Fall inspo


Min höstgarderob ser ganska långt ut som på bilderna ovan. Enkla basplagg, bomberjackor, kappor, tjocka tröjor, stuprörsjeans, boots, svart, grått, mörkgrönt, beige och smutsrosa. Keep it simple är nog mitt motto då det kommer till kläder i höst!

Gaah, ni vet den där känslan då man känner att man hittat det man vill syssla med i livet? (Eller åtminstone för några år framåt) Den känslan har jag känt den senaste veckan och inte minst idag. Vi går för tillfället en kurs som heter "Vård av kvinnor och barn" och den innehåller till en stor del om vård av kvinnor med allt det innebär. Idag har vi haft en övningslektion i kursen så vi fått testa på att göra en gynekologisk undersökning och ta PAPA-prov, bekanta oss med alla olika sorters preventivmedel, gått igenom bröstundersökning m.m. Och när jag satt där med ett spekulum i min ena hand och försökte se livmodershalsen (på en docka då, men vilket inte alls är enkelt så var lite snälla mot era gynekologer nästa gång ni går på koll och de inte riktigt genast hittar det vad de vill se), petade på bröstimplantat och rotade igenom alla preventivmedel kände jag att det här är nog någonting jag gärna kunde hålla på med i framtiden. Inte alls någonting för alla, men jag blev lite pirrig i magen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Här har jag legat största delen av den gångna veckan. Höstens första (och hoppeligen ända...) flunsa hittade hit och jag har legat däckad i sängen med sällskap av Netflix och näsdukspaketet (i flertal) de senaste dagarna. Hittills har jag stortrivts med att bo ensam, men när flunsan slår till och kylskåpet börja eka tomt skulle det nog vara ganska skönt med någon som skulle gå och handla (och laga) mat åt en.

En annan grej man inte märker då man bor ensam är hur förskräckligt man låter när man är flunsig och inte har talat ett ord på två dagar och så öppnar man munnen för första gången när man ska tacka pizzabudet för pizzan.. Jaja, jag hoppas att han uppfattade någonting i stil med "kiitos" ur det ljudet ljudet som kom ur min mun.

En tredje negativ grej med att bo ensam är att min närpizzeria inte kör hem pizza ifall man inte beställer för över 15€, vilket en vanlig pizza inte kostar. Men då man bor ensam och inte har planer på att gå ut så kan man beställa två pizzor (för att få de hemkörda) och spara den ena pizzan till dagen efter. Japp. Så löste jag det problemet. (Är glad över att lönen trillat in på konton dagen innan, studiebudgeten gillar inte att man beställer flera pizzor på en gång, åt sej själv..)

Idag har jag dock mått bättre och efter att ha legat hemma och stirrat på samma väggar i en vecka bestämde jag mej idag för att det är dags att möblera om! Så nu sitter jag nyduschad och fräsch i en lägenhet jag gillar ännu lite mera än förut.

Likes

Comments

​Sen jag senaste gången skrev något här har det hänt en hel del. Största saken är väl att jag flyttat igen och bor nu ensam i en liten (men mysig) etta i Helsingfors. Sen jag flyttade hemifrån har jag bott i två fina lägenheter jag gillat, men nu känns det verkligen som om jag kommit hem. Mitt första alldeles egna hem, här jag, och bara jag, får bestämma hur jag vill inreda och möblera. Härligt! 

Jag har nu bott här i ungefär 1,5 månad och ännu känns det inte helt färdigt, men det kommer det antagligen aldrig göra. Jag går lite i vågor när det kommer till inredning, lite som med kläder. Då hösten kommer gör man det gärna lite mysigare med en massa ljus och dynor och varma filtar, medan man till våren gärna tar in lite ljusare färger och lättar upp hela lägenheten. 

Just nu ser det ut såhär i min "matsal/kök". Jag absolut älskar mitt runda matbord! Jag har länge villa ha ett runt matbord, men det har aldrig liksom riktigt passat in. Nu bestämde jag mej ändå för att skita i att ett runt bord tar upp mera plats än ett rektangelformat bord och grävde fram den här pärlan ur förrådet i Sjundeå och gav den några lager ny målfärg och voilá! Här sitter jag gärna flera matstunder framöver!

Likes

Comments

En blandad bildbomb från vår resa till Santorini! Santorini är ön där vattnet är lika blått och husen lika vita som i alla reklamer. Den kända solnedgången är också känd av en orsak.

Vi bodde i Kamari, som är på "fel" sida av ön, alltså inte på den sida där solnedgången och de vita husen med blått tak finns. Det visade sig ändå att vi bodde på rätt sida, enligt oss i alla fall. Här fanns den två kilometer långa sandstranden och en nästan lika magisk soluppgång som solnedgången på andra sidan. Härifrån åker man dessutom hur smidigt som helst till de andra byarna med den lokala busstrafiken, vilket kostar ynka 3,60€ tur-retur.

Veckan bjöd på sol, +30grader och otroooligt vackra vyer! Vet inte riktigt vart jag kommer villa åka efter det här, för det var verkligen paradise.

Likes

Comments

hatt/H&M, tröja/NewYorker, t-skjorta/KappAhl, jeans/Ginatricot

​Några bilder vi nappade vid domkyrkan med Heidi för någon vecka sen.

Fredag och tre av fem veckor praktik avklarat. Veckorna har gått mycket snabbare än jag trott och jag har trivts mycket bättre än vad jag tänkte att jag skulle göra. Efter en mellan​värdering med mycket positiv feedback känns det dessutom ännu lite bättre! På måndag är det dags att testa på några natturer, få se hur det kommer att gå..!


Likes

Comments

​Vi har nu två gånger testat blomkålspizza, alltså pizza med blomkålsbotten istället för vanligt pizzabotten, och vi båda har blivit förtjusta i det! Bottnet blir mycket saftigare än vanligt pizzabotten, det smakar så gott som samma sak och det är väldigt mättande. Tummen upp för blomkålspizza alltså! 

Till blomkålsbottnet behöver man;

  • ​Ett medelstort blomkålshuvud
  • 1-2 ägg
  • ca. 1 dl riven ost (jag har använt mozzarella, men det går bra med getost, fetaost, peccorino...)
  • salt
  • peppar
  • oregano

Det står egentligen i receptet att man ska riva blomkålshuvudet, men jag har skurit det i bitar och lagt det i mixern tillsammans med alla andra ingredienser och det har blivit riktigt bra! Sen är det bara att trycka ut smeten på en plåt och grädda bottnet i 225 grader i 10min​. Efter det fyller du pizzan med vad du vill ha och så gräddar du den i ca. 7-8 minuter, och voilà! 

Likes

Comments

Söndriga boyfriendjeans, en blå-vit randig t-skjorta, hatt och svarta sandaler alternativt vita sneakers. Det kan jag tänka mig att klä på mig en kommade dag ifall värdet håller sig kring +20 som idag!

I fredags hade jag egentligen min sista dag på dagis, men pga flunssor mm så har jag fått göra inhopp både på måndag och idag. Jag har ju själv varit flunsig i över en vecka nu, men idag har det faktist inte känts riktigt lika snorigt som de tidigare dagarna (hoppas, hoppas!)! 

Likes

Comments