Lika delar av: Kokosolja, bikarbonat och majsstärkelse.
För detta recept tar vi 0.5 dl.

0.5 dl kokosolja
0.5 dl bikarbonat
0.5 dl majsstärkelse (maizena t ex)
Ev några droppar eterisk olja (=doft)

Smält kokosoljan i ett vattenbad (smälter vid 25 grader.. så.. )
Häll ev i doft (eterisk olja) finns hos organic makers t ex..
Blanda alla torra ingredienser, sikta med en sil. Blanda ordentligt. Allt blir som en sås men kokosoljan stelnar sen och blir som en kräm man smörjer armhålan med..

Det blir lite kladdigt men inte så oljigt, inte pudrigt och med en rätt diskret doft beroende på vad man valt för eterisk olja.
Tränger in snabbt och kladdar inte på kläder.
Passar alla.

Likes

Comments

Enkel och snabb köttfärsrisotto

1 hackad lök
4-5 hekto blandfärs
3 dl ris
Röd paprika, majs och ärter.
1-2msk curry
1 buljongtärning
5 dl vatten
Kinesisk soya

Stek löken och färsen, krydda.
Häll i riset späd med vattnet. Späd eventuellt med extra vatten, det skall bli saftigt.
När riset är klart så lägg i paprikan majsen och ärterna.
Krydda ev extra med salt och peppar.

För extra mums, ha i lite creme fraiche paprikachilismak innan servering.

Likes

Comments

50 g jäst
5 dl kranvattenkallt vatten
2 tsk salt
40 g olivolja
2 tsk oregano
11 dl vetemjöl special

Utbakning:
1/2 dl olivolja
16 oliver
1/2 kruka färsk rosmarin
flingsalt
torkade tomater

1. Smula ner jästen i en bunke, vispa ut i vattnet. Rör i olja, salt och oregano.
tilsätt mjöl och arbeta till jämn deg.
2. Plasta in bunken, låt jäsa i rumstemp1 1/2 timmar, eller i kylen över natten (max ca 24 timmar)
3. Sätt ugn på 250, stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela i 6-8 delar och forma till runda bollar. Låt vila i tio minuter
4. Kavla/tryck ut bollarna till plattor ca 14 cm diameter. Lägg på bakpappersklädd plåt och pensla med mycket olivolja.
Tryck i hackade oliver, ev tomat och rosmarin.
5. Grädda 10-13 minuter (skall få färg) Låt svalna. Serveras ljumna.


Likes

Comments

​8 bitar

3 msk kokosolja
20 torkade dadlar
1 dl skalad mandel
1/2 dl pumpakärnor
2 dl havregryn
1 dl torkade tranbär
1/2 dl vatten
1 60 g kexchoklad
Detta är till 8 portioner, tillagningstid är anpassad efter det
1. Smält kokosolja. Mixa med dadlar och mandel till en tjock smet.
Tillsätt pumpakärnor, havregryn, tranbär och vatten. Mixa tills det är rejält blandat.
2. Hacka kexchokladen och blanda i.
3. Klä en avlång brödform med plastfolie, tryck ut smeten jämnt i formen. Låt allt stelna i kylskåp.
4. Skär i åtta bitar, förvara i kylskåp.

Inget ägg men gluten, laktos och mjölkprotein.

Likes

Comments

5 dl creme fraiche
3 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar

Hacka vitlöken, koka allt i tre minuter under omrörning.


Likes

Comments

Receptet är till typ 4 personer

8 skivor formfranska (stora typ pågens jätte)
200g finstrimlad kassler eller skinka
400g riven ost
1 gul lök
4 ägg
2.7 dl matgrädde
2 tsk socker
1 krm paprikapulver
2 tsk dijonsenap
3.4 dl cornflakes
1 krm chilipeppar
1 tsk salt
1 dl smält smör
Gör så här:
Lägg 4 franskskivor i en hög ugnsform.
Strö över hälften av osten, skinkan/kasslern och hackad lök.
Lägg över resten av brödet och resten avosten.
Blanda ägg, grädde, socker, senap och alla kryddor, häll över brödet.
Strö över krossad cornflakes och häll på smöret.
Täck över allt och låt stå till nästa dag.

In i ugnen ca 60 minuter i 150 grader.

Likes

Comments

Ingredienser

5 stora ägg separerade
2.5 dl mjuk philadelphiaost
4.2 dl söt kondenserad mjölk
Florsocker till garnering

1.Värm ugnen till 160 grader
2. Mixa ihop Philadelphiaosten och den kondenserade mjölken i ca 1 minut tills det är slätt.
Ha i äggulorna och mixa tills allt är helt blandat ca 2 minuter.
3. i en annan skål, vispa äggvitorna rejält hårda, ca 6 minuter.
4. Vänd i de vispade äggvitorna i mjölk- och ostmixen tills det är helt blandat.
5. Slå in en 8"-9" form med folie och smörj med fett. Häll i smeten. Sätt formen i en större form/plåt och häll på kokande vatten till 1/3 dels höjd av formen.
6. Baka i 50 minuter, slå av värmen och efterbaka i ca en timma.
Låt den helt kallna innan servering.
7. Strö över florsocker innan servering

*Översatt från amerikanska

Likes

Comments