Hola hallå! Det var väldigt länge sedan jag var här och skrev något. Blev en naturlig paus som jag just en fredagkväll som denna bryter tystnaden med genom att meddela att jag mår fint! Skolan är igång och bla bla ni vet läxor, prov osv är numera vardag igen efter sommarens långa softa dagar.

Skolan känns dock inte som något nytt och spännande så jag går istället rakt på sak för vad jag vill skriva om: jag är för tillfället väldigt fitness motiverad. Så himla härligt ju! Vi har idrott och hälsa detta år och allt är så seriöst där vilket känns jätte skönt! Äntligen får man försöka på riktigt istället för att spela seg handboll på typ låtsas pga bristande ambition som tidigare upplevelser av idrotten varit för mig. Jag får mäta min prestation, förbättringar och får nu mer teori vilket det i sig är motiverande!

Nu förstår jag vad som händer i mig när jag tränar, varför jag bör träna och tar reda på fakta så att jag kan utvecklas eftersom jag vet hur och vilka metoder som bör användas! Är riktigt sugen på en pulsklocka, som jag skulle ha typ alltid. En som mäter sömn lika väl som aktiviteter.

Jag vill hitta min maxpuls, tror jag kan mer än vad jag presterade på maxpulstestet. Jag vill utvecklas och lära känna min kropp och vad den faktiskt klarar av! Men för att utvecklas måste jag äta rätt och mycket! Har i ca två veckors tid ätit havregrynsgröt med frukt och havregrädde nästan varje dag vilket är en vana jag gärna fortsätter med eftersom det är relativt billig frukost (någon gång ska jag ju bo själv som fattig student haha) så det är lika bra att vänja sig! Min energi har räckt längre i skolan och mer energi = lyckligare, trevligare jag.

I morgon ska jag på tjejmiddag hos min fina vän Hanna som fyller år, ska försöka att äta det som gynnar min kropp bäst men samtidigt inte vara för hård jag måste ju leva lite. Hursomhelst har jag kollat ut pulsklockan POLAR M400 HR, det enda jag saknar med den klockan är att den är vattentät men inte kan mäta puls under vatten, dvs om jag simmar med den mäter den inte pulsen. Jag skulle även vilja ha en vibrations effekt vid exempelvis alarm eller när man når något aktivitets mål. Annars verkar den bra! Det är ju inte pulsklockornas Rolls Royce direkt.

This is where I'm at, god kväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Bahhh så du vet :)) Sprid glädje typ!

Likes

Comments

Hej bloggis!


Skolan är typ slut nu och sommarlovet får jag formeld på fredag men helt ärligt är stämningen redan här. Jag har typ gett upp prestationsångesten vilket är skit skönt! Jag är rätt nöjd med detta första året på gymnasiet, vet i nuläte att jag får minst 4 An vilket är gött. Fast de har jag ju kämpat för så jag har mig själv att tacka :* (I went there)


Jag har typ tråkdom i kroppen och är för tillfället jävligt irriterad på ting, människor och bara helt onödiga småsaker. Jag är sjukt under stimulerad vilket är förjävla tråkigt!!! Jag har dessutom kommit på att jag fanimej inte tänker försöka vara ”duktig” hela tiden. Hahaha lätta på bromsen lite för va gör väl det om något blir lie fel om man känner att man annars gör rätt 98% av tiden!? Äh jag tycker det är tragiskt hur många tjejer (och killar) som mår dåligt över att de inte är typ perfekta HELA tiden, fuck vad sådana tankar har hållit mig tillbaka!


Goda nyheter: Min kroppsbild är bättre än någonsin och helt ärligt känner jag ingen träningshets alls inför sömmaren, jag ser bra ut, och känner att min kropp är stark. Fan vad man har obsessat över skitsaker! Tyvärr håller många vänner på och dissar sina välfungerande vackra kroppar vilket känns fördärvligt! Been there, done that. Jag är så jävla över att vara missnöjd, visserligen passar min kropp in i normen, vilket skulle kunna göra det lättare för mig att vara nöjd eftersom den är typ accepterad. Men jag tror att det handlar om att kolla på ”vanliga” människor (ej redigerade bilder, reklamer eller andra där ”verkligheten” är korrigerad) och se det vackra med oss äkta människor. Se andra människor med dina komplex och se hur fin en människa kan vara även med dessa och snart kommer du att vara mindre självkritisk.


Jag satsar på att försöka gå upp i vikt, vill bli mer kraftfull och vacker, vilket jag blir om jag mår bra = hellre lite för mycket än för lite. Har känt mig som en zombie på sistone och ätit sämre pga av hettan som tar min apetit men nu jävlar har den kommit igång igen! ;). Haha jag älskar jaget som äter bra och vågar ta plats. Jag gråter inombords när tjejer försöker gå ned och göra sig mindre för helt ärligt ska vi gå på den skiten med, att inte bara psykiskt vara förtrycka, utan även fysiskt FYFAN! TA PLATS OCH OWN VAD DU GÖR AV DIG!!!


hehe brun serious talk, men påriktigt detta är livsviktigt! Alla har rätt att må bra. Väldigt random men jag måste komma igång med bloggen igen BAJJJ<3<3<3

Likes

Comments

hej vänner!

sitter nu på ett tåg hem från Göteborg nu när jag har hälsat på min bror över helgen vilket var jätte mysigt. Dock måste jag få uttrycka de äckel känslor jag upplever på tåget mår illa eftersom jag åker baklänges, och är helt jävla dimmig i huvudet efter väldigt mycket socker denna helg :((. Visserligen hade vi det jätte mysigt och bra när vi slicka i oss godis och glass i drivor men nu ångrar jag det. Hoppas abstinensen (eller vad detta nu kallas?) lägger sig till på tisdag då jag har två prov.

Ska duscha det första jag gör när jag kommer hem, hoppas det hjälper

kram

Likes

Comments

Hej vänner!

Vet ni vad jag kommit fram till? Jo tänk hur många som är missnöjda med sig själva och mår dåligt. Tänk då vilken tur att vi alla har maximal kontroll över våra egna tankar om egenvärde osv. Jag är liksom du värd att älska det bra och dåliga med mig och du dig. Så är det.

Hejdå från mig. Eller ja, den vackraste flickan på jorden ;))

Likes

Comments

Det är klibbigt överallt och ibland är det svårt att slita sig loss.  Jag dras ned i kvicksanden. Ibörjan märker jag det inte men efter någon timme har jag sand över huvudet. Den har tryckt ned mig.

Jag brottas med det största monster och farligaste odjur i världen under sanden. De cirkulerar runt mig och ibland bitts dem. Det gör ont och betten lämnar oläkta sår. Dessa sår som gång på gång fylls med skadliga bakterier från odjuren som var gång jag kliver i en sandpöl attackerar på nytt.

Men dessa sår är svåra att tala om. För de finns inte. Inte psykiskt på min kropp. I en värld av sandpölar finns det människor som aldrig verkar sjunkit ned. Vissa har tur och går på de pölar utan kvicksand.

Jag försöker dölja spåren jag har efter att ha sjunkit riktigt jävla lågt. Jag har hatat och avskytt för att just jag har sjunkit ned i gropar. När det egentligen är mer underligt att vissa aldrig verkar trampat fel.

Allt gämförande med andra gör mig snurrig. Jag är inte en människa som alltid lyckas trampa rätt. Många gånger har jag. Men för de gånger jag inte lyckas har jag klandrat migsjälv hårt. Ofta för sådant jag inte rår för.

Sociala media, reklam, ideal. Det är kvicksanden jag fastnar i. Gång på gång, jakten på att vara alla tilllags pågår konstant och det får mig och miljoner andra att må skit. Ändå är det ofta jag som aktivt väljer vilka sammanhang jag rör mig kring. Fast spelar det roll? Allt, alla är ju egentligen infekterade. Infekterade av det perfekta.

Fan vilken otur det då är att ingen är perfekt. Att alla i blindo strävar efter något som aldrig kan uppnås. Det kommer alltid finnas något att förändra för det bättre.

Likes

Comments

Hej vänner!

Har slöskrollat H&Ms hemsida för lite vår-inspo och skulle gärna beställa hem dessa plagg. Å vad fint det är med ljusa och glada färger som piggar upp när vädret kanske ligger i lä!

Allra bäst tycker jag om den beiga kombon, sedan den svarta. Fast jag skulle nog själv inte ha ett stort fjäderörhänge utan satsa på något litet silver örhänge i mer lugn och minimalistisk anda.

Den gula skapelsen gör mig glad och pigg! Men tror inte att gult är min färg. Dock skulle outfitten vara väldigt häftigt för någon som bär upp färgen bra!

Är på jakt efter en kjol med knäppning framtill, dock är det svårt eftersom de ofta är för korta och inte passar min kroppstyp. Men jakten fortsätter haha ;)

Ha det bra!

Likes

Comments

Hola vänner!

Har idag varit med en kär vän från tidigare klassen och det var väldigt mysigt, vi snacka skit och målade naglarna. Standard haha. Men igår laddade jag ned en ny app som jag provade idag som redigerar bilder den heter "Airbrush" vilket är ett passande namn då det är det den gör. Jag lekte lite med den i dag eftersom jag sminkade mig och skillnaden mellan originalbilden och den redigerade är tydliga.

Jag började nyss fundera över om det är okej att redigera såhär, visserligen är det ju inget brott men är det verkligen nyttigt att konstant söka perfektion? Är inte risken ganska stor att man bara skapar sig fler komplex osv. Själv skulle jag aldrig lägga ut en bild som var redigerad på detta sättet utan att på något sätt skriva det, Eftersom det vore ganska ironiskt med tanke på att alla som träffar mig vet att jag liksom de flesta har finnar och "imperfections".

Jag tycker att alla ska göra som de känner (så länge det inte skadar dem eller andra) så vill folk redigera så här tycker jag att det är helt ok. Men det skapar ju egentligen bara en stor press på att försöka leva upp till något som inte är på riktigt. jag gillar att leka med redigeringsappar, men till en viss gräns. Hoppas detta veckor funderingar och tankar.Likes

Comments

Hej Vänner


Kom i gårkväll hem från Öland och vårt landställe där jag foírade påsken med min kompletta primärfamilj (mamma, pappa, bröder och brorsans flickvän). Vi hade det as gott och jag ville verkligen inte skiljas från min storebror som jag inte träffat på nästan ett år! Då han flyttat hemifrån. Vi har varit på påskbuffe, plantskolor, keramikvärkstäder ex paradisverkstaden i Färjestan, roadtrippat, spelat brädspel och bara varit. Jag märker att jag börjar bli ganska skoltrött nu mot slutet. Usch så fasligt skönt det är att bara vila och göra det man har lust för!


Här kommer lite bilder från våra små utflykter mm.

Likes

Comments

Hej vänner!


Våren är på god väg och det betyder att jag snart fyller år. 17 vårar, stort barn detta. Det senaste året har gått så fort, särskilt på gymnasiet då jag hittat människor jag verkligen tycker om. Det var faktiskt svårt att göra en lista så den blev lite i hastigaste laget men allt på bilden skulle bli mycket uppskattat! Lite tråk-kul grejer som exempelvis ordboken, men den behövs verkligen! Vill verkligen ha sängbordet från mio, så himla fint! Nya skor behövs och adidas känns så himla mainstream haha.

Vi får se vad det blir, är egentligen inte i riktig behov av någonting. Men "jag vill haaaa". haha lite tipps på grejer att önska sig :)

Likes

Comments