View tracker

I år kommer jag att hålla reda på mitt liv med hjälp av den här! Jag är den typen som föredrar pappersversioner för det mesta, så också då det kommer till min kalender. Jag har inte alls fastnat för telefonens kalender, även om det kanske kunde vara helt praktiskt i och med att den alltid finns i fickan.

Kalendern kommer i varjefall från Granit och har en plastficka som förstasida vilket gör att du själv kan välja vad du vill ha för bild. Jag valde ett kort jag köpt inne på Lagerhaus; "Time to drink champagne and dance on the table", lite det mottot jag tänkt ha för det kommande året - njut, gör saker du gillar och fira även de allra minsta saker värda att fira!

Likes

Comments


2msk olja
1-2 lökar
1 stor purjolök
5-7 potatisar
6 dl vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
1-2krm timjan
1 krm vitpeppar
1 dl grädde


  1. Skala och finfördela purjolöken och löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken en stund utan att den bryns. Tillsätt vattnet, buljongen och kryddorna.
  2. Skala och skär potatisarna i mindre bitar och lägg dem i soppan. Koka soppan tills potatisen är mjuk. Mosa soppan i en matberedare, passerkvarn eller genom att pressa grönsakerna genom en sil. Du kan också använda en stavmixer.
  3. Tillsätt grädden och koka upp. Strö lite finstrimlad purjolök och persilja på soppan.


En enkel favorit som hängt med från högstadiets hussatimmar. Busenkelt och supergott!


Likes

Comments

Tjugondag knut, nu ska julen ut! Hemma hos mig åkte julgranen ut för länge sedan, men julstjärnan i fönstret fick hänga kvar tills igår. Efter att ha haft en stor stjärna hängande i fönstret i några veckor kändes det aningen tomt igår då den kom ner, men efter en liten ommöblering på fönsterbrädan känns det bättre. Nu fattas bara en bukett tulpaner så är jag redo för våren!

Likes

Comments

Dagens morgonmål fick fastna på bild.

Härliga hem. Härliga Helsingfors. Även om jag bara ser grått utanför fönstret och kylskåpet ekar tomt, har jag inte på länge varit så glad för att komma hem som nu! Att packa på sig flera lager kläder på grund av den låga temperaturen i lägenheten och att bli väckt av tjutande ambulanser utanför fönstret är ju klart saker jag saknat under de veckorna jag varit hemhemma... Men ändå, there is no place like home! Hur klyshigt det än låter.


Likes

Comments

Hej 2017! Gårdagskvällen firades på middag och fest med några vänner. Året har börjat med (aningen för få timmar sömn) en skön, lat söndag med absolut noll måsten. Idag har jag bland annat bläddrat i boken Nuoren naisen opas som jag fick till julklapp. Förutom att jag gillar innehållet i boken så är den ju också väldigt fin som inredningsdetalj. Passar perfekt in i min lilla lya!

Likes

Comments

Min fina lilla, egna, julgran. Jag tyckte det fick räcka med julljus och en stjärna i toppen i årets gran, less is more! Och såklart några paket under den!

Jag är storförtjust i min gran och har inte ångrat mitt beslut om att ta in den redan såhär långt innan jul, det får nog bli en ny tradition hemma hos mig!

Likes

Comments

Den här söndagen har spenderats i Åbo på julmarknad. Jag fick inget annat med mig hem än 10 stycken frusna fingrar, 10 stycken frusna tår och rödfrusna kinder. Ja, och kanske en gnutta julfeelis! Mamma, pappa och jag besökte även ifjol Åbos julmarknad och passade då på att gå ut och äta tillsammans med min bror och hans flickvän som bor i Åbo. I år fick vi istället njuta av god mat hemma hos dem!

Nu ska jag byta om till pyjamas och försöka klara av att hållas vaken tills X-factor finalen börjar klockan 22. Heja Saara!

Likes

Comments