Fredagar är den ultimata badkars-dagen. Minns i somras när jag jobbade 24/7 (kändes det som) och på fredagarna la jag mig alltid i ett skönt bad och skrubbade bort hela veckan från min kropp. Fantastisk känsla! Sedan var jag redo för helgen. Så nu kör jag en favvo i repris. x

Gillar

Kommentarer

​Tro mig, jag är verkligen en tänkare. Jag tänker extremt mycket (jag får mig själv att låta som ett pucko, jag vet) men något som har funnits i mina tankar den senaste tiden är djur. Jag älskar djur. 

Jag väljer ofta att äta vegetariskt framför kött som t.ex quorn, soja köttbullar och jag dricker också havremjölk. Visst äter jag kött.. Jag är tyvärr en köttälskare och kan inte tänka mig en sommar utan grillat kött. Eller kan jag? Det finns väldigt mycket alternativ idag som är vegetariskt så mitt argument "jag älskar kött" spricker där. Jag känner att jag borde läsa på om detta, varför man inte borde äta djur. Samtidigt så måste vi väl skjuta t.ex älgar för annars blir det väl ett överflöd. Eller? Jag vet inte riktigt vad jag ska söka på för att få fram bra och trovärdiga källor för detta tyvärr och jag kanske är helt ute och cyklar.

Men. Det som verkligen har fått mig att tänka till är att smink (vissa märken) faktiskt testas på djur. Det låter så långt bort och visst. Jag erkänner, jag älskar tex Mac. Det är mitt absoluta favoritmärke men just nu när jag använder det så får jag dåligt samvete. Dåligt samvete för att djur där ute i världen tvingas gå igenom olika slags tester som t.ex irritationstester, gasning och injicering. Man kan väl kalla det tortyr. Oskyldiga djur som inte kan försvara sig och är helt utlämnade. Det är så hemskt. Och det värsta är att vi köper detta och får deras företag att gå runt. 

Det är också så himla svårt att veta vad som har testats på djur och inte eftersom att det finns så många kryphål när det gäller lagen. Bara för att mac inte testar på djur här i sverige så kan dom testa i andra länder eller ett märke kanske säger att dom inte testar på djur samtidigt som dom ägs av ett företag som testar på djur. Det är så svårt att veta till 110%. 

Som ni kanske hör så är jag väldigt kluven när det gäller detta. Jag vill verkligen stötta djuren så gott jag kan och jag får nog börja med att söka efter andra alternativ när det gäller smink och läsa på lite mer. Hur tänker ni?

Gillar

Kommentarer

Direct link here

Bor just nu i min bomber jacka från VILA. Var väldigt tveksam om jag skulle köpa den men jag ångrar den inte en sekund! Väldigt basic men samtidigt snygg.

  • Allt

Gillar

Kommentarer