Header

Alltså wow wow wow. Jag brukar ju lägga upp bilder här när jag har varit hos min kära frisör och dom två senaste besöken har varit magiska. Jag går hos Johanna Peltokorpi på Studio By Carolin på vattugatan 14 i Borlänge och vi har ljusat upp håret med slingor, lagt i nyansering så att det blir kallare OCH satt i löshår. Vi använde oss av Hairtalk som är ett tejphår och är det skonsammaste löshåret på marknaden. Det är så lätt och känns som mitt naturliga hår. Inte alls som hårda limklumpar (dom som har haft keratin kan relatera till att det spänner, känns tungt och blir trassligt) nu har jag haft håret i ca 2 veckor och kvaliten är över förväntan. Det trasslar inte, faller fint tillsammans med mitt egna hår, det syns inte att det är löshår. Fästena är även väldigt följsamma och gör det enkelt att sätta upp håret så att det inte syns

Det bästa är att det är 100% skonsamt mot mitt egna hår, det låter håret få vila och komma i bättre skick. Håret sätts om mellan 6-8 veckor beroende på hur snabbt det egna håret växer, och det gör man för att fästena växer ner och för att inte slita på håret. Man tappar hundra hårstrån per dag vilket resulterar i att slingorna hänger i mindre och mindre hår och vilket tillslut annars gör att det blir en tyngd på håret. Så det är viktigt är att gå och sätta om det max efter 8 veckor. Hairtalk passar alla hår, tunna, tjocka, långt eller kort. Som hel förlängning och förtjockning eller bara förtjockning för att fylla ut din egen längd, eller luggen/håret på sidorna som aldrig vill växa ut, perfekt till att fylla ut med ett paket hairtalk för att få håret mer jämnlångt. Eller för den som bara vill ha en färgförändring men inte vill ex bleka sitt eget hår.

Jag går alltid till Johanna Peltokorpi på Studio by Carolin eftersom hon förstår en och dom alltid gör sitt yttersta för att göra kunden nöjd. Man hör ständigt om mardrömsfall där frisören inte alls lyssnar och jag skulle själv aldrig kunna relatera till det. Det är så bra att kunna bolla idéer med experterna på sitt område. Studio by Carolin har verkligen erfarenhet då dom jobbat med hairtalk sedan 2014. Det är väldigt viktigt att isättningen är korrekt annars blir det inte 100% skonsamt, det är därför noga med vem man går till. Stylingen håller även längre med Hairtalk i, så skönt om man har ett hår där lockarna bara glider ur. Om ni är intresserade så kan ni boka en gratis konsultation HÄR eller direkt via deras salong. Vid konsultationen tittar ni tillsammans på ditt hår och tar ut färger efter dina önskemål och efter vad som blir bäst till just ditt hår. Dessutom får du med ett kit produkter från Hairtalk anpassat till hairtalk där dom garanterar att håret håller tre omsättningar mot att man använder deras produkter. Men håret går att använda längre beroende på hur noga man är, hur mycket värmeverktyg man använder, hur noga man får rent fästena när man tvättar håret och så vidare. Känns så lyxigt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Note: Jag gillar inte att placera mig i facket vegetarian eller vegan. Jag äter inte kött och utesluter andra animaliska produkter så gott det går. Sen får man kalla det vad man vill!

99% av dom gånger som jag säger att jag inte äter kött får jag frågan "varför äter du inte de?" Jag vet inte om personen i fråga är genuint intresserad och vill höra en hel utläggning kring varför jag har valt att avstå från kött eller om det...Bara hör till? Är folk så outbildade idag att man inte fattar varför man avstår kött och andra animaliska produkter?

Jag, som alltid har älskat kött sås och potatis har gått från det helt. Med handen på hjärtat är jag så glad över att jag har funnit en livsstil som innebär att inte äta från djur, att köpa hem växtbaserade produkter så som ost, mjölk och smör. För vet ni, nu äter jag inte kött och potatis varje gång jag är på resturang, på mina födelsedagar, vid festligare tillställningar eller som ren och skär vardagsmat. Jag har funnit en sån kärlek till mat på ett helt nytt sätt. Jag har hittat nya substitut, nya recept och massor av ny inspiration till att laga god och hälsosam mat utan att någon har blivit mördad eller våldtagen för det.

Så, kära köttisar. Varför äter jag inte kött?

  • För djuren. Trots att många anser att djur i Sverige har haft ett "bra liv" innan dom hängs upp och ner, töms på blod (ibland fortfarande vid liv) så känns det etiskt inte bra för mig att äta köttet från dessa djur. Jag vill inte se skillnad på din lilla hund Fido eller min katt Oliver jämfört med en kyckling eller en gris. Djur är djur. Och varför se skillnad på ett "sällskapsdjur" och ett djur du kanske inte träffar på varje dag? Dom har fortfarande känslor, ett hjärta som slår, en hjärna att tänka med.
  • För miljön. Kor skapar metan. Metan är en gas som har uppemot 86 gånger starkare växthuseffekt än koldioxid. I kossornas avföring finns det lustgas som har nästan 300 gånger så stark växthuseffekt som koldioxid. Alla djur behöver såklart äta. Av det kilo kött du äter så har det gått åt omkring 2 och 10 kilo foder för det djuret. När djur bajsar så åker avföring ut i vattendrag vilket leder till att haven övergödslas. Det finns 500 döda zoner i våra hav som beror på avföringen från djuren Vi är 10 miljoner människor i Sverige och i 90 miljoner kommer kor, grisar och höns gå till slakt bara i år. HÄR kan ni höra mer kring detta (även källa till denna text)
  • Upptäcka nytt. Det finns så mycket köttsubstitut, miljontals av recept och så mycket annan mat att äta. Glöm inte att kryddor spelar så stor roll i matlagning (jag tror knappast att du skulle slakta en oxe och lägga på grillen utan kryddor eller marinad) samma sak med vegetabiliska matvaror, Krydda mycket och upptäck nya kryddor. Våga hitta nya recept att göra. Sen behöver man inte komplicera till det så mycket. Vill jag äta köttbullar eller köttfärssås så gör jag det! (tro mig, substituten är hur goda som helst)

Jag kanske inte övertalar er till fullo, det är inte ens min tanke. Men när jag står vid spisen och lagar ta mej fan världens godaste vegansk kött(fria)sås så undrar jag, över hela mitt hjärta hur folk kan välja att äta ett lik över detta. För mig är det självklart att välja ost, smör och mjölk utan animalier. Jag tycker att det är lika gott, om inte godare att veta att man gör en bra gärning av dom små valen man gör i vardagen.

"We all have lungs to breathe, legs to walk, ears to hear, a nose to smell, a brain to think, a heart to feel...the only difference is your perception."

Likes

Comments

Byxor (liknande)/HÄR Topp/HÄR

Mitt senaste inskott är ett par lackbrallor!!! Det börjar komma alltmer och det är väl ett älska eller hata plagg. Eller så gör man som jag. -Först avskyr man det för att sedan älska det! Jag gillar dom iallafall, trots att det knakar lite när man går men det kan det väl vara värt haha. Även hur fin är inte toppen? Perfekt för en utekväll när man inte vill sticka ut så mycket men ändå ha lite details!! x

Likes

Comments

Direktlänkar: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Åh, vad jag har saknat att knåpa med mina collage! Älskar tt sitta och mixa och matcha med olika färger, plagg och accessoarer och förhoppningsvis blir ni lite inspirerade för höst och vinter!!

Likes

Comments

När vi skålade för mitt nya jobb! (ljuslyktorna hittade jag på Mio för 29 kr st!!!)

Hallihallå!! Såhär aktiv har jag inte varit här sen hösten 75. Men jag startar (mjukt dock) på en ny kula nu. Jag och min vän Moa har flyttat till Stockholm. Vi flyttade i lördags och på måndagen fick jag besked om ett jobb här. Jag är så glad. Äntligen liksom händer det något. Juste jag har också påbörjat en utbildning inom franstylist så det är många bollar i luften nu så behöver ni en (billig) frans trainee så är ni varmt välkomna att skriva till mig på tex snap eller Facebook. Jag finns i dalarna och Stockholm. Jag har prioriterat youtube mer än bloggen de senaste så ni kan kika på mina videos där. Malin Åsenlund är namnet om ni har missat de. Nej, nu ska jag, min sambo och sambons kille kolla på syrror. kram!

Likes

Comments

Vitamin E Serum, Vitamin E facial wash, Aloe day cream

Jag älskar hudvård nästan mer än vad jag älskar smink. Det är så roligt att mickla med olika produkter och hitta nya favoriter och såklart att få ett babylent ansikte. Idag gick jag in på TBS och berättade om mitt torra face och att min foundation krackelerar. Jag är en väldigt bra kund och man kan sälja in det mesta hos mig hehe. Dessa tre fick bli mina tillskott (3 för 2 på the body shop) jag älskar body shops produkter, dom är helt överenskomligt i pris och cruelty free!!

Likes

Comments

I samarbete med Ideal of Sweden

Grönt skal HÄR Marmorskalet HÄR

Har fått hem två skal från Ideal of Sweden och jag stormälskar dom!! Hur fina? Stilrena men dom känns ändå personliga. Det absolut bästa med deras skal är att det finns magnet i dom, vilket innebär att jag kan fästa det i min (fula men ack så praktiska) telefonplånbok, äntligen behöver jag inte gå runt med ett svart tråkigt skal utan kan ha mina fina och plånkan på en och samma gång!!

Med rabattkoden AW20 får ni 20% rabatt fram till den 30:e november

Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks

Askett HÄR

Tvålpump HÄR

Skålar HÄR Muggar HÄR Skärbräda HÄR Glasburk HÄR

Kruka HÄR

Gick lite logo förra veckan och beställde hem diverse inredning. Ellos har väldigt fina grejer på rean och det är ju användbara grejer så jag är nöjd!!

Likes

Comments

Igår var jag och Moa i Stockholm över dagen, vi åt på Paolo Robertos restaurang Pane Fresco som finns högst upp i åhlens huset. Det är väl mest pasta/pizza, lite italienskt stuk och vi åt varsin pasta med svamp och oxfilé, jag valde bort oxfilén och det gör alldeles utmärkt (gör jämt det på diverse restauranger och pizzerior, funkar alltid jättebra) En perfekt restaurang när man strosar längs drottningsgatan!

Likes

Comments

Lystring, har gjort världens godaste maträtt. Här får ni receptet:

Du behöver för 4 portioner:

2 schallotenlök

1 stor vitlöksklyfta

1000 gram gnocchi

500 gram färska champinjoner

Bladspenat efter behag

1,5 dl havremjölk

2 msk havrefraiche

1 msk soya

Gör såhär:

Hacka löken och lägg i en varm stekpanna med valfri olja. Pressa i vitlök och stek tills löken får lite färg. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och ha sedan i gnoccchin, gnocchins koktid brukar vara på ca 2 minuter. Ta ett durkslag och lägg gnocchin där så att vattnet försvinner. Ha i champinjonerna (här saltade jag champinjonerna) och låt dom steka tills all vätska har absorberat. Ha i mjölken och fraichen samt soya. Rör runt och ha sedan i bladspenaten, den krymper när den blir varm så brukar ha i spenaten i omgångar. Nu kan du ha i gnocchi och blanda om. Klart!

Likes

Comments

Instagram@malinasenlund


Better Blogging Nouw