Header

Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat är stresshantering. Sedan jag gick in i väggen när jag gick i tvåan på gymnasiet har jag varit otroligt intresserad och velat lära mig mer om stress, vad det är, hur man kan hantera det, hur man kan hjälpa andra i sin närhet som lider av stress, osv. För stress drabbar så otroligt många, tyvärr. Jag förstår om det kan låta klyschigt det jag säger för idag är så himla många stressade, många går in i väggen och det är ett ganska omtalat ämne. Alla har väl någon gång sagt "Gud vad jag är stressad!"?

Förra veckan hade jag en otroligt intressant föreläsning i skolan om stresshantering. Hon som föreläste var grym och jag vart verkligen inspirerad. Har man inte gått in i väggen eller upplevt riktig stress så kan det vara svårt att förstå vad verklig stress verkligen handlar om. På föreläsningen fick vi veta vad stress är, vilka symtom man får, hur man kan hantera det, osv. Och jag vill verkligen dela med mig utav det jag fick lära mig till er och förhoppningsvis kunna hjälpa andra där ute.

85 % av de som hamnar på mag-avdelningen på akuten idag beror på stress. Är inte det helt jävla galet?! Stress påverkar kroppen fysiskt och psykiskt. Den slår ut organ, kan orsaka att tjocktarmen kan spricka vilket leder till död- den orsakar så mycket mer än bara trötthet och psykiskt lidande. När jag gick in i väggen så var det bara en "liten" krock, trots det slog den ut mig helt ur balans. Jag bröt ihop när som helst och vart som helst. En gång fick min pojkvän hämta mig på gymmet för jag bara började gråta hysteriskt och jag kände mig helt handlingsförlamad. Jag hade turen att ha en fantastisk psykologi lärare som hjälpte mig.

Varför får man då stress? Du själv orsakar det. Man kan skylla på jobbet, man kan skylla på skolan, man kan skylla på sin uppväxt. Men man har alltid ett val att göra. Det är bara en själv som kan bestämma hur man vill leva sitt liv. Och det är något som den här föreläsaren verkligen tryckte på under föreläsningen. Självklart så är jobb, skola, osv faktorer i det hela, men i slutändan är det du som har valet. Ska man ta på sig den där extra arbetsuppgiften? Eller ska man säga "Nej, jag har inte tid just nu men kan jag göra det lite senare?". Det är viktigt att man kan säga "Nej" utan att få den där obehagskänslan i magen. Man kan alltid säga "Nej" på ett bra sätt. Ordet prestation är också oftast kopplat till stress. För stress orsakas i många fall när man har för höga krav och en hög press på sig själv. Att man alltid måste prestera bäst hela tiden- varje dag, varje minut.

Vilka symtom får man vid stress? Det finns så många olika symtom på stress, och om man lider av stress så är det många olika faktorer som kan trigga igång stressen. För min del är det höga ljud. Jag blir otroligt irriterad vid höga ljudnivåer och det gör mig stressad. Inte när jag själv väljer det, alltså om jag spelar hög musik, pratar högt. Men när det är höga ljudnivåer i min omgivning som jag inte kan kontrollera så blir jag super irriterad. Till exempel om någon i min närhet hostar högt, barn som skriker, eller när jag pratar i telefon och det brusar högt i bakgrunden. Andra symptom kan vara yrsel, trötthet, man har svårt att varva ner och koppla av, dåligt minne, upplever att tiden inte räcker till så man höjer tempot i vardagen ännu mer, etc.


​Vad kan man göra för att leva ett mindre stressigt liv? Det finns mycket man kan göra för att bearbeta stress och leva ett mindre stressigt liv. Förut gick jag alltid jätte fort, som jag alltid hade bråttom någonstans. Nu klarar jag inte av det för det gör mig stressad och gör så jag får ont i magen. Så jag tränar alltid på att gå i ett lugnt tempo. Minst 10 min motion minskar stress är det bevisat. Man kan träna på att stå stilla i rulltrappan hela vägen upp. Personer som lider av stress kan tycka att det här är super svårt, tro det eller ej. Ett annat exempel som den här föreläsaren tog upp som jag verkligen tog till mig var att man ska byta ut ordet "Måste" mot ordet "Vill" och "Borde" till "Ska". För ordet
måste ger negativa vibbar till hjärnan och det är då man börja göra tusen andra grejer. Hjärnan försöker väga upp det negativa till positivt och då gör man saker som man anser vara roligare istället. Ordet Vill ger istället positiva vibbar och då ställer hjärnan in sig på "Okej, let´s do this!". Samma sak gäller orden "Borde" och "Ska". Det är faktiskt verkligen värt att testa. Dessutom blir man en mycket mer positiv människa! Sedan det klyshigaste av allt. Prata med någon. För ibland hjälper det bara att få berätta hur man känner och mår för någon som bara är där för att lyssna. Det var så min lärare hjälpte mig. Hon lyssnade på det jag sa, även om det var världens minsta och oviktigaste grej. Även om det låter som det lättaste, att bara prata av sig, så är det mycket svårare än vad man tror. Avsluta ett projekt innan du fortsätter med ett annat kan också minska stressen. Att ha fem olika projekt samtidigt kan vara stressigt och man får allting halvgjort vilket oftast bara leder till mer stress att man inte presterar bättre. Försök fokusera på en sak i taget om du vet att du lider av stress. Och sänk prestationskraven. Man måste inte alltid prestera och vara bäst.

Bygg upp en målbild där du säger "Där vill jag vara, och så vill jag leva för att må bra". Och jobba för att nå den målbilden. Rota bland dina känslor, vad är det som egentligen ger dig riktig stress. Så brukar jag göra. Jag tänker på en sak som trycker mig, till exempel "Idag måste jag betala den där dyra fakturan" pirrar det i magen på ett obehagligt sätt så är det oftast det som orsakar stress. Om det inte var fakturan tänker jag på något annat, typ "Jag kan ingenting till min tenta imorgon" och om det pirrar mer i magen än när jag tänker på fakturan så är det den faktorn som ger mig mest stress. Då reder jag ut det problemet först. Hoppas det makes sense? För mig fungerar det verkligen. Det är verkligen värt för er att testa.

Hur kan man hjälpa andra? Om du vet att någon i din omgivning lider av stress så kan du hjälpa. Och det som verkligen hjälper är ett "Jag finns här. Jag lyssnar på dig om du vill prata". Och det är också klyschigt men det är oftast det en stressad människa behöver höra. Hjälp också personen att varva ner. Märker ni att personen går i ett stressigt tempo säg det till personen. Ibland märker man själv inte när man stressar och då kan det vara hjälpsamt om någon talar om och påminner en om det.

Idag är jag sällan stressad, om man jämför mot vad jag var förut. Jag går lugnt, äter långsammare och så vidare. Men jag får fortfarande stress av olika saker, som jag nämnde typ höga ljud, jag glömmer lätt saker och jag är otroligt trött hela dagarna men har ändå svårt att somna.

Det är viktigt att veta om man lider av stress för det är inte alltid självklart. Om man känner igen sig i de symtom stress ger så tycker jag att man verkligen borde fundera hur och vad man kan ändra i sin vardag som kan vara stressmoment.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alltså hur fina är inte de här sminkborstarna från Zoeva?! Och paletten är to die for på riktigt! Jag har länge suktat efter de här borstarna ett tag nu, jag älskar ju både rosa och rosé, så ni kan ju gissa hur glad jag vart när de damp ner i brevlådan? Sedan är jag en riktigt sucker för paletter. Jag älskar att ha flera skuggor på ett och samma ställe. De singel ögonskuggor jag har som inte är depottade använder jag aldrig.

Skuggorna i Nude Spectrum paletten är otroligt pigmenterad och de shimmriga skuggorna känns nästan lite fuktiga vilket jag ÄLSKAR. I paletten finns 5 matta skuggor i jordnära färger, resten är shimmriga eller mer av en satin finish. Mina två favoritfärger i paletten är helt klart ND070 som är en mauve, dusty pink färgad matt skugga. Det är min favoritnyans att ha i min globlinje. Den andra är en shimmrig i färgen ND080 som också är en mauvefärgad skugga. Gosh, I love it! Jag har inte testat paletten så mycket ännu så ser fram emot att testa fler av skuggorna.

Till borstarna då. Jag tror jag har hunnit testa alla faktiskt förutom 126/Luxe Cheek Finish som är en rougeborste. Och alltså borstarna är precis lika bra som de är snygga. 104/Buffer är den mest perfekta borsten för att applicera foundation, har använt den typ varje dag sedan det dök upp i brevlådan. 109/Luxe Face Paint är en platt borste som är perfekt för contour. Den påminner och Sigmas Chisel and Trim Contour men denna är inte riktigt lika platt och heller inte lika kompakt. Detta gör den till den mest perfekta contour borsten för man kan få en knivskarp contour samtidigt som man kan blanda ut med den så man får mjuka övergångar. Den från Sigma är så kompakt så den blir svår att blanda ut med, därför använder jag den för baking under kindbenen.

228/Luxe Crease är den ultimata blending borsten. Den är avlång, spetsig och otroligt mjuk vilket gör att man kommer in i sin globlinje med precision samtidigt som man kan blanda ut ordentligt så man får de önskvärda mjuka övergångarna man vill ha. 234/Luxe Smoky Shader är en rätt basic ögonskuggspensel, något plattare än vanligt. Jag har använt den för att packa på ögonskugga på ögonlocken. I vanliga fall använder jag typiska syntetpenslar (min favorit är Sigma E58 Cream Color). Men jag måste säga att den här Luxe Smoky Shader fungerar minst lika bra! 226/Smudger är en pensel med korta rätt kompakta strån som gör det super enkelt att applicera skugga under den undre fransraden. 322/Brow Line är en ögonbrynspensel som är snedställd med korta kompakta strån. Jag var rätt skeptisk när jag såg den här penseln först måste jag säga för den är rätt "tjock" för att vara en ögonbrynspensel, tycker jag personligen. Jag använder alltid ögonbrynspenseln från Anastasia Beverly Hills i nummer 7. Den är mycket tunnare så man kan göra knivskarpa linjer vilket jag älskar. Men jag måste säga att den från Zoeva överraskade mig. Den gjorde så man fick väldigt mjuka och naturliga bryn vilket jag uppskattar när jag ska till jobb eller skolan när jag vill ha en mer naturlig look. Sista penseln är en snedställd eyeliner pensel som heter 317/Wing Liner och I love it! Den här är otroligt tunn som gör att man kan få till en perfekt eyeliner. Jag har ingen gel liner eftersom jag föredrar liquid liners, jag tycker de är lättare att arbeta med. Men ibland gillar jag att göra eyeliners med liquid lipsticks och då behöver jag en riktigt bra pensel.

Detta är ej ett sponsrat inlägg.

Can we just take a moment for these gorgeous makeup brushes from Zoeva?! And the palette is just AMAZING. The brushes are as good as they are pretty. The palette is highly pigmented. You get 5 matte shades and the rest are in satin finish or shimmers. I really love Zoeva´s products!

Not a sponsred post.

Likes

Comments


​Hej på er! Det var länge sedan jag skrev nu. Jag har verkligen haft fullt upp på sistone med skola, jobb och allt där emellan. 

Hur som helst. För drygt en vecka sedan fick jag hem detox té från märket Teami. Det ska verkligen bli spännande att testa. Än så länge har jag bara prövat Skinny eftersom man ska ta det varje morgon och Colon tar man varannan kväll precis innan man går och lägger sig, så det har jag inte hunnit testa ännu. Jag har länge velat testa ett detox té för jag tror att man får i sig jäkligt mycket skit och farliga ämnen i kroppen som inte är särskilt bra. Detox hjälper till och renar kroppen. 

Skinny téet ska tas varje morgon för att väcka kroppen och boosta sin metabolism. Colon arbetar för att ta bort farliga gifter som fastnar i kroppen. Dessa gifter kan hindra kroppen för att fungera normalt. 

Det här ska verkligen bli spännande att testa! Jag har ju alltid föredragit té framför kaffe. Dessutom måste jag bara tillägga att tet jag testat smakar väldigt gott! Jag brukar föredra téer som smakar sött och fruktigt. Det här smakar väldigt hälsosamt om ni förstår vad jag menar, typ som Earl Grey, men jag tycker inte det blir en så stark smak vilket jag gillar! Jag uppdaterar er självklart efter jag testat dessa detox téer, hur kroppen känns, om jag ser någon skillnad, vad jag tycker om det, osv. 

Hey guys! It has been a while since I wrote last. I have had so much to do with school, work and everything in between. 

Anyways. For about a week ago I got Detox tea from Teami. I´m really excited to try it! I have only tried the Skinny tea once (yesterday) because you drink the Skinny tea every morning and the Colon tea every other night before bedtime. So I will try the Colon tea tonight. I have wanted to try detox tea for quite some time now cause I believe the body carries a shit tons of crap and toxins from all the junk we puts in our mouths. Detox helps the body to get rid of all that.

The Skinny tea is meant to be taken every morning to wake up the body and boosting your metabolism. The Colon tea cleans the body from heavy toxins. These toxins can prevent your body for function correctly.

As I said, I am really excited to try these two teas. I prefer tea rather than coffee so that should not be a problem, haha. And I have to say the Skinny tea has a really good taste. I use to prefer fruity teas and this tea taste very healthy if you know what I mean, but it don´t have that strong taste like Earl Grey has, so I really like it actually. I will of course update you about these teas, how my body feels after a few weeks, if I see any difference in my body, what I think about it, and so on.

Likes

Comments

// 1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR // 6. HÄR // 7. HÄR //

Alltså jag är frälst i ljus, smuts rosa. Så sjua snyggt! Vill just nu ha allting i den färgen. Klänningen med en mer transparent överdel är en riktig Kim K klänning, älskar det. Men jag vet inte om jag själv skulle passa i den. Jag vill i alla fall ha skorna, ABH Glow kit och klänning nr 2. Det är mina toppfavoriter.

Likes

Comments

Titta vilka fina lösögonfransar jag fick hem idag! Och snälla kan vi bara ta en minut för att beundra den UNDERBARA förpackningen de kommer i? Små lådor i plexiglas som man sedan kan bygga på varandra så det blir som en liten byrå. Asså jag dör! Lätt finaste förpackningen på lösögonfransar jag sett hittills. Jag har inte testat dem än, såklart, men de kommer troligtvis snart bilder på min Instagram på looks när jag använder dem. Dessutom har jag en rabattkod till er om ni skulle vilja beställa hem dessa fransar. Skriv in "Emma20" så får ni hela 20 % rabatt! Bra va?! :)

Look how beautiful lashes I got today! And can we please take a moment to appreciate the GORGEOUS packaging? Small boxes in plexi where you can stack them on each other and build a little draw of lashes. I LOVE it! It is the most beautiful eyelash-packaging I´ve ever seen. I have not tried them yet, of course,but there will probably be pictures on my Instagram soon wearing these lashes. AND I´ve got a discount code for you guys, Use the code "Emma20" and you get 20 % off your order. Amazing huh?! :)

Likes

Comments


​Kolla vad jag fick hem idag! Jag blev verkligen förvånad eftersom jag beställde det i onsdags. Jag har velat ha ett sedan de kom ut så nu slog jag faktiskt till på en av dem. Först ville jag ha "That Glow" som har mer varma färger, men eftersom jag är så otroligt ljus i hyn nu så var jag lite orolig att de färgerna skulle bli för mörka på mig. Och sedan ville jag verkligen ha färgen som heter "Crushed Pearl" i den här paletten, det är helt klart den finaste highlightern EVER. Passar min hy så fint nu. Jag beställde från Anastasia Beverly Hills hemsida, alltså skickar de från USA så man får räkna med shipping och eventuell tull. För er som velar fram och tillbaka om ni ska köpa någon av dessa Glow Kits så kan tycker jag verkligen ni ska köpa en. Man får fyra highlighters som är lika stora som en vanlig highlighter. Jag tycker verkligen att den var så värd pengarna.Nu har jag fyra nya simmiga skuggor som jag kommer kunna använda till highlighter, ha över rouge, som ögonskugga osv. Det finns så många olika områden man kan använda paletten till. Jag kan inte vänta på att få använda den mer!

Likes

Comments


​Hej på er! Idag är jag helt jäkla slut. Jag har något i kroppen för känner mig febrig och hängig till och från, ont i halsen och riktigt trött. Tror jag är lite sjuk. Hur som helst. Gårdagen bjöd på en trevlig kväll! Jag var nämligen bjuden till lanseringen av Linda Hallbergs fransar tillsammans med Sweed Lashes. Alltså WOW vilka fransar de skapat. De är gjorda helt av människohår och är single, double and triple lashes så man kan skapa den look man själv vill. Jag själv tycker att det kan vara svårt att sätta fast singel ögonfransar så att vissa sitter två och två eller tre och tre tycker jag är kanon! Jag gick dit tillsammans med min kompis som är MUA och det var så himla skönt att ha henne med sig. Det var så trevligt!

Det bjöds på gott tilltugg och rosé, man fick en super häftig Goodie Bag i form av en färgburk, så himla genialiskt. I den fick man Lindas nya fransar, Sweeds fransar i modellen "Gabbi" och deras ögonfranslim. Sedan var det mingel, mycket fotande (SELFIES) och tiden flög iväg. När eventet var över så var jag helt slut eftersom jag troligtvis var lite febrig men som tur var hämtade min pojkvän mig och min kompis.

Tack Sweed och Linda för att jag fick komma!

Likes

Comments

Instagram@makeupthang