Jag vet inte riktigt vad jag ska vänta mig när jag kliver av färjan i Tanger. Kommer han att möta mig? Hur ser han ut?
Jag går förbi den hopen av marockaner som väntar på passagerare. Jag kommer inte riktigt ihop hur han ser ut. Tidigt imorse skickade jag foto på mina mönstrade Harembyxor. Internet är ett minne blott. Jag är i Afrika.
En man kommer fram och frågar om jag vill ha taxi. Jag skakar på huvudet.
Där! Där är han!
Vi kindpussas och han frågar hur resan gått. Han ger ett trevligt intryck. Vi hoppar in i hans bil och han säger att det är dax för frukost.

Över en spännande marockansk frukost frågar jag hur Tinder funkar Marocko. Han säger att han har en kompis vars kollega är från Pakistan och för honom är det omöjligt att träffa tjejer. I Marocko gillar man inte svarta, indier inte heller folk från Pakistan. Tjejer är hellre ensamma för evigt än involverar sig med dessa folkslag. Så de skulle hjälpa honom med Tinder och det var enda anledningen att han laddat ner appen. Han visar att han redan tagit bort den.
"Jag vill välja vilka jag pratar med. Jag vill inte prata med alla som skriver till mig på Tinder. Jag går aldrig ut, jag vill välja själv vilka jag umgås med."
"Men du kontaktade ju mig?!"
"Ja, jag skrev Hey Pricess!" Han ler, jag blev nyfiken, en svensk som flyttat till Marbella!"
Han arbetar som fysioterapeut och känns mer västerländsk än marockan.

Han kör mig till Medinan efter att noga ha förhört mig om vad jag vill shoppa. Han uppmanar mig att skyla mina axlar och hålla väskan hela tiden framför mig. Om priset är 100 dirham så borde jag kunna pruta till 70.
Gränderna är trånga och labyrintliknande, vi går in och tittar på vackra lyktor och skålar. Han översätter till arabiska. Jag ber honom hjälpa mig att pruta men jag tycker han ger sig alldeles för lätt. När den stora guldlyktan är min för halva priset är jag nöjd och han är imponerad.
"Du vet, du behöver inte känna att du måste vara med mig hela dagen.." Säger jag mest för att vara artig.
"Nä, jag tänkte inte det. Jag måste hem och träffa några snickare men jag är nog klar om en timme" säger han och går.
Jag blir plötsligt osäker på allt, om han kommer att höra av sig igen, om jag kan hantera Marocko själv och vad gör jag egentligen här??
Beställer en kopp myntate på närmsta café och funderar. Jag vet att hamnen med färjorna är nedanför backen, jag kan åka hem. Fast jag åkte ju hit för att shoppa porslin till lägenheten. Jag gör ett försök själv och går in i en ny gränd med min stora resväska. Det är 90% män i staden. Det känns inte bra. Ensam, med blont hår, rosa byxor och en resväska tar det bara någon minut innan en man går bredvid mig. Han är knarkarsmal med ett stort ärr över kinden. Han undrar om jag behöver ett hotell. Jag säger nej och går med bestämda steg men han går efter. Efter tre nej nochalerar jag honom. Sen kommer nästa, jag hör inte riktigt vad han erbjuder men jag känner mig som en kaninunge som rovfåglarna tittar på med genomträngande blick vid varje dörrhål.

Det har inte ens gått en timme. Jag går förbi cafeét igen för få lite wifi. Han har inte hört av sig. Exakt efter en timme ringer han och frågar var jag är. Han är hos mig på en minut. Han frågar vad jag köpt. Jag berättar att det inte gått så bra. Han ber om ursäkt för upplevelsen.
"Jag borde inte ha lämnat dig ensam.

"Nu ska vi se till att du får shoppa, 15 minuter bort från staden finns mängder med keramik."

Det är skönt att vara i hans bil. Trafiken är galen, bilar byter fil utan förvarning, människor med småbarn går mitt i körbanan. I varje rondell och korsning tutar han för att inte krocka. Vid rödljuset knackar människor på rutan och vill ha pengar till mat. Vi åker längs med Atlantkusten. Det är otroligt vackert! Vilka färger! Landsbygden breder ut sig, kossor, floder, träd jag aldrig sett förut.

"Om du känner dig det minsta obekväm med mig, säger du till och jag kör dig tillbaka."

Det gör jag inte. Tvärtom.

"Fördelen att bli äldre är att man slutar vara rädd," säger jag fast det är ju eg inte helt sant.

När min väska är fylld av vacker keramik, äter vi lunch på ett arabiskt ställe längst med vägen. Han frågar om jag gillar kofta, jag säger ja och tänker att det är lamm. Det är supergott grillat shishi kebabkött. Han säger att jag har vackra ögon men tittar hellre på fotbollsmatchen på tvn. På toaletten finns det inget toalettpapper bara en dusch bredvid varje toalett. Gah! Efter duschen, går de ut helt dyngsura då? Jag insisterar att få betala maten men det är omöjligt. Precis när vi ska sätta oss i bilen, springer han iväg till lerhyddan bredvid restaurangen där en man grillar köttet över öppen eld. Han ger mannen pengar. Jag frågar varför.

"Därför att han är fattig. Man ska hjälpa alla man kan. Alla som försöker tjäna pengar ger jag pengar aldrig tiggare. Man kan alltid göra något med sitt liv. Mina föräldrar är inte rika med de har det bra ställt. När jag som ung gav mig ut i världen gjorde jag det utan deras hjälp. Jag ville lyckas på egen hand. Och det har jag gjort. jag har så jag klarar mig. How are you, Princess?" Han kysser min hand lätt. Jag säger att det nog är ganska mycket bakterier på min hand eftersom det inte fanns tvål på toaletten. (Världens mest osexiga kommentar.) Han säger att han vill visa mig något innan han lämnar mig vid färjan.

"Därför att han är fattig. Man ska hjälpa alla man kan. Alla som försöker tjäna pengar ger jag pengar aldrig tiggare. Man kan alltid göra något med sitt liv. Mina föräldrar är inte rika med de har det bra ställt. När jag som ung gav mig ut i världen gjorde jag det utan deras hjälp. Jag ville lyckas på egen hand. Och det har jag gjort. jag har så jag klarar mig. How are you, Princess?" Han kysser min hand lätt. Jag säger att det nog är ganska mycket bakterier på min hand eftersom det inte fanns tvål på toaletten. (Världens mest osexiga kommentar.) Han säger att han vill visa mig något innan han lämnar mig vid färjan. Vi åker igenom den exklusiva delen längst med havet. Han visar mig Kungen av Marocko´s palats, Prinsen av Qatars palats, Marockos mest kända målare´s villa. Han berättar att han badat i poolen där. Att hans klienter är kända och förmögna. Vet jag vem Versace är, det är en av hans kunder och Kungen av Saudi Arabia.

"Har han ett palats i Marbella?"

"Ja!"

Jag letar efter ett foto på palatset men hittar det inte så jag visar ett foto på A istället.

"Har ni jobbat ihop?"

I Marocko bor 33 miljoner människor. Jag pratar med en. Han känner A. Vad är oddsen?!

"I don´t like cheap people! I can choose and I don´t like people who are selling them self too cheap."

"Cheap as greedy or poor or what?" Mitt hjärta slår, hur kan han prata illa om A?

"More like if the king wants girls he gets them for him."

Jag tänker på A, så lojal, plikttrogen, snäll men också hur viktigt det är med rätt och fel. Hur han pratade om att Prinsfamiljen inte har någon stil eller klass. Att han ibland var rädd för prinsen. Menar han att A säljer sig själv och sin tid för för lite pengar? Självklart, vilken lön väger upp att du är livegen? Eller menar han att A gör saker han inte vill?

Vid ett tillfälle pekade A på sina byxor och sa att han hade fått dem av en vän till prinsen. Jag tyckte det var konstigt och stannade honom och frågade halvt på skämt men också med allvar.

"Om de vill ha sex med dig, skulle du ha det då?"

"Självklart inte, i Västvärlden handlar allt om sex. Hos oss kan två män hålla varandra i handen utan sexuell innebörd."

Vi springer mot färjan. Han bär min tunga resväska uppför alla trappor. Det är så bråttom att vskedet knappt är ett avsked. Jag springer vidare. Vi missade att provkyssa varandra, tänk om det fanns kemi..


​The Prince of Qatar´s palace.

På färjan är det bara araber den här gången, turisterna måste ha åkt hem tidigare. En familj sitter bredvid mig, hennes son som är ca 10 år kommer fram till henne och vill kramas. Han är lite för stor. Jag minns känslan. Den att man vill ta upp sitt barn och gossa som när han var liten men det passar sig inte riktigt. Hon skrattar och ler så där som man gör vid villkorslös kärlek. Våra blickar möts. Jag kan inte sluta le. Jag känner det hon känner. Och jag saknar. Det har börjat regna.

Det kommer upp en mening på en tvskärm framför mig:

"your smile's forever in my mind and memory"

Ja, jag kommer att minnas ditt leende..

"I'm thinking about how people fall in love in mysterious ways
Maybe it's all part of a plan
Well, I'll just keep on making the same mistakes
Hoping that you'll understand"

Det är mörkt ute och det regnar smattrar mot fönstret när jag sätter mig på bussen mot Algerciras. Det är något som skaver i mig. Jag vet inte vad.

En arabisk liten flicka sätter sig bredvid mig. Hon tittar på mig med sina stora bruna ögon och svarta ögonfransar. Hon har hela kosmos i sin blick. Hon bara är. Det finns inga minnen att älta, ingen oro för framtiden. Känner hon min ledsamhet? Hon lutar sitt lockiga huvud mot mig och jag tänker att det var så här hon såg ut i mina drömmar. A´s och min dotter. Med hans lockiga mörka hår och ögon, en näpen profil. Hon sitter bredvid mig i sin söta kappa och kjol med rosor på skorna. Hon pratar arabiska och håller upp sin leksak. Jag pratar svenska.

Bussen stannar nere vid hamnen inte alls vid busstationen som jag hoppats på. Google maps meddelar att det tar 18 min att gå dit. Det är kolsvart, taxin vill ha 1400 kr till Marbella, jag börjar gå. Jag korsar en park där män står på mystiska ställen. En man säger något, jag hör inte vad. Mitt internet är nästan slut och jag har inga kontanter. Jag ber till universum att bussen ska komma fort, sen ändrar jag mig. Låt mig få en bussbiljett och att bussen fortfarande går. Den kan komma när den vill. Vatten vore bra också, jag håller på att törsta ihjäl. Jag drar min resväska genom leran över en parkering som slutar med ett stängsel och en grind. Enligt kartan ska jag in där under bron, min magkänsla säger stop. Jag frågar en man. Han pekar att jag är på baksidan av bussgaraget. Tack gode gud! Biljettluckan är öppen, vatten hinner jag köpa och bussen avgår inom 5 minuter. Tack!

Han smsar och frågar hur resan går, han skickar väldigt många pussarmunnar. Jag tackar honom för att han gjorde min dag så fin, för allt hans tålamod med min shopping. jag skriver också att jag inte uppfattade något intresse från hans sida i så fall hade jag stannat. Han hade velat att jag stannade, han vågade inte fråga. Ibland blir han lite blyg. Jag med, säger jag. Två blygisar får sova själva i natten.

När jag kliver av bussen i Marbella två timmar senare tänker jag att det får vara bra med äventyr på ett tag.

Men jag är glad att jag bor så nära busstationen ifall jag ändrar mig...


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alla dessa män som lovordat Tarifa och velat visa mig detta paradis men inte har gjort det. Tur att en prinsessa reder sig själv.
Min spanskalärare ställde in lektionen (hon är verkligen spanjorska)och min fredag var plötsligt helt fri. Det finns fyra resmål jag verkligen vill se; Sevilla, Ronda, Cadiz och Tarifa.
Tarifa är den sydligaste punkten i Spanien. På ena sidan av udden ligger Medelhavet och på andra sidan Atlanten. Vinden blåser alltid och vågorna är höga. Ett Mekka för surf-dudes!
Och mitt zigenarblod vill röra på sig.

Från Tarifa går färjor över till Tanger i Marocko, där jag skulle ha träffat A i december.
Jag vill åka till Marocko av flera skäl. Mest för att handla lyktor, skålar, tyger mm till lägenheten som fortfarande är lite tom. Frågan är bara om det kommer att göra ont.
Om jag kommer vältra mig i sorg över A. Min väninna säger att det vore bra för mig att åka dit och tillåta mig att sörja honom. "Han var ju 100% rätt för dig."
Jag håller inte med.
"Han var 95% rätt, helt fantastisk! MEN jag vill ha en man som ÄR hos mig och med mig. Annars kan det vara. Dessutom vill jag ha en man som vill lösa konflikter, som säger åt mig när jag är dum men inte kastar in handduken utan står kvar! Annars är det ju ingenting."

Alarmet ringer tidigt och jag packar så lite som möjligt. Min stora resväska skramlar tomt! Jag ska shoppa stora färgglada lyktor!
Kvällen innan hade jag stora problem att försöka boka biljetter till bussen och färjan. Det är inte alls lika enkelt som i Sverige och till slut ger jag upp. Jag tror att jag har en bussbiljett dit och ett hotellrum men färjan får lösa sig.
Bussen kommer inte.
Jag tränger mig före vid luckan och säger Tarifa flera ggr och ser undrande ut. Hon säger att det är 10 min kvar. Men det är det inte alls det, det är fem min kvar tills den ska gå. Så den borde verkligen vara här! När den är tio min sen tränger jag mig återigen fram till luckan, säker på att jag bokat fel. Damen i luckan tittar på mig som på ett barn. Hon säger "Muchas trafico"!
Vad vet hon om det?
Okej, det är väl inte hela världen om bussen inte kommer. Det är bara pengar, jag kan säkert hitta på något annat att göra...
Då kommer äntligen bussen.
Jag fäller ner sätet och tänker slumra lite, det är fortfarande mörkt ute.
Men det går inte, jag är alldeles för uppspelt. Jag vill se hur städerna hänger ihop. Tittar ut och njuter.
När bussen stannar i Algeciras går alla av utom jag. 40 min paus! Va?!!! Okej, jag besöker damrummet och lär mig läxan att fortsättningsvis alltid ha med mig lite eget toapapper.
Sista sträckan mot Tarifa är högt uppe på serpentinvägar i bergen. Raviner som störtar rakt ner. Det är grönare här.
Och till slut äntligen framme!

Tarifa, pittoreskt och lite sömnigt. Det känns som jag är i en liten by där alla känner alla.
Stranden tar aldrig slut och är fylld med en sådan pudrig, finkornig, ljus sand.
Surfare, vind... Ett lugn.. som jag först inte riktigt tar till mig utan börjar genast fundera på att direkt ta färjan till Marocko, det verkar så off season här.

Jag vandrar i den äldre delen och det är såå bedårande vackert.
Går förbi en tapasbar där folk trängs och en trubadur spelar, jag äter fantastiskt god tapas och sköljer ner den med ett glas vitt.

Och det är något med energin i Tarifa, den är alldeles lugn. Att sitta på stranden är som en smekning i själen.
Alla som är här väljer livet.
En man springer ut i havet och dyker ner i vågorna, hans hund springer efter lycklig.
En pappa med sin son kommer gående mot havet med varsin surfbräda under armen. Jag tittar länge när de tränar på att bemästra vågorna.
Några andra tränar på stranden liggande på sina brädor.
Kite surfarna fortsätter när solen går ner.
Det är magiskt.
Min stund med mig själv och mina tankar är också magisk.

Tidigt imorgon ska jag och min tomma resväska ta färjan över till Marocko. Jag längtar! Sist jag var där var en så passionerad och omvälvande upplevelse. Jag gör iordning mig för att lägga mig tidigt i mitt supermysiga hotellrum. Telefonen plingar till.
Tinder. En matchning med en man.
Jag chattar lite med honom och det visar sig att han bor i Tanger.
Han har bott i New York och engelskan är strålande.
Han erbjuder sig att hämta mig vid färjan, trots att det är tidig lördagmorgon, och visa mig allt han älskar med Tanger.
I just Love Universe!!
God natt

Likes

Comments

​Idag hade jag en dålig dag på jobbet. Jag trivdes inte. Dagen var kolossalt lång! Det började redan igår. Vid flera tillfällen skäller de på vår sekreterare. Jag vet inte exakt vad som sägs men uppenbarligen är det nåt han gör fel. Igår var det så högljutt att en kollega gång på gång hyssade på dem, han hade en kund men de dämpade sig inte. Det kanske inte är så allvarligt som det låter men stämningen blir inte så bra efteråt. Jag fick flera gliringar pga av att jag under morgonen var hos läkaren på efterkontroll och missade en timme på jobbet. Med tanke på att jag är den enda som passa tiderna tycker jag inte att det var nån big deal. Sen ytterligare nån gliring om att jag svarat på ett meddelande på min mobil. Det kändes direkt orättvist. Jag jobbar varje sekund utan rökpaus till skillnad från de andra. Hemma på kvällen kunde jag inte låta bli att gå igång på det. I mitt huvud hade jag alla möjliga saker jag ville säga till mitt försvar. Och momentum var igång. Så jag somnar besviken på mig själv för jag är 100% säker på att morgondagen ska leverera mer av irritationen. Det konstiga är att jag häromnatten drömde, jag minns ej exakt vad men det var en sorts bekräftelse på att det skulle gå bra på jobbet. Vad beror det här på? Startade jag igång allt detta för att jag inte tyckte de varit schyssta mot sekreteraren? Jag vet inte. Motvilligt gick jag mot i morse jobbet. Och dagen blir den längsta i mannaminne. Det känns som om de pratar om mig. Men jag förstår inte. Jag kände mig kritiserad och vågade knappt gå på toaletten, än mindre köpa kaffe. Chefen säger att jag ska leta upp mailadresser till ALLA mäklarfirmor i ALLA skandinaviska länder. Det finns ungefär en miljard. Så i 8,5 h skriver jag ner mailadresser tills huvudet och ryggen värker och jag slutar svara på tilltal. Det är extremt långtråkigt. Alla inklusive chefen sitter bakom mig vilket gör att jag inte ens vågar pausa 3 minuter för att vända mina negativa tankar, som jag var väl medveten om. Jag känner mig lite tilltufsad, de använder sig av härskarteknik och ömsom slår och klappar. De ideér jag har om olika facebooksidor vi kan gör reklam på sågas. De texter jag ska översätta är så dåliga att jag inte kan tänka mig att någon ska bli lockad att köpa. I smyg slänger in några adjektiv.

På siestan, när jag tänkt träna tar jag istället två tapas och beställer ett halvt glas vin men får ett helt. Efter lunchen somnar jag på stranden. Motståndet gör mig trött. 

Jag behöver inte jobba där om jag inte vill. Jobbet blir roligare om jag får visa fastigheter. Men de har beslutat att ej annonsera i Sverige, det är för dyrt. Kommer jag någonsin att få någon kund? Använder de mig bara för att översätta allt och sedan göra sig av med mig? Jag är alldeles för trött för att lyckas vända mina tankar. Det enda jag kan komma på för att de sista timmarna ska kännas lättare är en påse godis. Imorgon är det Feria igen. Allt är stängt, inklusive mitt jobb. Det är det enda som håller mig uppe. Imorgon ska jag tänka nytt. Tänka om. Förminska problemet. Hälften är säkert inbillning. Så plötsligt säger Eunice att vi alla ska gå till cafeét bredvid, det är en order och hon bjuder på kaffe. Och där när alla är samlade i friska luften lättsam ton är vi ett team igen. Antonio som har känts så kritisk pratar med mig om min katt på spanska och ler. 

Likes

Comments

Jag ser att min mammas kusin firar sin 44:e bröllopsdag på Facebook, wow!! Det hinner jag aldrig bräcka, tänker jag men inser med lite matematik att det kan jag visst det om jag skaffar en lite yngre man och lever till 88 år. Inga problem. Men så lyssnar jag på det här:

https://www.youtube.com/watch?v=hIAnrTghSE4

Vad är siffror, år, pengar värda? Det är ju bara siffror. Det enda som räknas är känslor av lycka, lugn, spänning! Det är det enda jag vill åt! Den sköna fluffiga varma känslan i bröstet. Och den kan jag välja. Jag blir bättre och bättre på att plocka fram den.

I morse när jag gick till jobbet och korsade gatan tutade en bil. Den saktar in längs med mig och jag tror att det är någon som vill fråga något och tittar in. En äldre man nickar mot mig. Jag vet inte om han flörtar på morgonkvisten eller vad det är frågan om. Han ser att jag inte känner igen honom så han ropar "Trocadero"! Jag nickar igenkännande fast jag känner faktiskt inte igen honom. Jag förstår att han är en av servitörerna jag pratade med på Trocadero i helgen. Och polletten trillar ner att jag inte är anonym längre. Jag som älskar att vara anonym. Jag vill kunna göra exakt vad som faller mig in och ha på mig exakt vad jag vill och träffa exakt vem jag vill. Och det har jag alltid känt, även som gift i villaområde om jag vill bada naken med min man på natten så ska det vara möjligt. Kanske var det därför villalivet kändes så smått..

Det har varit så befriande här att kunna gå osminkad, powerwalka i små mjuka tonårsshorts som är så sköna! Kyssa araber på morgonkvisten utanför porten. Dejta ohämmat och åka motorcykel. Dansa salsa och hångla på dansgolvet med någon man inte bryr sig om. 

Jag tycker alla ser likadana ut och själv går jag mest omkring i min egna värld. Men för de som bor här, är jag en främmande fågel? Känner de igen mig mer än jag känner igen dem?

En man från Holland vill bjuda ut mig på middag. Han säger att han kan komma till Marbella, just nu är han i Benalmadena och ska åka över till Marocko i några dagar. Jag vill inte träffa turister, jag vill träffa någon som stannar. Men han är väldigt snygg på fotona, självklart ursprungligen från Marocko. Han säger att han kanske är "The perfect stranger." Och jag tänker att det är precis vad jag behöver. En vacker het man att ha sex med som sedan åker. Jag vill inte känslomässigt engagera mig i något. Inte igen.

Vi ses redan på min siesta och äter lunch tillsammans. Han är lite äldre än mig, lejon, självsäker, cool, personlig tränare. Kroppen ser ut att vara perfekt! Han undrar, som alla andra, varför jag flyttat hit. De flesta kan förstå längtan efter sol, hav och blå himmel. Men jag ser att han inte riktigt kan förstå att jag flyttat hit ensam utan att känna någon.

"Så du har ingen att få hjälp av eller prata med?"

"Nja, nä det är hard core men jag tycker om det."

Efter lunchen lägger vi oss på våra handdukar på stranden en stund. Han frågar om jag vill ha lite massage och jag säger ja. Jag jobbar 3,5 timme till, skyndar mig hem för att duscha, raka mig och leta upp ett par snygga trosor. Jag packar tandborste och sminkborttagning just in case!

Vi äter på en Argentinsk restaurang jag blivit rekommenderad. Vinet och maten är överraskande bra. Han berättar att hans mamma också var en stark kvinna som skilde sig från hans pappa som slog henne. Att han inte har någon kontakt med sin pappa. Att hans bror varit försvunnen i 3 år. Att han ska besöka Marocko för första gången på 30 år och han hoppas få svar på frågor kring hans brors försvinnande och lite upprättelse kring hans nu bortgångna mamma.

Jag tänker vilka olika liv det finns och hur skyddad jag varit från allt som kan ske. Han har ett sår som aldrig kan läka och han kommer aldrig sluta söka efter sin bror.

Vi promenerar i Gamla stan och väljer olika glasskulor. Jag visar honom Plaza de Naranjas som nu har en helt annan lugnare känsla än i somras. Det är en helt okej kväll. Men det är inte en kväll med The perfect stranger.

Jag går hemåt med mina nyrakade ben och tandborsten orörd i väskan.

När jag låser upp min port ser jag farbrorn i kiosken titta på mig igenom sin kiosklucka.

Likes

Comments

José ringer kl 21 precis när vi ska ses. Han säger någonting på spanska jättesnabbt. Menar han att han är här?

"Bajo?" Nedanför?

Han har redan lagt på. Den här dejten kommer inte att bli bra tänker jag när han inte står utanför min port. Jag knappar in ett meddelande på google translate att han måste prata långsamt med mig och med vanliga ord annars kommer det här att bli svårt. Han föreslår Marbella hamn men jag vill hellre se något nytt, han har ju ändå bil. Han kör till Nueva Andalucia, Vi äter tapas på ett superfint, trendigt ställe. Vi dricker ett glas vitt och ett glas rött. Han visar foton på sina systrar. Väldigt mycket foton på den systern som är gift med en av de rikaste männen från Indien. Han berättar att de bor i ett hus för 30 miljoner euro i Madrid. Jag frågar om de har barn. Nä, de har varit gifta i 4 år och hon vill njuta av livet. Hon reser mycket. Tror jag det. Herregud, vem skulle inte gjort det. Hur träffades de? Han berättar en historia som låter väldigt söt, jag förstår inte varje ord men det handlar om ett par kvarglömda solglasögon i en hyrbil och kärlek vid första ögonkastet.

José jobbar som servitör på Trocadero, en dyr beachrestaurang. Han bedyrar att han är 34 år men han ser ut som 18. Hans ansikte är symmetriskt, liksom alldeles FÖR perfekt. Många tycker nog att han är väldigt söt. Jag tycker han ser lite grann ut som en sån där tecknad gul fågel med läppar och kindknotor. Vi delar en supergod vit chokladmousse till dessert och jag tänker att kvällen måste kännas dyr för honom. Han jobbar 6 dagar i veckan precis som de flesta spanjorer verkar göra så när jag frågar om hans fritid så säger han att han inte har någon. Han lägger sin hand på mitt lår. Han säger att jag är vacker. Och jag gillar att han gör det. Den här dejten är lättsam till skillnad från gårdagens. Den här killen tittar mig i ögonen, han skrattar och trots att vi har problem med språket så connectar vi bra. Han tar min hand. Han vill visa mig ett ställe i närheten.

Jag blir imponerad. Stället är perfekt! Coolt, trendigt! Här är alla i min ålder. Det är fyrverkerier, sång för ett födelsedagsbarn, dans på bordet. Riktigt bra musik. Vi tar en drink och nån shots! Jag frågar om han verkligen får byta nummer med gäster på jobbet. Jag retas, byter han nummer med alla? Han säger att han blev förtjust i min personlighet direkt när vi pratade. Han tittar mig i ögonen på ett sätt som gör mig upphetsad. Han vill ha mig. Han kysser mig intensivt. Och igen. Och igen. Mitt läppstift är överallt. Vi dansar till Enrique Inglesias Bailando. Han trycker sig mot mig, jag känner hur hård han är. Han vill att vi går hem till mig. Jag säger att det inte går, jag sover på soffan tillfälligt. Han hyr ett rum och får inte ta hem gäster. Han kysser mig igen och tar tag i min stjärt hårt. Omg! Vi har kemi. En stark attraktion. Jag trodde inte det, han är inte alls min typ. Hur kommer det sig att de är så manliga Latinomännen? De håller i en på ett ägande och självklart vis som ingen svensk man någonsin gjort. Men han är så intensiv. Det är bara vi på hela stället som äter upp varandra. Jag säger åt honom att lugna sig, inte vara som en vampyr! Han säger att han är så het. Som en vulkan. Han tar min hand mot sitt kön. Han föreslår att vi ska ha sex i hans bil. Det gör mig avtänd trots att jag verkligen skulle behöva ha sex. Jag vill dansa. Vi bestämmer oss för att åka till Puerto Banus. När vi sitter i bilen och han vill ha hundra kyssar ser jag att han är full. jag puttar bort honom från förarsätet och sätter mig där själv. Vi ska bara köra en kort sträcka. En bil står plötsligt stilla på vägen där vi åker. Jag blinkar med helljuset att den ska flytta på sig. Svär högt när jag ser att det är en polisbil. Madre Mia! José ser skräckslagen ut och jag vill backa. Vi är förstelnade. Ska polisen komma ut? De står stilla. Det tar nån minut sedan åker de vidare. Vi parkera och går in på La Habana. En kvinnlig dansare i nån typ av minimal baddräkt dansar på ett bord. Jag lika fascinerad som männen av henne. Hon har en skepparmössa och ev en peruk. Det är mest äldre män i lokalen. José säger att det bara är putas/ horor där. Vi går vidare till Seven. Vi beställer coca cola, dansar salsa och pratar om vilka ställningar vi gillar i sängen. Han föredrar analsex. För mig är det en turnoff, kanske för att jag inte har fattat grejen. Han kysser mig igen. Han säger att det bara kostar 40 euro att ta in på ett rum 2 timmar. Ytterligare en turnoff. Jag drar med honom till dansgolvet istället. Han är perfekt att dansa med, bekräftande, sexig. Han dansar bakom mig. Hur länge kan en man ha stånd egentligen? Han har haft det i timmar! Och kan min kropp sluta reagera på honom.

Han kör mig hem. Jag slingrar mig som en orm och pratar om nästa gång. Hans blick äter upp mig. Han nafsar i mina läppar och rödmosig går jag mot min port.

Efter en stund plingar det till i min telefon. Jag orkar inte ens översätta de tre meddelandena men jag ser det viktigaste; att han var så het, att han mastruberat och tänkt på mig. Jag tror inte att jag kommer att träffa honom igen men min kropp måste ha sex. Asap, jag har varit utan alldeles för länge.

Douglas ligger risigt till.

​google translate förvirrar mer än hjälper..

Likes

Comments

Det är mörkt ute när jag vaknar. Klockan 9 ska jag vara på kontoret Social Seguridad och ordna skattepapper. Jag skulle kunna se soluppgången nere på stranden innan. Det är som en stor tung sten försvunnit från mina axlar. Andetagen är djupa, friska och livgivande. Jag är tillbaka. Energin flödar igenom mig igen. Wow, jag har inte känt det här flödet sedan han åkte. Är jag fri nu från allt motstånd jag ägnat mig åt? Det är så skönt i min kropp. Jag hade glömt bort hur befriande det känns att vara i alignment. Jag sätter mig på stranden. Det är regnbåge och soluppgång samtidigt. Vågorna är höga. Himlen orange. Några hundar springer på stranden.

Jag älskar att jag bara behöver se mig omkring under dagen för att veta om mina tankar gynnar mig eller inte. På Social seguridad ska en kollega hjälpa mig att översätta. Jag har försökt ordna dessa papper vid tre tillfällen tidigare. Sist kastade damen, som inte kunde engelska, pennan på skrivbordet av frustration. Min kollega är försenad. Jag tar en nummerlapp, det brukar ändå ta en evighet. Men inte idag. Jag gör ett försök att lösa situationen själv och idag fungerar allt. Alla papper går igenom. Äntligen! Jag promenerar hemåt. Det är min lediga dag och allt känns så lätt. Jag tänker på gårdagen. Vilken skillnad! Varje gång jag rörde en dator så kraschade webbsidan vi jobbar med. Eunice flyttade runt mig till olika datorer. Men det spelade ingen roll vart jag var. Hon skällde på vår IT-tekniker. Han rensade min dator på allt. Efter siestan sa han nöjt att datorn fungerade. Jag behövde bara trycka på en knapp så var den ur funktion igen. Chefen ringde webbsidans chef. Till slut när timmar gått och jag inte fått något gjort på hela dagen skrattade vi åt det.

"Är det okej om jag rör din dator? I´m cursed!"

Efter jobbet gick jag på en dejt. En man jag skulle ha träffat i juli vill träffas. Jag behöver ett glas vin. Han är spanjor men pratar nästan perfekt engelska. Han berättar att han brukar dejta 30 åringar men de vill alltid ha barn och han vill inte ha fler. Även de gånger han lagt fakta på bordet direkt så har kvinnorna lite senare trott att de kan ändra honom. Så nu ska han prova något nytt. Det är tydligen jag. Jag är mest intresserad av vinet. Han är skorpion som A. Han är stark i sina åsikter och säger att jag är en stark kvinna, det är precis vad han behöver. Jag ser maktkamper framför mig. Jag är helt ointresserad. Han är snygg, välklädd och har stil, alldeles för kort men har koll på allt. Vi äter tapas på en lyxig restaurang och delar en fyllig flaska rött. Jag suger i mig information om vackra ställen att besöka och kvällen var en perfekt distraktion från jobbet och A.


Men det var igår och idag är idag. Jag trippar iväg till gymmet. Musik i öronen gör träningen enkel. Simmar några simtag, jacuzzi och bastu. Det är redan dags för min spanskalektion. Den här gången förstår jag allt min lärare säger till mig. Underbart!

Klar med mina måsten, nu bara ledig! Inga planer på hela helgen. Nybliven singel och fri att göra vad jag vill. Jag tar på mig min röda klänning, mina nya Dolce Gabbana solglasögon och går ut för att njuta av dagen. Promenerar längst med havet tills jag är utanför palatset. Precis där på stranden ligger en beachrestaurang jag blev rekommenderad av gårdagens dejt. Den ska vara speciell. Och det är vackert. Stranden är tom och känns orörd som är ett exotiskt paradis. Det blåser friskt. Jag beställer ett glas vitt och servitören frågar om jag bor här eller är på semester. Han kan knappt engelska. Men kallprata kan jag göra på spanska. Han säger att jag är vacker. Jag tänker att det är universum som speglar mitt sprudlande humör. Han vill gärna bjuda ut mig. Men på Tinder har redan en annan man hunnit före. Kvällen är bokad. Vi bestämmer oss för att ses lördag kväll och byter telefonnummer. Han börjar smsa mig direkt när jag fortfarande är på restaurangen. Han är orolig att jag ska avboka. Han öser komplimanger över mig och ju mer han håller på desto mer ointresserad blir jag. Han är för osäker och angelägen men jag får väl träffa honom en kort stund imorgon. Jag lär mig alltid något nytt av varje ny person.

Så kommer kvällen och Andrea hämtar mig med sin bil för att bjuda mig på italiensk middag. Han är ursprungligen från Sicilien. Han är lång och klädd i svart skjorta, svart kavaj och jeans. Han ser bra ut med lite grått insprängt i skäggstubbet. Hans engelska är väldigt knapphändig. Andrea är DJ, han har två barn med en spansk kvinna och ja, han saknar Sicilien ibland. Våra energier stämmer inte alls. Jag känner det på en sekund. Det finns inget jag vill prata med honom om. En ovanlig känsla.

Äntligen är vi framme. Han parkerar bilen utanför en restaurang/ pizzeria vid motorvägen. Den ser inte mycket ut för världen. Han säger att den är enkel men maten är den bästa! Och han känner såklart ägaren. På baksidan av restaurangen finns det en liten magisk terass. Borden är omgivna av bambu och i taket hänger ljusslingor. Enkelt och mysigt. Men kyligt! Det är 18 grader, hur kan det kännas så kallt? De sveper in mig i kvarglömda sjalar och undrar om jag verkligen är från Sverige. Risotton med tryffel smälter i munnen. Den kvalar upp på plats nr 1 på min Risottolista och petar ner min mångåriga favorit från Sardinien. Vårt samtal är fortfarande trögt. Andrea gör exakt samma min som en pojkvän jag hade vars pappa var Italienare. De drar liksom ner mungiporna och rycker på axlarna och ser högst ogillande ut när man frågar något. Den där minen gör inte samtalet lättare. Ägaren är roligare. Efter middagen hamnar jag i matkoma. Rött vin, risotto som toppas med Tiramisu (also magical!). Kanske beror det också på honom. Jag vill bara sova! Det känns inte helt okej att be honom köra hem mig direkt efter han bjudit på middag men jag skulle verkligen vilja det. Han frågar om jag vill ta en drink någon annanstans. Jag är så mätt, känns som jag ska svimma.

"En promenad vore trevligt", säger jag. Fast det är iskallt ute.


​Han kör till Puerto Banus. Precis som gårdagens dejt säger han att Banus bara är ett tillhåll för kriminella och prostituerade. Att man ska akta sig. En tjej försvann nyligen och ett lik med skotthål i huvudet påträffades nyligen när en grävskopa skulle bygga nytt hus. Det är det värsta jag vet när andra människor påverkar mig med negativa tankar. Det är exakt så farligt som jag tänker mig att det är och för mig är det en vacker hamn fyllt av barer, restauranger, nattklubbar. Det är här festen är. Jag har mest bara sett turister som vill ha kul.

Vi promenerar i hamnen. Det känns i magen när jag ser platserna A och jag varit på. Han känns så nära här. Som om han fortfarande var på Yachten och vi räknade ner minuterna tills vi kunde ses.

Andrea pekar på allt som är italienskt; Valentino, Dolce Gabbana, Gucci och Versace. Det enda jag kan peka på är den svenska restaurangen "Los Bandidos". Han berättar vilka barer som är bra och vart man ska gå när de stänger. Jag får en massa inside information som jag är tacksam över. Det bästa stället i Marbella är Puente Romano, vill jag se det? Ja, det vill jag!

Och det är en helt ny värld. Som jag inte visste om. Här är den riktiga lyxen. Jag har sippat på dyra drinkar nere på deras beach resort men inte ens vetat om denna hemliga värld inne på hotellet fyllt av restauranger, barer och längst ner nattklubben. Andrea känner alla. Nog för att han är DJ. Han stannar och pratar med all personal. Det är skönt, jag hinner titta mig omkring och insupa den coola inredningen. Nattklubben ser ut källaren på en borg. Väggarna och pelarna är stora stenblock med järnfästen. Längs med hela väggen bakom baren ryker en orange kolsyreis som en flammande eld. Den andra väggen är som ett stort akvarium, glas och vatten som bubblar. Allt är annorlunda. Sexigt. Suggestivt. Alla kvinnor är plötsligt 2 meter långa och väldigt exklusivt klädda. Ingen av dem kommer att ta fram sin American express under kvällen. De är dyra att hänga med. Männen är lite äldre men kvällen är ung. Partyt startar efter 03. Jag får en gin och tonic i handen och vi går ut på gården. Det är så snyggt inrett. Gräs på väggarna och blommor som klättrar uppåt. Tänk att få inreda ett hotell, coolt!

Andrea säger att Marbella är hopplös plats att träffa en kvinna på. Alla är lycksökerskor. De är bara intresserade av den som har mest pengar. Som man måste man ha det dyraste drinkbordet för att få uppmärksamhet. Vi åker hemåt. Det är nästan fullmåne igen och jag minns förra fullmånen som var ovanligt stor. A gick ut från palatset i Saudi Arabien för att titta på den samtidigt som mig.

En månad sedan.

En bil åker förbi som spelar sången A försökte lära mig på spanska. Det gör fysiskt ont och jag inser att det nog kommer ta ett litet tag.

Andrea säger att jag är väldigt tyst. Jag säger att jag är trött.

Jag tänker på alla olika ansikten Marbella har. Att upplevelsen är så olika beroende på vem man är och vart man går. Och att jag har allt. Jag kan sitta i parken bakom mitt hus som bara spanjorerna känner till. Där sköldpaddorna solar vid dammen. Jag äta riktigt tapasmiddag för 40 kr eller dansa där musiken bara är spansk. Men jag kan också njuta av den största lyxen ett stenkast från mitt hus. Enorma pooler, discotek och restauranger med Michelinstjärnor.

I Marbella finns allt. Och alla kulturer.

Likes

Comments

Man är på en bra trip när kioskägaren i mitt område springer ut ur sin kiosk och ger mig en påse med godis. Hjärtan!
Han säger att det är för att jag är ny i området...
... Det gjorde mig varm i hjärtat, jag har aldrig sett honom förut.

Likes

Comments

Utsikten är breathtaking from the top but the fall down makes you doubt the whole trip!

Jag sårade Arabic. Jag sa att han inte var man nog att våga avsluta vår relation. Jag var frusterad, liten och kände mig obekräftad. Det där med att inte vara man var känsligare än jag kunde ana. Han pratade inte med mig på flera dagar. Jag bad om förlåtelse men det var redan försent. I hans ögon var jag galen, oberäknelig och oförskämd. Till slut tvingar jag honom att säga något och då sa att han att det är bättre med en paus, att vara vänner och utvärdera vår relation.

Min väntan på vad han tänker och känner och eventuella beslut är över. Det finns en lättnad i att gå vidare. Jag önskar att vi hade avslutat den där sista dagen i Marbella och inte fortsatt i flera veckor. För mig var avståndet ett lidande varje minut. Nu avslutar vi relationen, besvikna. Minnet av honom hade varit vackrare utan de sista dagarna där han straffat mig med sin tystnad. I det sitt sista meddelandet skriver han "I will have good memories and you always have a really good friend in me who will help you anytime." Det känns bara värre. Jag vill inte ha honom som vän.

Var min önskan för stor? Jag blev så desperat och galen. Tyckte jag att han var FÖR vacker för mig? Jag önskar mig en kärlek större än livet, är det felformulerat? Blir det svårare för mig att ta emot och känna mig värdig när det känns stort? Jag önskade att min man skulle vara lätt att uppskatta och det var A. Ändå fastnande jag i detaljer.

Varför får jag det jag önskar och sen tappar det? Vad är poängen att få nosa på maten men inte äta den?

Jag måste lista ut det här!

Ibland känns det som om alla andra människor önskar lite lagom. Radhuset och den där halvtjocka killen. Att de säkrar upp. Man kan inte man bli besviken om förväntningarna är låga. Men jag vet att det är lika lätt att få en knappnål som ett slott, det är bara förväntningarna som ställer till det för oss. Så jag önskar yvigt allt möjligt. Och får det!

Ingen av alla kollegor jag känner har blivit rektor, de blir möjligtvis arbetslagsledare. (Lagom?) Ingen jag känner har ritat sitt hus och byggt det. Eller fått den där vackra drömlägenheten på Norr mälarstrand. Någon enstaka vän har haft eget företag som jag. Ingen jag vet har rest så mycket som jag eller pratat så lyriskt om sin kärlek som jag. De drömmer om giftemål i smyg men gifter sig inte.

Jag vet att jag önskar stort och färgsprakande. Men varför behåller jag det inte? Kanske är det dags att lugna ner mig och sänka önskningarna. Önska stegvis, först den halvdåliga killen och sen en lite bättre, en som jag vet att jag lätt behåller? I mina drömmar är allt så vackert, även när jag får mina önskningar men i verkligheten finns kontrasten, små problem. Rektor lät kul men hur roligt är det att stänga av en elev och sitta i olustiga möten. Medla mellan ägare och frustrerade föräldrar. Och hur kul är det när man plötsligt inser att man inte vill sova bredvid mannen i drömlägenheten. Har jag fokuserat på saken mer än känslan jag vill ha? Det enda som är viktigt är må amazing, varje dag. Inget annat.

Jag sitter på piren med benen dinglande mot vattnet och funderar. Ska jag sluta önska och bara vara? I mina öron får jag direkt ett svar låten "Hold on" med Sean Paul börjar spela. Jag tackar för svaret.

"Hold on, Hold on to your dreams

It is done I'll see you there
I know you're well prepared
Put aside all your plans
God will answer all your prayers
My team that no one cares,
Been working hard for years
Keep climbing up the stairs
Gotta know that you already there

Hold on Hold on to your dreams"


Lite senare hittade jag det här:

www.youtube.com/watch?v=eFj1dtyj3gk

Hoppas jag behåller dessa ett tag!

Likes

Comments

Idag är det Spaniens nationaldag och för första gången regnar det. Jag gick till gymmet och bestämde mig sedan för att åka den lååånga vägen till IKEA. Vi behöver täcken och filtar inför vintern. Vid det här laget kan jag vägen. Jag behöver inte koncentrera mig på den så tiden gick fort. Jag tänker på Arabic. Vi har inte pratat med varandra på 2 dygn. Jag har tusen saker att säga om det men jag vet inte.. I slutänden så vågade jag aldrig tro att vi skulle kunna få varandra. Jag fokuserade på hinder, på att han inte sa något om framtiden och tänkte att han nog inte ville. Så det som skedde var ingen överraskning. Det var redan på väg. I min hjärna. Tyvärr. Och nu känner jag blandade känslor. Lättnad att inte behöva vänta eller fokusera på vad han vill, lättnad att slippa vara i ovisshet. Och såklart ledsen...eller jag tror inte riktigt jag släpper fram den känslan. Mer arg på mig själv. Kan jag inte bättre? Världens finaste man och jag kan inte chilla och låta det som sker ske.


Mina vänner är så stöttande med olika input. "Att jag måste tänka mer på den kulturella skillnaden mellan oss, att jag kanske missförstår saker som är kulturella." Jag fick också läsa ett inlägg på www. delibateblog.com som hjälpte mig massvis. Jag insåg hur mycket jag förstorat alltihop. Mitt liv hänger inte på den relationen. Jag fick nästan för mig att den var det viktigaste för min lycka. Det är den inte. Verkligen inte. Jag är så nyfiken på allt som ska ske runt mig i framtiden, mitt jobb, mitt nya spanska liv. Jag är glad och på en bra trip! Jag glömde bort allt jag har som redan gör mig lycklig...Hur kunde jag göra det?

Ikväll är alla hemma i min lägenhet. Jag pratade lite med UK damen om utbildningen hon går denna vecka. Alexander beklagade sig över regnet och tjejerna hörde jag bara när de kom hem. Mysigt på något vis, blogga, ta ett glas vin, ljudet av att någon tittar på film, regnet strilar ner.

Men jag tittar fortfarande på min telefon...


Likes

Comments

"Mamma, kan du inte bara komma hem!"

För några veckor sedan hände något som kvalar in på bland det värsta som kan ske för en mamma (fast det borde vara värst för min dotter.) Som mamma är det ibland svårt att veta var man själv tar slut och ens barn börjar. Man blandar ihop ens känslor och ansvar i en enda röra. Det är mycket lättare att vara lärare. när det händer saker kring elever blandar jag inte in mina egna känslor. Det gör att min "hjälp" blir lagom och konstruktiv. Eleven skuttar oftast iväg och med en tro att de kan hantera situationen själv. När det är mer allvarligt så övertygar jag eleven om att vi fixar det här tillsammans.

Jag ringer min dotter och hon är ledsen. Jag säger att det inte är konstigt att man är förvirrad och inte vet vad man vill göra med sitt liv efter studenten. Minns själv perioden som ångestfyllt. Hon vill inte jobba på ica hela livet, hon har ingen pojkvän och hon vill inte bo hos pappa. Hon tycker att det var dåligt att jag flyttade till Spanien.

Det skär i bröstet och jag måste stålsätta mig. Hon ska inte få mig ner på en skuldnivå. Om jag hamnar där kan jag inte stötta henne. Hon tycker att resorna är för långa mellan jobbet och pappa. Jag säger att alla pendlar därifrån in till stan. Hon har hittat en lägenhet i andra hand, kan jag hjälpa henne med hyran.

"Jag vet att jag sa att jag kanske kunde hjälpa till men nu när pappa plötsligt vill ha underhåll av mig så finns inga pengar, inte ännu iaf. Kan du inte se det som en period när du bor gratis och kan spara ihop lite pengar?"

Att hon vill ha pengar av mig, att hon krisar lite kan jag hantera men då levererar hon något jag INTE kan hantera.

"Mamma, jag trivs inte hos pappa. (Då har hon ändå världens bästa pappa). JAg undviker att vara där. Nu är jag på väg dit för att byta kläder. Jag har inte varit där på över 1 v. Jag orkar inte! Pappas fru pratar inte med mig. Hon hälsar inte, tittar mig inte i ögonen och om jag frågar om något svarar hon inte."

"Hon kanske inte hört frågan, tror du inte att du överreagerar?"

"Sist när pappa var borta och vi åt middag tillsammans var vidrigt. Hon frågade alla utom mig hur dagen hade varit. På sista tiden har jag försökt vara extra trevlig eftersom hon tydligen hatar mig!"

"Hon hatar absolut inte dig. Hon som är så trevlig, jag förstår inte. Kan hon blivit sur på dig för något?"

Jag pratar lugnt och metodiskt med min dotter, tror jag i alla fall. Men inom mig. Det här är inte okej. En vuxen människa! Varför?! Är hon egentligen arg på mig? Varför märker inte hennes pappa något?

"Har du pratat med pappa?"

"Jag vill göra det men jag är rädd att allt blir värre. Att han ska prata med sin fru."

Jag minns att jag lite tidigare smsat mitt ex att vår dotter inte känner sig välkommen. Han svarade att det var pga att de har regler till skillnad från mig! (Jag förstod inte vilka regler det skulle vara..) Jag försöker tänka klart. Det här är min dotters attraktion, vad kan jag göra... Jag hör att hon verkligen menar allvar och jag säger åt henne att komma till mig,

"Kom hit!! Ta ledigt från jobbet eller säg upp dig. Kom hit så försöker vi få ordning på dina tankar kring framtiden. Var här i några månader, jag vet ett säljjobb du lätt får!"

"Aaaa, kanske. Jag har en intervju på 3 i nästa vecka. Det jobbet vill jag verkligen ha! Men annars kommer jag gärna."

Vi pratar lite om hur hon ska göra när hon kommer innan för dörren, att ändå vara så trevlig hon kan och sen gå till sitt rum. Vi smsar efteråt, hon säger att det är ok.

Jag tänker och tänker. Först att jag absolut inte ska lägga mig i. Att hon nästan är vuxen och måste ta sig igenom saker själv. Att jag just nu inte ens kommunicerar med hennes pappa gör det inte enklare. Men sen gör jag det ändå, kontaktar honom. För det är inte okej. Han kanske inte ens vet om vad som sker. Och jag kommer på det mest geniala sättet att berätta det på:

"Vad skulle du göra om din dotter ringde dig och grät och berättade att min man systematiskt ignorerade henne, inte hälsade på henne eller svarade på tilltal? För jag vet inte vad jag ska göra!!"

Självklart svarar han mig inte men när jag kollar läget lite senare så känns allt bättre för pappa har lyssnat på henne.


Likes

Comments