View tracker

Nu har jag äntligen tagit tag i min blogg igen! Har så många gånger tänkt på att sätta mig ner och skriva, men tiden har inte räckt till. Har under förra året bytt jobb och hänt en del i mitt privatliv, som varit tvungen att prioriteras. Men nu är jag äntligen igång igen. Har under det här året börjat längta tillbaka till hudvården och nu även tagit upp mitt intresse som utbildad nagelteknolog, på min fritid på hobbybasis. Har suttit i timmar på nätet för att hitta bra produkter. Av en slump hittade jag en svensk youtuber som heter Jessica Angelique Winsenne @https://www.youtube.com/channel/UCbozvUX0BWSEg2JTEiDZ-5g?app=desktop , som gör naglar med bland annat Nded och Madam Glam. Hon gör otroligt fina naglar med dessa produkter. Jag blev självklart nyfiken och bestämde mig för att beställa från www.nded.se . Dessa produkter skickas från Tyskland. Tog cirka 2 veckor innan jag fick hem produkterna. Men vilka bra produkter! Beställde hem produkter till gelénaglar mm. Produkterna är billiga och sitter verkligen i flera veckor. Tidigare då jag arbetade som nagelteknolog, arbetade jag med akryl. Men akryl luktar för starkt, så jag tyckte detta var ett bättre alternativ med gelénaglar. Första produkterna fick jag hem i september och har nu testat dem ett tag. Köpte även UV lampa och utsug plus andra tillbehör. Har även beställt hem gelélack från www.madamglam.com. De kommer från USA. Fick hem dem på bara en vecka. Lacken överensstämmer verkligen med verkligheten. De är lätta att jobba med. De är lite dyrare men väldigt täckande och ha bra kvalité. Från Nagelgiganten www.nagelgiganten.se har jag beställt hem elektrisk fil, lack, nagelstämpel och stämpelplatta. Däremot kommer jag inte köpa på Fyndiq. Stämpelplattan var fake. Men man lär sig. Glitterflaskan på bilden har jag köpt på HM. Så några nyårsnaglar har jag nu hunnit med.

Likes

Comments

Jag har provat alla produkter förutom Bare minerals Stroke Of Light (nr 1). Clarins Extra-Comfort foundation (2) är en medium till täckande, som passar bra till en mycket torr hud. Den har en krämig konsistens och blir väldigt naturlig på huden. Bare minerals foundation (3) är ett mineralpuder för alla hudtyper. Den täpper inte till porerna och känns inte pudrig på något sätt.  Upplever att man inte har någon foundation på. Nyx concealer (4) lägger sig inte i veck som många andra concealer kan göra. Den finns i många olika nyanser. Brukar ha en mörkare nyans än den på bilden. Dock innehåller den bara 5 ml. Denna är en bra concealer att börja med eftersom den billig. 

Likes

Comments

Köpte denna dagkräm eftersom jag har väldigt torr hud, främst under vinterhalvåret. Har därför svårt att få min foundation att sitta bra. Oftast krackelerar foundation under dagen. Har redan provat många produkter från just PTR och varit väldigt nöjd över resultaten. Använder både rengöring, ansiktsvatten och peeling.

​Vad krämen utlovar:

Just denna dagkräm är för normal till väldigt torr hud, mogen hud. Den utlovar att öka fuktighetsnivån med hela 248 % i upp till 8 timmar. Krämen förhindrar att hudens normala vattenavdunstning genom att stänga in fukten​ i huden och får den att kännas mjukare och smidigare. Detta för att effektivt minska synliga linjer och rynkor.​ Innehåller 50 ml.

Innehåller bl.a:

​* Sheasmör (anti-inflammatorisk och mjukgörande effekt)

* Grapefrukt (upplyftande och uppiggande effekt)

* Hyaluronsyra (kraftigt vattenupptagningsförmåga för att släta ut fina linjer)

​Användning:

Appliceras morgon och/eller kväll efter att huden rengjorts.

​Positivt +

​Produkten är doftfri. Krämen kan kännas lite kladdig till en början men går sen lätt in i huden. Krämen är dryg och man behöver inte mycket. Passar den mest känsliga hud. Det är en pumpförpackning, vilken gör att den är hygienisk. Köpte denna produkt på www.babyface.se. Är väldigt nöjd med leveranstiden, tog enbart 2 dagar att få hem den.

Negativt-

​PTR är lite dyrare produkt. Köpte den för 439:-. Eftersom jag har vädligt torr hud, håller inte den kanske inte riktig vad den utlovar, gällande fuktigheten. Men som sagt jag har svårt att hitta en tillräkligt fuktgivande produkt.

Likes

Comments

​Måste bara delge ett tips med äppelcidervinäger och dess effekter. Min yngsta dotter har nu en längre tid haft eksem i hårbotten och hårstrån som bröts av, samtidigt som håret blev glesare (har annars tjockt hår). Detta var precis innan jul.  Vet inte varför hon plötsligt drabbades. Vi var hos en hudläkare som ordinerade Betnovatlösning och Head and Scoulders som schampoo. Han sa att det var mjäll min dotter hade, vilket jag hade svårt att tro på. Gav behandlingen i alla fallen en chans. Efter en tid var inte hårbotten bättre, men håret hade börjat växa något. Men så fort vi slutade  med behandlingen kom besvären tillbaka. Googlade gällande alternativ behandling i ren panik, Det stod att man kan använda äppelcidervinäger i hårbotten. Tänkte att vi inte hade något att förlora. Blandade ut 1 del äppelcidervinäger med 3 delar vatten. Tvättade först min dotters hår med Tresemme Natural schampoo, därefter lät jag hälla äppelcidervinäger-blandningen i hårbotten, som jag lät sitta i ca 10 minuter första gången. Läste att man kan ha det upp till 60 minuter. Sköljde sen håret. Kunde se en stor förbättring redan dagen efter!!!!!! Har nu upprepat det en gång till. Ska prova ca 2 gånger i veckan. Tänk vad vanliga huskurer kan göra, istället för dyra läkemedel!!! Och den andra behandligen hade inte hjälpt alls på 3 månader. Värt ett försök till er med eksem i hårbotten. 

Likes

Comments

Köpte denna Hammam Body Mud 200 ml på Rituals Cosmetics för någon månad sedan, främst till min man. Var ju själv tvungen till att testa den. Helt underbar kinesisk duschlera. Det doftar SPA om produkten. Huden håller sig verkligen silkeslen på grund av oljorna i leran, längre än många andra produkter jag testat. Kan effektivt användas mot torra händer, nu under vintertid med en handkräm efteråt.

Effekt:

En fräsch doft av Eucalyptus som har en revitaliserande effekt. Leran har en skrubbeffekt som avlägsnar döda hudceller och har en rengörande och mjukgörande effekt av bland annat olivolja.

Utförande:

Massera in ett tunt lager på kroppen. När man skrubbat huden och låtit den sitta i cirka 2 minuter, duchar man av den, Först kyler den på grund av eucalyptus. Efter sätter den fart på cirkulationen och huden blir behagligt varm.  Denna produkt kan man säkert använda till ansiktet, men då bör man inte skrubba utan låta den enbart sitta som en mask. Man ska då vara försiktig om man har känslig hud. 


Likes

Comments

View tracker

​Så nu skriver jag ner mina första ord på denna blogg. Håller fortfarande på att få till bloggen. Syftet med denna blogg är att skriva om de produkter jag testar, inom hudvård och make-up och därefter ge positiv eller negativ feedback på produkterna. När det kommer till hudvård, provar jag ofta produkter för normal till torr hud. Själv är jag en "torris". Här kommer jag även ge lite tips. Har tidigare arbetat som hudterapeut. Utbildade mig i Stockholm mellan 95-97. Därefter har jag arbetat på ett par olika salonger och Tylösand SPA. Numera arbetar jag som Distriktssköterska. Men dessa yrken går hand i hand många gånger. 

Likes

Comments