Header

Jag har blivit bok-tokig på sistone och jag tänkte att det skulle vara kul att göra en tag som jag fann på tumblr

http://laurenreadsya.tumblr.com/post/17329933244/tag-questions-about-books

(Sista frågan skippade jag för den är obvious).

What is your favourite book?
Har inte bara en favoritbok för det kan jag inte acceptera, mina favoritböcker är:
•this is not a test-Courtney Summers
•we where liars-E. Lockhart
•genom dina ögon-Stephenie Meyer
(Måste säga att det är någonting med böckerna som gör att man älskar en karaktär och sedan kan man börja hata den så jävla mycket efter en textrad vilket tyder på att man får starka känslor för karaktärerna). Jag har läst ganska många böcker och det är dessa böcker som fick mig att gråta, förmodligen pga alla avsked och tragiska händelser.

Who is your favourite author?
Det skulle nog bli Courtney Summers och Stephenie Meyer även om jag grät jävligt mycket i slutet av "we where liars" (hon är en jävligt bra författare måste jag säga).

What genre do you prefer?
Jag skulle nog säga att jag gillar romantiska böcker, att en person skulle göra allt för att skydda den han/hon älskar. Men romantik kan man ju kombinera med det mesta,
jag gillar science fiction och fantasyböcker så det är en bra kombo :)

What is your favourite book series?
Har bara läst klart två stycken och det är cirkeln-trilogin och twilight-serien, jag skulle nog säga att jag fastnat mer för twilight än cirkeln. Men jag har inte läst klart hungerspelen-serien än så jag vet inte om jag kommer tycka att twilight är min favorit än ;).

What books did you hate reading in school?
Jag kommer att man var tvungen att läsa böcker i par och en av dom var "i taket lyser stjärnorna" den var jävligt tråkig i och seg, skulle aldrig tänka mig läsa den på fritiden om jag ska vara ärlig.

What is the first book you remember reading as a child?
Det är förmodligen en bok jag tror heter "singla slant" från tidningen Frida XD.
Det är nog den första boken jag faktist låg i sängen och liksom läste frivilligt i.

Bookstores or libraries?
Jag vill köpa böckerna!! Jag vill kunna titta tillbaka i böckerna när jag vill och kanske läsa om dom utan att jag ska behöva åka i en bil i 20 min till stan.

How meny books do you own?
Jag orkar faktist inte gå upp till mitt rum och kolla men jag skulle tippa på kanske 20-30 böcker.

Do you read before bed?
Jag gör det ibland faktiskt, det är ett jävligt bra sätt att blir trött på, fast jag gillar nog mest att ligga i soffan fullt vaken och läsa istället :)

What is your most comfortable reading position?
Ha! Jag kan typ ligga på 10 olika sätt på en halvtimme, men jag gillar att ligga på magen.

What is the most recent book you read?
Läste nyss klart "this is not a test"!! :)

What quote from any book will you never forget? Why is it significant?
Jag har inte så bra minne men jag kommer ihåg hur huvudpersonen i "we where liars" beskrev sina vänner och det lät såhär:

Mirren
She is sugar.
She is curiosity and rain

Johnny
He is bounce.
He is effort and snark.

Gat
He is contemplation.
And enthusiasms.
Ambition and strong coffee.

Silence fiction or fantasy?
Jag kan inte bestämma mig :s

What books do you regret reading?
Det kan finnas böcker jag inte tyckt om typ som i taket lyser stjärnorna men jag var ju liksom tvungen att läsa den och jag är ju inte direkt ärrad för livet för att jag läste den :/?
Men ja, den sög hårt...

How large is your bookshelf?
Haha, vet inte om det räknas som en bokhylla men om det gör det så är den väl typ lite längre än 2 meter, den räcker nästan hela långsidan av ena väggen, har dock inget bokstöd så jag bara väntar på dagen då de ska ramla ner.

On average, how many books do you read per year?
Haha jag skulle säga att jag knappt läser några, kanske 2-3 stycken, men de senaste veckorna har jag faktiskt kunnat läsa klart en bok på 2 dagar, men det är ju pga att det ända jag gör är att läsa, men jag skulle säga att förra året var 2-3 och nu kanske det kommer bli 10 böcker..?


What book can you read hundreds of times and never get tired of?
Jag har faktiskt inte läst om en bok i hela mitt liv men jag skulle nog kunna tänka mig läsa om mina favoritböcker och de tre första i twilight-serien.

Do you like to read outside?
Självklart! Om det bra väder och inte en massa småkryp överallt så är det helt okej för mig.

What’s the biggest lesson you’ve learned from a book?
Typ att man inte behöver stanna hemma och ruttna för resten av livet, man tar sig där ifrån tillslut.
Woow, det lät dramatiskt vilket det egentligen inte är, men seriöst.. vem vill stanna kvar i en liten småstad där inget händer, jag vill inte ens bo i Sverige längre.


Lite äventyr tack!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag hatar skolan så jävla mycket.
Liksom för att man ska kunna få högre betyg måste man typ ta hem och plugga och det går inte som dom flesta redan vet...liksom när man är hemma vill man väl för i helvete inte sitta och plugga när man har dator, tv, mobil eller MAT 3 meter ifrån sig. Man blir så jävla distraherad. Jag känner en stor skillnad på 7an och 8an, så jäkla mycket mer prov och bedömningar.

Min mentor sa till mig att jag kan komma in på vilken linje som helst med mina betyg så VERFÖR ska jag anstränga mig och skit utan anledning? Det finns säkert en hel jävla hög med anledningar men jag orkar typ inte bry mig.
Mina föräldrar vill liksom att jag ska vara skitbra i skolan..."Jobba på nu" liksom jag har flera stycken À och B och C, är inte det bra nog, ska jag vara den som sitter och jämför mina betyg med andra och sedan gråta för det som jag gjorde förra terminen, jag kom ju liksom nyss bort från det. Jag bryr mig liksom inte alls om andras betyg och jag tycker själv inte att jag har dåliga betyg, jag har bara liksom inte funnit motivationen att sitta och jobba stenhårt för ett bättre betyg när jag REDAN har ett betyg som jag kan komma in i alla linjer med.
Haha jag har liksom tänkt på om man kan skolka någon gång för det syns inte på betyget i 9an!Och då är man jävligt skoltrött.

Fyfan...
Nu ska jag titta på true blood och skratta ihjäl mig och så ska jag INTE plugga till provet
:)

Likes

Comments

Att "kladd teckna" kan vara bland det roligaste som finns ibland.
Man har liksom ingen press på sig själv att det ska bli perfekt och man kan liksom experimentera på ett vanligt bajs-paper!

Likes

Comments

Orkar knappt att blogga om "mode" längre. Jag brukade ju liksom skriva om vad jag köpt och så men det är liksom tråkigt för dom som läser och tråkigt som fan för mig. Jag ska verkligen inte säga att jag är modebloggare, för det var jag aldrig och kommer aldrig att bli. Vi får väl helt enkelt se om jag bloggar om kläder i fortsättningen.

Jag har tänkt på en grej. När jag berättar för någon att jag är feminist så säger personen antingen "Det är jag med!" eller "va är du? Varför?". En del verkar typ förvånade av någon jävla anledning.
Vet dom inte vad feminist är eller tycker dom helt enkelt att det är konstigt att jag är det?
Det är en självklarhet att vara feminist om man vet vad det betyder.

Det är ganska ovanligt att höra killar säga att de är feminister (jag är 14 så jag pratar om 14-åringar), svaret man brukar få är typ "va nej, aldrig!" ,men när jag frågar en tjejer så säger de ibland nej. "...va?.." tänker jag då. Är det inte liksom en självklarhet att vilja bli behandlad lika som en kille. Eller är det coolt att inte vara feminist för att...för att... Nej jag kommer inte på en enda jävla anledning till varför man skulle vara dum eller konstig för att man är en feminist. Självklart har det ju skiten smittat av sig på tjejerna också 😀🔫. Det är det jag tror, att tjejer inte vågar säga vad det står för för att killarna alltid ska kritisera deras åsikter och trycka ner dom hela jävla tiden.

Jag är en person som alltid säger vad jag står för, mina åsikter skulle jag kunna argumentera om med vilken person som helst, men jag tycker innerligt synd om dom som inte vågar stå för de dom tycker.

Om jag frågar någon om han/hon är feminist och svaret är nej så undrar jag liksom mest om dom vet vad det BETYDER? En feminist betyder att man vill ha det JÄMSTÄLLT mellan de två könen, och varför det heter feminism är för att det har varit KVINNOR i alla tider som blivit kränkta och orättvist behandlade, det var kvinnor som var trötta på skiten och ville att kvinnor skulle behandlas LIKA som män.
Femenint=kvinnligt
Feminism=KVINNOR som började med att jobba för jämnlikhet eftersom de varit kränkta i tusentals år.
Feminism heter feminism för att det är kvinnor som är kränkta och för att det var kvinnor som började med att reagera på problemet, det heter inte feminism för att man vill ha det bättre än män. Vi vill ha det JÄMLIKT!!! Vi vill bli behandlade exakt lika bra som er!
Om du nu står här och säger att du står för att alla världens kvinnor ska bli SÄMRE behandlad och kränkta för att de inte har en kuk mellan benen så blir jag jävligt förbannad, tänk förfan på din mamma, syster eller framtida dotter.
Du säger alltså att JAG ska bli kränkt.
Du VILL att jag ska bli kränkt. v
Förlåt men du är död för mig.

Likes

Comments

Varför jag blev vegetarian

Detta är inget jag skrivit på bloggen direkt men jag blev vegetarian i somras och nu så tänkte jag berätta lite varför jag blev just vegetarian och lite tankar kring pälsklädd osv.

Det började med att jag har hade lite tankar om att sluta äta djur kött, jag vill ju liksom inte äta något som en gång kunnat äta och tänka osv men det började på riktigt när jag kollade in en youtube kanal som heter "?" Det är en tjej från vettefan med en hemsk accent att lyssna på och hon är vegan (jag är bara vegetarian). Hon har då starka åsikter om folk som äter kött och hur det påverkar kroppen osv. (Jag måste bara säga att jag endast är vegetarian pga att jag inte vill äta ett djur, det känns hemskt).
Hon är jävligt ytlig och gör oftast videos som handlar om kändisars viktuppgång och deras ätstörningar och ibland hur deras kroppar sett ut innan de blev veganer. Helt sjukt förstås men det fanns någon video hon gjort tror jag som handlade om hur djur blir behandlade (tror jag, det kan ha varit en annan youtuber). Jag har verkligen fastnat för att människor kan vara så hemskt grymma mot små oskyldiga djur. Visste du att i Danmark klipper man av knorrarna med tång på griskultingarna UTAN BEDÖVNING för att när grisarna är små leker dom och biter varandra i knorrarna. De vill slippa behandla grisarnas sår därefter och klipper då AV knorrarna. Det blir såklart ont för grisen ute på tippen och jag klarar seriöst inte av att tänka på sånt här skit!!! Danmark ligger precis nedanför Sverige och det äcklar mig jävla mycket när det gäller hur de behandlar sina djur!! (Grisarna lever också jävligt tätt btw).

Hörde en jävligt brutal grej på nyheterna imorse och det handlade om hur de behandlade sina får och getter (det är ett ställe där det slaktar får och tar av skinnet och ullen btw. Är inte helt säkert på ). De skar av svansen på fåren utan bedövning och utan en JÄVLA ANLEDNING!?!? När de skulle ta död på fåret sköt dom inte fåret eller vad dom nu gör för att det ska gå fort. De skar upp halsen så att fåret förblödde (fick blod i lungorna osv) SAMTIDIGT SOM DE SLOG DOM!!! Asså detta är så jävla sjukt att jag knappt fattade vad jag hörde och såg!!! (de som hade fåren och gjorde dessa hemska sakerna mot dom tyckte inte att det var grymt de de gjorde, de FILMADE ALLT DE GJORDE OCH LA UT VIDEON!) de sa till och med på nyheterna att vissa delar av klippen var så brutala att de inte kunde visas... Så jävla sjukt.

Alla djur har en hjärna, men kanske inte lika stora som våra
Alla djur kan tänka, men de tänker inte på samma sätt eller saker som vi.
Alla djur kan prata, inte på samma sätt som oss, de kan inte berätta hur
de kändes när knorren blev avknäppt eller när ens mamma blev slagen.
Varför ska människor som kan tänka, prata med och som är så mycket starkare göra göra detta mot djur?

Om jag skulle vara tvungen att äta kött skulle jag nog bara äta fisk men om det skulle vara nötkött och gris osv skulle jag verkligen köpa ekologiskt kött från Sverige för här behandlar de djuren bra!!

Själv tycker jag att det är individuellt om man vill vara vegetarian eller inte och om jag skulle äta kött klankar jag såklart inte ner på vegetarianer, och jag klankar inte ner på de som äter kött, jag bryr mig bara om djuren har haft det bra helt enkelt.

Tänkte också berätta hur jag tycker och tänker kring djurpäls och skinn som kläder Det skulle personligen kännas fel att ha på sig päls, det typ skriker "jag har köpt dessa kläder endast för att ett dött djur fastsytt och att det var jävligt dyrt". Jävligt förnedrande för djuren tycker jag personligen. Men när tex en ko slaktas måste man ju "ta vara på allt" så det är ju inte direkt något man kan göra åt men när det är typ rävar som inte man en äter (tror jag) och man bara skuter pga pälsen är det helt sjukt. Jag vill inte bära djurpäls.
Ni kan kalla mig "falsk" eller whatever men jag har ett par skinnskor (ska nog sälja dom för dom är inte i min storlek) och så ska jag släpa en skinnjacka. Men själva meningen med skinn är att vinden inte tränger igenom, det blir varmt och det är bra kvalité, skinn och päls tycker jag det är stor skillnad på. Skinn är mera praktiskt och pälskläder känns som att man skulle bära uppstoppade djur, riktigt äckligt och förnedrande.

Hoppas att jag fick med allt jag ville få ut, ni får såklart kommentera era åsikter!

Likes

Comments

Hejsan!
Skolan har ju börjat och jag var sjuk igår (spydde av någon jävla anledning natten innan, och jag har inte spysjukan för då skulle jag antagligen ha feber mm).
Dagen har varit ganska kul (ppfft den har varit skittråkig).
Anledningen till att jag ville blogga var pga en vacker bild av mig och Emilia👌🏼

Likes

Comments

Mitt puder gick sönder på resan dit :)

Jag som gör vackra miner på kvällen..

Sedan åt jag milkshake på ett mysigt ställe som låg vid gamla stan :)

Hotellet ligger nära havet :)

Knossos

Om ni inte vet vad knossos är så är det en jävligt gammal "stad" eller hur man ska säga som en arkeolog fann i marken eller något för ett tag sen (är inte så inriktad)

Knossos byggdes ungefär när pyramiderna var hippa (coolt enligt mig)

Inte mycket av "staden" (en jävligt liten stad isåfall) finns kvar, de har funnit bitar av tavlor och grunden till byggnaden finns såklart kvar tex längst ner på en stenvägg. Jag ska visa hur forskare TROR hur det såg ut och sedan en bild på hur det ser ut i verkligheter uppifrån, efter det så kommer ni antagligen se mycket kassa bilder (tagna av mig).

Knossos brann btw ner, det började i ett rum där det förvarades olja och mat, det fanns ju inte direkt el så jag antar att det fattade eld av en fackla, ljus eller något som de har på väggarna?? :s

(Det var bjälkar och annat kolijoks med gjort av trä i väggarna och taket och skit, det var inte bara sten så ni inte säger "sten jag ju förfan inte brinna")

OBS! Ni kommer antagligen få se skymtar av Svensson-turister..

Bilderna på väggarna är om målade från hur de trodde de såg ut och pelaren är inte riktig, men de visste att det ståg en pelare just där för att det är "stenringar" i jorden.

(ska visa bitarna av de riktiga tavlorna senare)

Här kommer bilder inne i museet men de flesta sakerna kommer dessvärre inte från själva knossos (tavlorna är från knossos .

Badkar, "ådsas badkar", tavlor, skelett och mycket annat skit kommer ni få se nu >:)

(vet inte ens om det är lagligt att lägga ut bilder på skelett) *badazz*

Denhär ser ut som ett badkar men det är säkert något annat med tanke på målningen på XD

Detta ser ju inte så jävla bekvämt ut..

Här är det någon som INTE har tappat hakan XD *skrattar*... "men skratta ra förfan!!!-Kjell Bergqvist, Besökarna

Nu kommer tavlorna och jag vill återligen säga att det är inte hela tavlan utan små bitar som någon har försökt pussla ihop och sedan fantiserat om hur resten av tavlan sett ut och målat dit. Ni ser säkert där dom riktiga bitarna är.

Det är jävligt gamla tavlor så ni får ha lite förståelse :'(

Vet inte varför jag tog kort på dessa...

Nu har jag typ suttit en timme vid datorn för att göra inlägget och nu orkar jag inte mera :) så var nöjd med skiten som jag gjort..

Hejdå!

Likes

Comments

Detta är då bilderna som är från min mobil bara! Så nästa inlägg blir troligtvis bilderna från min och min mammas kamera :)

Likes

Comments

Tjena
Det var ett jävla bra tag sen jag skrev på bloggen. Mycket har hänt, först var jag sjuk i en vecka, kunde inte prata och sedan åkte jag till Kreta i en vecka. Det var så härligt vi bodde på ett bra hotell skit nära stranden. (Bilder kommer i ett annat inlägg, har inte överförd bilderna från kameran till datorn).
Sedan var det en jävla massa skit i skolan som skulle göras klart, seriöst har inte varit så jävla stressad i hela mitt liv. Ska barn inte kunna sova på nätterna för att de känner sig stressade???
Man måste anstränga sig för att gå bra betyg, jag iallafall. Men näste man stressa för att få ett A, det värkar som det.
Jag var så spänd och det var inte förrän typ 3 dagar innan skolan som jag kunde lägga mig och sova i soffan och slappna av.
härligaste känslan ever!!!
:)
Så imorgon är det skolavslutning! Det kommer bli så jävla skönt med sommarlov men jag kommer se fördärvlig ut och jag är seriös!
Vet inte ens om jag kommer lägga ut bild :s.

Ha det bra nu ska jag skölja hårinpackning ur håret, måla naglarna och gå och lägga mig.

"Ni" får ha det så bra! I själva verket är det bara Kajsa och Emilia som läser bloggen XD
Lite deprimerande faktist :)

Likes

Comments

Likes

Comments