Idag hade elektriker varit här och installerat lamporna i köket 👌🏼
så nu är vi med belysning i halva huset i alla fall. Under renoveringen har vi även passat på och jordat alla uttag och ljusknappar. I alla rum förutom i sovrummen, det får vi ta sen. Det är snart dax att göra om sovrummet igen, det är ju 5 år sen sist. Och det där med hur man vill ha det, de ändrar sig snabbt!
Vill gärna att huset ska ha en röd tråd, och framför allt ETT och samma golv i hela huset. Förstår inte hur man kan blanda.
🤔

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag tror jag landat ner ungefär vilken lampa jag ska ha över matsalsbordet här hemma. Problemet när man har ett 8 mannar bord, är att alla lampor känns ganska så små. Det funkar inte med en som är 30cm i diameter. Det minskade ner urvalet markant och nu är det tre finalister kvar.

De är ifrån house doctor och muuto.

Till köksfönstret är jag bestämt mig för denna.

Tror jag 👇🏻😁

Hallen blir ett annat problem. Det känns som man får välja mellan praktiskt och snyggt. Något där i mellan är blir svårt. Jag tror jag kör på avskalat och håller tummarna för att Tom inte har tröttnat på all renovering så vi kan slänga ut den lilla toaletten vi har innanför ytterdörren. Den får bli garderob, där vi kan ha allt som är vårt. Så egentligen är det bara några krokar och något snyggt till gästerna som behövs.

Likes

Comments

Dagarna bara försvinner i all renovering, jobb och allt där omkring. Känns som jag vaknar och går och lägger mig bara. Det hinns inte med någon tanke eller reflektion över dagen, utan allt smälter i ett just nu. Det får sammanfatta och förklara varför bloggen uppdateras så sporadiskt, ganska så förståndigt.

Det har sakta men säkert börjat växa fram ett hem här igen. Äntligen! Nu är det bara små fix, massa trix, tapetsering och final touch som gäller.
Letat med ljus och lykta över inredning till hall, fönsterlampor, en pampig taklampa och fönster bläck. Jag är skapligt ointresserad av heminredning, jag vet oftast hur jag vill ha det. Största problemet är att det sällan finns att köpa, jag vill alltid ha en kombo av två saker. Antingen i färgen eller storleksmässigt, och det blir ett bökigt dilemma som oftast slutar med ingenting.

Annars har jag världens tempo, allt bara rullar på och känns harmoniskt. Troligtvis för utrymmet med eftertanke är obefintligt. 🙃


Likes

Comments

Vad det blåser idag! Efter jobb och dagis hämtning skulle Ina och jag ut och springa, det blev ju nästintill omöjligt! Det var extra svårt precis nere vid havet, det kändes som man tog i och sprang som bara den - men det blev nästan gångfart av det hela ialla fall (otränad eller vad)? 😂
Både Lucas och Dante somnade tidigt ikväll, det går så bra för dem på dagis- tänk vad jag oroat mig. Men hellre att bli överraskad åt det positiva än tvärtom.
Tror också pojkarna börjar bli trötta på renoveringskaoset här hemma, det finns inte så många ytor att röra sig på. Men nu har köket börjat ta form och om en vecka iallafall har vi spis och vatten 😉 jag har tänkt att jag ska ta något kort- men det ät mörkt på morgonen och typ mörkt när jag kommer hem. Ska se om vi kan fixa till det i helgen!

För annars, så jag framför brasan här hemma, det finns inget som är så rogivande och avstressande som det, Iallafall inte för en person som mig- som kroniskt alltid fryser ❄️

Likes

Comments

Idag har jag varit hos reumatologen i Kalmar. Helt klart en motstridig dag, i bland går det bara inte vägen.

- fick tvärbromsa (sekund nära att smälla) två stycken rådjur på kolbergavägen, mitt ibland alla hus.

- försökte betala med mitt mastercard (som gilt. Tiden gått ut på) det nya är någonstans här hemma i kaoset.

- upptäcker att jag tappat mitt visa kort när jag står och ska betala på Apoteket. Hittar det efter ett hysteriskt "ping pong" spring, i informationsdisken på lasarettet.

- smiter in i trapphuset där Jenna bor med mina kanelbullar, ramlar på första trappsteget. Jennas granne backar några steg öppnar dörren och undrar vart jag ska. Hon trodde säkert att jag var ett fyllo som ville komma in i värmen.

Annars hann jag med lite shopping och en mysig fika hemma hos Jenna och Lowe ❤️

Men för att komma till saken..
Jag ska börja med kortisontabletter igen, SLE:n är inne i ett nytt skov. Det syns väl i mitt ansikte eftersom jag får smäckröda utslag och gärna sover 7/24. Nu hade jag även dragit på mig inflammation i höger handled och båda armbågarna. Antar att det blev för tufft i lördags när vi hjälpte syrran att flytta 💪🏻Likes

Comments

Livet är smått hektiskt för tillfället. Renoveringen är i full gång- och vi är helt utan kök OCH belysning i halva huset. Det är verkligen en prövning med två små och leva i total kaos! Men snart så beräknas det vara färdigt 🙌

Nästa vecka ska jag börja läsa engelska (igen). Det skulle tydligen räcka med engelska sju för att klara en plats till högskolan nästa höst. Jag känner ingen vidare pepp för att läsa nu, så funderar på att skjuta det till efter nyåret.det känns som om att jobba 90% och renovera räcker för tillfället. Jag har någon dag på mig att känna in, men just nu känner jag mig sjukt trött.
Jag vet inte ens vad jag vill läsa till egentligen. Jag måste tänka "out of the Box", barnmorska har dykt upp i huvudet några gånger (senaste veckan bara) känns som om jag måste suga på den karamellen lite 😁

Nu har jag precis kommit ifrån jobbet, ätit mc donalds och nattat Lucas. Det är så tråkigt att jobba sent - saknar de små så mycket ❤️

Likes

Comments

Idag gick jag tidigare i frön jobbet, hämtade barnen och skjutsade it Lucas till Madde medan jag och Dante åkte till BVC.
Barnen hade haft en super bra dag, och Lucas har hittat nån Casper han leker med hela dagarna 😊

Dante var nästa. 84 lång och vägde 11740 g. Precis på kurvan! Det blir alltid mycket prat- och snart får vi kallelsen för läkarteamet med arbetsterapeut, sjukgymnast läkare och nya röntgen tider. Jag känner mig för en gångs skull väldigt optimistisk och hoppas att vi kan stänga detta kapitel i livet. Även om det troligtvis blir uppföljning, så hoppas jag att det blir längre tid i mellan. Det är ju en sån stark pojk vi har! ❤️

Väl i Ekebo hade Madde gjort världens godaste mat, och skickade med mig en matlåda hem. Det går inte att beskriva med ord hur tacksam man blir. Barnen var jätte trötta så jag påbörjade nattningen med Dante vid 17:46. Ikväll tog det 1,5 timme att få honom att komma till ro efter sprutan på BVC. Lucas är så förståndig, han väntade in i det sista med sin bamse bok och ficklampa- men somnade till sist. Det gör ont i hjärtat när man inte räcker till.

Bröderna bus 😘

Likes

Comments

Det är underbart kul att vara i hemtrakterna och ta med barnen till där man själv lekte som barn. Allt är sig likt- och då menar jag att inget heller har fått något underhåll på sådär 20 år.
Lite fallfärdigt, men lika kul för det. En massa underbara minnen ❤️

Likes

Comments

Utflykt till skogen och skogsdagen i Sörvik var på schemat idag. Jätte mysigt intiativ, men pojkarna tröttnade rätt så fort av att gå. Ingen aning om hur långt det var, men säkerligen någon km som vi fick bära dom. Vi var inte ensamma om att vara vagnlösa iaf, de flesta bar runt på trötta barn!

Väl hemma har vi haft besök av Toms bror Basse och Emma-lina. Lite god mat och trevligt sällskap. Man uppskattar helgen så mycket mer nu när man jobbar i veckorna!

Nu tar vi en efterlängtat kväll i soffan.
😘

Likes

Comments


Idag var jag i Västervik, uppföljning av mina svåra smärtor samt efter operationen. Det ska alltid trixas och fixas och det enda jag önskar är att de kan lämna mig ifred. Jag har haft så ont den senaste tiden att jag knappt kan hålla ihop det längre. Helt plötsligt, det som inte brukar göra ont, gör jätte ont. Man har varken energi eller någon övertalnings strategi kvar för att ta sig igenom det. Utan man känner typ allt, och kämpar inte emot längre.
Jag fick lämna barnen tidigare på dagis för att hinna i tid. De är så flexibla och gulliga där! De bad oss till och med att lämna 30 min tidigare på Toms kvällsvecka för att barnen tyckte det blev stimmigt att sätta sig och äta med en gång. Nu hinner de leka en stund innan, och det fungerar så mycket bättre. Denna flexibilitet fanns inte på dagiset jag hade förut så jag är super nöjd!


Det blev en härlig Kvällspromme med Ina iallafall nu ikväll, bästa medicinen. Nu väntar jag hem Tom som är på maxi och handlar - snart ska vi plöja serier! 👏🏻

Likes

Comments