​Här är min kreativa makeup till mitt gymnasiearbete på min fina vän Anna.

Det är väldigt höstinspirerade färger och jag är så nöjd med denna makeupen. Ser kanske bara kladd ut, men är det inte coolt kladd? Jag tyckte den blev skit fräck och det roligaste är att det är bara läppstift jag har använt mig av, inget annat (om man inte räknar med basen då).

Supernöjd med den är jag och nu är jag äntligen klar med mitt gymnasiearbete så nu kommer där inga fler bilder till gymnasiearbetet men jag har några godingar påväg så häng kvar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Här är ännu en sminkning till mitt gymnasiearbete. Den är 20-tals inspirerad och jag kände att jag har inte använt mig av glitter i någon makeup till gymnasiearbetet så passade på att använda det till denna. Blev supersnyggt tycker jag och denna makeupen på nyår är ju helt underbar.

Har bara använt mig av en bas som passade till min vän Josefine och inte så mycket mer där att skriva känner jag.
Till ögonen använde jag mig av en svart/brun skugga i ögonvrån och yttre ögonkanten. Därefter applicera jag en ljus skimmer skugga i mitten av ögat och därefter applicera jag glitter med hjälp av fixeringsspray och en lite mindre borste så man kan välja vart man vill ha glittret nånstans.
Till läpparna har jag bara använt mig av en "my-lips-but-better" färg.och lite läppglans på det.

Är nöjd med sminkningen och imorgon kommer en superrolig makeup. Min kreativa, så häng kvar!

Likes

Comments

​Nu är jag tillbaks, snabbare än vad jag sa då jag inte kunde hålla mig.

Idag blev det en drag queen makeup på min fina killkompis. Känner mig väldigt nöjd med makeupen då detta är min andra gång jag gör det. Inget man brukar göra heller så är så nöjd med mitt arbete. Allt gjordes på 2 timmar.

Till ögonbrynen har jag använt mig av vax, concealer och foundation för att täcka. Därefter målade jag dit ett par bryn med hjälp av brynskugga och en snedskuren pensel.

Till ögonen använde jag 2 olika bruna nyanser till globen. Därefter applicera jag en ganska ljus highlight under ögonbrynen och sen var det bara att fortsätta på själva ögonlocket. Applicera samma ljusa färg i ögonvrån och sen jobbade jag mig inåt med en champagne/guldrig färg och sist men inte minst så applicera jag en brun skugga i yttre ögonvrån. När jag tog ett steg tillbaka och kollade på sminkningen så kände jag att jag behövde mer djup så blandade en svart och mörkbrun färg och arbeta med i ögonvrån och lite i gloslinjen.

Läpparna gjorde jag av 2 läppennor. En rosa och en vit. Därefter tog jag en liten läppensel och sudda ihop färgerna så inga linjer skulle förekomma.

Applicerade även ganska mörk shading men syns dåligt på bilderna då den snygga peruken hänger för. Fransarna är från Ardell och är i nummer 115 (tror jag). Gjorde även lite contouring av näsan och därefter var jag klar.

Är väldigt nöjd över makeupen och vi hade så kul under resans gång vilket är viktigt tycker jag. Hoppas ni nu får en fortsatt trevlig kväll så skriver jag mer imorgon!

Likes

Comments

Här är lite inspiration kring mina kommande makeuper och makeuper jag faktiskt redan har gjort. Imorgon kommer ni få se en drag makeup på min kompis Joel. Sjukt schysst som ställer upp!

Häng kvar så kommer det strax mer.

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka igen med en halloween makeup på min andra fina vän. Makeupen är inspirerad av en pumpa men det hoppades jag att ni förstod hehe.

Min tanke när jag gjorde denna var att den ska vara blodig och den ska definitivt inte vara perfekt gjord. För mig känns det läskigare om det inte är helt symmetriskt men man ser ändå vad det är liksom. Jag menar vilken pumpa är helt symmetrisk och speciellt en "människo-pumpa"? Det ska föreställa typ sår i form av en pumpa och då kände jag också att då ska det definitivt inte vara symmetriskt.

Såren är gjorda av vax. I såren applicerade jag rött och svart festmink och massa blod för att få det lite äckligare. Känner dock att jag fick inte med det riktigt på bilderna så det är jag inte så nöjd med. Något jag verkligen är nöjd med är mitt tålamod som verkligen testats idag. Hade ett par stunder där jag verkligen bara skulle kunna bryta ihop och skita i allt men något i mig sa att det ändå kunde bli bra och nu när jag kollar på bilderna tycker jag inte att det är så dumt ändå. Finns alltid saker att bättra men jag är nöjd och det blev ändå hyfsat vad jag hade i åtanke. 

Hoppas att jag skrämde några därute som såg dessa bilderna och hänger ni kvar så kommer snart mer!

Likes

Comments

​Ännu en brudmakeup på min fina vän Anna. Denna gången är det en liten annorlunda förändring med håret. Har även använt andra skuggor än vad jag gjorde på den förra brudmakeupen (som var till mitt gymnasiearbete) men för ett otränat öga så syns inte det dock.

En helt vanlig bas med lätt ögonmakeup då de flesta brudar inte vill ha för mycket. Jordnära färger som passar alla och ett läppstift i förstärkt läppfärg. Färgen är alltså som modellens egna läppfärg men lite mer förstärkt rosa.

Håret har jag valt att locka denna gången och fläta bak håret på sidorna så att det blev en halvuppsättning. Valde dock att ta ner flätorna när jag skulle fota baksidan av hennes hår då det bara var snyggt med slöja till, och med slöja på såg man inte så mycket av håret på bilden så den fick ryka på bilden. Tror ni förstår iallafall hur jag har gjort.

Vill bara passa på att be så hemskt mycket om ursäkta för en sån försening av inlägget. Skulle kommit ut i fredags men har hänt så mycket att jag bara inte orkat. Men nu är det ny vecka med nya tag!

Likes

Comments

Jag är tillbaka igen med en helt ny sminkning. Det är min kreativa makeup till portfolioarbetet och jag är så sjukt nöjd! Allt blev i stort sett som jag hade tänkt mig och det blev färgglatt men ändå gulligt på något sätt. Hade en inspiration av en ballerina-dansös och vinter. Kände att jag fick hyfsat rätt känsla på det hela. 

Makeupen är gjord av fjädrar från en fjäderboa som jag klippt loss och fäst med franslim. Innanför har jag bara lagt en rosa och blå ögonskugga och tonat ihop det med extremt lite lila färg. Prickarna har jag gjort med hjälp av en eyeliner pensel och lite fetsmink och sedan bara duttat på. 

Håret har jag bara satt upp i en donut och sen flätat resterande av hennes hår runt om den då hon hade så långt hår. I flätan har jag fäst lite fler fjädrar och till sist så sprayade jag allt små-hår som stack ut lite överallt men ett tips där är att ta på fjädrarna efter. Mina blev lite förstörda av sprayet så jag fick ta några nya. 

Ombré läpparna har jag gjort med 2 läppennor och en läppensel. Ena pennan var i en rosa neutral färg, lite starkare än modellens egna läppfärg och den andra pennan var vit. Med hjälp av läppenseln så har jag tonat ihop dessa två pennorna och jag är väldigt nöjd med resultatet.

Häng kvar så får ni se en vacker brud imorgon!

Likes

Comments

Igår stylade jag Maria i min klass till mitt portfolio arbete jag har i skolan. Temat är färgglad fest makeup och jag tyckte jag lyckades ganska bra. Blev en lila/rosa skugga för att få det lite färgglatt och sen snygga lockar i håret till det. Blev jättenöjd.

När jag gjorde makeupen tänkte jag på hur jag hade velat gå på fest i en färgglad makeup och därefter anpassade jag mig till min modell. Testade först med en blå skugga på Maria men det var inte hennes färg kände jag så jag tog bort det och började om. Den andra gången valde jag en rosa/lila skugga och det blev så mycket bättre.

Imorgon kommer det upp ett inlägg om min kreativa makeup jag ska göra idag på Ninni. Så häng kvar så ska ni få se något vackert imorgon!

Likes

Comments

​I fredags sminkade jag min fina vän Matilda. Det blev en kvällsmakeup med hyfsat mörka ögon.

Till basen har jag använt mig av Wet N Wild's primer. Sedan applicerade jag Peggy Sage Au Natural foundation och ett transparent puder från Kryolan. Shading, ögonbryn och highlight har jag använt mig av kryplans multi-palett.

Till ögonen har jag använt mig av ljust pigment av peggy sage. Sen gjorde jag en ljusskugga i ögongloben med en medel-brun skugga från Nude paletten från kicks. Sen mörka jag upp det med de mörka skuggorna ur paletten. Sist använde jag mig av Makeup Stores singelskugga i färgen Cupcake. Applicerade Cupcake i yttre ögonvrån och jobbade mig inåt för att få en fin övergång. När jag var nöjd applicerade jag en champagne-brun skugga från Max Factors Smokey Eye Drama kit i färgen 01 Opulent Nudes. I vattenlinjen applicera jag en brun kajal från Peggy sage och mascara från Peggy Sage applicerade jag efter.

Till läppar använde jag mig av en läppenna från H&M i färgen Au Naturel och ett läppstift från H&M i färgen Cream Chestnut.

Blev nöjd med sminkningen och Matilda verkade också nöjd så allt känns superbra. Snart är det dags för sista makeupen för gymnasiearbetet och ev någon jag ska göra om men det känns så bra just nu. Kommer gå galant sen är det bara dags att sätta ihop bilderna och voila. Häng kvar så kommer där snart fler inlägg! 

Likes

Comments

Denna paletten från Kicks egna märke och heter Nudes är så bra. Bra pigmenterad och färgerna är så naturliga och passar både till fest och vardags. Jag brukar gör lite ljusare på dagen och mörkare på kvällen om jag ska iväg någonstans eller så.

Paletten finns på alla Kicks butiker och kostar 229kr. Också värt sitt pris då den faktiskt är bra. Blev först lite förvånad då jag har hört att Kicks egna smink inte ska vara särskilt bra, men jag blev förvånad faktiskt. Helt klart värd att testa tycker jag.

Vill ni se mer sådana här inlägg så häng kvar!

Likes

Comments