Header

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Collect moments, not things.

​Det är mycket som händer nu och allting på samma gång. Ibland behöver man bara stanna till och andas lite. Jag står just nu mellan miljoner val, men har bestämt mig att göra det som känns bäst för stunden. Och för stunden kändes det bäst att åka iväg. Så om två veckor åker jag till London för en miniweekend tillsammans med en vän. 

Likes

Comments

​Everyone needs a bit of luxury in their everyday life. 

Den näst sista staden på resan genom Italien var Genova. Där hade vi bokat in oss på ett lyxigt B&B i Genovisk stil. Mitt favoritboende på hela resan! 
Vi spenderade dagen på stranden innan vi åt en god middag på en fin restaurang i stan på kvällen. En lugn och skön dag som behövdes efter de tidigare 8 intensiva dagarna! 

Likes

Comments

​I can't believe that I almost got the leaning tower of Pisa in my head.

Så fortsatte vår italienresa till Pisa! Denna stad drömde jag ofta som barnsben då jag alltid varit fascinerad av torn och höga byggnader. Staden var väldigt liten och mysig. Vi fotade det lutande tornet och strosade längs stadens gator med italiensk Gelato i våra händer. Mysig och minnesvärd vistelse! 

Likes

Comments

​Rome was not built in a day. 

Och så lämnade vi Venedig och hamnade i Rom. Vid första antydan såg denna stad ut som ett äldre Milano. Men snart så insåg vi att den var så mycket mer. Rom slog emot mig som en käftsmäll och jag har aldrig känt mig så närvarande som när vi vandrade längs de välbevarade ruinerna från romarriket. Bara av att andas in den historiska luften så förflyttades man nästan 2300 år bakåt i tiden och att röra vid de antika byggnaderna gav en gåshud över hela kroppen. Så mycket historia, så mycket känsla och det spelar ingen roll vart i Rom som du går, för du ser alltid något som du kommer lägga på minnet för resten av ditt liv.

Likes

Comments

You may have the universe, if I may have Venice.

Om himlen finns, så är den här. Ja, Venedig finns på riktigt. Och nej, bilderna är inga tavlor. De speglar den verklighet som jag fick uppleva igår. Kontrasten av de färgglada byggnaderna gentemot det turkosa vattnet gjorde att alla bekymmer i livet försvann bara av att se på det. Om Milano fick mig att tappa andan, så fick Venedig mig att tappa fattningen totalt. Och där, mitt i allt det vackra, i en mörk avskild gränd står en konstnär, iklädd i vit skjorta och stirrar på sitt senaste, halvklara verk. Vem behöver skyskrapor, när man kan få det här? 

Likes

Comments

Milano, the city of elegance.

Oftast när man kommer till ett nytt ställe som man aldrig har varit på så finns det en hel del förväntningar. Oftast har man hört en historia eller sett en bild som får en att hoppas på att få uppleva det i verkligheten.
Jag landade i Milano tillsammans med Rebecca utan några som helst förväntningar. Något som man inte ska ha när man åker till hit, med en risk för att du kan bli besviken. Inte för att jag blev det. Nej, stadens elegans tog min anda lite. Men ungefär där slutade det också. Trots att Milano är en otroligt vacker stad som skriker high fashion och lyx så kände jag ingen personlig samhörighet med den. Däremot så är den pampiga katedralen och förmodligen världens finaste köpcenter väl värt ett besök när du är i stadens mittpunkt. De båda ger dig den där Milanofeelingen som du får om du googlar på staden. Jag rekommenderar ändå att åka dit, äta lite italiensk mat och bara strosa runt och fönstershoppa i lyxbutikerna.

Likes

Comments

The land of pizza and pasta.


Om exakt en vecka så går flyget till Italien och Milano! Jag och Becca ska bila runt i landet i 10 dagar och vi är så förväntansfulla att vi spricker. Vi kommer att besöka fantastiska städer som Milano, Venedig, Rom, Pisa och Genova, innan vi tar flyget tillbaka till Sverige igen. Men först blir det en massa plugg och festande de kommande dagarna innan vi tar vårt pick och pack och sticker!

Likes

Comments

The nice thing about being away from home is the feeling of excitement when returning to it.

För första gången på två år så sa jag att jag faktiskt skulle åka Hem när jag åkte tillbaka till Jönköping. Jag kände mig alltför mycket som gäst i Karlskrona sista tiden. Det kändes till en början konstigt att vara tillbaka i staden jag inte bott i på åtta månader. Men känslan av att gå den vanliga rundan runt Munksjön och krypa ner i sin egen säng går inte ens att sätta ord på.

Likes

Comments

Det är såhär man gör pärlor.

Inatt släpptes Håkan Hellströms nya album "Du gamla du fria". 
Lyssna på det, ta in texterna och njut för Håkan har gjort det igen. 

Likes

Comments