Tshirt-HÄR (Adlink)

Wow, long time no see. Vad har hänt sen sist? Jag har jobbat heltid, det har varit vinter och jag har gått i ide. Jag känner ingen annan person som avskyr vinter och kyla så mycket som jag gör hehe. Så jobb, sova och kura hemma är det som jag har gjort. Vår lägenhet har blivit uppsagd här i Stockholm men som tur är har jag hittat en ny lägga att bosätta mig i. Skönt att det löste sig. Har jobbat helg så idag har jag en ledig onsdag. Också skönt. Vill verkligen ta upp kontakten med mina sociala medier igen, hoppas att jag får mer energi nu när vi börjar gå mot ljusare tider igen, hoppas att allt är med med er. PUSS.

Gårdagens fantastiska middag. UNNADE mig hemkörning när jag hade ledig dag idag hehe.

Gillar

Kommentarer

Alltså wow wow wow. Jag brukar ju lägga upp bilder här när jag har varit hos min kära frisör och dom två senaste besöken har varit magiska. Jag går hos Johanna Peltokorpi på Studio By Carolin på vattugatan 14 i Borlänge och vi har ljusat upp håret med slingor, lagt i nyansering så att det blir kallare OCH satt i löshår. Vi använde oss av Hairtalk som är ett tejphår och är det skonsammaste löshåret på marknaden. Det är så lätt och känns som mitt naturliga hår. Inte alls som hårda limklumpar (dom som har haft keratin kan relatera till att det spänner, känns tungt och blir trassligt) nu har jag haft håret i ca 2 veckor och kvaliten är över förväntan. Det trasslar inte, faller fint tillsammans med mitt egna hår, det syns inte att det är löshår. Fästena är även väldigt följsamma och gör det enkelt att sätta upp håret så att det inte syns

Det bästa är att det är 100% skonsamt mot mitt egna hår, det låter håret få vila och komma i bättre skick. Håret sätts om mellan 6-8 veckor beroende på hur snabbt det egna håret växer, och det gör man för att fästena växer ner och för att inte slita på håret. Man tappar hundra hårstrån per dag vilket resulterar i att slingorna hänger i mindre och mindre hår och vilket tillslut annars gör att det blir en tyngd på håret. Så det är viktigt är att gå och sätta om det max efter 8 veckor. Hairtalk passar alla hår, tunna, tjocka, långt eller kort. Som hel förlängning och förtjockning eller bara förtjockning för att fylla ut din egen längd, eller luggen/håret på sidorna som aldrig vill växa ut, perfekt till att fylla ut med ett paket hairtalk för att få håret mer jämnlångt. Eller för den som bara vill ha en färgförändring men inte vill ex bleka sitt eget hår.

Jag går alltid till Johanna Peltokorpi på Studio by Carolin eftersom hon förstår en och dom alltid gör sitt yttersta för att göra kunden nöjd. Man hör ständigt om mardrömsfall där frisören inte alls lyssnar och jag skulle själv aldrig kunna relatera till det. Det är så bra att kunna bolla idéer med experterna på sitt område. Studio by Carolin har verkligen erfarenhet då dom jobbat med hairtalk sedan 2014. Det är väldigt viktigt att isättningen är korrekt annars blir det inte 100% skonsamt, det är därför noga med vem man går till. Stylingen håller även längre med Hairtalk i, så skönt om man har ett hår där lockarna bara glider ur. Om ni är intresserade så kan ni boka en gratis konsultation HÄR eller direkt via deras salong. Vid konsultationen tittar ni tillsammans på ditt hår och tar ut färger efter dina önskemål och efter vad som blir bäst till just ditt hår. Dessutom får du med ett kit produkter från Hairtalk anpassat till hairtalk där dom garanterar att håret håller tre omsättningar mot att man använder deras produkter. Men håret går att använda längre beroende på hur noga man är, hur mycket värmeverktyg man använder, hur noga man får rent fästena när man tvättar håret och så vidare. Känns så lyxigt!

Gillar

Kommentarer

Note: Jag gillar inte att placera mig i facket vegetarian eller vegan. Jag äter inte kött och utesluter andra animaliska produkter så gott det går. Sen får man kalla det vad man vill!

99% av dom gånger som jag säger att jag inte äter kött får jag frågan "varför äter du inte de?" Jag vet inte om personen i fråga är genuint intresserad och vill höra en hel utläggning kring varför jag har valt att avstå från kött eller om det...Bara hör till? Är folk så outbildade idag att man inte fattar varför man avstår kött och andra animaliska produkter?

Jag, som alltid har älskat kött sås och potatis har gått från det helt. Med handen på hjärtat är jag så glad över att jag har funnit en livsstil som innebär att inte äta från djur, att köpa hem växtbaserade produkter så som ost, mjölk och smör. För vet ni, nu äter jag inte kött och potatis varje gång jag är på resturang, på mina födelsedagar, vid festligare tillställningar eller som ren och skär vardagsmat. Jag har funnit en sån kärlek till mat på ett helt nytt sätt. Jag har hittat nya substitut, nya recept och massor av ny inspiration till att laga god och hälsosam mat utan att någon har blivit mördad eller våldtagen för det.

Så, kära köttisar. Varför äter jag inte kött?

  • För djuren. Trots att många anser att djur i Sverige har haft ett "bra liv" innan dom hängs upp och ner, töms på blod (ibland fortfarande vid liv) så känns det etiskt inte bra för mig att äta köttet från dessa djur. Jag vill inte se skillnad på din lilla hund Fido eller min katt Oliver jämfört med en kyckling eller en gris. Djur är djur. Och varför se skillnad på ett "sällskapsdjur" och ett djur du kanske inte träffar på varje dag? Dom har fortfarande känslor, ett hjärta som slår, en hjärna att tänka med.
  • För miljön. Kor skapar metan. Metan är en gas som har uppemot 86 gånger starkare växthuseffekt än koldioxid. I kossornas avföring finns det lustgas som har nästan 300 gånger så stark växthuseffekt som koldioxid. Alla djur behöver såklart äta. Av det kilo kött du äter så har det gått åt omkring 2 och 10 kilo foder för det djuret. När djur bajsar så åker avföring ut i vattendrag vilket leder till att haven övergödslas. Det finns 500 döda zoner i våra hav som beror på avföringen från djuren Vi är 10 miljoner människor i Sverige och i 90 miljoner kommer kor, grisar och höns gå till slakt bara i år. HÄR kan ni höra mer kring detta (även källa till denna text)
  • Upptäcka nytt. Det finns så mycket köttsubstitut, miljontals av recept och så mycket annan mat att äta. Glöm inte att kryddor spelar så stor roll i matlagning (jag tror knappast att du skulle slakta en oxe och lägga på grillen utan kryddor eller marinad) samma sak med vegetabiliska matvaror, Krydda mycket och upptäck nya kryddor. Våga hitta nya recept att göra. Sen behöver man inte komplicera till det så mycket. Vill jag äta köttbullar eller köttfärssås så gör jag det! (tro mig, substituten är hur goda som helst)

Jag kanske inte övertalar er till fullo, det är inte ens min tanke. Men när jag står vid spisen och lagar ta mej fan världens godaste vegansk kött(fria)sås så undrar jag, över hela mitt hjärta hur folk kan välja att äta ett lik över detta. För mig är det självklart att välja ost, smör och mjölk utan animalier. Jag tycker att det är lika gott, om inte godare att veta att man gör en bra gärning av dom små valen man gör i vardagen.

"We all have lungs to breathe, legs to walk, ears to hear, a nose to smell, a brain to think, a heart to feel...the only difference is your perception."

Gillar

Kommentarer