50 g jäst
5 dl kranvattenkallt vatten
2 tsk salt
40 g olivolja
2 tsk oregano
11 dl vetemjöl special

Utbakning:
1/2 dl olivolja
16 oliver
1/2 kruka färsk rosmarin
flingsalt
torkade tomater

1. Smula ner jästen i en bunke, vispa ut i vattnet. Rör i olja, salt och oregano.
tilsätt mjöl och arbeta till jämn deg.
2. Plasta in bunken, låt jäsa i rumstemp1 1/2 timmar, eller i kylen över natten (max ca 24 timmar)
3. Sätt ugn på 250, stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 6-8 delar och forma till runda bollar. Låt vila i tio minuter
4. Kavla/tryck ut bollarna till plattor ca 14 cm diameter. Lägg på bakpappersklädd plåt och pensla med mycket olivolja.
Tryck i hackade oliver, ev tomat och rosmarin.
5. Grädda 10-13 minuter (skall få färg) Låt svalna. Serveras ljumna.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments