Den här texten skrev jag när jag kom på mig själv med att gå till gymmet för alla andras skull utom min egen.

Kära jävla samhälle. Vad gör du med oss. Vad gör du med våra tjejer.

I 15 års ålder hade jag kläderna på mig när jag sov med min pojkvän. Jag var ju äcklig. Det var ingen som sa det. Men så fick du mig att känna. Äcklig i min unga, silkeslena kropp.

När jag blev 16 viskade du i mitt öra att jag var för tjock. Att min mage inte var tillräckligt platt och mina höfter för stora. Du viskade ord som sa att mina bröst var för små och mitt hår för kort. I början viskade du ömt i mitt öra. Men tillslut blev du så arg att du spottade när du skrek varför.ser.du.ut.sådär.

Jag hörde nog att du en gång sa att jag bör se varje man som ett hot. Varje kille som jag mötte på gatan kunde på en sekund beröva min frihet. Ta en del av mig. Du hade en hel föreläsning om hur jag borde hålla nyckeln beredd i min knytnäve, att jag inte ska gå för utmanat klätt. Du berättade att jag skulle välja upplysta större gator om jag gick hem själv på natten. För det var ju mitt fel om något hände.

När jag fyllde 17 så vet jag också att du tänkte på att jag måste ha toppbetyg för att komma vidare. Du skrattade kanske till och med när jag fick C på ett prov och jag lärde mig att skämmas. Skämmas över mitt F i matte "men Malin, du måste ju plugga hemma" sa min lärare en gång. Och jag pluggade, och pluggade och pluggade. Och jag fick F. Igen. Då hånskrattade du. Och jag. Jag ville bara gråta.

När jag var 18 fnös du åt mig. Du fnös för att jag inte hade ett jobb vid sidan av skolan. Du fnös för att jag inte tränade tillräckligt, för att jag inte åt rätt. Du fnös när jag gick till skolkuratorn med huvan för mitt huvud. För måtte ingen få reda på det. Du lärde mig att skämmas.

Och jag vet. Jag vet att du gav mig en stressrelaterad sjukdom som jag förmodligen kommer att ha med mig livet ut. Du stressade sönder mig. Du knäckte mig. Jag gick av på mitten. Du stressade mig och jag rasade. Ner i det svarta och ner minus 9 kilo på vågen.

När jag var 19 så vet jag att du tänkte att jag skulle jobba. Och jag jobbade. Jag hade två jobb. Steg upp fyra på morgonen och kom hem sent på eftermiddagen. Jag jobbade julafton, nyårsafton och nyårsdagen. Och alla andra dagar. Jag åkte runt i hela Dalarna och jobbade. Jag jobbade och jag jobbade. Samtidigt som jag skulle ut, va social, träffa nya vänner och le sådär charmigt åt alldeles för fulla killar.

Tills det sa stopp. Jag var 20 år och jag var inte lycklig längre. Hela min tonårstid har du sänkt mig. Förminskat mig. Gjort mig till något mindre.

Och jag fyller snart 21. Och jag vet att du inte kan hjälpa mig med en lägenhet. Att hyra en lägenhet är nog bara att glömma. Ännu mindre att köpa. Då krävs det jobb och pengar. Jobb där man ska vara 21, ha minst 25 års erfarenhet och helst en utbildning. 

Kära jävla samhälle. Vad gör du med oss. Vad gör du med våra tjejer.

Balen i nian år 2011. Härlig bild men så mycket som döljde sig bakom den.

Gillar

Kommentarer

Min nya tatuering!

Nej så är inte fallet. Det är en vanlig vatten tatuering från tattostore.com. Jag älskar fejk tatueringar då man kan tatuera sig hur mycket man vill och inte behöva gå runt med det resten av livet, så smart koncept! Har givetvis mer godingar som jag ska visa men denna är min favorit. Har faktiskt varit sugen på en liknande på sidan av låret fast lite högre upp, ni vet precis nedanför midjan. Så snyggt! Tattostore har iallafall massor av fina tatueringar med olika mönster, fina texter och i metall till ett billigt pris!

*Detta inlägg är ett samarbete med tattostore.se men det påverkar ej omdömet då dessa sätts utifrån personliga åsikter som ej påverkas av tredje part

Gillar

Kommentarer

Visst är det svårt att tänka sig att detta finns två timmar från new york city? Hamptons (south hampton på bilderna) måste man besöka någon gång i livet. Det är en liten idyll av fina hus och underbart att strosa runt i "stan" med blommor, små söta butiker (dyra dock) ja, allt är bara så fint. Och havet ligger precis intill.

Appropå resor och utlandet så har jag bokat en i februari. Tänkte berätta mer i en video, om ni inte följer mig på twitter och snapstory, där har jag redan berättat. x​

Gillar

Kommentarer