Förbereder morgondagens lunch som kommer vara en mumsig sallad med rostade krispiga kikärter med smak av wasabi!

Ingredienser för 1 sats

1 Burk kikärter

1 msk olja

1 msk wasabi (efter tycke)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader

2. Öppna och sköl kikärtorna och låt vattnet rinna av

3. Lägg kikärtorna mellan två hushållspappers ark och knugga bort "skalet". Skala de för hand som inte tappar sitt skal.

4. Häll oljan i en skål och tillsätt wasabi och blanda runt

5. Lägg kikärtorna på en plåt och häll över wasabioljan och blanda runt

6. In i ugnen i ca 20 minuter, blanda runt kikärtorn ca var 5e minut så de inte bränner och får en jämn färg

7. Ta ut och låt kallna! 👌

_____________________________________________________________________________________

Preparing tomorrow's lunch that will be a yummy salard with roasted crispy chickpeas with a taste of wasabi!

Ingredients for 1 batch

1 Jar of chickpeas

1 tablespoon of oil

1 tablespoon wasabi (after your own liking)

Do this:

1. Set the oven to 220 degrees C

2. Open and rinse the chickpeas and allow the water to drain

3. Place the chickpeas between the sheets of two household papers and peel off the "shell" by rubbing on the chickpeas. Peel by hand if the shell does not come

4. Pour the oil into a bowl and add wasabi and mix around

5. Place the chickpeas on a plate and pour over the wasabi oil and mix around

6. Put them in the oven for about 20 minutes, mix around the chickpeas every 5 minutes so they do not burn and get a nice color

7. Take out and let cool! 👌

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag stod det grillning på schemat och då var jag ju bara tvungen att göra kebabspett! Det blev super gott!

Ingredienser till 2 portioner

1 gul lök

4 dl vegansk färs

5 msk ifraich

0.5 dl hackad paprikasallad

1 msk färsk timjan

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprikapulver

1 tsk peppar

1 tsk spiskummin

1 tsk chiliflingor

1 tsk lök pulver

1 tsk vitlökspulver

1.5 dl havremjölk

2 dl ströbröd

Olja till stekning


Gör så här:

1. Finhacka löken och stek i lite olja tills löken är mjuk

2. Tillsätt färsen och kryddorna, låt steka I några minuter

3. Gör ett hål i färsen och häll i fraichen och låt den smälta

4. Blanda i den hackade paprika när fraichen har smält, och blanda sedan med färsen

5. Blanda ihop mjölken med ströbrödet och låt stå några minuter

6. Blanda sedan färsblandningen i ströbrödet, blanda ordentligt!

7. Forma runda avlånga små korvar

8. Stek dem sedan i lite olja tills de fått färg på alla sidor

9. Ta från plattan och låt kallna, spetta och grilla dem lätt till servering!

_____________________________________________________________________________________

Today there was grilling on the schedule and then I just had to make kebabs! It was super good!

Ingredientsfor 2 servings

1 yellow onion

4 dl vegan minced meat

5 msk ifraich

0.5 dl chopped pickled bell pepper

1 msk of fresh thyme

1 garlic clove

1 tsk pepper powder

1 tsk of pepper

1 tsk of cumin cream

1 tsk chili peppers

1 tsk, onion powder

1 tsk garlic powder

1.5 dl oat milk

2 dl bread crumble

Oil for frying

How to make it:

1. Finely chop the onion and fry in some oil until the onion is soft

2. Add the meat and spices, cook for a few minutes

3. Make a hole in the saucepan and pour in the fraiche and let it melt

4. Mix in the chopped peppers when tne fraiche has melted, then mix with the meat

5. Mix the milk with the bread and leave for a few minutes

6. Then mix the meat mixture into the bread, mix thoroughly!

7. Form round small sausages

8. Fry them in a little oil until they have color on all side. Remove from the plate and let cool, put them on skewers and grill them slightly for serving!

Likes

Comments

Jag hade ett paket jordgubbar som jag ville göra något gott med, och det härliga vädret idag gav mig riktiga sommarkänslor så därför blev det en söt och god jordgubbs sirap! Denna är perfekt att ha hemma då du kan ha det till hur mycket som helst, här har jag blandat sirapen med bubbelvatten för en törstsläckare sommar drink. Eller varför inte ringla lite på pannkakorna eller på glassen 😍

Ingredienser för 1 sats

250g färska jordgubbar

4 dl vatten

3 dl socker

Gör så här

1. Snoppa jordgubbarna och dela dem i 4

2. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet

3. Koka upp och sänk sedan värmen till medium

4. Låt koka ca 5-10 minuter

5. Sila bort vattnet från jordgubbarna, låt vattnet rinna av utan att morsa till Jordgubbarna för att få en klarare sirap

6. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt sockret och koka upp på högvärme

7. Sänk sedan värmen och låt puttra i 5 minuter

8. Ta av från plattan och låt kallna!

_____________________________________________________________________________________

I had a pack of strawberries that I wanted to use up, and the lovely weather today gave me real summer feelings, so it became a sweet and delicious strawberry syrup! This is perfect to have at home since you can use it for so much, here I have mixed the syrup with bubble water to make an amazing summer drink. Or why not use it on pancakes or ice cream 😍

Ingredients for 1 batch

250g fresh strawberries

4 dl water

3 dl sugar

How to make it

1. Slice the strawberries into quarters

2. Put them in a high saucepan together with the water

3.Bring to a boil and then lower the heat to medium

4. Boil for about 5-10 minutes

5. Separate the water from the strawberries, let the water drain off without pressing on the strawberries to get a clear syrup

6. Pour the strawberry water back into the saucepan and add the sugar and bring to a boil

7. Lower the heat and simmer for 5 minutes

8. Remove from the plate and allow to cool!

Likes

Comments

Dagens middag blev ett ihop plock av lite olika rester som fanns hemma och resultatet blev en supergod nachotallrik! Gjord med "chicken" strips stekta med tacokrydda, lite nachos som blivit kvar och grönsaker. Enda tillagningen i dagens middag var denna superenkla ost såsen gjord på 2 ingredienser. Receptet kommer nedan!

Ingredienser till 2 nachotallrikar

1 dl havremjölk

100g Violife cheddar ost

Gör så här

1. Skär osten i kuber

2. Lägg i osten tillsammans med mjölken i en kastrull

3. Låt koka tills osten har smält

4. Servera med nachos eller varför inte göra en Mac & Cheese!

_____________________________________________________________________________________


Today's dinner was a mix of some different leftovers and the result is this super good nachoplate! Made with "chicken" strips fried with tacoseasoning, little nachos left and vegetables. The only cooking in today's dinner was this super-simple cheese sauce made of 2 ingredients. The recipe is down below!

ingredients for 2 servings

1 dl oat milk

100g Violife Cheddar cheese

How to make it

1. Cut the cheese into cubes

2. Put the cheese together with the milk in a saucepan

3. Boil until the cheese has melted

4. Serve with Nachos or why not make a Mac & Cheese!

Likes

Comments

Man kan ju inte bli annat än avundsjuk på alla som bor i länder där det finns mjölkfri Ben & Jerry, så därför tog jag saken i egna händer och gjorde ett eget recept på en vegansk variant!

Ingredienser till en sats

1 burk kokosgrädde som stått i kylen över natten

1/2 sats av min kondenserade mjölk, receptet hittar du här: https://nouw.com/makingitvegan/vegan-condensed-milk-29681820

1/2 sats av mina magiska chocolate chip cookies, receptet hittar du här: https://nouw.com/makingitvegan/magiska-chocolate-chip-cookies-29452139

1 tsk vaniljarom

Gör så här:

1. Ställ kokosgrädden i kylen dagen innan

2. Ta den stelnade kokosgrädden och lägg den i en bunke, OBS se till så att du inte får med vattnet

3. Vispa grädden slät

4. Tillsätt den kondenserade mjölken och vaniljaromen

5. Vispa slätt och ställ sedan åt sidan

6. Gör kakdegen enligt receptet ovan

7. Lägg lite bakplåtspapper i en glasskål och varva sedan glassen med små runda bollar av kakdeg

8. Ställ i frysen i ca 2-3 timmar 👌👌

_____________________________________________________________________________________

One can't help be jealous of all those living in countries where there is milk free Ben & Jerry, so I took the matter in my own hands and made my own vegan recipe!

Ingredients for one batch

1 can of coconut cream that's been in the fridge overnight night

1/2 set of my condensed milk, the recipe can be found here: https://nouw.com/makingitvegan/vegan-condensed-milk-29681820

1/2 set of my magic chocolate chip cookies, the recipe can be found here: https://nouw.com/makingitvegan/magiska-chocolate-chip-cookies-29452139

1 tsk vaniljarom

Do this:

1. Put the coconut cream in the refrigerator the day before

2. Take the coconut cream and place it in a bowl, make sure you do not get the water

3. Whisk the cream smoothly

4. Add the condensed milk and vanilla

5. Beat smoothly and then set aside

6. Make the cake dough according to the recipe above

7. Put some baking sheet in a glass bowl and mix the ice cream mix with balls of cookie dough

8. Place the freezer for about 2-3 hours 👌👌

Likes

Comments

Så här går det när dottern på 4 år får bestämma vad vi skall äta och vad vi skall kika på, då blir det k*rvstroganoff och Teenage mutant ninja turtles 😂😂 Receptet på k*rvstroganoffen kommer här!


Ingredienser till 4 portioner

4 portioner ris

400 g Astrid o Aporna jättekorv, strimlad

2 finhackade gula lökar

2 dl imat

1 dl vatten

1 msk tomatpuré

0.5 dl ketchup/chilisås

Salt

Peppar

Olja

Gör så här:

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen

2. Stek korven i lite olja i några minuter tills den fått färg

3. Tillsätt löken och fräs lite till

4. Tillsätt imat, vatten, tomatpurén/chilisåsen, salt och peppar

5. Låt koka i ca 10 Minuter

6. Servera!

_____________________________________________________________________________________

This is what happens when my 4-year-old's daughter gets to decide what to eat and what we are going to watch, then it's going to be k * rvstroganoff and Teenage mutant ninja turtles. 😂😂 The recipe for k * rvstroganoffen comes here!

Ingredients for 4 servings

4 servings of rice

400 g vegan sausages, shredded

2 finely chopped yellow onions

2 dl vegan creme fraiche

1 dl of water

1 msk tomato paste

0.5 dl ketchup / chili sauce

Salt

Pepper

Oil

How to make it:

1. Boil the rice according to the instructions on the package

2. Fry the vegan sausage in a saucepan with a little oil for a few minutes

3. Add the onion and fry a little bit longer

4. Add water, tomato purée / chili sauce, salt and pepper

5. Boil for about 10 Minutes

6. Serve!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Inför påsk var jag ute i god tid för att se vad jag skulle bjuda på då hela tjocka släkten skulle komma hem till mig. Kikade runt på Google och såg bilder på desserter som såg ut som ägg som var gjorda av kinderägg, vitchoklad mousse och lemon curd. Dessa var ju så söta så jag var ju bara tvungen att veganisera dem! Jag letade runt efter ägg formade silikonformar och hittade det på wish för typ 50 kr, hittar man inte äggformade kan man lika gärna använda dessa runda: Silikonform, 6 stora kupoler - Special Ingredients. Fyllningen räckte till 18 stycken ägghalvor, hur många ägghalvor du får ut av chokladen beror på storleken på dina formar, mina var ganska så små så de räckte till 20 stycken halvor.

Ingredienser:

200g Vegansk mjölkchoklad

2 dl växt vispgrädde

100g Vegansk vit chocklad

0.5 tsk vaniljsocker

2 msk aprikossylt

2 msk vatten

ev. 1-2 droppar gul karamellfärg


Gör så här:

1. Smält mjölkchokladen i ett vattenbad och pensla sedan silikonformen men 3-4 lager choklad. Låt varje lager stelna innan du penslar på nästa

2. Ställ formarna i kylen i ca 1 timme så de stelnar ordentligt

3. Smällt den vita chokladen i ett vatten bad

4. Vispa ihop grädden och vaniljsockret så att det blir fluffigt

5. Vänd sedan ner den vita chokladen i grädden och ställ i kylen i ca 20-30 minuter

6. Värm aprikossylten i en liten kastrull tillsammans med vattnet så att det får en lite rinnigare konsistens. Vill du kan du tillsätta lite gul karamellfärg för att få "äggulan" lite mer åt det gula håller än åt det orangea

7. Lossa försiktigt chokladen från formarna och fyll äggen med moussen

8. Ställ in i kylen i ca 30 minuter

9. Ta sedan ut äggen och gröp ett litet hål i moussen som du sedan fyller med sylten

10. Imponera på dina gäster med din kreativitet! ;D

_____________________________________________________________________________________


Before Easter, I was out in good time to see what I would serve when my whole family would come here to celibrate. I looked around on Google and saw pictures of desserts that looked like eggs made with kinder eggs, white chocolate mousse and lemon curd. These were so cute that I just had to veganize them! I was looking for egg shaped silicone molds and found it on the wish. If you do not find egg shaped molds , you can use these rounds: Silicone Shape, 6 Large Domes - Special Ingredients. The filling was up to 18 egg halves, how many egg halves you get out of the chocolate depends on the size of your molds, mine were quite small so they were enough for 20 halves.

Ingredients:

200g Vegan milk chocolate

2 dl plant whipped cream

100g Vegan white chocolate

0.5 teaspoon vanilla sugar

2 tablespoons apricot jam

2 tablespoons of water

1-2 drops of yellow caramel color

How to make them:

1. Melt the milk chocolate in a water bath and then brush the silicone mold with 3-4 layers of chocolate. Let each layer solidify before brushing on the next

2. Place the molds in the refrigerator for about 1 hour to solidify

3. Melt the white chocolate in a water bath

4. Whisk together the cream and vanilla sugar to make it fluffy

5. Then turn the white chocolate into the cream and place in the fridge for about 20-30 minutes

6. Heat the apricot jam in a small saucepan along with the water to make it a little leaner texture. You can add some yellow caramel color to get the "egg yolk" a little more on the yellow side than the orange

7. Carefully loosen the chocolate from the molds and fill the eggs with the mousse

8. Set in the refrigerator for about 30 minutes

9. Take out the eggs and make a small hole into the mousse that you then fill with the jam

10. Impress your guests with your creativity! ; D

Likes

Comments

Nu kan jag dö lycklig, fy fan va gott detta blev!!!!!!!

Ingredienser för 2 port

250 g tofu

1 ark nori

1 frp tempura frityr

2.25 dl kallt vatten

6 potatisar

Ärtor

Remouladsås receptet hittar du här:https://nouw.com/makingitvegan/fishsticks-with-remoulade-sauce-29570090


Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader

2. Skär tofun i två bitande på längden och lägg mellan hushållspapper

3. Tvätta och skiva potatisen

4. Lägg på en plåt och stoppa in i ugnen

5. Gör remouladsåsen enligt receptet ovan

6. Rör ihop tempura smeten

7. Häll olja i en hög kastrullen, ha ett lock till hands

8. Koka ärtorna i micron i en micro säker bunke

9. Klipp ut en bit nori och tryck fast den på tofun, doppa sedan i frityr smeten

10. Lägg försiktigt ner i kastrullen

11. Mosa ärtorna undertiden, men gå inte ifrån spisen

12. Ta ut potatisen när den är gyllene

13. Ta upp tofun när den är gyllene och lägg den på lite hushållspapper

14. SERVERA!!!!

_____________________________________________________________________________________

Now I can die happy, damn this was sooooo good!!!!!!!

Ingredients for 2 portions

250g of tofu

1 sheet of nori paper

1 package oc tempura mix

2.25 dl cold water

6 potatoes

Peas

Remoulade sauce recipe can be found here: https://nouw.com/makingitvegan/fishsticks-with-remoulade-sauce-29570090

How to make it:

1. Set the oven to 220 degrees C

2. Cut the tofu into two pieces and place between household paper

3. Wash and slice the potatoes

4. Put them in the oven

5. Make the sauce according to the recipe above

6. Stir together the tempura batter

7. Pour oil into a high pot, have a lid at hand

8. Boil the peas in the microwave in a micro safe bowl

9. Cut a piece of nori and press it on tofun, then dip in the frying batter

10. Carefully put it in the pot

11. Mash the peas while the tofu is frying, but do not leave the stove

12. Take out the potatoes from the oven once they are golden

13. Fry the tofu until it is golden and place it on some household paper

14. SERVE!!!!

Likes

Comments

Idag gjorde jag en vegansk kondenserad mjölk, det blev hur bra som helst. Den skall användas i ett recept som förhoppningsvis kommer senare under veckan! Spännande! Men tills dess får ni hålla till godo med receptet nedan!

Ingredienser till en sats

1 burk ekologisk kokosmjölk

2 msk sirap

Gör så här:

1. Häll i kokosmjölken och sirapen i en högkastrull

2. Vispa runt och låt det koka upp på hög värme

3. Sänk sedan värmen till medeltemperatur

4. Låt koka i ca 30-40 minuter OBS! Rör inte om!

5. Efter 30-40 minuter kommer du att märka att vätskan minskat i volym och tjocknat

6. Häll över i rena burkar och förvara i kylen

7. Använd till alla möjliga mumsiga bakverk!

_____________________________________________________________________________________


Today I made a vegan condensed milk and it turned out great. It will be used in a recipe that hopefully will be posted later in the week! Exciting! But until then you will have to make do with the recipe below!

Ingredients for one batch

1 can Organic coconut milk

2 msk syrup

How to make it:

1. Pour in the coconut milk and syrup in a saucepan

2. Whisk around and bring to the boil over high heat

3. Lower the heat to medium temperature

4. Cook for about 30-40 minutes NOTE: Do not stir!

5. After 30-40 minutes, you will notice that the liquid is reduced in volume and has thickened

6. Pour into clean jars and store in the fridge

7. Use to all kinds of yummy pastries!

Likes

Comments

Slängde idag ihop en super enkelt och mumsig pesto gjord med spenat och cashewnötter till mig och dottern på fyra år. Det bästa ,eed detta receptet är att det är ett toppen sätt att lura i dottern lite mumsig spenat! Hur många portioner detta receptet räcker till varierar en aning då det beror på hur mycket pesto man vill ha i sin pasta. Men om man likson jag gilla mycket pesto skulle jag uppskatta ett detta receptet räcker till 6 portioner pasta!


Ingredienser till 1 sats pesto

1.5 dl naturella cashewnötter

1 dl rostade och saltade cashewnötter

0.5 dl havremjölk

0.5 dl olja

2 stora nävar färsk spenat

2 dl basilika

1 msk citronsaft

1 vitlöksklyfta

1 nypa salt


Gör så här

1. Häll i cashewnötterna i en matberedare och pulsera tills nötterna är i mindre bitar

2. Tillsätt mjölken och oljan och mixa i ca 1 minut

3. Tillsätt sedan spenaten, basilikan, citronsaften och vitlöksklyftan och mixa slätt

4. Smaka av med lite flingsalt

5. Jag blandade peston med pasta, lök, vitlök, körsbärstomater, sockerärtor och spenat! Dunder 👌

_____________________________________________________________________________________


Today I threw together a super easy and yummy pesto made with spinach and cashew nuts for me and my four year old daughter. The best thing about this recipe is that it's a great way to trick my daughter to eat some yummy spinach! How many servings this recipe is enough to vary slightly as it depends on how much pesto you'd want in your pasta. But if you like me tend to go for lot of pesto in your pasta then this recipe is enough for 6 servings of pasta!

Ingredients to 1 batch of pesto

1.5 dl natural cashew

1 dl salted and roasted cashews

0.5 dl oat milk

0.5 dl oil

2 big hands full of fresh spinach

2 dl basil

1 msk lemon juice

1 garlic clove

1 pinch of salt

How to make it

1. Add the cashew nuts to a food processor and pulse until the nuts are in small pieces

2. Add milk and oil and mix for about 1 minute

3. Then add the spinach, basil, lemon juice and the garlic glove then blend smoothly

4. Season with a little salt flakes

5. I mixed my pesto with pasta, onions, garlic, cherry tomatoes, sugar peas and spinach! Amazing 👌

Likes

Comments