Blivit en ofrivillig paus med skrivandet. Dagarna går i ett, massor med jobb, dagis hämtning, matlagning, träning, sedan ligger man utslagen i soffan.

MEN. Imorgon fyller Dante 2 år, jag sitter i soffan och spanar på Tom medan han sätter ihop köket som han ska få. 😊
Vi ska ha kalas för släkten i morgon, alla på samma gång. Vi blir 13 vuxna och 9 barn, förra året delade vi upp kalaset på två tillfällen. I år kände vi för att ha det samtidigt, just att vi lite mer lugn tid på helgen nu när man jobbar 😅

Dante har börjat ta för sig mer och har en bestämd "bästis" på dagis som han gärna leker med, han pratar förfullt även om det oftast är en egen variant av orden så gör han sig förstådd. Han sover för det mesta hela nätter, men hör han försiktigt ropa "mamma" om nätterna innan han tassar in till vårt sovrum. Det är så mysigt, för mig är de alltid välkomna. Tiden är så knapp ❤
Fast. Lucas är mer besvärlig, han vill ogärna sova själv och inte heller i vår säng. Han hämtar mig omkring 3 gånger per natt, i början smyger jag tillbaka tills jag ger efter. Jag behöver sova, även om jag inte sover bra i hans lilla säng - så sover jag. Det är allt jag begär.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nattningen med barnen är så otroligt mysigt, speciellt när man varit ifrån varandra hela dagen.
Efter jobb och dagis var jag ute och sprang ett varv. När jag kom hem hade Lucas redan somnat på soffan, kl måste varit runt 17:30. Tom kilade iväg till gymmet så Dante och jag har haft en riktig myskväll innan han somnade så gott.

Favoriten just nu är att hålla och pyssla om nattlampan medan vi sjunger och gosar. Han tar bestämt min hand och visar hur jag ska klappa honom, antingen på huvudet eller på magen- gärna tills han somnat in 🌙✨

Dessa söta mininattlampor finns i så många olika former och figurer, jag tycker de är ursöta!

Likes

Comments

Idag på morgonen var det besök på ögon i Kalmar. Den årliga kontrollen pga medicinen jag äter. Det är så kallad ögonbottenmätning de droppar i någon substans i ögonen så man ser riktigt suddig. Pappa var med och körde mig, och alla tester var godkända! Dock fick jag åter igen en känga om att jag måste gå till optiken, och nu ska jag faktiskt ta tag i det. Det var så illa att pga mina brytningsfel har jag halverad syn på vänster öga och 65% på höger, jag är farligt nära gränsvärdena för att ens få köra bil, jag är medveten om att jag ser lite dåligt, men inte då dåligt 🤣😳
Det blir det första jag ska ringa om imorgon.

Nu är jag hemma och vänder, jag har nästa besök vid 15:30 i Västervik. Magnetröntgen för magen, äntligen fick jag tiden.
Det blir mycket farande men det gäller att passa på när jag har en dag ledig, även om jag hellre hade haft en ledig dag hemma med barnen

Likes

Comments

Well Hello twenty nine.
Nästa år är det den stora trean plus nollan. Planen var lite mini kalas här hemma, men eftersom det alltid är sjukstuga här hemma (och inget undantag idag) så var det bara min mamma och pappa som kom med lite mat från mc Donalds. Är vi friska får det bli lite fika i helgen istället 😊

Av Tom fick jag en barnfri helg som ska spenderas i Linköping. Hotell, mat och allt som hör till. Så underbart ❤

Barnen är sjuka om varannat. Lucas har varit sjuk torsdag-idag, idag blev Dante febrig. Stökiga nätter och vi jagar sömn som galningar. Saken gör det inte bättre att jag börjat med metotab (cellgifter) i fredags, medicinen tas veckovis och minst sagt kan jag bara säga- kämpigt. Så svag och orkeslös blev jag, det är som först idag jag känner mig lite piggare. Nu håller jag tummarna att denna medicin fungerar, och framför allt att jag slipper majoriteten av alla biverkningar.
Jag vill också framhäva att det låter aningen värre än vad det är, och det är en vanlig behandling mot okontrollerade ledinflammation. Inget lustigt eller allvarligt alls. 💁🏻

Likes

Comments

Denna dagen har verkligen varit tungrodd. Det har varit en extrem trist dag, och då är det extra kul att komma hem till grabbarna igen. Måndagar är ju långdag- och den har verkligen varit lång idag!
Längtar extra mycket till april då vi hela familjen ska till Gran Canaria i en vecka 😎

Helgen sprang förbi i rasande tempo med gympa för Lucas och en halvdag i simhallen i Mönsterås. Lucas är en riktig vilding och hoppar i från alla håll och kanter, det gäller att inte släppa fokus en sekund 😅 Dante var till en början väldigt svårflörtad och skakade som ett asplöv. Men han kom igång! Jag blir alltid extra varm i mammahjärtat när olika sociala sammanhang går så bra.


På onsdag ska jag till läkaren igen, de sista proverna var svårtolkade- vad det i hela fridens namn ska betyda. Jag unnar mig hela dagen ledig faktiskt, och ska till min Bästa vän, Jenna och spendera eftermiddagen.
Så efterlängtat.

Likes

Comments

Och så tuffar det vidare.
Som ni förstått har jag varit villrådig om vart jag vill och vad jag ska göra, det där återstående problemet att jag aldrig är nöjd. När jag slutade som reserv nr 3 till HR programmet och började jobba så bestämde jag mig att vara nöjd, och nöjd blev jag. Den där innersta ron man får när vardagen rullar på och ja.. allt bara känns perfekt.
Och tack och lov för det.

Nu har jag fått en ny tjänst på jobbet med nya utmaningar!
Det har varit på gång i någon månad men jag var tvungen att landa och känna efter, trots allt kommer det kräva ett stort engagemang av mig. Och efter en bra stunds övervägande bestämde jag mig att satsa,
2017 kan inte börja på bättre sätt!

Heja mig, nu ska vi dra denna utmaning i mål också!
😄👏🏻🎉

Hejdå 2016 👋🏻

Likes

Comments

Tar en återhämtning.
Lyssnar på Kent och kluddar i ett block, ett steg tillbaka, tid för reflektion.

Oslagbar kombo för en tondöv musikälskare som jag.
😌

Likes

Comments

Jag har verkligen inte varit på humör för någonting idag, en sådan där dag allt bara känns vardagligt trist. Både Tom och jag är extremt trötta, även om vi får sova hyfsat om nätterna blir vi liksom aldrig utsövda. Idag städade jag iaf av här hemma, efter lunch la vi oss alla fyra och sov nästan två timmar - så skönt!
Vi piggnade till en del efter det, jag var och gjorde mina naglar, Tom tränade, vi frossade i våfflor och tog en kvällspromenad med barnen i pulkorna.
Dante somnade i sin pulka utan ett ord, plutten. Vi bar bara in honom till sin säng där han fick sova vidare nu. Jag kollade tempen och nu hade han 39 i feber stackarn. Inte lustigt att han somnade
❤️

Likes

Comments

I kväll, trettondagsafton har mina föräldrar varit gifta i 32 år.
Självklart firas det, som varje år!
🌹🌹🌹

Likes

Comments

Nyårsafton spenderade vi med fina vänner.
Lucas och Dante somnade innan tolvslaget och vi kände att vi inte behövde väcka dem för att se fler raketer eftersom vi redan sett vid 17 tiden. Dock vaknade Lucas vid 00:30 och då var det dax för hemgång kände vi. Barnen har alltid en tendens att vakna tidigt, oavsett. Nyårsdagen startade 06:30 och det var verkligen sovmorgon för att vara hemma hos oss!

Jag läste mitt inlägg ifrån förra året. Mitt nyårslöfte var att vända det rätt. Med det menades att vända tankarna rätt, se det positiva, ha roligt och ta tillvara på det man har. Och jag måste säga att jag verkligen lyckats och kommit en bra bit på vägen. Jag känner att det finns en balans mellan familjeliv, jobb, sjukdomar och allt vad livet erbjuder. Jag har lärt mig acceptera att vissa saker bara är.
Dock vet jag inte om jag börjat få slut på energi, att jag hanterar smärtan annorlunda eller om jag faktiskt har fått ondare. Står på kortison igen, väntar på en magnetröntgen och ska till reumatologen den 18 januari för uppstart med Metotrexat.
Ska jag själv ställa diagnos så är det nog bara 48 h non-stop sömn jag behöver.

Nyårslöftet för 2017 är att fortsätta samma bana✨
Och ja. Tjejmilen såklart!

Likes

Comments