View tracker
Igår fick jag hem min första, alldeles egna julgran! Även om jag annars gillar att hålla fast vid jultraditioner, så bestämde jag mig i år för att ta in granen redan nu, istället för den 23:e som vi brukar göra hemhemma, för att hinna njuta av den innan jag åker hemhem över julen.

Idag har jag lite börjat hjälpa tomtarna, och de första julklapparna har hittat sin plats under granen! Jag älskar att pyssla och fixa, och att packa paket hör också till den kategorin. Äntligen får jag användning för de fina paketpappren jag köpte i Stockholm i Maj!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

En lillajul senare. Slö fredagkväll, gransökande, julbelysnings framtagande, traditionellt lillajulsfirande (inkl. halva släkten, julmat och paket till de yngsta i släkten av skogstomten) på lördag och första advent med pepparkakshus bakande på söndag. Skönt!

Nu gäller det bara att orka stiga upp kl. 05.15 fyra morgnar till för att åka på hemvårdspraktik, efter det blir det tre veckor (lite längre) sovmorgnar och poliklinisk praktik innan jullov!

Likes

Comments

View tracker

Under de senaste två dagarna har jag hunnit kolla en hel del på olika serier, ännu mer än vanligt. Så tänkte göra en lista på fem serier som rullat på min skärm den senaste tiden. Några gamla godingar och några nyare bekantskaper. Har ni några tips på bra serier?

1. How I met your mother

En favorit som just snurrat klart för andra gången.

2. Grey´s anatomy

Min all-time-favourite serie. Just nu är serien på paus och nästa avsnitt kommer först i januari, abstinensbesvären lär väl komma snart!

3. Shameless

En ny bekantskap, hittills väldigt bra.

4. The Good Wife

Också denna en ny bekantskap, har bara sett några avsnitt men ser lovande ut!

5. The Crown

Netflix egna serie, slukade hela serien på ungefär en vecka.

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp med stegring så det fick bli en hemma-dag för mig. Jag kröp tillbaka ner under täcket efter att klockan ringde 5.15 och vaknade inte före klockan 11. Välbehövlig sovmorgon! Dagen har spenderats framför Netflix och nya bloggar jag fyndat. Nu: te och Gift vid första ögonkastet. Hoppas ni har en fin tisdagkväll!

Vill man bliva fin, får man lida pin. Det gäller väl också foton för ja, jag brände några fingertoppar då jag fotade bilderna ovan..

Likes

Comments

I lördags fick jag med mig hem ett nytt sängöverkast! Under den senaste tiden har jag verkligen fastnat för mörkare färger i inredningen, mörkblått, mörkgrönt, svart och mörkgrått. Det nya sängöverkastet är mörkblått med en aningen ljusare grå baksida. Perfekt för mig som ändrar åsikt om inredning (läs: inredning, kläder, smink.. you name it) ganska ofta, då är det bara att svänga på steken så har jag ett helt "nytt" sängöverkast!

Nu saknar jag bara en matchande mörkblå sammetsdyna till favoritstolen och en mörkgrå sänggavel så är jag ganska nöjd med sovhörnan! Ja, och ett nytt nattduksbord ligger också ganska långt upp på önskelistan..

Likes

Comments

Fall inspo


Min höstgarderob ser ganska långt ut som på bilderna ovan. Enkla basplagg, bomberjackor, kappor, tjocka tröjor, stuprörsjeans, boots, svart, grått, mörkgrönt, beige och smutsrosa. Keep it simple är nog mitt motto då det kommer till kläder i höst!

Gaah, ni vet den där känslan då man känner att man hittat det man vill syssla med i livet? (Eller åtminstone för några år framåt) Den känslan har jag känt den senaste veckan och inte minst idag. Vi går för tillfället en kurs som heter "Vård av kvinnor och barn" och den innehåller till en stor del om vård av kvinnor med allt det innebär. Idag har vi haft en övningslektion i kursen så vi fått testa på att göra en gynekologisk undersökning och ta PAPA-prov, bekanta oss med alla olika sorters preventivmedel, gått igenom bröstundersökning m.m. Och när jag satt där med ett spekulum i min ena hand och försökte se livmodershalsen (på en docka då, men vilket inte alls är enkelt så var lite snälla mot era gynekologer nästa gång ni går på koll och de inte riktigt genast hittar det vad de vill se), petade på bröstimplantat och rotade igenom alla preventivmedel kände jag att det här är nog någonting jag gärna kunde hålla på med i framtiden. Inte alls någonting för alla, men jag blev lite pirrig i magen!

Likes

Comments

Här har jag legat största delen av den gångna veckan. Höstens första (och hoppeligen ända...) flunsa hittade hit och jag har legat däckad i sängen med sällskap av Netflix och näsdukspaketet (i flertal) de senaste dagarna. Hittills har jag stortrivts med att bo ensam, men när flunsan slår till och kylskåpet börja eka tomt skulle det nog vara ganska skönt med någon som skulle gå och handla (och laga) mat åt en.

En annan grej man inte märker då man bor ensam är hur förskräckligt man låter när man är flunsig och inte har talat ett ord på två dagar och så öppnar man munnen för första gången när man ska tacka pizzabudet för pizzan.. Jaja, jag hoppas att han uppfattade någonting i stil med "kiitos" ur det ljudet ljudet som kom ur min mun.

En tredje negativ grej med att bo ensam är att min närpizzeria inte kör hem pizza ifall man inte beställer för över 15€, vilket en vanlig pizza inte kostar. Men då man bor ensam och inte har planer på att gå ut så kan man beställa två pizzor (för att få de hemkörda) och spara den ena pizzan till dagen efter. Japp. Så löste jag det problemet. (Är glad över att lönen trillat in på konton dagen innan, studiebudgeten gillar inte att man beställer flera pizzor på en gång, åt sej själv..)

Idag har jag dock mått bättre och efter att ha legat hemma och stirrat på samma väggar i en vecka bestämde jag mej idag för att det är dags att möblera om! Så nu sitter jag nyduschad och fräsch i en lägenhet jag gillar ännu lite mera än förut.

Likes

Comments