Rätt kul idé om man har gamla cd-skivor, eller dvd-skivor över (vem har inte det.....)

Det enda som behövs är:

1. Gammal skiva

2.Glaskulor i valfri färg

3.Limpistol eller superlim som håller

Eftersom bilder säger mer än ord så...

Se till att kolla hur många kulor det får plats innan du börjar sätta ihop den bara, så det inte plötsligt

blir konstiga hål. Man kan behöva justera kulraden inåt eller utåt, beroende på kulornas storlek, för bästa effekt.

För att stödja kulraden när den blir högre, använd t ex en flaska (bild) så rasar dom inte.



Kul höstpyssel kanske, eller varför inte en unik julklapp?

Känns kanske inte så nära just nu, men tiden går fort och det kan ju bli regniga dagar.

Kom bara ihåg att man bör hålla koll på sina eldkällor så inget farligt händer, gärna inte ställa dem på eldfarligt underlag och allra helst långt ifrån allt brännbart.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efterrättsburrito?


Chimichangas är från början friterade burritos med olika slags fyllning, som fläsk eller biff, bönor, ris, och ost.

Här kommer en efterrättsvariant.

ca 240 ml philadelphiaost

ca 0.6 gräddfil eller cremefraiche

1 msk och 0.6 dl socker delat

1 tsk vaniljpulver

1/2 tsk färskrivet citronskal

6 st 20 cm mjuka vetetortillas

3.7 dl skivade jordgubbar delat

1 msk kanel

Vegetabilisk olja för fritering

Övrigt: tandpetare samt termometer

Blanda philadelphiaosten med creme fraichen/gräddfilen, 1 msk socker, vaniljpulvret och det rivna citronskalet. Ta ungefär 1.7 dl av de skivade jordgubbarna och vänd i.

Dela blandningen jämnt mellan tortillasbröden och lägg det i den nedre tredjedelen av varje bröd.

Därefter vik ihop kanterna mot mitten och rulla ihop som en burrito,säkra rullen med en tandpetare. Gör likadant med alla bröd.

Blanda resten av socket med kanel i en grund skål och ställ det åt sidan. Täck en stor tallrik med servetter.

Häll i 8cm olja i en stor gryta, (men inte mer än 7 cm från toppen på grytan så det inte kokar över) värm den på medelvärme till 180/185 grader (använd termometern)

Fritera i ca tre minuter, vänd om nödvändigt. Ta ur tandpetarna. Lägg rullarna att torka på servetterna nån minut, och rulla dem sedan i kanelsockret.

Gör detsammamed alla rullar och se till att temperaturen håller 180/185 grader.

Toppa med de jordgubbar som finns kvar och servera omedelbart.

Likes

Comments

En praktisk hängare att göra själv, enkelt.
Träplattor och rep behövs, samt borr att göra hål med. Ev. behövs en såg att göra det stora hålet.


Tänk på att göra hålet ca fem mm mindre än krukans diameter, så att den hänger kvar i hålet.

Se bilder för att göra din egen design. Knyt rejäla knutar så plattorna hänger där de skall.

Längst ner kan man låta krukan stå kvar på en oborrad platta om man vill... (se bild)


Använd en hållbar rejäl ring, samt en krok, att hänga upp din skapelse i.





Likes

Comments

Man behöver 500g krossad tomat

3 dl creme fraiche el creme fraiche med paprika o chili

2 mellanstor gullök

1 kg morot grovriven

2-3 msk tomatpuré

1 buljongtärning grönsak, kött eller höns

ev krydda oregano, rosmarin eller timjan

Stek löken

Häll i morötter och häll på tomatpuré samt tomatkross, i med buljong, kryddor och 0.5 dl vatten.

låt koka ca 30 min. I med creme fraiche.

Koka ihop. Smaka av. serveras med ex bandpasta.

Går jättebra att frysa.

Likes

Comments

Hur kul är det inte att göra sin egedesignade skrivbordsorganiserare!?!

Med hjälp av kartong, tyg eller snyggt papper linjal, sax,






















klister och lite fantasi så fixar du snart en egendesignad organiserare för t ex skrivbordet eller badrummet.

Kolla bilderna...

Likes

Comments


Detta behöver du till 6 portioner:

6 stora tomater

ca 5 dl tärnad tillagad kyckling

1 dl hackad röd paprika

1 dl majs på burk (avrunnen)

1 och 1/2 msk hackad rödlök

 1/2 dl + 1 msk olivolja

nästan 1/2 dl färskpressad citron

1 msk bladpersilja

1 msk dijonsenap

1 msk majonnäs

1 tsk grovmalen svartpeppar

1/2 tsk salt eller örtsalt

bladsallad eller spenatblad

Skär av toppen på tomaten, ca en cm, och gräv ur innanmätet. Vänd dem upp och ner på ett papper för att torka till lite.

Använd en mellanstor skål för att blanda paprikan, rödlöken, majsen och kycklingen.

I en liten skål, blanda olivoljan och de sex följande ingredienserna, lägg i kycklingen och vänd försiktigt runt allt.

Lägg tomatbottnarna på salladen eller spenatbladen och skopa i kycklingröran. lägg ev. på locket.

Kyl eller servera omedelbart.

Likes

Comments

Hej!

Tänkte dela saker jag tycker är kul och intressanta här.

Blir lite pyssel blandat med bra recept och annat smått och gott.

Första bloggförsöket så ha tålamod...

Likes

Comments