I söndagskväll startade en skogsbrand i Sonoma County i Norra Kalifornien en timme norr om där jag bor. Tusentals människor i Napa, Sonoma och Santa Rosa har förlorat sina hus och allt de äger. Hela områden har totalt brunnit ner till marken och över tjugo personer har dött. Fast än Tiburon inte ligger i någon riskzon för evakuering har röken enda sedan start varit så pass tjock att man helst inte ska vara utomhus. Vi måste hålla fönster och dörrar stängda för att inte få in rök/aska. Jag har i princip hållit mig inne hela veckan, tennislektionerna har varit inställda och lika så min yoga idag. Fast än jag inte varit ute särskilt mycket så har jag haft mycket huvudvärk och ont i halsen, sen har jag även märkt av min astma som aldrig förr. Många man möter bär ansiktsmask för att inte andas in den gifta luften. Man vill inte ens tänka på hur illa det måste vara för alla som bor i de drabbade områdena när vi påverkas så här pass mycket och inte ens bor nära. Jag och Catie var och badade i måndags på tennisklubben här i Tiburon, och redan då en dag efter branden började, var hela vattnet fullt av aska. Nu har det snart gått en vecka och bränderna är fortfarande inte under kontroll.

Igår gjorde jag en stor frukost åt tjejerna då deras skolor blev inställda på grund av branden, dels eftersom de vill att folk ska stanna hemma men även eftersom många av lärarna bor i de drabbade områdena och kan behöva vara beredd på att evakuera. Alla de amerikaner jag har pratat med vet eller känner någon/några som fått hela sitt hem nedbränt.. Det är så hemskt alltihop och jag hoppas att alla de hundratals människor som är försvunna återfinns välbehållna. Vill även skänka en tanke till alla de personer som dött i denna brand.

För er som är intresserad visar denna video hur pass mycket branden förstört.. Den är publicerad för två dagar sedan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå! Söndagkväll här i Kalifornien och jag är snart redo att gå och lägga mig. Imorgon bitti har jag min uppkörning för mitt Kalifornien körkort, jag klarade teoriprovet för en månad sedan men har behövt vänta enda tills nu för körningen.

Denna helg har det varit fullt upp med saker! Var ut i fredagskväll, sedan hade jag yoga i lördags morse och efter det åkte jag och Linda in till city för att gå på en fest och kolla på SF fleet weeks air show. Det är ett jättestort årligt evenemang som pågår i flera dagar. Efter det åt vi middag med ett gäng vi träffade i fredags och avslutade kvällen på en annan fleet week fest. Hela dagen idag har vi turistat inne i city, spenderade större delen av tiden i China Town men vi besökte även Ghirardelli Square, Fishermans Wharf och Golden Gate Heights Mosaic Stairway.

Likes

Comments

Godmorgon, eller snarare godkväll för alla er som läser ifrån Sverige!

Här är klockan snart halv tio på förmiddagen och jag ska precis byta om till träningskläder. Jag och Marie har en tennisbana bokad till klockan tio. Att spela tennis varje fredag förmiddag har blivit vår nya tradition, supermysigt verkligen! Ikväll efter jobbet ska jag, Linda och Evelina åka in till stan och gå på en fest. Har inga bestämda planer för helgen utan tar den som den kommer. Kram

Likes

Comments

Hej hörni! Hoppas ni haft en härlig vecka. Utöver jobb har jag spelat tennis fyra gånger och hängt en del i solen. Igår hade jag som vanligt på lördagar yoga, efter det körde jag till Nékter för att dricka en ingefärsshot i väntan på att Evelina skulle sluta jobbet. Vi köpte med oss lunch sedan åkte vi till Tiburons finaste utsiktsplats och hängde där och solade resten av dagen. Middag åt vi på The counter innan vi spenderade resten av kvällen åt shopping. Så mysig lördag!

Likes

Comments

Bilder från gårdagens trip till six flags

Hej på er! Hoppas ni haft en härlig helg. Min har varit helt kanon! Picknick och bio i lördags och six flags hela dagen igår. Vaknade upp vid nio och gick då till gymmet för ett snabbt pass innan Linda och jag körde för att plocka upp de andra tjejerna. Parken ligger ungefär 30 minuter norr om där vi bor så det är nära och bra. Vi åkte alla karuseller och hade en kanondag, just nu är det halloweentema i parken så de hade dekorerat den efter det, till exempel var fontänens vatten rött. Älskar hur USA går all in på alla högtider haha!

Likes

Comments