Header

​FRÅGA: Hej, jag undrar bara vad ni fotograferar med när ni är ute på utflykter!? Har ni med er telefoner eller systemkameror? och bloggar du från din egen dator eller får ni från skolan?

​SVAR: Hej! Jag brukar antingen ta foton med min mobil eller med min systemkamera. På vissa utflykter lämnar jag dock min systemkamera hemma eftersom att den kan vara lite "klumpig" ibland. Det finns en del som brukar fota/filma med en gopro kamera och de är väldigt smidiga att ha med sig på utflykter. Tyvärr har jag ingen.

Vi får ingen dator av skolan och därför bloggar jag från min egna dator. Om man går här så måste man ha med sig en egen dator för att kunna göra skolarbete osv.

Hoppas du fick svar på dina frågor! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu var det länge sen jag bloggade men jag har inte haft något att skriva om. Jag har under de senaste veckorna inte känt för att blogga alls men nu ska jag försöka ta tag i det här!

Idag vandrade vi på Ngong Hills och det var så sjukt fin utsikt! Detta var en obligatorisk skoldag för oss och den är typ lite förberedande för Mt. Kenya. Vi gick ungefär 3-4 timmar kanske och jag var faktiskt imponerad av mig själv! Det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara! Man klarar faktiskt mer än vad man tror!

Nu är det faktiskt bara 2 veckor kvar tills jag åker hem till Sverige och jag längtar såå mycket! Det ska bli så skönt att komma hem. Jag längtar även till våren då vi har en massa stora utflykter att se fram emot!

Nästa helg ska jag till Narvaisha och rida bland zebror och giraffer. Hur coolt? Jag tycker att det ska bli jätteroligt och det blir nog min sista resa innan jul.

Tänkte dela med mig av lite bilder från Ngong Hills och svenska/finska julmarknaden förra helgen.

Julmarknaden.

Likes

Comments

Idag firade grundskolan tillsammans med Love School att Pippi Långstrump fyller 70 år! Lärare från svenska skolan hade varit på Love School tidigare i veckan och läst Pippi-böcker. Idag när de firade så kollade de på film, ritade körde "inte nudda mark", fiskdamm och sen då åt de även tårta. Vi på gymnasiet fick de som blev över av tårtan.

Vi på gymnasiet hade vanlig skoldag men på rasterna gick vi och kollade på vad grundskolan och Love School gjorde. Hoppas vi på gymnasiet kan ha något liknande där vi bjuder in en annan skola. Det hade varit roligt att få träffa fler kenyaner i vår ålder. Det blir nämligen lätt att man bara umgås med de från SSN.

Ikväll ska vi kanske ut på Mambo-Italia och äta. Det är inte riktigt bestämt ännu men jag hoppas vi gör det! I helgen har jag inget speciellt planerat. Jag ska försöka dra och spinna imorron och eventuellt dra till barnhemmet på Söndag. Annars ska jag försöka dra dit på Tisdag när jag slutar vid 11.

Bilder från idag.

Likes

Comments

Eftersom att jag inte har bloggat något om helgen tänkte jag ta chansen att göra det nu. Jag vet att jag har blivit dålig på att blogga men jag ska verkligen försöka förbättra mig!

I helgen så hade jag ganska fullt upp. På Lördagen var jag på Mock-debate med Model UN och det var faktiskt väldigt roligt! Jag börjar att få en inblick i hur allt kommer att gå till på konferensen nu. Är såå taggad! Vi har även börjat skriva resolutioner vilket är väldigt roligt.

På Söndagen var vi hemma hos min boarding-mentor Tomas. Där blev vi bjudna på middag och det blev tacos med glass och mango som efterrätt. Det var verkligen så uppskattat! Det var skönt att komma bort lite från internatet. Maten var även jättegod och jag har verkligen saknat tacos såå mycket när jag varit här! Jag blev så glad när jag fick reda på att vi skulle äta det!

Efter att vi hade ätit lekte vi lite lekar. Vi körde bland annat charader och "Med andra ord" vilket var roligt. Hela kvällen var jättemysig!

Nu ska jag nog plugga lite så vi hörs!

Bilder från middagen hos Tomas.

Likes

Comments

​FRÅGA:

en till fråga ang det personliga brevet haha, det ska la vara ungefär en sida, men lite mer specifikt, en sida kan ju bli jätte kort beroende vilket typsnitt man skriver i osv är det liksom en handskriven A4 eller en datorskriven i 12 pkt?

​SVAR: 

Jag skulle säga att runt en sida är bra eftersom att det inte är för långt och inte för kort. Man måste tänka hur många ansökningar de ska läsa. Jag hade en bild på mig själv längst upp på mitt personliga brev och utan denna bild blev mitt brev ca en sida. Jag skrev på datorn med typsnitt Times New Roman 12pkt. De har inte sagt vilket typsnitt man ska använda tror jag. Det viktigaste är i alla fall innehållet.


FRÅGA:

hej, hittar ingenting om infomötena, när kommer dom upp tror du?16-23 november är ju ändå ganska snart tänker jag :)

​SVAR:

Hej! Jag har varit och frågat i expeditionen nu och de sa att anledningen till varför de inte lagt ut detta ännu är för att de inte har någonstans att vara i Stockholm ännu. De har mailat skolan de brukar ha möten på och inte fått svar ännu men de hoppas kunna lägga upp tiderna under dagen. Jag har fått tid och plats på de andra ställena så här är de!

VAR: ​Lund, Katedralskolan 

NÄR: Måndag 16/11 Kl: 18:00


VAR: Göteborg, Valhallabadet

NÄR: Tisdag 17/11 Kl: 18:00


VAR: Stockholm, Gymnasiemässan

NÄR: 19/11 - 21/11


VAR: Stockholm, (Plats inte bestämd)

NÄR: Måndag 23/11 Kl: 18:00


Likes

Comments

FRÅGA: 

Hejhej! Har några frågor eftersom jag är sugen på att söka till SSN nästa år.

1. Har läst på flera bloggar att de flesta samåkte ner dit, men hur fick man kontakt med de andra före avresan? Får man nån lista eller nåt?

2. Kan nt du ta upp lite tips till det personliga brevet? Hur långt var ditt och hur lång del la du på att beskriva dig själv och hur lång del la du på att berätta varför du ville till SSN?

3. Har hört från vissa att antagningen 90% är betygen och av vissa att det är 90% personliga brevet, är supernervös inför att ansöka så det skulle vara jättesnällt om du frågade nån i expeditionen eller så vad de prioriterar mest vid antagandet

Tack i förhand för svar!! 

SVAR:

​Hej! Jag ska försöka svara så bra som möjligt på dina frågor :)

1. Man får inte någon lista på vilka som ska åka. I år var det dock så att en tjej tog ett initiativ och startade en fb-grupp. Skolan mailade sedan ut om att den fanns samt att de berättade om den på info-möten för de antagna. Jag vet inte hur det varit andra år men tror att skolan eventuellt har gjort en fb-grupp. Annars får väl någon ta initiativet? :)

Via denna fb-grupp så snackade många ihop sig och bokade flyg tillsammans. Vi var typ 30 stycken från Stockholm som tog samma flyg så det känndes tryggt eftersom jag aldrig flugit själv förut.  

2. Mitt personliga brev blev lite längre än en sida. När jag skrev mitt personliga brev så använde jag mig av vad de skrev på sin hemsida. Såhär står det där" Några tips gällande det personliga brevet är att beskriva sig själv och sin familj, sina starka och svaga sidor, intressen och framtidsdrömmar. Ta gärna upp några tankar kring nuvarande studiesituation, tankar kring skola och utbildning och personliga förbättringsområden. Vi vill också gärna veta vad du förväntar dig av ett år här på SSN och en motivering till varför du söker till oss. Infoga gärna ett foto på dig själv i brevet."

Jag började med ett stycke där jag skrev om mig själv (vart jag bor, ålder etc), min familj, mina starka och svaga sidor. I nästa stycke förklarade hur jag tycker att jag har utvecklats under några år och hur jag tror att ett år på SSN hade kunnat hjälpa mig utvecklats ännu mer. I nästa stycke beskrev jag mina fritidsintressen och kopplade det till vad jag vill jobba med i framtiden (politik). Sedan skrev jag mycket om hur min upplevelse här skulle kunna hjälpa mig i framtida yrke och sist men inte minst skrev jag varför jag borde gå på SSN.

Jag skulle säga att jag la ner mest tid på att beskriva vad jag skulle kunna få ut av året, hur jag kommer utvecklats, hur det kan hjälpa mig i framtiden och sedan varför just jag borde bli antagen. 

3. Vi pratade faktiskt om detta igår på kvällsfikat med en som har hand om antagningen här och vad jag fattar det som så är det ena inte viktigare än det andra utan de gör en helhetsbedömning. Är det en komplett ansökan? Hur ser hälsodeklarationen ut etc. 

Det viktigaste skulle jag tro ät att de kan matcha studieplanen och att man har godkända betyg. Men som sagt är inte en del viktig utan helheten.

​Hoppas du fick svar på din fråga och det är bara att skriva igen om du har fler frågor!

Likes

Comments

FRÅGA:

hej! sicken fantastisk video! Det verkar som att ni hade en superresa!

Jag undrar hur specialkosten fungerar på ssn, är det möjligt att få det? Ska söka till nästa år men är vegetarian sen 10 år tillbaka och undrar om det går att få vegetarisk kost på internatet. Och om det påverkar någonting när de väljer vilka som kommer in.

tack på förhand!

SVAR:

Hej! Va roligt att du tyckte om filmen!

Om du är vegetarian så påverkar det inte alls om du kommer in på SSN eller inte! Jag är själv vegetarian sedan några veckor tillbaka. Det är nämligen så att vi såg en film som heter Earthlings som visar hur det går till med slaktning etc. och efter den här filmen bestämde sig väldigt många för att bli vegetarianer. Vi är faktiskt runt 20 vegetarianer och 6 veganer nu på SSN! Så det går absolut att få vegetarisk mat här!

Om du skulle vilja fråga själva skolan om specialkost eller andra frågor så är det infomöten snart! Här är datumen för mötena! Tid och plats kommer snart upp på antingen deras hemsida eller deras facebook-sida så där kan ni hålla utkik!

Datum för Infomöten:

Malmö/Lund: 16 November

Göteborg: 17 November

Stockholm: 23 November + att SSN är med på gymnasiemässan!

Hoppas du fick svar på din fråga och det är bara att kommentera igen om du har några fler frågor! :)​

Likes

Comments

Det var ett bra tag sen jag bloggade nu och det beror bland annat på vårt internet i Diani var sjukt dåligt! Resan var i alla fall sjukt bra! Hotellet var superfint och allt var bara bra. Det bästa på resan var nog när vi snorklade och ni kommer att se lite från det i videon. På båtturen stannade vi på en liten ö/sandstrand mitt i havet och det var såå fint! I Diani passade jag även på att ta massage och det var väldigt värt. En timmes massage för 80 kr!

Nackdelen med resan var nog den långa bussresan. Det tog ungefär 14 timmar enkelresa. Det gick ändå helt okej men på vägen hem hamnade jag i "otursbussen". Först och främst var den bussen sjukt trång! Sedan på vägen hem när vi hade kanske en timme kvar så krockade vi! Som tur va så gick det bra och ingen skadade sig men det var ändå lite läskigt. Jag är inte helt säker på varför vi krocka men vissa sa att de såg att chauffören somna precis innan krocken.

Avslutningsvis så var resan väldigt bra! Min kompis har gjort en video om resan så jag tänkte dela med mig av den.

FRÅGOR & SVAR

FRÅGA: Vad/vem är El nino?

SVAR: Det är ett oväder som man trodde skulle vara den veckan vi var på Diani. Om El Nino kommer så kommer det troligtvis regna väldigt regna och därmed blir risk för översvämningar. Om den El Nino kommer så finns det stor risk för att folk kommer dö pga. översvämningarna etc. och bland annat de i slummen. Man tror även att El Nino kan komma nu. (Är inte jättepåläst om detta men det är i alla fall vad jag hört.)


FRÅGA: Hej, jag undrar hur mycket frakten till er kostar?

SVAR: Hej! Det är väldigt svårt att säga hur mycket frakten kostar hit eftersom det beror på hur stor paketet är du skickar, hur mycket det väger och vad du skickar. Skickar du något värdefullt blir det dyrare eftersom att du måste skicka i rekommenderat paket då. Ett tips skicka inget värdefullt då den som ska hämta ut det kan åka på tullavgift! Paketet som jag fick tror jag kostade runt 200 kr att skicka :)

Likes

Comments

Idag på eftermiddagen fick vi ett mail om att vi inte får gå utanför internatet. Som jag fattar det som är det någon demonstation eller upplopp på Junction. Det är i alla fall inte säkert att gå ute. Förhoppningsvis får vi åka buss till några andra köpcentrum ikväll men det är inte säkert.

Flera gånger har man hört polisbilar åka förbi på väg till Junction. Vet inte exakt vad som hänt men förhoppningsvis så får vi gå ut imorrn! Jag och min kompis hade tänkt att dra till Toi och köpa lite kläder för Diani men det gick ju inte nu. Jag är verkligen i behov att köpa lite mer shorts men kan förhoppningsvis göra det imorrn istället!

Likes

Comments

Idag var vi på Karen Blixen museet med skolan. Förra veckan såg vi filmen "Out of Africa" så det här blev som en uppföljning på det. På museet fick vi en guide som berättade lite om henne. Om jag fattade det rätt var även huset som museet var i det som hon bodde i. Det var i alla fall lite roligt att åka på en dagsutflykt!

Resten av dagen hade vi lektioner. Jag fick tillbaka två prov och sedan skrev jag ett prov. Det kändes rätt bra och det är sååå skönt att allt plugga är över snart! Bara en uppgift kvar!

Imorgon ska jag nog försöka få med mig några till Junction eller Toi för att köpa lite kläder till kusten. Eftersom att det är varmare vid kusten är det nog bra med svalare kläder.

Eftersom att vi inte fick ta bilder inne i huset/museet så blev det inte så många bilder. Här är i alla fall en bild på hennes hus utifrån.

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Instagram@malinteodorsson