Header
View tracker

Nu har halva tiden gått och hemlängtan börjar kännas av. Även om man lär sig otroligt mycket på praktiken så är det väldigt tufft och långa dagar men man får konstant tänka att imorgon är en ny dag.
Tävlingen gick lite som förväntat, ingen vinst men det var en bra erfarenhet och vi hade kul genom hela tävlingen. Var härligt att träffa familjen också och nu laddar man om för nästa tävling.
Den lilla fritiden man har här uppe så finns det inte så mycket att göra så man känner sig lätt uttråkad och nästan längtar till att jobba.
Nu blir det att gå och handla och plugga.
Ha de gött!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 103 readers

Likes

Comments

View tracker

Nu har man varit i Skottland i hela 7 veckor vilket är en overklig känsla! Jobbdagarna är långa men väldigt givande då man lär sig väldigt mycket. Just nu under service är jag på canapé delen då vi kör ut 4 olika canapér och en amuse bouche till gästerna. Det blir en del att göra t.e.x om 10 gäster ska ha sina canapér samtidigt så är det 40 små rätter inom ett några minuter men det är även väldigt kul!
Om drygt över en vecka så flyger jag hem till Göteborg för att sedan packa vår utrustning och åka ner till Malmö för finalen av unga ekokockar. Är taggad dock känner man av lite press men ska göra allt för att ta hem guldet!
Ha de gött!

  • 272 readers

Likes

Comments

View tracker

Nu är jag äntligen här på Gleneagles, fantastisk miljö och känns riktigt bra!
Idag fick jag en rund tur av souschefen Russel som visa mig runt restaurangen och lite runt Gleneagles.
Sen anlände jag till mitt boende som är i en byggnad ca 40 meter från hotellet vilket är otroligt nära så nu har jag packat upp och börjat känna mig hemma faktiskt.
Imorn är jag ledig och då blir det att handla lite bla kaffe,tvättmedel och andra behövliga grejer som behövs inför veckan som kommer då arbetet äntligen börjar!
Bilderna är ifrån mitt egna rum.
Vill även tacka alla er som läser och följer denna bloggen om mitt äventyr!
ha de gött!

  • Skottland
  • 474 readers

Likes

Comments

Nu är tredje veckan snart över och om exakt en vecka kommer jag flytta ut på landsbyggden till Gleneagles hotel där jag kommer vara fram till slutet av december och återvända dit i februari. Det är en stor ära att få komma till restaurant Andrew Fairlie och praktisera så länge. Att jobba under sådan press som befinner sig på restaurangen kommer självklart vara tufft men jag vet att detta är vad jag vill och att jag kommer vara en mycket duktigare kock efter tiden där.
Ett av mina mål inför Erasmus+ var att komma in på michelinkrog och detta var verkligen över förväntan med tanke på att restaurangen har 2 stjärnor i guide michelin och vunnit många andra fina utmärkelser gör det bara ännu mer prestige!
Och som jag har skrivit innan på bloggen kommer Alain och Michel Roux som haft 3 stjärnor i totalt över ofantliga 25 år på the Waterside inn ska göra ett gästspel i 2 dagar på restaurant Andrew Fairlie vilket då som ett bananskal råkar vara på min första vecka på restaurangen!
Kommer vara otroligt nervös och kommer vara som att man är en myra bland elefanter, men det gäller att visa framfötterna och verkligen ge 110% i dessa sammanhang.
Bilderna är från restaurangen så ni kan få en lätt inblick av det, mannen i köket är Andrew Fairlie som är krögaren.
Nu blir det att njuta av den sista riktiga helgen här i Glasgow med vänner etc innan sista veckan startar!

må väl!
William

Likes

Comments

Hej!
ber i förväg om ursäkt för dålig uppdatering har varit mycket som händer nu i Glasgow etc så har ej hunnit haft tid än.
Bilden är från när vi i lördags var i Edinburgh, helt otroligt vacker stad som vi kommer återvända till på fredag som tur är!
Idag ska vi till Glasgows science center och kolla på det och imorn blir det en lång dag med buss med bla loch lomond,whiskey disteleri och att se Gleneagles där jag ska praktisera!
Ska bli en jättekul dag men lite pirrigt då man ska se(irl) vart ska spendera dom nästa månaderna.

Vill även tacka för alla ni 300+ personer som läst min blogg betyder otroligt mycket!
ha de gött!
eran William Brittsjö

Likes

Comments

Tja! nu är det dag 3 här i Glasgow hitills har det varit riktigt kul, är hos en bra värdfamilj och är enkelt att ta sig till centrum. Idag åkte vi runt på sightsing och kolla på diverse museer! Har redan provat haggis riktigt gött faktiskt!
nu blir det lite netflix och ta det lugnt.
Ha de gött!
William

  • 749 readers

Likes

Comments

Imorgon är det dags! kl 10 går flyget mot Glasgow och äventyret börjar. Nu är allt färdig packat och nu njuter man av lugnet med en kopp kaffe.
känslan nu är självklart pirrigt men ska bli så kul!
Att man har fått möjligheten att praktisera på en av världens bästa restauranger i tre månader och få laga mat för Andrew Fairlie och se hans perspektiv hur mat ska avnjutas.
Men det man nog ser mest fram emot och mest nervös för är att man ska få träffa Michel Roux och Alain Roux som är legender inom gastronomi när dom gör gästspel på Andrew Fairlie första veckan man har praktik.
Nu är frågan.. Har man glömt nåt?

Ha det gött!
William

Likes

Comments


Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker, stressen och pirret börjar smyga på en.
Denna helgen har jag dedikerat till tävlingen, det är roligt som vanligt att laga mat men när man lagar samma rätt konstant så blir det lite ensidigt. Det viktigaste nu är att fokusera på alla detaljer och sätta bra smaker samt få till ett bra tidsschema.
Nu i veckan blir det att fixa det sista som behövs till Skottland och mycket packning såklart.
Ha de gött!

Likes

Comments

Igår var första skoldagen efter lovet, smått tråkigt att lovet är över men skönt att komma tillbaks till gamla vanor. Hitills har det varit en skön vecka, varukrogen för SM har kommit,knivarna är uppslipade och i helgen ska vi provlaga rätterna så vi sätter bra smaker och sen är det tidsträning som gäller. Menyn ska vara helt vegetarisk vilket är en utmaning men utmaningar driver oss framåt mot utveckling.
Ikväll blir det att brainstorma ideer till nya rätter!
Ha de gött!

Likes

Comments

Nu är det en månad kvar tills jag åker till Skottland! är supertaggad och smått nervös över upplevelsen men kommer bli jätteroligt!
Nästa vecka börjar skolan igen och då får vi mer info om avfärd etc
I helgen ska det slipas kockknivar och springa midnattsloppet.
Ha de gött!

Likes

Comments