Godmorgon!!

Idag vill jag skriva om att måla underfransar eller att inte måla underfransar.  Jag personligen hade aldrig tänkt att man inte skulle måla underfransarna utan det har alttid varit ``självklart´´för mig att man ska måla dem tills för två år sen på sommaren. Jag och en kompis fixade oss och eftersom det var sommar så höll vi det väldigt naturligt med så lite smink som möjligt.

Så kommer vi till mascaran... Hmm ... Man kan säga att jag blev väldigt fundersam. Jag tittade då på min dåvarande bästa vän och hon målade inte sina underfransar. Först fattade jag inte för hade aldrig tänkt att hon inte målade dem. Jag frågade då om hon inte skulle måla dem och hon svarade att hon inte brukar göra det. Detta var väldigt konstigt för mig. Nyfiken som jag är frågar jag såklart varför? och får då svaret att hon tycker att det ser klumpigt ut bara.

Efter hon sa det har jag börja tänkta på det mycket. Jag kan hålla med om att det ser klumpigt ut ibland. Men fyller jag inte alltid i mina underfransar. Det är olika beroende på vilken look jag vill ha. Vill jag att mina ögon ska se större och ljusare ut så målar jag dem inte. Vill jag ha en mer dramatisk look så målar jag dem, eller så gör jag bara lite vad jag känner för.

Här har ni en bild hur det ser ut på mig, med och utan målade underfransar!!

See Ya!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er vänner!!

Som rubriken lyder, Kardashians nya kollektion. Hmm, har någon av er provat den? Om ni har provat den vad tyckte ni? Jag såg i alla fall för första gången häromdagen när jag var inne på Åhlens att dem hade kommit ut med kollektionen i Sverige nu. Jag valde att köpa tre produkter bara för att prova. Dock hade jag haft ganska höga förväntningar sen jag hörde att dem skulle komma ut med en sminkkollektion. Kolla bara på Kylies kollektion själv. Den har blivit en väldigt populär och den ska tydligen vara väldigt bra. Dessutom tänkte jag lite automatiskt att några som faktiskt blir filmade varje dag, fotas hit och dit, ja använder smink vardagligen skulle veta hur man vill ha sminket, hur det ska kännas osv.

Det jag tre produkter jag köpte var i alla fall en highlighter och två plumande läppglans. När man tittar på dem så ser highlightern väldigt billig ut då den är i en lätt platsburk. Läppglansen ser mycket bättre ut. Highlightern är väldigt krämig, vilket inte alls är något fel på bara att jag inte riktigt använder mjuka highlights utan har mer fastnat för dem fasta. Men allt som allt så ser highligtern väldigt bra ut på, dock är den lite seg på att komma upp på borsten. Men jag skulle nog ge den 3 av 5 stjärnor pågrund av dem höga förväntningarna och sedan den billiga förpackningen!

Läppglansen Som skulle vara plumpande. Ja det har ju inte gått hela vägen. Man får inte den lilla stickande känslan utan jag tyckte att de började svida! Läppglansen är också väldigt Väldigt stora. Vilket gör att borsten är stor?? Aldrig vart med om det förut, så de chockade mig ganska mycket. Den stora borsten kändes bara klumpig och FÖR stor. Men den kanske är till för lite större läppar, vad vet jag? Men på mina läppar så kändes det inte bra. Läppglanset var även väldigt kletigt på läpparna, kändes lite som när man var liten och satte på sig alldeles förryckte läppglans som var alldeles för billig. Så även här blev jag besviken. Tyvärr. Läppglansen ger jag nog 2 av 5 stjärnor enbart för den fina designen och själva färgen på läppglansen!

Det rosa läppglanset heter Magnified Mauve, den andra heter Boosted Beige Nude och highlightern har nummer 109!

See Ya!

Likes

Comments

Tjena mittbena!!

ÄNTLIGEN har vi kommit till sista delen av sminkborstarna!! Yey!! För att fortsätta på en gång, en borste som går hand i hand med contourborsten är såklart hightighterborsten!! Över highlighta är något som blivit väldigt populärt i 2016. Man har nästan bytt contouringen helt och hållit mot highlighten! Man ljusar upp ansiktet och använder sig av sina naturliga konturer och färger. Vad jag förstått så finns det bara en slags highligterborste. Min är i från once again Sigma och heter Tapered Highlighter - F35.

​And that was it. Ja äntligen. Det här är då det borstarna som jag personligen tycker att man behöver för en fullbordad sminkning!! Det är även borstar som JAG tycker om, betyder absolut inte att ni tycker om dem. Sedan om man haft lite fantasi och använder en borste till något som jag inte sagt att man kunde använda den till. Så super bra!! Man måste hitta det man gillar bäst själv  och dem som fungerar för en.  Har ni någon fråga eller något smart tips så är det bara att kommentera!! 

​See Ya!

Likes

Comments

Hallå!!

Let's start at once!! Blushbrush, det är nog det roligaste att säga! Nej men rougeborstar. Dem är lite liknande puderborstar, det finns många olika beroende på vilket resultat man vill ha. Det finns den klassiska vinklade borsten, en rund borste som smalas av i toppen sedan finns det en mindre rund puderliknande borste. Jag har flera olika varianter av den här borsten och man får helt enkelt prova sig fram till vilken man gillar bäst! Personligen gillar jag den vinklade mest. Jag har två sådana borstar och använder båda lika mycket. Båda två har jag fått i present för några år sedan men eftersom denna borste är en klassiker kan man hitta den överallt!! Jag gillar min så mycket att trots att den inte vill längre och går sönder med jämna mellan rum så vägrar jag att slänga den och köpa en ny!! Det är alltså helt vanlig tejp som ni ser på skaftet.

En populär trend som många lämnade kvar i 2015 är contouring. Som sagt inte alla, absolut inte jag, men många tyckte att det blev för mycket. Själv gillar jag det väldigt mycket. Det ger alla oss med små konturer ansiktet eller inga alls kunna ge ett intryck att vi har. Enkelt, snabbt och billigt. Yey!! Vi behöver inte operera oss eller annat läskigt. Men för att komma till saken, contourborstar är olika från personer. Det finns små och större men jag tänkte bara prata om den borsten som jag tycker är mer användbar!! Mina två favoriter är lite olika. Den första är en aning större än en blandning borste och kommer från Real Techniques gamla kollektion och heter Contour Brush. Min andra favorit är liknaden den klassiska rougeborste! Skillnaden är att den här borsten är lite mer kompakt vilket gör att den är väldigt pigmenterad! Den borsten kommer från Sigma , Suprised? I think not!! Den borsten heter Large Angled Contour - F40. Men om jag ska tipsa om bara en skulle det nog bli borsten från Real Techniques! Den är super enkel men ändå riktigt bra!! Eftersom att de är liten blir den också enkel att hantera vilket är bra för alla nybörjare!

​See Ya!

Likes

Comments

Hello Darlings!!

Tänkte visa er hur en vardaglig sminkning kan se ut på mig. Mitt smink varierar dock väldigt mycket dag för dag men den här sminkningen hade jag i flera dagar faktiskt!! Tycker det är viktigt att ha ljusa sminkningar nu när det är så grått och dystert ute! Jag har även precis vant mig med lite varmare färger. Jag är originellt rödhårig och har därför tyckt att jag inte passat i varmare toner. Men nu när jag är lite mer ljushårig så vågade jag prova det och tyckte om det super mycket. Det jag tyckte om mest är att när man sminkar med varma ljusa toner så blir det super lätt att slänga in lite glitter utan att det blir för mycket!! Här får ni tre olika bilder från tre dagar med liknande sminkningar! Vet inte riktigt vad som hände med mitt ögonbryn på bilden längst upp, men men.

​See Ya!

Likes

Comments

Hej!!

Nu när vi ändå pratar om sminkborstar tänkte jag slänga in ett inlägg om hur viktigt det är att tvätta sina borstar också!! Yes det är faktiskt jätte viktigt att tvätta sina borstar. Önskar att någon skulle sagt det till mig. Wow. Mina borstar var så äckliga förut. Inte ens okej hur äckliga dem var. MEN idag tvättar jag dem efter varje gång jag använt dem och sedan försöker jag att hinna med en stor tvättning en gång i veckan!! Innan man tvättat dem går man bara och tänker på det och wow vad det är slav göra. Men när man äntligen är klar, så är de verkligen värt det..

För att tvätta borstarna finns det många olika variationer. Jag använder mig av två. anledningen att jag använder dem två produkterna är för att min mamma köpt hem dem till mig. Såklart använder jag dem då. Sen tycker jag att dem är bra och enkla, så varför inte. Men ni ska veta att man absolut inte behöver lägga massa pengar på rengöringar om man inte vill eller har pengar. Man kan enkelt tvätta sina borstar med vanligt schampo. Jag har personligen aldrig prövat det så kan tyvärr inte ge något tycke om det.

Ja det är super jobbigt att komma igång att tvätta sina borstar för det tar mycket mer tid än man räknat med. Eller så är det bara jag haha. För mig tar det en och en halv timme till två timmar att ordentligt tvätta dem borstarna jag vanligtvis använder. Sedan måste dem torka också vilket, tyvärr, också tar riktigt långt tid. Hmm tyvärr är det bara att vänta ut tiden. Pågrund av att jag inte orkar eller har tid att göra en sådan stor tvättning så ofta som jag vill så måste jag göra dem här små tvättarna efter varje gång jag använt dem.

Dem två produkterna jag använder är olika. Ena är en sprayprodukt som man snabbt och enkelt sprayar på borstarna, torkar av på ett papper och sedan är dem klara att lägga tillbaka. Detta gör jag efter varje användning. Den andra produkten jag använder är ett slags schampo för borstarna. Det är då den jag använder när jag gör en större tvättning! Sprayprodukten heter Brush Cleaner for make up brushes. Det är en flaska på 250 ml. Schampoflaskan heter MakeUp Brush Schampoo. Den är på 200 ml och båda flaskorna kommer från Kicks och är deras egna märke!!

​See Ya!

Likes

Comments

Hello from the other side

Ja nu kör vi ännu en gång med borstar!! En borste som jag personligen inte använder mycket alls längre är ögonbrynsborste. De finns många olika metoder för att fylla i eller bygga ögonbryn. För er som skuggar era ögonbryn så kommer ni behöva en borste. Det finns inte så många olika ögonbrynsborstar men dem bästa enligt mig har två ändar i sig. Alltså två olika borstar i en. På ena sidan en är det en sneskuren borste och på andra en ögonbrynsborste. Det bästa är att med den sneskurda delen kan man också ha som en undereyeborste! Alltså kan man använda den på underraden vid underfransarna. Super!! Med en borste har man sparat in så man inte behövde köpa tre borstar utan bara en! Min borste har två ändar i sig och kommer från Hm. Men som sagt finns det inte så många olika ögonbrynsborstar vilket betyder att man i stort sätt kan hitta de här borstarna överallt!

En borste jag gillar VÄLDIGT mycket är läppborsten. Väldigt underskattad enligt mig. Finns inte jätte mycket att skriva om dem, super enkla att få tag på. Många säljs även i en smart förpackning. Man plockar lätt i sär den och ihop den. Svårt att förklara men det är himla smart faktiskt!! Så här ser dem då ut!

En borste till eyeliner är inte super viktigt beroende på vad man gillar för eyeliner. Det finns 3 olika eyelinerformer som man behöver borstar till. Det finns cake eyeliner, vilket är en ögonskugsliknande eyeliner. Ofta tillsätter man lite vatten till antigen borsten eller själva eyelinern och sedan är det bara att köra. Detta är mer avancerat och lite svåra att börja med från början! Det finns ögonskugga. Vilket är för dem som inte vill ha en sådan skarp eyeliner utan mer en skugga. Att göra en skugga behövs erfarenhet, men övning ger färdighet right? Gel eyeliner är i stort sätt vad det låter som. Det är en kletig gel som man enkelt drar över franslinjen med. Dem här tre eyelinerna behöver man borstar till. Borstarna skiljer sig beroende på smak och vad man är van med helt enkelt. Det finns tre olika borstar som är väldigt vanliga. En är en tjockare udd liknande. Min sådan borste är ifrån Sigma och heter Eyeliner - E05. Den andra borsten är liknande den borsten men skillnaden är att den här är smalare. Man skulle kunna jämföra den här borsten med stift penna men med ett mer pensel utseende. Min variation av den här borsten är ifrån Make Up Store och har nummer 102. Den tredje borsten är mer platt och vinklad. Den är definitivt min favorit av dessa. Den är smal som ett streck vilket gör att den enkelt lämnar kvar en fin linje. Att den är vinklad gör det också enklare att följa ögat. Den jag har kommer i från Sigma och heter Winged Liner E06.

Om ni enkelt vill komma till första delen av sminkborstar så Klicka här!!

​See Ya!

Likes

Comments

Hej hopp!!

Yes nu forsätter vi med snacket om sminkborstar!! Jag är ledsen att jag delar upp inläggen men det är himla svårt att skriva kort om de olika borstarna. Från den positiva sidan så blir det lättare att hitta om en specifik borste om man vill veta om den bara. Vilket är super!!

För att få ens foundation att stanna kvar hela dagen så vill man använda puder över foundationen. Här finns flera varianter av borstar och ingen är mer rätt än en annan. Jag personligen har två stycken. En onödigt stor och luftig borste men också en lite mindre och mer kompakt. Dock gillar jag den större borsten mer eftersom jag har en torr hud och känner att det enkelt kan bli för mycket puder när man har en mindre och kompakt borste. Pågrund av min torra hud behöver inte jag mycket puder för oftast håller min foundation ändå. Men en person med fetare hud eller oljig hud kommer behöva mer puder för att kunna matta ner huden. När borsten är mindre och kompakt blir den mer pigmenterad än en större mer luftig borste. Man behöver bara en av dem två olika borstarna beroende vilket resultat man vill ha och vilken slags hud man har. Min stora borste är från Sigma och heter Large Powder - F30. Min mindre borste har jag fått i present för ett tag sen men jag vet att man kan hitta liknande borstar på tillexempel Ålens. På Bilden ser dem mindre ut än vad dem är men ni får ha lite fantasi!!

​Till ögonlocken så behöver man i stort sätt två borstar. Ja precis som de står två borstar. Bare with me när jag säger det här. Egentligen så behöver vi endas en större och en mindre blendingborste. De större borsten vill man använda så nära globlinjen som möjligt. Medan desto mindre borsten är desto närmare franslinjen vill man lägga skuggan. Med dem två borstarna kan man göra så otroligt många olika sminkningar. De borstar som vi flesta haft när vi var mindre är inte de borstar som är ultimata för ögonlocks sminkning. speciellt inte om man vill att det ska gå fort och enkelt. En positiv egenskap som blendingborstar har är att man inte får de här skarpa fula linjerna. Det är jätte viktigt att blanda så att dem linjerna försvinner. Såklart om det är den looken du är ute efter så ska man inte blanda men annars finns det inga ursäkter. Blend until your fingers bleed!!

​See Ya!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag tänkte att jag kunde börja med att skriva om borstar eftersom jag vet att många inklusive jag hade svårt med borstar i början! Som vilka borstar man skulle ha och vad alla egentligen var till för?? Detta kanske var helt klar för många men för mig var det ett stort problem, att hitta rätt borste som man behövde. Jag vill inte att detta inlägg ska bli fruktansvärt långt så jag har valt att dela upp det i flera inlägg!!

För att kunna sminka sig och få en bra finish så är det mer än själva sminkprodukterna som spelar stor roll. Det finns så många olika faktorer som kan påverka hur ens smink kommer se ut i slutändan. En av dem faktorerna är sminkborstar. Det första jag tänker på är hur många borstar man egentligen behöver. Hmm ja nu kanske inte jag är den rätta att säga det då jag har fler än jag använder. Men för att man ska kunna sminka sig proffsigt på vardagar så behöver man 11 olika borstar. Självklart beror det på hur mycket eller lite smink man använder. Men är man en sådan person som använder hela kittet,som jag, då menar jag allt från baser som foundation till toppen av isberget med lösögonfransar, då kommer man behöva 11 borstar.

Den första borsten man kommer behöva är en foundationborste. And tyvärr för att göra det jobbigare för alla nybörjare så finns det så många olika foundationborstar. För det mesta är det för att alla gillar olika borstar och för att man lättare ska kunna hitta en man gillar.

Jag använder för det mesta en sminksvamp. Detta är dock ganska nytt för mig eftersom jag just på senare tid köpt hem en. Just den jag använder kommer från The original beautyblender och kallas rätt och slätt beautyblender.Jag köpte min på Sephora men dem går enkelt att hitta på tillexempel Hm och internet! Den använder jag oftast om jag känner mig mer torr än vanligt. Det är pågrund av att innan man använder den så blöter man den under vatten, kallt eller varmt. Medans man blöter den så ska man kramar ihop den under vattnet ett par gånger. Detta kommer då göra att din beautyblender drar åt sig vattnet och växer. Efter man blött ner den ordentligt så brukar jag torka den i högst fem sekunder i en vanlig handduk. Att jag torkar den i en handduk är för att det kommer göra så att allt överflödigt vatten försvinner. Att man nu har en fuktig svamp kommer alltså ge huden extra återfuktning under dagen. En annan bra egenskap som beautyblender har är att den passar perfekt till ens councilor också! Alltså behöver man inte lägga massa pengar på två borstar med ungefär samma egenskaper, så på det sättet sparar vi även pengar!!

Såhär ser min Beautyblender ut!

​See Ya!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Jo Jag har alltså blivit med blogg!! Ja kanske inte helt frivilligt då detta är något vi blivit tillsagda att göra som en uppgift i en av mina skolkurser. Men men man ska inte klaga, att blogga är trots allt något jag funderat att börja göra en längre tid. Nu ska jag alltså skriva mitt första officiella blogginlägg. Hmm det är nu som jag ska skriva det viktigaste, svara på vem, var och när och även få er läsare att stanna. Detta inlägg skulle man kunna jämföra med en ingress i en tidningsartikel. Dessutom har jag läst andras första inlägg, önskar att jag inte gjort de då alla skrivit riktigt bra. Wow, ingen press här inte.

Vad ska jag skriva om? Vad är det viktigaste? Vem är jag?

Kort och gott ska jag alltså skriva om smink. Surprise surprise, bloggen heter ändå Make Up. För att förklara kort så har jag, liksom många andra haft ett intresse för smink sedan tidig ålder. Kommer ihåg när jag för första gången fick smink av mina bröder. Speciellt kommer jag ihåg mamma kommentar på sminkningen, aj den var inte så rolig. Men som tur är har jag förbättrats genom åren, hoppas jag i alla fall! Absolut finns det smått och gott som även jag behöver lära mig och fixa till mer men här har jag tänkt att ge de tips och trix och förhoppningsvis inspiration.

Vem är nu jag? Jag heter Frida Enberg och är en 17åring som bor i utkanten av Stockholm men går ett gymnasium inne i stan. Eftersom jag bara är 17 år så bor jag fortfarande hemma hos mina föräldrar med två katter och en hund. Jag är även det yngsta barnet och har två äldre bröder som flyttade ut för ett par år sedan. Förutom smink, familj och vänner så tar handboll och träning upp väldigt mycket av min tid, vilket gör att jag många gånger önskar att ett dygn skulle innehålla mer än bara 24 timmar. Tyvärr är det bara att gilla läget. Men jag hoppas det låter intressant och att ni stannar kvar här!

​See Ya!

Likes

Comments