Header

Beauty

Kan købes i Normal for 44 kroner

Jeg købte denne palette tilbage i December, egentlig mest fordi jeg synes emballagen var cute. Jeg fandt dog også indholdet anvendeligt; faktisk bruger jeg øjenskyggerne som Highlighter, og den ene blush passer rigtig godt til min hudtone, og giver en sund glød.

Farverne er ret pigmenteret, prisen taget i betragning, hvilket overrasker mig positivt. Med W7 synes jeg det er hit or miss - mange ting derfra er virkelig ubrugelige, men enkelte ting er fantastiske. Jeg har en mascara fra mærket som jeg sværger til, den hedder Flirty Eyes.

En ulempe ved denne palette er, at den drysser meget. Det synes jeg tit de billige gør, så det kommer ikke bag på mig, og det er heller ikke noget der får mig til at ligge den bagerst i skuffen. Jeg bruger den hver dag, selv når jeg ikke magter at have makeup på. Den sidste uge har jeg ikke brugt mascara eller brow pomade, men jeg har brugt denne.

Alt i alt, vil jeg virkelig anbefale denne palette (Og det har jeg vidst allerede gjort til et par stykker) - man får virkelig nogle gode pg pigmenterede farver til nærmest ingen penge.

Likes

Comments

Livsstil

I lørdags havde jeg fødselsdag, og fyldte 26. Jeg er nu officielt tættere på de 30 end på de 20, hvilket folk havde meget travlt med at påpege. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor det skulle være et issue - for virkelig, alder ér bare et tal. Hvad der betyder noget, er hvordan du føler dig, og hvordan du opfører dig.

Jeg skal være helt ærlig og indrømme, at jeg ikke føler mig som en der er tættere på de 30. Jeg ser stadig Pyrus, læser stadig børnebøger, og samler stadig på Mumikrus. Derudover er noget af det fedeste, at få lov til at være kreativ i børnehøjde. Jeg føler mig ikke ældre eller anderledes, end da jeg var 25.

Alligevel, kan jeg ikke lade være med at tænke over hvor jeg er i mit liv nu. Er jeg, hvor jeg havde forventet jeg ville være? Faktisk ved jeg det ikke. For 10 år siden, tror jeg ikke jeg havde nogle forventninger til det at være voksen. Jeg vidste jeg ville være pædagog - måske forfatter, men den drøm har altid været sekundær, omend meget stor. Jeg er endnu ikke færdiguddannet pædagog, men det bliver jeg mens jeg er 26. Jeg har haft bump på vejen, som har gjort det svært at nå hertil - faktisk har der været tidspunkter hvor jeg nærmest opgav. Jeg fortryder ikke at jeg har taget det med ro, og prioriteret de ting jeg har gjort, selvom konsekvensen er, at jeg først er uddannet som 26-årig.

Jeg har i løbet af det sidste år fundet en ro i mig selv, som jeg ikke troede var muligt. Det lyder skørt, men jeg har virkelig lært at trække vejret helt nede fra maven, og fundet styrken i at kunne det. ofte har jeg faktisk glemt at trække vejret (for det kan man åbenbart godt) - men det er blevet langt bedre nu.

Den indre ro, betyder også at jeg er ved at lære at prioritere mig selv. Jeg lever for at gøre andre glade, og glemmer ofte mig selv i processen. Derudover påtager jeg mig altid andres følelser - det er en del af det at være særligt sensitiv, jeg opfanger alle stemninger, og det bliver mit humør påvirket af. Derfor er jeg ved at lære at sige nej til ting jeg har svært ved at overkomme, også selvom jeg får ondt i maven ved tanken om at skuffe andre. Men som min søde kæreste så tit har påpeget - det er sværere at gøre andre glade, hvis du selv er helt nede i kulkælderen. Det bliver de jo ikke glade af. Så det er en igangværende process. Jeg bliver nok aldrig færdig, men så længe det er igangsat, og noget jeg tænker over, er det dét værd.

Det var lidt tanker om at blive ældre. Nu vil jeg lave videre på mit udviklingsprojekt, jeg vil bage nogle chokoladeboller, og jeg vil se Once upon a time - som endelig er på Viaplay igen. Dét har reddet min weekend! Håber i får en dejlig en af slagsen.

Likes

Comments

Bøger

Diabolik (Original titel: The Diabolic) / Af: S. J. Kincaid / Udgivet: 2016 / Forlag: Carlsen
Anmeldereksemplar sendt fra Lovebooks

Nemesis er en diabolik - en dræbermaskine, skabt til at beskytte ét menneske, og blottet for følelser. indtil Nemesis finder sin ejer, er det eneste der betyder noget, hendes egen overlevelse. Da Nemesis møder Sedonia, hendes nye ejer, bliver Sedonia sikkerhed det vigtigste.

Da Sedonias familie har gjort sig uvenner med kejseren, kræver kejseren at Sedonia rejser til hans rige. Sedonias mor er udspekuleret, og vil i stedet sende Nemesis, som skal udgive sig for at være Sedonia. Det kræver en hel del forberedelse, men Nemesis klarer det, og tager afsted. Nemesis opdager at hun har følelser - noget hun ikke burde have som Diabolik. Det betyder at hun giver slip på kontrollen, og bekymrer sig om andre end sin ejer..

Diabolik minder mig på mange måder om Hunger Games, som jeg var helt vild med! I starten syntes jeg dog at den var meget langtrukken - den var meget beskrivende, og fuld af detaljer. Det gjorde at den var lidt tung at danse med for mig, som kun havde mulighed for at læse den i bussen på vej til arbejde. Men hold nu op, hvor er alle de detaljerede beskrivelser vigtige for forståelsen af hvad der skete senere i historien. Egentlig var det nok også mere min koncentration den var gal med - for når jeg genlæser de første sider nu, synes jeg slet ikke den er så tung.

Jeg har altid været splittet omkring Sci-fi universet, men Diabolik slog fuldstændig benene væk under mig til sidst. Den var forudsigelig, på en totalt uforudsigelig måde. Man kunne fornemme hvad der skulle ske - men overhovedet ikke hvordan!

Nemesis er knyttet til sin ejer - men får derudover følelser og beskyttertrang for en anden end Sedonia. Dette burde ikke være muligt, og det får Nemesis til at tænke over sit eksistensgrundlag. Hun får dårlig samvittighed overfor Sedonia - som ellers har brugt hele livet på at overbevise Nemesis om, at hun er mere end bare end Diabolik.

"Jeg lever kun for dig, Donia. Ikke Tyrus."
"Måske vil jeg bare have dig til at leve for dig selv, sagde hun stille.
"

Karaktererne i historien virker så gennemtænkt, hvilket gør bogen ekstra god. Ikke ét sted sad jeg og tænkte "hvorfor gør hun det her" - nej, i stedet tænkte jeg "Det giver mening, men kun hun kunne finde på det!"
Alt i alt, er Diabolik en super fantastisk og gennemtænkt fortælling - muligvis ikke en jeg selv havde valgt at læse, men hvor er jeg dog glad for at jeg fik muligheden alligevel!

Likes

Comments

Beauty, Unkategorized

Vi er kommet ind i januar, hvilket betyder at jeg har fødselsdag. Det kræver endnu en ønskeliste.
Til jul ønsker jeg mig gerne noget både min kæreste og jeg kan få glæde af - ofte er det ting til lejligheden. Til min fødselsdag er det mere egoistiske ønsker. Bevares, jeg ønsker mig stadig vinglas og en ny blender, men ellers er det mere ting til mig.

Disse tre paletter fra Sleek Makeup har stået på min liste meget længe, og gør det igen i år. De er så fine, og skulle være ret godt pigmenteret. Og så er de ret billige!

Af mascara bruger jeg normalt en fra Maybeline, men kunne rigtig godt tænke mig Doll Eyes fra Lancomé. Viktor & Rolf fik jeg forrige jul, men den er desværre brugt op. Sleek paletten ser ret fantastisk ud, og har fået gode reviews.

Wonderstruck Enchanted parfumen har jeg haft før, men den er desværre også brugt op. Duften er sød, men ikke Britney Spears-sød. Den er helt tilpas, og jeg elsker den.

Likes

Comments

Livsstil

Årets første dag. Jeg tror ikke på nytårsforsætter, men alligevel synes jeg det er sundt og godt at gøre sig nogle tanker om hvad man opnåede i det forgangne år, og hvad man gerne vil opnå i det nye. For mig handler det rigtig meget om min tankegang - 2016 var året hvor jeg for alvor kunne mærke hvad mine tanker om mig selv gjorde ved mig, og hvor hurtigt man faktisk kan ændre et dårligt mønster. Nej, det sker ikke over natten, men når man står midt i alle de negative tanker, og banker sig selv i hovedet, virker det komplet umuligt. Det er det ikke. Jeg brugte den klassiske "Sig mindst tre gode ting til dig selv hver morgen" - ligemeget hvor småt og ligegyldigt det virker, så sig det! en lille positiv tanke, er bedre end en negativ. Derudover forsøgte jeg at se det positive i alting - hvilket ikke er lykkes mig, men måske "alting" også er for stort.

2016 var på mange måder et hårdt, men også et meget givende år. Jeg har altid tænkt "Hvad du giver, får du igen" - men det passer bare ikke altid. Jeg har lært at nogle mennesker ikke er værd at bruge energi på - nogle mennesker kan man bare ikke gøre tilfredse, uanset hvor meget man prøver. Men det er okay! Jeg vælger i stedet at bruge energien på dem som jeg ved værdsætter det. Og det har også givet lidt pusterum i tankerne.

I 2017 vil jeg fortsætte med det jeg begyndte på i 2016. Jeg vil stræbe efter at blive en gladere mig. En bedre mig. Jeg vil bruge mere tid på at tage mig bedre af mig selv. Det giver mere overskud til at hjælpe andre. Jeg vil sætte oplevelser over materielle ting - og allerede i Maj venter en kæmpe oplevelse med kæreste.

Og når ja. Hvis jeg skulle have et enkelt nytårsforsæt, så må det være at jeg til nytår 2018 meget gerne ville kunne nå mine tæer..

Likes

Comments

Livsstil

Juledagene er ovre, og hverdagen er startet igen. Selvom jeg elsker julen, er det nu meget rart at få pynten pakket væk - det virker mere roligt i lejligheden igen. Meget af mit julepynt er faktisk arvet - både fra min mor, mormor og farmor. Det betyder også, at det er en lidt blandet landhandel vi har gang i, og næste år vil jeg måske gerne have en råd tråd. Jeg er blevet ret vild med det nordiske, lidt minimalistiske julepynt, men nu må vi se. Hvordan er jeres julepynt?

Lige nu, er jeg ved at lave brainstorm til udviklingsprojekt, samt udtænke menu til nytårsaften. Vi skal bare være hjemme, min kæreste og jeg, men derfor kan vi godt få lidt god mad. Har i nogen ideer?

Likes

Comments

Livsstil

Så nåede vi den 23. december - dagen før dagen. I min familie har vi aldrig haft nogle traditioner for denne dag, så den er helt ligesom de andre decemberdage. Jeg startede dagen med at tage på arbejde/i praktik - det er simpelthen så hyggeligt her i julen, og der var virkelig ikke særlig mange børn i børnehaven. Det giver bare en anden måde, at danne relationer på.

Derudover har jeg handlet det sidste, til når kæreste og hans fætter kommer hjem på søndag - de skal være alene i to dage, mens butikkerne har lukket.. Så det var med at få fyldt op, så de ikke mangler noget.

Derudover har jeg pakket julepynten sammen for i år, og ryddet lidt op. De blev færdige med det nye køkken i går - det vil sige, der mangler nogle højskabe, men det kommer til januar. Det er så fint, og er sikker på det bliver helt perfekt, når helheden er der! Tænker at vise det, når det er helt færdigt.


Har i nogle traditioner, her lillejuleaften?

Likes

Comments

Livsstil

Pludselig er der kun én uge til juleaften, og jeg har slet ikke nået alt det jeg gerne ville. Jeg har i dag bagt vaniljekranse - med tømmermænd, da jeg bare ville nå at lave en enkelt portion til min farfar. Ellers har jeg ikke bagt småkager i år - hvilket er en skam, for jeg har virkelig haft lyst, overskuddet har bare manglet. Næste uge lever vi uden køkken, så der er heller ikke mulighed for bagning. Heldigvis arbejder jeg meget udenfor rammerne, så jeg bager bare lidt efter jul i stedet. Der er det nye køkken forhåbentlig også færdigt - og hvordan indvier man bedre et køkken, end ved at bage?

Jeg mangler at finde én enkelt julegave, og så er det også klaret. Jeg plejer at starte i god tid, men jeg synes det er så hyggeligt at gå og finde julegaver i december - butikkerne er altså bare lidt hyggeligere, når der er pyntet op. Synes i ikke?

Likes

Comments

Livsstil

Trøje fra H&M (80 kroner)

December har alle år været min yndlingsmåned. Jeg er vinterbarn, og jeg knuselsker de kolde måneder. Tit synes jeg sommeren er for varm og klam, men jeg kan nu alligevel også godt lide når solen kan varme mine bare arme. Det ene udelukker ikke det andet - men for mig, er vinteren altså det bedste! December især, fordi den indbyder til hygge og samvær. Den giver en ekstra ordinær mulighed for at være god ved dem man holder af - selvom man jo burde og forhåbentlig er det året rundt. Jeg elsker at lege nisse om søndagen, og lave små adventsgaver til min kæreste. Det behøver ikke at være noget stort - og det har det bestemt heller ikke været, men tanken er fin.


Derudover elsker jeg at bage (året rundt, faktisk) men alligevel er der bare noget specielt ved at gøre det i december. I år har jeg indtil videre kun lavet havregrynskugler, men jeg satser stærkt på at nå de traditionelle småkager også! Jeg bruger opskrifter fra AMO's store bagebog, og tilpasser bare lidt - opskrifterne er som regel super gode.

Likes

Comments

Livsstil

Så, kender i det, at man har en hel masser punkter på sin to-do liste, men man magter dem ikke helt, så derfor sætter man sig til at se Gilmore Girls i stedet for?

Billede herfra

Dét er nemlig lige præcis det der sker herhjemme. Bevares, jeg har da nået lidt af det jeg skulle, men altså langt fra det hele. Jeg undskylder det med at jeg er håbløst bagud (sæson et, afsnit 13..) - og selvom jeg har set det før, vil jeg lige igennem igen, inden jeg ser de nye afsnit. Jeg satser virkelig ikke på at nå det i år, der er jo rockermange afsnit! Men, alle andre serier jeg ser er afsluttet for nu; The Flash, Arrow, Supergirl, Suits, Vikings (kommer lige om lidt dog!) og selvfølgelig, Game Of Thrones. Som i kan høre, er jeg et dedikeret serie-menneske, og har faktisk rigtig svært ved at sætte mig op til at se en film.

Nu skulle det ikke kun handle om serier jo. Weekenden har jeg brugt med min lillebror - vi har rigtig julehygget, hvilket har været skønt! Lavet havregrynskugler, juledekorationer, julepynt med kaneldej (ala trylledej), set byens juletræ blive tændt, og været til juletræsfest med resten af familien. Ganske hyggelig weekend, faktisk.

På onsdag skal jeg til praktikforberedelse, og derefter starter jeg min tredje praktik som pædagogstuderende. Dét glæder jeg mig altså ret meget til!

Likes

Comments

  • Bloglovin
  • Blogkeen
  • Nouw