Jag brukare ÄLSKA Burger Kings Chili cheese burgare, som tur är kom jag på andra tankar och slutade äta animaler, därför har jag nu gjort ett eget recept på en vegansk chili cheese burgare, och den blev supergod och stark!

Ingredienser för 4 burgare

1 msk chiafrön

3 msk vatten

1 liten gul lök

1 dl valnötter

1 krm svartpeppar

1 krm timjan

1 krm lökpulver

2 krm paprikapulver

1 krm cayennepeppar

2 krm salt

1 dl kokta röda linser

2 dl kokt fullkornsris

200 g Violife cheddarost

2 msk av saften till den inlagda chilipepparn

2 tsk sojamjölk

chiliflakes

Inlagt chili


Gör så här

Burgaren

1. Koka linserna och riset efter instruktionerna på förpackningen

2. Blanda ihop chiafröna med vattnet och låt stå 5-10 minuter (chiaägg)

3. Häll valnötterna, löken, svartpepparn, timjan, lökpulvret, paprikapulvret, cayennepepparn och saltet i en matberedare och mixa

4. Tillsätt 0.5 dl av de kokade linserna samt 2 dl av det kokta riset i matberedaren och mixa hyfsat slät

5. Häll sedan smeten i en bunke och blanda i resten av linserna och chiaägget

6. Forma till burgare och stek i växtbaserad matfett


Chili Cheese Sås

1. Skär osten i kuber och lägg i en kastrull tillsammans med 1 msk av inläggningen från chilin

2. Låt puttra på svag värme och rör så att det inte bränner

3. När vätskan kokat bort, tillsätt sojamjölken och rör

4. När även den vätskan kokat in tillsätt ännu 1 msk av inläggningen och chiliflakes och osten bör nu vara smält och utan klumpar

5. 

__________________________________________________________________________________________

I used to LOVE Burger Kings Chili Cheese Burger, luckily I decided to stop eating animals, so I have now made my own recipe for a vegan chili cheese burger, and it became super yummy and spicy!


Ingredients for 4 burgers

1 tablespoon of chia seeds

3 tablespoons of water

1 small yellow onion

1 dl walnuts

1 krm black pepper

1 ml thyme

1 ml onion powder

2 ml paprikapowder

1 ml cayenne pepper

2 tablespoons salt

1 dl cooked red lentils

2 dl cooked whole grain rice

200 g of Violife Cheddar cheese

2 tablespoons of the juice from the canned chilli pepper

2 tsp soy milk

chiliflakes

pickeled chili


How to make it

Burgers

1. Boil the lenses and the rice according to the instructions on the package

2. Mix the chia seeds with the water and let set for 5-10 minutes (chiaegg)

3. Pour walnuts, onion, black pepper, thyme, onion powder, paprikapowder, cayenne pepper and salt in a food processor and mix

4. Add 0.5 dl of boiled lentils and 2 dl of cooked rice into the food processor and mix smoothly

5. Then pour the mix into a bowl and mix in the rest of the lenses and chiaegg

6. Mold into burger and panfry in vegan butter or oil


Chili Cheese Sauce

1. Cut the cheese into cubes and add to a saucepan together with 1 tablespoon of chili picklejuice

2. Put on low heat and stir so that it does not burn

3. When the liquid has boiled off, add the soy milk and stir

4. When that liquid boils has absorbed in to the cheese, add another 1 tablespoon of the picklejuice and chiliflakes and the cheese should now be melted and without lumps

5. Ensamble your burger!



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag personligen har inte hittat några supergoda veganska smörgås pålägg så jag tog saken i egna händer och gjorde 3 supergoda pålägg!

Cashewmjukost med vitlök och örter

Ingredienser

2.5 dl naturella cashewnötter

1 dl vatten

0.5 dl sojamjölk

1 stor vitlök

5 basilikablad

1 msk hackad gräslök

1 kryddmått timjan

salt


Gör så här

1. Häll cashewnötterna i en matberedare med sojamjölken, mixa

2. Tillsätt under tiden vatten tills du får en slät konsistens

3. Tillsätt vitlöken och örterna, salta efter smak


Choklad och hasselnöt spread

Ingredienser

100 g hasselnötter

80 g vegansk choklad

1 dl sojamjölk


Gör så här

1. Dela chokladen och smält den i sojamjölken i micron

2. Häll hasselnötterna i en matberedare och tillsätt chokladmjölken

3. Mixa slät


Rödbetshummus

Ingredienser

1 burk kikärtor (410 g)

1 vitlöksklyfta

2 msk tahini

saften från 1 citron

0.5 tsk spiskummin

1 dl olivolja

2 rödbetor eller 0.5 dl rödbetsjuice (ta då 0.5 dl olivolja)

salt


Gör såhär

1. Häll av och skölj kikärtorna

2. Häll kikärtorna, vitlöksklyftan, tahinin, citronsaften, spiskummin, olivolja och rödbetorna/rödbetssaften i en matberedare och mixa slät

3. smaka av med salt

__________________________________________________________________________________________

I personally have not found any vegan sandwich spreads that I like so I took it into my own hands and made 3 super tasty spreads!

Cashew creamcheese with garlic and herbs

Ingredients

2.5 dl natural cashew nuts

1 dl of water

0.5 dl soy milk

1 large garlic

5 basil leaves

1 tablespoon chopped chives

1 ml of thyme

salt

How to make it

1. Pour cashew nuts into a food processor along with soy milk, mix 2.

Add water until you have a smooth texture

3. Add the garlic and herbs, salt to taste


Chocolate and hazelnut spread

Ingredients

100 g hazelnuts

80 g vegan chocolate

1 dl soy milk

How to make it:

1. Divide the chocolate and melt it woth the soy milk of the microwave

2. Pour the hazelnuts into a food processor and add the chocolate milk

3. Mix smooth


Beethummus

Ingredients

1 jar of chickpeas (410 g)

1 garlic clove

2 tablespoons tahini

juice from 1 lemon

0.5 teaspoons of cumin

1 dl olive oil

2 beets or 0.5 dl beet juice (take 0.5 dl olive oil if you use juice)

salt

How to make it

1. Pour and rinse the chickpeas

2. Pour the chickpeas, garlic clove, tahinin, lemon juice, cumin, olive oil and beetroot / beetroot juice into a food processor and mix smoothly

3. salt to taste

Likes

Comments

Dagens middag blev en underbart god krämig soppa gjord på rostad butternut squash, morot och vitlök! passar perfekt en höstig dag som denna!

Ingredienser till 4 portioner

1 butternut squash
4 morötter
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl sojamjölk
4-5 dl vatten

Saften från 1 citron

1 tsk sriacha

salt
peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader

2. Skala och dela pumpan och morötterna, skrapa bort fröna ur pumpan men spara dem och rösta dem!

3. Skala och krossa sedan vitlöken under kniven och lägg dem sedan på en plåt tillsammans med morötterna och pumpa bitarna

4. Gnid in grönsakerna i oljan och salta och peppra.

5. In med plåten i ugnen i ca 30-40 minuter eller till pumpan och morötterna är mjuka

6. Häll sedan över pumpan, morötterna och vitlöken i en matberedare och tillsätt hälften av vattnet och mjölken

7. Mixa slät och häll sedan över soppan i en kastrull, låt koka upp.

8. Tillsätt resten av vattnet och mjölken.

9. Pressa ner citron saften och blanda i sriacha och smaka sedan av med salt och peppar

10. NJUT!

_____________________________________

Today's dinner was a wonderful yummy creamy soup made of roasted butternut squash, carrots and garlic! Perfect for a fall day like this one!

Ingredients for 4 servings

1 butternut squash

4 carrots

3 garlic cloves

2 tbsp olive oil

4 dl soy milk 4-5 dl water

The juice from 1 lemon

1 teaspoon sriacha

salt

pepper


Howto make it:

1. Set the oven to 220 degrees Celsius

2. Peel and dice the pumpkin and carrots, scrape the seeds out of the pumpkin but save them and roast them!

3. Peel and crush the garlic under the knife and then place them on a plate together with the carrots and pumpkin pieces

4. Rub the vegetables in the oil and salt and pepper.

5. Insert the plate in the oven for about 30-40 minutes or until the pumpkin and the carrots are soft

6. Then pour the pumpkin, carrots and garlic into a food processor and add half of the water and milk

7. Mix until smooth and pour over the soup in a saucepan, bring to a boil.

8. Add the rest of the water and milk.

9. Squeeze the lemon juice and ad to the soup together with sriacha and season with salt and pepper

10. ENJOY!

Likes

Comments

Dagens middag blev en köttfärsgratäng som min mamma brukade göra men jag har gjort den vegans!

Ingredienser för 4 portioner:

500 g vegansk färs
3 dl växt vispgrädde
2 dl chili sauce
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 msk curry
salt
peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader
2. Hacka löken smått
3. Stek färsen i lite olja eller vegetabiliskt smör
4. Ha i löken i stekpannan med färs och salta och peppra. Låt löken svettas, den skall ej få färg.
5. Vispa grädden ganska hård
6. Blanda sedan i chili sauce, vitlök och curry i den vispade grädden. Blanda runt.
7. Häll över färsen och löken i en ugnssäker form. Häll sedan på gräddblandningen.
8. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
9. Servera med kokt ris, cashewnötter, banan och mandariner!

10. Njut!

_____________________________________

Today's dinner became a minced meat gratin that my mother used to make, but I've made it vegan!

Ingredients for 4 servings:

500 g vegan minced "meat"

3 dl plantbased whipped cream

2 dl chili sauce

1 large yellow onion

2-3 garlic cloves

2 tablespoons curry

salt

pepper


How to make it:

1. Set the oven to 220 degrees Celsius

2. Chop the onion

3. Cook the minced "meat" in a little oil or vegetable butter

4. Ad the onion and salt and pepper to the pan. Let the onion sweat, it should not get any color.

5. Whisk the cream quite firm

6. Then mix in chilli sauce, garlic and curry in the whipped cream. Mix around.

7. Pour the "meat" and the onion in an oven-proof form. Then pour the cream mixture om top.

8. Gratinate in the oven for about 20 minutes.

9. Serve with boiled rice, cashew nuts, banana and mandarins!

10. Enjoy!

Likes

Comments

Förbereder morgondagens lunch som kommer vara en mumsig sallad med rostade krispiga kikärter med smak av wasabi!

Ingredienser för 1 sats

1 Burk kikärter

1 msk olja

1 msk wasabi (efter tycke)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader

2. Öppna och sköl kikärtorna och låt vattnet rinna av

3. Lägg kikärtorna mellan två hushållspappers ark och knugga bort "skalet". Skala de för hand som inte tappar sitt skal.

4. Häll oljan i en skål och tillsätt wasabi och blanda runt

5. Lägg kikärtorna på en plåt och häll över wasabioljan och blanda runt

6. In i ugnen i ca 20 minuter, blanda runt kikärtorn ca var 5e minut så de inte bränner och får en jämn färg

7. Ta ut och låt kallna! 👌

_____________________________________________________________________________________

Preparing tomorrow's lunch that will be a yummy salard with roasted crispy chickpeas with a taste of wasabi!

Ingredients for 1 batch

1 Jar of chickpeas

1 tablespoon of oil

1 tablespoon wasabi (after your own liking)

Do this:

1. Set the oven to 220 degrees C

2. Open and rinse the chickpeas and allow the water to drain

3. Place the chickpeas between the sheets of two household papers and peel off the "shell" by rubbing on the chickpeas. Peel by hand if the shell does not come

4. Pour the oil into a bowl and add wasabi and mix around

5. Place the chickpeas on a plate and pour over the wasabi oil and mix around

6. Put them in the oven for about 20 minutes, mix around the chickpeas every 5 minutes so they do not burn and get a nice color

7. Take out and let cool! 👌

Likes

Comments

Idag stod det grillning på schemat och då var jag ju bara tvungen att göra kebabspett! Det blev super gott!

Ingredienser till 2 portioner

1 gul lök

4 dl vegansk färs

5 msk ifraich

0.5 dl hackad paprikasallad

1 msk färsk timjan

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprikapulver

1 tsk peppar

1 tsk spiskummin

1 tsk chiliflingor

1 tsk lök pulver

1 tsk vitlökspulver

1.5 dl havremjölk

2 dl ströbröd

Olja till stekning


Gör så här:

1. Finhacka löken och stek i lite olja tills löken är mjuk

2. Tillsätt färsen och kryddorna, låt steka I några minuter

3. Gör ett hål i färsen och häll i fraichen och låt den smälta

4. Blanda i den hackade paprika när fraichen har smält, och blanda sedan med färsen

5. Blanda ihop mjölken med ströbrödet och låt stå några minuter

6. Blanda sedan färsblandningen i ströbrödet, blanda ordentligt!

7. Forma runda avlånga små korvar

8. Stek dem sedan i lite olja tills de fått färg på alla sidor

9. Ta från plattan och låt kallna, spetta och grilla dem lätt till servering!

_____________________________________________________________________________________

Today there was grilling on the schedule and then I just had to make kebabs! It was super good!

Ingredientsfor 2 servings

1 yellow onion

4 dl vegan minced meat

5 msk ifraich

0.5 dl chopped pickled bell pepper

1 msk of fresh thyme

1 garlic clove

1 tsk pepper powder

1 tsk of pepper

1 tsk of cumin cream

1 tsk chili peppers

1 tsk, onion powder

1 tsk garlic powder

1.5 dl oat milk

2 dl bread crumble

Oil for frying

How to make it:

1. Finely chop the onion and fry in some oil until the onion is soft

2. Add the meat and spices, cook for a few minutes

3. Make a hole in the saucepan and pour in the fraiche and let it melt

4. Mix in the chopped peppers when tne fraiche has melted, then mix with the meat

5. Mix the milk with the bread and leave for a few minutes

6. Then mix the meat mixture into the bread, mix thoroughly!

7. Form round small sausages

8. Fry them in a little oil until they have color on all side. Remove from the plate and let cool, put them on skewers and grill them slightly for serving!

Likes

Comments

Jag hade ett paket jordgubbar som jag ville göra något gott med, och det härliga vädret idag gav mig riktiga sommarkänslor så därför blev det en söt och god jordgubbs sirap! Denna är perfekt att ha hemma då du kan ha det till hur mycket som helst, här har jag blandat sirapen med bubbelvatten för en törstsläckare sommar drink. Eller varför inte ringla lite på pannkakorna eller på glassen 😍

Ingredienser för 1 sats

250g färska jordgubbar

4 dl vatten

3 dl socker

Gör så här

1. Snoppa jordgubbarna och dela dem i 4

2. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet

3. Koka upp och sänk sedan värmen till medium

4. Låt koka ca 5-10 minuter

5. Sila bort vattnet från jordgubbarna, låt vattnet rinna av utan att morsa till Jordgubbarna för att få en klarare sirap

6. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt sockret och koka upp på högvärme

7. Sänk sedan värmen och låt puttra i 5 minuter

8. Ta av från plattan och låt kallna!

_____________________________________________________________________________________

I had a pack of strawberries that I wanted to use up, and the lovely weather today gave me real summer feelings, so it became a sweet and delicious strawberry syrup! This is perfect to have at home since you can use it for so much, here I have mixed the syrup with bubble water to make an amazing summer drink. Or why not use it on pancakes or ice cream 😍

Ingredients for 1 batch

250g fresh strawberries

4 dl water

3 dl sugar

How to make it

1. Slice the strawberries into quarters

2. Put them in a high saucepan together with the water

3.Bring to a boil and then lower the heat to medium

4. Boil for about 5-10 minutes

5. Separate the water from the strawberries, let the water drain off without pressing on the strawberries to get a clear syrup

6. Pour the strawberry water back into the saucepan and add the sugar and bring to a boil

7. Lower the heat and simmer for 5 minutes

8. Remove from the plate and allow to cool!

Likes

Comments

Dagens middag blev ett ihop plock av lite olika rester som fanns hemma och resultatet blev en supergod nachotallrik! Gjord med "chicken" strips stekta med tacokrydda, lite nachos som blivit kvar och grönsaker. Enda tillagningen i dagens middag var denna superenkla ost såsen gjord på 2 ingredienser. Receptet kommer nedan!

Ingredienser till 2 nachotallrikar

1 dl havremjölk

100g Violife cheddar ost

Gör så här

1. Skär osten i kuber

2. Lägg i osten tillsammans med mjölken i en kastrull

3. Låt koka tills osten har smält

4. Servera med nachos eller varför inte göra en Mac & Cheese!

_____________________________________________________________________________________


Today's dinner was a mix of some different leftovers and the result is this super good nachoplate! Made with "chicken" strips fried with tacoseasoning, little nachos left and vegetables. The only cooking in today's dinner was this super-simple cheese sauce made of 2 ingredients. The recipe is down below!

ingredients for 2 servings

1 dl oat milk

100g Violife Cheddar cheese

How to make it

1. Cut the cheese into cubes

2. Put the cheese together with the milk in a saucepan

3. Boil until the cheese has melted

4. Serve with Nachos or why not make a Mac & Cheese!

Likes

Comments

Man kan ju inte bli annat än avundsjuk på alla som bor i länder där det finns mjölkfri Ben & Jerry, så därför tog jag saken i egna händer och gjorde ett eget recept på en vegansk variant!

Ingredienser till en sats

1 burk kokosgrädde som stått i kylen över natten

1/2 sats av min kondenserade mjölk, receptet hittar du här: https://nouw.com/makingitvegan/vegan-condensed-milk-29681820

1/2 sats av mina magiska chocolate chip cookies, receptet hittar du här: https://nouw.com/makingitvegan/magiska-chocolate-chip-cookies-29452139

1 tsk vaniljarom

Gör så här:

1. Ställ kokosgrädden i kylen dagen innan

2. Ta den stelnade kokosgrädden och lägg den i en bunke, OBS se till så att du inte får med vattnet

3. Vispa grädden slät

4. Tillsätt den kondenserade mjölken och vaniljaromen

5. Vispa slätt och ställ sedan åt sidan

6. Gör kakdegen enligt receptet ovan

7. Lägg lite bakplåtspapper i en glasskål och varva sedan glassen med små runda bollar av kakdeg

8. Ställ i frysen i ca 2-3 timmar 👌👌

_____________________________________________________________________________________

One can't help be jealous of all those living in countries where there is milk free Ben & Jerry, so I took the matter in my own hands and made my own vegan recipe!

Ingredients for one batch

1 can of coconut cream that's been in the fridge overnight night

1/2 set of my condensed milk, the recipe can be found here: https://nouw.com/makingitvegan/vegan-condensed-milk-29681820

1/2 set of my magic chocolate chip cookies, the recipe can be found here: https://nouw.com/makingitvegan/magiska-chocolate-chip-cookies-29452139

1 tsk vaniljarom

Do this:

1. Put the coconut cream in the refrigerator the day before

2. Take the coconut cream and place it in a bowl, make sure you do not get the water

3. Whisk the cream smoothly

4. Add the condensed milk and vanilla

5. Beat smoothly and then set aside

6. Make the cake dough according to the recipe above

7. Put some baking sheet in a glass bowl and mix the ice cream mix with balls of cookie dough

8. Place the freezer for about 2-3 hours 👌👌

Likes

Comments

Så här går det när dottern på 4 år får bestämma vad vi skall äta och vad vi skall kika på, då blir det k*rvstroganoff och Teenage mutant ninja turtles 😂😂 Receptet på k*rvstroganoffen kommer här!


Ingredienser till 4 portioner

4 portioner ris

400 g Astrid o Aporna jättekorv, strimlad

2 finhackade gula lökar

2 dl imat

1 dl vatten

1 msk tomatpuré

0.5 dl ketchup/chilisås

Salt

Peppar

Olja

Gör så här:

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen

2. Stek korven i lite olja i några minuter tills den fått färg

3. Tillsätt löken och fräs lite till

4. Tillsätt imat, vatten, tomatpurén/chilisåsen, salt och peppar

5. Låt koka i ca 10 Minuter

6. Servera!

_____________________________________________________________________________________

This is what happens when my 4-year-old's daughter gets to decide what to eat and what we are going to watch, then it's going to be k * rvstroganoff and Teenage mutant ninja turtles. 😂😂 The recipe for k * rvstroganoffen comes here!

Ingredients for 4 servings

4 servings of rice

400 g vegan sausages, shredded

2 finely chopped yellow onions

2 dl vegan creme fraiche

1 dl of water

1 msk tomato paste

0.5 dl ketchup / chili sauce

Salt

Pepper

Oil

How to make it:

1. Boil the rice according to the instructions on the package

2. Fry the vegan sausage in a saucepan with a little oil for a few minutes

3. Add the onion and fry a little bit longer

4. Add water, tomato purée / chili sauce, salt and pepper

5. Boil for about 10 Minutes

6. Serve!

Likes

Comments