Hej!

Nu var det ett tag sedan vi bloggade senast. Det var hänt mycket nere på ridklubben bl.a har vi varit iväg och haft tävlingar nu under våren t.e.x har vi haft klubbtävlingar i hoppning och dressyr, träningstävlingar i hoppning och dressyr och varit iväg på lokal tävling i dressyr på Vällingby. Den tävlingen som vi hade nu senast var klubbtävlingen i dressyr. Just de här klubbtävlingarna som har varit under våren var för dem som inte hade varit på ett klubbmästerskap eller ponnycup tidigare. Jag (Emma) tycker personligen att dessa klubbtävlingar är väldigt roliga eftersom att nya jätteduktiga ryttare som inte tävlat förut kommer fram och får tävla! Jag hoppas verkligen att vi får se mer av alla dessa duktiga ryttare och hästar på tävlingsbanorna framöver. Det var även en klubbtävling i hoppning nu under våren.

Innan denna tävling var det även träningstävlingar. Många duktiga ryttare och hästar där med. Under träningstävlingen blev det även väldigt mycket fotande på alla fina ekipage som var med och jag (Emma) slutade med ca 1200 (!!!!) bilder på kameran efter en heldag med fotande på träningstävlingen! Helt galet många bilder men väldigt, väldigt kul!

Om vi blickar tillbaka ännu längre var även några ryttare och ponnyer från våran klubb iväg och tävlade på den lokala tävlingen på Vällingby. Väldigt kul att våran klubb erbjuder ryttare att få åka och tävla på andra klubbar! Vi i MäRK-U har även tänkt början bloggar mera på bloggen, satt håll utsick på bloggen framöver efter mer uppdatering! Det var allt för den här gången, hejdå!


/Emma HKlubbtävlingen i dressyr och hoppning

Klara Möller & Hembys Delilah

Elsa Löveneke & Tindra

Daniela Eklöf & Menina

Daniela Eklöf & Hembys Delilah

Elsa Löveneke & Hembys Delilah

Julia Öijwall & Timotej

Emma Huldt & Dimmans Primus (Bullen)


Träningstävlingen i dressyr:

Kajsa Löveneke & Bobby Joe

Emma Huldt & Dimmans Primus (Bullen)

Holly Isoz & Baronesse


Lokala tävlingen på Vällingby:

Kajsa Löveneke & Hembys Delilah

Julia Öijwall & Dimmans Primus (Bullen)

Hanna Stenbaek & Jacobs Tingeling

Foton tagna av Emma, Susanne, Kajsa & Holly.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa!

Förra tisdagen, den 6/9, var jag iväg på den sjätte träffen med satsningen på unga ryttare i Stockholms län, och denna gång träffades vi inne i stan för att få lyssna på Johanna Lassnack från Ryttarinspiration. Föreläsningen hon hade för oss kallades "Vad händer under hjälmen?" och den var så bra!

Vi började kvällen med att prata lite om att man ibland måste "tänka utanför boxen" och att man måste göra något annorlunda för att få ett annorlunda resultat. Vi måste våga pröva nya saker för att hitta lösningen på det vi vill lösa.

Sedan pratade vi mycket om hur lätt vi kan lura vår hjärna. Just på grund av detta är det alltså viktigt att vi som ryttare, eller i vardagliga livet, aldrig tänker på vad vi inte ska göra, utan att vi tänker på vad vi ska göra. Som Johanna uttryckte sig: "Hjärnan förstår inte ordet inte."

Vi pratade därefter även mycket om hur vi ska tänka och att man måste lära sig att ibland kontrollera och påverka sina tankar. Om du är medveten om vad du tänker, då kan du lättare släppa dåliga tankar :)

Som ett avslut på kvällen pratade vi om att tro på sig själv och att våga misslyckas. Om man vill bli bra på något, måste man vara villig att vara dålig i början. Vi måste våga lära oss av våra misstag. Vi kom också in på att möjligheter finns runt omkring oss hela tiden, bara det att vi allt för sällan tar dem. Vi vinner ofta mer på att ta en möjlighet än vad vi skulle förlora på det, men det glömmer vi ofta bort då vi allt för ofta tänker på vad andra ska tycka.

Och som ett avslutande ord sa Johanna att: " När allt suger, trots att det känns som att du har gjort allt, kan du alltid ge lite till."

Vill du läsa mer om ryttarinspiration? Gå in på deras hemsida: http://www.ryttarinspiration.se

// Louise Anderbjörk


​Oss unga ryttare med Johanna från ryttarinspiration. 

Likes

Comments

Hej igen!

Hoppas ni alla har haft en jättetrevlig sommar!

I söndags, den 14/8, var jag iväg på den femte träffen för Stockholms Läns Ridsportförbunds satsning på unga ryttare 2016. Denna gång träffades vi på idrottsanläggningen Bosön som ligger ute på Lidingö. Bosön var ett jättestort och fint ställe och det är lite roligt att veta att nästan alla Sveriges landslag tränar eller har tränat på den anläggningen.

I alla fall, fokuset för denna träff låg på fysisk hälsa hos oss som ryttare, men vi hade även en kort föreläsning om foder på förmiddagen. Stefan Samuelsson från KRAFFT foder gick igenom allt från små men bra tips när det kommer till foder, olika typer av foder och vad dess syfte är och vad för förändringar man kan göra i sin hästs foderstat om man märker att den har brist på någonting, eller inte vill äta något speciellt foder.

Sedan, efter lunch, återförenades vi med Anna-karin, hon som vi även träffade på förra träffen för att stärka vår laganda. Denna gång skulle hon dock hjälps oss mer med vår egen träningsplanering och övningar som är bra för ryttare att göra.

Vi började med att diskutera vad man som ryttare tränar när man man rider. Vi kom fram till att man tränar vader, framsida lår, rygg och axlar vilket betyder att det vi måste träna upp när vi inte sitter på hästryggen är mage, baksida lår, armar och nacke. Vi spenderade därför vårt 2 timmars långa fyspass på eftermiddagen för att pröva olika övningar som skulle hjälpa oss att stärka just dessa muskler.

Som vanligt hade jag jättekul och lärde mig jättemycket.

Har du några frågor om programmet eller eller vill veta mer om något som jag har skrivit om är du väldigt välkommen att höra av dig!

Hoppas att vi ses i stallet! :)

// Louise Anderbjörk

Föreläsning om foder med Stefan Samuelsson från KRAFFT.

Lunch på Bosön med alla deltagare i satsningen

Fyspass med Anna-Karin i idrottshallen

Likes

Comments

Hej!

I helgen, den 11 & 12 Juni, hade vi vår fjärde träff för satsningen på unga ryttare 2016. Denna gång träffades vi på Ågesta folkhögskola för att lyssna på många intressanta föreläsningar men även för att sova där över natten, vilket vi alla gjorde.

Vi började lördagen med att lyssna på en föreläsning om hästskötsel av Karin Holmqvist som har varit hästskötare åt Kristian von Krusenstierna i 6 år. Hon berättade mycket om hur de tar hand om sina hästar, både i vardagliga men även i tävlingssituationer och vad som kan vara viktigt att tänka på i när olika situationer uppstår mm.

Sedan fick vi en föreläsning om mental träning av Lotta Wanning från företaget Stigbygeln. Vi pratade mycket om självkänsla och självförtroende men även om inre och yttre motivation. I diskuterade många sätt att stärka sin självkänsla och sitt självförtroende på, och vi pratade även om hur man ska tänka när man möter motgångar mm. Två av mina "favorit-quotes" från föreläsningen var: "If you want something you've never had, you have to do something you've never done." och "Inspirera dig av andra, men jämför dig inte med dem."

När den föreläsningen var klar gick vi och fikade för att sedan gå ut och ha ett fyspass.

Söndagen började sedan med en föreläsning om laganda och teambuilding. Föreläste gjorde Anna-Karin Söderquist, aktiv idrottare inom fotboll såväl som ridsport. Vi gjorde många roliga övningar för att stärka vår laganda och det Anna-Karin återkom till efter varje övning var: "There is no I in team."

Som en avslutning på helgen hade vi en mycket intressant föreläsning om Sociala Medier och hur man bygger upp sitt personliga varumärke. Föreläste gjorde Malin Gustafsson och hon lärde oss massa nya knep för hur man lyckas på sociala medier men även hur man måste tänka för att undvika missuppfattningar mm. Problemet, som hon uttryckte det, är att folk pratar om varandra istället för med varandra, och det är något som vi måste ändra på.

Nästa träff för oss kommer vara igen efter sommaren då vi har ännu mer intressanta och lärorika föreläsningar inbokade :)

// Louise Anderbjörk


Här föreläser Lotta Wanning om mental träning

​Här spelar vi kubb när alla "lektioner" var klara för dagen. Mitt lag vann alla matcher :) 

Likes

Comments

Hej igen!

I måndags, den 6/6, var jag iväg med Delilah igen och tävlade denna gång i hoppning hos Sundby Ridklubb. Vi red två klasser, en LD+ (70cm) och en LC som båda slutade med dubbelnollor och bra tider i fas två. I LC klassen lyckades vi även ta oss in på en 8:e placering som gav oss en vit rosett och en plakett att ta med oss hem :)

Om ni vill se mina ritter kan ni hitta dem här: 

LD+: https://www.youtube.com/watch?v=PKt9_x_QznY

LC: https://www.youtube.com/watch?v=KAG0vzXI3OI

// Louise Anderbjörk 

Foto: Gabriel Anderbjörk

Likes

Comments

Hej igen!

I söndags, den 29/4, anordnade Märk även en Lokal/regional ponnyhoppning med ca 100 starter för dagen. Tävlingen rullade på jättebra med både nöjda ryttare såväl som tävlingsarrangörer. Precis som på häst sidan hade vi även många duktiga ponnyekipage som tävlade under dagen, och dessa var:

LD, A: Clear Round:

Kajsa Löveneke på Alladin

Julia Öijwall på Tingeling

Sofia Wennerholm på Alladin

Hanna Stenbaek på Delilah

Alice Ersson på Primus

LC bed. A:0/A:0:

Louise Anderbjörk på Delilah

Ett stort grattis till alla mycket väl genomförda ritter och ett extra grattis till Hanna Stenbaek på Delilah och Alice Ersson på Primus som red hem två felfria ritter (varsin clear round) som resulterade i en vit rosett för dem båda. Grattis!

Ett stort grattis vill vi även säga till Louise Anderbjörk på Delilah som red hem en fjärdeplacering i LC klassen med en tid i andra fasen på 21.9 sekunder. Grattis!

Åter igen vill vi rikta ett stort tack till alla fantastiska funktionärer som trots värme och långa dagar, höll humöret uppe och fortsatte att alltid göra sitt bästa. Utan er skulle våra tävlingar inte vara möjliga!

Vi hoppas att alla ryttare såväl som funktionärer hade precis lika kul förra helgen som vi hade det, och att ni alla ser fram emot att komma tillbaka nästa år. Vi ser fram emot att träffa er igen!

Här kommer lite bilder från i söndags.


Foto: Emma Huldt

Louise Anderbjörk och Delilah inne på banan

Foto: Holly Isoz

Alice Ersson och Primus inne på framridningen

Foto: Holly Isoz

Louise och Delilah på prisutdelningen

Likes

Comments

Hej allihopa!

Idag arrangerade MäRK en stor Lokal tävling i Hoppning för storhästar, det så kallade "MäRK Hoppet". Vi hade över 160 starter för dagen där många ekipage var från Stockholmstrakterna, men några av dagens starter var även internationella. Allting fungerade jättebra och vädret var på vår sida hela dagen!

Under dagen hade vi även många hemmaekipage som tävlade. Dessa var:

80cm bed. Clear Round:

Ylva Jansson på Erik

Simone Forsell på Erik

Signe Österlund på Cockienell

Erland Filipsson på Nightro

Jättebra jobbat till alla duktiga ryttare som alla red superfina ritter!

Tack vill vi säga till alla fantastiska funktionärer som var här och hjälpte till, utan er skulle det inte vara möjligt! Tack vill vi även säga till alla duktiga ryttare som tillsammans gjorde denna tävling mycket lyckad! :)

Nu laddar vi alla om inför morgondagens ponnytävlingar i hoppning, missa inte den! Hoppas vi ses då!

Foto: Louise Anderbjörk

Foto: Louise Anderbjörk

​​Foto: Louise Anderbjörk

Likes

Comments

Hej igen!

Igår, 14/5, var jag och Delilah iväg och tävlade en lokal tävling i hoppning hos Compass Sportryttarklubb. Denna gång red vi två klasser: En Clear Round LD, 70 cm och en LC, 80 cm, med bedömning A:0/A:0. Båda Klasserna gick super bra och från första klassen fick vi även med oss en rosett hem :)

Om ni vill se mina rundor så ligger de även uppe på YouTube.

LD: https://www.youtube.com/watch?v=TQJYlmNDw20

LC: https://www.youtube.com/watch?v=k-QiXkDRLgQ

Nu laddar vi om för vår lokala hopptävling på hemmaplan, dvs. MäRK Hoppet om två veckor, 28 - 29 Maj. Om ni är lediga och är intresserade så anmäl er jättegärna som funktionär för någon utav dagarna, all hjälp är extremt uppskattad! Det sitter en lapp uppe i stallet där man kan skriva på att man kan vara funktionär under tävlingarna :)

Hoppas vi ses i stallet!

// Louise

Jag och Delilah efter en superbra runda! :)

Foto: Gabriel Anderbjörk

Likes

Comments

Hej igen!

Igår träffades jag och alla andra ryttare som deltar i satsningen för unga ryttare 2016, för vår tredje träff. Denna gång träffades vi på Evidensia Hästsjukhuset STAV där veterinären Flemming Winberg jobbar. Vi träffade Flemming för första gången i mars när vi hade vår första träff i programmet, och nu fick vi chansen att prata med honom igen.

Flemming är en väldigt duktig veterinär och det är superkul att vi får möjligheten att få lyssna på hans mycket lärorika föreläsningar och att få chansen att ställa frågor om alla möjliga saker. Igår pratade vi bland annat om många olika sjukdomar och diagnoser som kan vara vanliga på tävlingshästar och hur man ska tänka och vad man kan göra för att förebygga dessa skador.

Vi pratade även om hur vi ska ta hand om våra hästar innan och efter tävling, vad som är viktigt att tänka på om det är en varm tävlingsdag mm. Sedan nämnde Flemming åter igen något som han tycker är mycket viktigt för ett framgångsrikt ekipage: "För att få bästa resultat måste man vila när man har arbetat hårt".

Efter att föreläsningen var slut så fick vi även en snabb rundtur på kliniken som var väldigt modern och fin. Flemming berättade lite om hur man som veterinär förbereder sig själv och djuret inför en behandling mm. Mycket intressant :)

Vi har en träff till innan sommaren, sedan har vi ett uppbehåll över sommaren innan vi drar igång igen i höst :)

// Louise Anderbjörk

Likes

Comments

Hej allihopa!

I söndags, 8/5 2016, anordnade MäRK en stor Lokal tävling för både häst och ponny. Vi hade det jättetrevligt och vi hoppas att alla ryttare och funktionärer tyckte att tävlingen blev precis lika lyckad som vi tycker att den blev, trots det extremt varma vädret :)

Vi hade många duktiga hemma ekipage som deltog i tävlingen och dessa var:

I klass LC:2 2015 - ponny:

Louise Anderbjörk på Delilah

Hanna Nordqvist på Tingeling

Kajsa Löveneke på Alladin

Sofia Löveneke på Alladin

I klass LB:1 2015 - ponny:

Julia Öijwall på Delilah

I klass LB:2 2016 - storhäst:

Hedvig Bruno på Cockienell

Annica Söderlund på Erik

Erland Filipsson på Nightro

I Klass LA:3 2013:

Erland Flipsson på Nightro

Ett stort grattis vill vi säga till alla fina ritter som reds, men ett extra grattis vill vi säga till Hanna Nordqvist på Tingeling som lyckades ta hem en tredjeplacering i sin klass!! Grattis, super bra jobbat! 🏆

Åter igen, tack till alla våra fantastiska funktionärer som hjälpte till under tävlingen, utan er skulle det inte vara möjligt.

Nu laddar vi om till våra lokala hopptävlingar om 3 veckor, hoppas ni ser fram emot det lika mycket som vi gör :)

Här kommer lite bilder från i söndags...


Dressyrbanan vattnas inför start.

Foto: Holly Isoz

Julia Öijwall och Delilah inne på banan

Foto: Holly Isoz

Hanna Nordqvist på prisutdelningen

Foto: Holly Isoz

Hanna Nordqvist och Tingeling med sin fina rosett

Foto: Holly Isoz

Erland Filipsson och Nightro

Foto: Holly Isoz

Likes

Comments