger att de aldrig bråkar, ger spydiga kommentarer, är allmänt otrevlig i helt fel stund, ser allt positivt och aldrig kan tänka en mörka tanke om någon den personen finns inte. Men det vet vi väl? Hopas jag. Varken du, jag, din granne, kanske din mamma, eller ditt syskon tänker till 100% enbart positiva tankar. Idag, i dagens samhälle så ska "man" vara positiv, oledsen, hur stark som helst och såklart lite instabil, men inte för mycket. Nej nej, då blir det fel. Helst, ska du jobba ihjäl dig, säga att allt är bra fast du kanske bara vill slänga dig ner på backen och storböla. Du kanske känner dig stressad, otillräcklig, rädd för vad andra ska tycka och tänka. Kanske är du till och med så rädd att du tar icke så genomtänkta beslut. Men du låtsas iallafall, du kör med masken på- tills du stupar.

En gång i livet levde jag ett liv som jag inte ens vet om jag vågar berätta hela historian för, egentligen. Vem skulle vilja veta detaljerna på ett sånt smutsigt liv? Det är knappt (på riktigt nu alltså), så att jag törs prata om det som har varit fullt ut. Visst skäms jag till en viss del, men oftast så känns det ändå väldigt enkelt idag att få berätta för någon, som kanske i sin tur - har ett bagage som kan kännas igen med min historia. Det där alldeles för smutsiga och trasiga livet som jag, Malin, en gång hade. Ibland känns det som att jag inte känner "henne", typ som att jag levt två liv i ett.

Det jag vill komma fram till i det här är att ingenting är perfekt. Ingen är perfekt. Du är tillräcklig. Du är inte sämre än någon annan för att du kanske inte törs, för att du kanske helt enkelt inte vill eller har lust. Du är inte en sämre människa för att du kanske har en diagnos, två eller fem. Du behöver inte bli bekräftad utav hela världen, det räcker med du. Börja där. Jag minns det så väl. När jag blev bekräftad för första gången. Jag nästan som kickade på det till slut. Som ett spinn.

Livet är verkligen en balansgång. Skratta, gråt (gråt som bara fan), skämta, var seriös, var arg, tillåt dig själv att få bli sådär sjukligt glad och skäms om du behöver. Media är media och det som läggs ut idag är ju oftast det som är bra (såklart), vem vill dela med sig om alla dammråttor, om hur ont i huvudet du har varje dag, om hur stora hål du har i strumporna, eller hur lite alvedonen hjälper mot din nackvärk. Men en sak är säker och det är att vi alla kan känna igen oss till viss del i andra. Var du, men var den bästa versionen av dig. Jag försöker än idag att påminna mig om att jag är en värdefull kvinna som duger precis som jag är.

Tänk på något som gör dig riktigt, riktigt glad. Håll hårt i den känslan ett tag. Lite till. Bara för att tankar påverkar oss mer än vad vi tror.

Jag är en tänkare. Kan tänka mig in i (det här låter roligt) men andras huven, tänka hur den personen måste känt sig i en viss sits och tycka synd om denne. Men det är ju inte mitt problem, så släpp det. Jag vill hela tiden att alla ska må bra, ingen ska vara ledsen och ingen får vara besviken .Konflikträdd hör väl till det också, I guess. Ändå så är jag inte rädd för att säga vad jag tycker mitt i allt. Helt plötsligt kom förvirring in i bilden med. Luddigt, men det är lite sån jag är. Full gas och så stopp ibland. Jag övertänker precis allt. Idag övertänkte jag t.ex vaaaarför Anders köpte en hårfön till mig utan att jag ens fyller år. Ja, ni hör ju. Jag kunde inte bara tänkt: han kanske tyckte jag var värd den, ville vara snäll och tyckte jag behövde den. Punkt. Ja bara punkt. Nej, gör allt komplicerat Malin. PMS-tiden börjar snart och jag heltrivs ju inte direkt i den sitsen. Hade gärna snabbspolat förbi dem veckorna. Men jag tänker såhär (i och med att jag är så medveten), att jag varje månad, under min PMS-tid, ska göra allt jag kan för att försöka göra PMS-symptom så lindriga som möjligt. Ha det som ett litet mål.

Och just ja, vi duger bra precis som vi är.
/Perfektionisten enda ut i fingertopparna. Men jag kämpar med det varje dag, att säga: jag duger precis som jag är.

Likes

Comments

Vi har haft en jättemysig söndag, hela familjen! Tog mig ut på en promenad, samma som jag brukar gå. Men det gick tungt idag, kändes motigt och jag var inte jättetaggad men i och med att det inte blir någon imorgon så, fick det bli så ändå. Varmt idag, 18 grader i solen! Shit, så härligt! Vår på riktigt nu och sommartid.

Resten av dagen har vi mest myst, lekt, vilat och pysslat. En typisk söndags-slappis-dag!

Imorgon bär det av mot Valbo, längtar!

Likes

Comments

Våffeldagen igår och det "firade" vi med familjen Sahlström.

Likes

Comments

Söndag och utvilad! Moa sov till 7:40 och Lolly 8:30 ca. Tog ett tag innan hon kom till ro igår (Molly), var jätteorolig och panikskrek.. vet inte vad det var om jag ska vara ärlig. Sov bara korta stunder, men det tog hon igen inatt.

Har avnjutit en god frukost. För min och Moas del blev det havregrynsgröt. Gott och mättande 😊

Jag ser fram emot imorgon, då ska vi till IKEA/Valbo köpcentrum. Idag blir det lugnare, inga direkta planer.

Likes

Comments

Här kickade vi igång lördagen med en PW på 5 kilometer. Körde bra tempo med tycker jag, trots motvind/storm och lera en del av vägen. Men gött med sol! Anders tog Moa bak på cykeln, så det blev en liten upptäcktsfärd för henne. Jag tog Lolly i vagnen, som tog sin kortis-vila där i. Himla skönt med två flugor i en smäll.

Igår hade jag en vilodag ifrån promenerandet och det kändes bra. Vill inte tröttna och en slappdag behövs ibland.

Våffeldagen idag och självklart ska vi äta det! Resten utav dagen blir nog lugn, vi får se

Likes

Comments

Det här med att kunna vara ute på våran framsida/ baksida. Att vi snart ska vrida fram klockan till sommartid. Ljusare tider!

Idag har vi röjt på framsidan utanför oss, gud hur det såg ut! Men nu så, blev det mycket bättre. Moa jobbade på som tusan och skulle kratta bort löven. Molly satt mest och tittade på, hehe. En riktigt bra dag med mycket kärlek!

Likes

Comments

Godmorgon hörni! Sovit gott?

Här avnjuter vi en mysig frukost i soffan, till världens bajslukt. Lolly har gjort sitt om man säger så. Inge mer katrinplommon på ett tag 🙂

Just ja. Jag målade om vårat nyckelskåp igår. Vitt, såklart! Blev superbra! Det var grönt innan...

Nej, fortsätta med kaffet och sen så småningom börja göra oss i ordning för dagen

Likes

Comments

Moa slutar aldrig imponera mig och Anders, på olika pyssel hon gör. Vilken fantasi! Senast idag, lekte hon med små pinnar och sa "titta mamma, solen!"

Likes

Comments