Jag satt och kladdade på det här inlägget i Word samtidigt som jag försökte bli klokare på hur en tenta ska skrivas tidigare idag. Kom fram till att jag har fått det mesta genom Skrivarlinjen vad gäller skiljetecken, radbyten, indrag, de/dem, att använda synonymer för att undvika upprepning av ord, skillnaden mellan tal- och skriftspråk osv.

Så det jag satt och funderade mest över var om det ska vara sidhuvud, sidnummer, om och i så fall vilken rubrik man ska använda, om man får vara liiiiite personlig eller om man ska skriva helt neutralt och om referenslistan räknas som en av sidorna, eller om den står utanför det. Bör nog tillägga att det var min panikhjärna som tänkte ut dessa funderingar, har rätat ut de flesta frågetecknen nu. Infon (alltså kraven på hur texten ska se ut) i tentauppgiften är fattig jämfört med vad jag är van vid. Eller så är det sånt man bara ska veta, även om man aldrig skrivit en tenta förut.

Jag gick samhällsprogrammet i gymnasiet. Det ska vara ett studieförberedande program, men inte fan lärde jag mig nåt om hur varken högskola eller universitet funkar, eller hur man skriver en tenta.

Men är igång på riktigt nu i alla fall. Man kan ta sig igenom mycket om man påminner sig själv att andas. Tack och lov ska vi inte skriva så många sidor. Kanske finns det ett tänk bakom att vi bara ska skriva max tre sidor (är dock två uppgifter, så max tre sidor gånger två) så här första gången. Under den första kursen har jag i vilket fall lärt mig ungefär lika mycket om skolans historia, som hur man pluggar på högskola.

Likes

Comments

Ja, hur börjar man?

Hej, hallå, morsning korsning, god dag, god natt …

Jag har i vilket fall fått för mig att jag ska börja blogga – igen. Hade en blogg här innan men ska man ha en blogg bör man också ha något att skriva om. Det hade jag inte när jag skapade den, vilket då ledde till att inga inlägg blev skrivna.

Men jag måste nog erkänna att detta förmodligen är en av de sämsta tidpunkterna att få för sig att blogga. Jag pluggar på 200% och har tre hästar, among things. Det är en jäkla tur att jag är jag och får ihop det. Den här veckan och nästa är rätt fullspäckad. Jag ska bland annat förbereda en ”munta” (muntlig powerpointredovisning) och skriva min första tenta nånsin. Jag växlar mellan att tänka ”det är luuuugnt” och att hyperventilera inombords. Är rätt säker på att det mesta sitter i att jag inte är helt hundra på hur man skriver och formulerar sig. Ska ta reda på det idag och börja med en av de två uppgifter tentan består av.

Det här kommer väl att bli en vardags- och pluggblogg. Ett trevligt avbrott med alla tumblrstilade bloggar där ute, om jag får säga det själv.

Likes

Comments