Jag kanske inte har sagt det här men jag har inte ätit godis under hela april månad på grund av magen, för att den ska må bättre och i söndags har min mage mått bra ett tag så då unnade jag mig en liten skål i söndags. Det blir mycket godare när man bara äter någon gång då och då och det ska jag fortsätta med. Det måste jag för magens skull! x

Gillar

Kommentarer

Bilden är från en lektion i tvåan.

Q: Hur är falu fri? Ska börja där (på Sam) i höst och skulle vara kul att höra dina tankar om skolan! :)

A: Jag tycker helt klart att man inte kan välja en bättre skola! När jag gick på högstadiet hade dom tyvärr inte så bra rykten då alla trodde att man måste göra allt på egen hand. Det stämmer absolut inte. Visst, vi har inte obligatoriska lektioner från 8.30-16.30 varje dag men det är för mig personligen bara positivt. Sedan är man olika som personer. Om du är beredd på att gå i en skola där du själv får lära dig att ta ditt ansvar så passar Falufri jättebra. Och med ansvar menar jag inte att du ska sitta hemma själv isolerad från lärarna. Men det gäller att ha en bra dialog med lärarna, vilket också är superbra. Detta är en sån bra möjlighet att träna inför högskolan då allt ansvar kommer hänga på dig och det är så Falufri jobbar. Vi ska kunna utveckla oss och bli självständiga!

Sedan behöver vi inte ens snacka om lärarna. Dom är roliga och väldigt ambitiösa. Man kan prata med dom om allt och dom är jätteduktiga på sitt jobb. Det är liksom inte bara lärare. Min mentor hjälpte mig jättemycket när jag mådde dåligt i vintras med möten, komplimanger, ja både stora och små saker. Jag har alltid haft svårt för matte och för att nå godkänt satt min lärare med mig på sommarlovet och gjorde ett muntligt prov, han hjälpte mig så mycket, att jag som knappt har något begrepp om siffror fick mitt första E i matte och det är jag evigt tacksam för. Även om man inte behöver gå till lektioner varje dag så finns dom alltid tillgängliga på både mejl och i skolan och om det inte obligatorisk handledning så finns det frivillig handledning. Jag är riktigt glad över att jag valde Falu fri, det är en modern skola som har anpassat sig till dagens samhälle. Det är så långt ifrån de kommunala skola jag har gått på med prov som man skriver för hand om typ första världskriget! Dom är också väldigt öppna för dialoger, måste man skjuta på något, ja då skjuter man på det, måste man ha hjälp med något, då hjälper dom, vill man redovisa på något annat sätt, ja då får man (oftast) det.

Nu låter det som att jag gör reklam och typ kommer bli sponsrad med falufri-pennor men så är ju inte fallet. Och om en jäkligt trött elev skriver såhär, ja då är det helt enkelt en bra skola! Hoppas du får tre bra år på Falufri! kram!

Gillar

Kommentarer

Tänkte bara tipsa om att dom populära leoprint skorna från nelly som säljer slut typ hela tiden finns nu på nelly här! Happy shopping x

Gillar

Kommentarer