Känslor

Hej!!

Idag är det äntligen fredag igen. Jag har inte sett fram emot denna fredag så jättemycket då vi har matteprov idag. Jag känner att matten har blivit mycket svårare om man jämför matten vi hade i åtta. Men aja, det är bara att bita ihop och vara glad ändå. Ikväll ska jag och några andra elever på våran skola träffas för att laga mat och kolla på film tillsammans, det kommer bli roligare än matteprovet iallafall. De elever som ska träffas är vi som kämpar för vårat toleransprojekt som ska leda oss till Polen. Vi ska ha våran träff just idag för att idag är det förintelsens minnesdag så en extra tanke från mig går till de drabbade. Våran Polenresa är egentligen ingen nöjesresa utan mer en resa som ska lära oss och sätt ett spår i våra hjärtan. När vi är där tror jag att det kommer vara många känslor inblandade.

Angående känslor har jag många utav de inom mig, och dessa känslor brukar variera beroende på årstiden. Jag mår som bäst när det är varmt och ljust ute, alltså på sommaren. Jag är nästan alltid glad, sprallig och energisk på somrarna vilket gör sommaren till min favorit årstid. När det senare börjar dra sig mot hösten och när mörkret börjar komma så blir det mer negativa känslor inom mig. Det är inte så att jag mår dåligt under denna period utan det är mer att jag börja tänka mer och mer om sakerna runtomkring mig. Dock så är det under denna perioden som jag oftast börjar blanda in kärlek i mina känslor och av kärlek mår jag oftast bra. Men när jag väl börjar blanda in det negativa i dessa positiva känslorna så slutar det med att jag börjar må mindre bra och då börjar jag tänka mer och börja jämföra mig med andra. När jag väl börjat jämföra mig så kan jag börja känna mig "misslyckad". Kanske är det här som är själva grejen med att vara tonåring med att man börja tänka mer och för varje dag som går försöka hitta sig själv för att kunna bygga upp den människan man ska bli den enda som tar ansvar över ens liv så jag tror att allt händer av en anledning.

Nu börjar det iallafall bli ljusare ute vilket gör att jag börjar ta in ljusare känslor inom mig. Jag mår bra idag. Jag har allt jag behöver och min självkänsla har börjat byggas upp igen. Jag tycker att ni alla som läser detta inlägg ska börja ta vara mer på tiden när ni mår som bäst för jag tror att det blir lättare att "komma tillbaka" då. Ta också vara på alla runtomkring er för det är fler än ni tror och om ni märker att någon börjar må sämre så sprid lite extra kärlek till denna person.

Ni är verkligen grymma, allihopa, varenda en utav er, och jag lovar er att det finns flera i er omgivning som verkligen är tacksamma över att just DU finns!

Ha en underbar dag! /Maja

Här nedanför kommer en låt som jag börjat lyssna på mycket den senaste tiden

Likes

Comments

Livet

Heejjjjjjjj!!!!!!!!

Varje nyår så säger man "åhh det här kommer bli bästa året!" Men vadå bästa året, vad är det ens? Att man reser, testar nya saker, träffar kompisar, räddar ett liv, börja träna?? Jag vet inte riktigt vad ett "bästa år" är för mig. Jag tar mycket dag för dag. Om jag hela tiden ser framåt glömmer jag bort att det är idag livet pågår. Man har alltid chansen att göra situationen man är i bra eller bättre. Såklart finns det saker jag längtar efter. Jag har en del saker som jag ska/vill uppleva det här året. Här får ni en lista. (Funfact: Jag älskar listor!)

1. Redan nu i februari kommer jag köra USM i längdskidor. Dessutom hoppas jag på att få åka Folksamcup, där tar Dalarna ut ett "lag" med dem bästa 01orna och 02orna. Spännande., det gäller att prestera nu innan.

2. På påsklovet kommer jag och min familj troligtvis åka till USA. Det har varit ett mål sedan långt tillbaka. Jag vet att jag inte borde ha förväntningar men det finns såklart en del.

3. I Maj kommer vi i Toleransprojektet ta oss till Polen för att få en bättre inblick i vad förintelsen gjorde och före med sig. Jag tror att det kommer bli en resa av starka känslor, underbara personer och en upplevelse jag sent kommer glömma.

4. I sommar ser jag fram emot sol, värme och äventyr med kompisar. Jag och Majs har länge pratat om att gå på festival! I år ska det bli av, hoppas vi.

5. I höst börjar gymnasiet vilket kommer bli som ett nytt kapitel. Att lämna våran underbara klass kommer nog bli bland det jobbigaste, Jag gillar verkligen klassen!!.Det kommer även bli spännande, vad kommer jag ens att gå, hur kommer min klass se ut, vad gör jag hur känns det?? Jag är förväntansfull.

6. Något som ser sjukt roligt ut är Colour Run. Shit va häftigt, en "löptävling" man gör tillsammans med en kompis samtidigt som man får massa färg över sig haha. JAG VILL TESTA!! Majsan är du på eller??

//WB


Likes

Comments

Hej!! WB HÄR<333
Jag har på senaste tiden funderat en del på vad jag kan tänkas syssla med i framtiden och hoppas verkligen att det är många olika saker. Det är just variation som gör mig motiverad idag, jag älskar att testa nya saker.

Nedan hittar ni tre jobb som jag tycker verkar roliga.

1. Jag är intresserad av media och gillar både redigering, fotografering, att göra film och prata med människor. Under våran förra prao hängde jag med en dag på SVT och fick se hur en dag i media branschen kan se ut. Jag är medveten om att det är en tuff och stressig bransch men min upplevelse var så bra och hoppas på att få komma tillbaka en dag. Det verkar riktigt spännande och roligt.

2. Nu på senaste har jag tänkt lite på läkare/sjukskötare yrket. Jag skulle gärna vilja hjälpa människor. Känslan av att kanske ha räddat någons liv eller bara kunna göra vardagen lättare för någon hade gett mig så mycket också <33 Däremot lär man ha båda fötterna på jorden och ha mycket mod. Det är ett stort ansvar som lutar på personalens axlar. Det verkar som ett utmanande men helt klart spännande jobb. Även fast det inte alltid går att göra alla friska gissar jag att lyckan av att ha hjälp någon tar över och blir som en drivkraft.

3. Jag har alltid gillat show, sång och teater och någon gång hade jag gärna vilja testa på hur det är att vara skådespelare. Men även detta är en svår bransch. Det är många som vill bli skådisar lix. Däremot gissar jag att detta hade varit något jag älskat! Jag har inte testat på det på allvar men shit va häftigt att få gå in i en karaktär och bara vara någon annan för ett tag. Jag har varit med i shower och älskar verkligen känslan av att bara få släppa loss, dansa och sjunga med härliga människor. Man kan ju drömma iallafall.

//WB

Likes

Comments

Vardag

Hej allihop!! Idag är det tisdag den 24/1 och det innebär att det redan gått en månad sedan julafton. Min känsla av tiden är att det går så segt under tiden, massa läxor och prov som anstränger prestationen inom mig, känsliga stunder eller andra problem. Men när jag kollar tillbaka och tänkte på vad jag gjorde för en månad sedan så känns det som att det var för bara en vecka sedan. Plötsligt går tiden fort(!!!)
Idag vaknade jag upp 06:15 och klädde på mig, sminkade mig, åt frukost och sedan sprang jag till bussen. Jag tar verkligen vara på varenda minut jag har tillgodo på morgonen vilket också leder till att jag får lova att springa för att hinna.
När jag kom på bussen kollade jag på en serie som heter "boys". Det var en youtuber som tipsade mig om den så imorse tog jag chansen till att se den. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den men jag ska nog se klart den först innan jag dömmer.
När jag kom fram till skolan 07:30 väntade jag på at tyskan skulle börja. Efter det hade jag musik, matte, so och sedan hade jag lunch. Just nu har jag svenska men vi slutar om en minut. Efter det ska vi ha kemi och sedan slutar vi klockan 15:00. Efter skolan ska jag gå till rosa huset och spela piano. Pianot slutar 16:00 och 17:00 börjar min träning som pågår i en timme. 18:20 går min buss hem igen och då ska jag försöka plugga till ett matteprov som vi har i veckan.

XOXO-M

Likes

Comments

Random

1. Hur gammal är du? 15

2. Hur gammal känner du dig? Haha jag vet inte olika hela tiden

3. Vad har du gjort i dag? Varit i skolan, åkt buss, ätit mat osv

4. Vilken film såg du senast? LOL

5. Vem ringde du senast? A <3

6. Är du besatt av någonting? Min mobil

7. Är du rädd för blod? Jaa har typ blodförbi

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Tråkigt litet klassrum där alla sitter och bloggar

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Nej det kan jag inte

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Rosa, blå och vit

12. När vaknade du i dag? Jag vaknade runt 06:15

13. Vilken är din favorithögtid? Julafton och födelsedag

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? I Tyskland hos mina släktingar

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Kommer inte på något nu

16. Hur vill du tillbringa din pension? Jag vill bo i ett stort och lyxigt hus tillsamans med min man och även resa till olika ställen

17. Vad lyssnar du på just nu? Ed Sheeran som sjunger i mina hörlurar

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nope, vilket egentligen är sjukt haha

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Vet inte så länge det är goda saker!

20. Vem är din favoritkändis? Molly Sandén och Zac Efron

21. Vad är du på för humör just nu? Just nu mår jag rätt bra

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa och Nordamerika

23. Snarkar du? Nej det tror jag inte

24. Vilka yrken har du provat på? Har praoat i en klädbutik, på ett dagis och även jobbat i en kiosk.

25. Hur går du helst klädd? Jeans och Tröja

26. Vilket stjärntecken är du född i? Skytten

27. Vilket är ditt favoritgodis? Choklad, lakrits och surisar

28. Vad sa du senast? "det går bra"

29. Vilket är ditt bästa ämne i skolan? Musik

30. Vad har du på dig just nu? Jeans och en tjocktröja

31. Vilken är din favoritaffär? Har många olika favoritaffärer

32. Vad har du för storlek i kläder? Olika beroende på märket men mellan XS-S

33. Vad har du i dina fickor? Ingenting just nu

34. Vad köpte du senast? Godis

35. Hur många gånger har du flyttat? en gång

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Min säng, godis och kläder

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska

38. Senaste filmen du såg på bio? Lights out

39. Har du blivit sydd någon gång? Nej

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Yes, några gånger

41. Vad åt du till frukost? En macka

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då var jag 5 år och levde livet

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej, har inte körkort

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? A<3

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Typ bredvid min säng

46. Vad var det sista du åt? Pytt i panna

47. Vem är världens vackraste kvinna? Selena Gomez typ

48. Är du blyg? Ibland när jag träffar nya människor

49. Vilken var den sista konserten du var på? Håkan Hellström

50. Vad heter du i andra namn? Eva

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Nej tror inte det

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Gymnastik och att dansa är fett kul även fast jag inte är så bra på det

54. Har du några husdjur? Ja, en hund

55. Vill du gifta dig? JA

56. Vad är du sugen på just nu? Cola

57. Vad är klockan? 13:05

58. Vad är det konstigaste du ätit? Ingen aning

59. Har du någon udda förmåga? att inte bryta något ben haha

60. Var växte dina föräldrar upp? I Sverige och i Tyskland

61. Vad önskar du dig i julklapp? Ingenting typ

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Ja det har jag

63. Göteborg eller stockholm? Stockholm

64. Har du sett någon dö? Nej

65. Har du någon gång ringt polisen? Nej

66. Hur många grader är det ute? -5

67. Vilken färg har ditt hus? Svart

68. Vad sjöng du senast? Love Yourself

69. Har du insett vilka som är dina äkta vänner? JA!

70. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? Nej

71. Har du svenskt ursprung? Nej, halft

72. Hur mycket väger du? Ingen aning men typ 54 kg

73. Har du ett turnummer? Ja 2 och 5

74. Vem kramade du sist? A<3

75. Har du någon gång åkt snowboard? ja men det gick åt helvete

76. Kan du åka skateboard? Jag har kunnat

77. Nämn någon du beundrar och varför? Mina vänner för att de verkligen brinner för deras sporter

78. Har du gröna fingrar? Nej

79. Har du svimmat någon gång? Nej, bara nära

80. När lärde du dig senast någonting nytt? Idag

81. Har du, eller har haft, något smeknamn? Ja, både haft och har

82. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Shoppat och sparat

83. Är du vidskeplig? Vet inte ens vad det betyder

84. Vilka är dina största svagheter? inget tålamod och blyg ibland

85. Vad händer till helgen? Ingen aning

86. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Nej

87. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Vara positiv

88. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Haha det finns mer än 3 saker

89. Vilken är din favoritrestaurang? Vapiano

90. Bada eller duscha? Duscha

91. Är du bra på att laga mat? Nja tvek

92. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb du har haft? Nej

93. När och varför var du på sjukhus senast? typ 8 år sedan när jag vred mitt ben när jag åkte slalom

94. Vilket är ditt drömyrke? Typ psykolog eller bröllopsfixare

95. Har du några Piercings? 3 Örhängen om det räknas

96. Löskokta, hårdkokta eller stekta ägg? Stekta och hårdkokta

97. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara? Kommer inte på nu

98. Vad gjorde du 8.00 imorse? gick på tyska lektion

99. Har du gråtit idag? Nej

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Ha engelska lektion


XOXO - M


Likes

Comments

Vardag

TJENIXEN!

Nu är jag hemkommen från skolan och fick med mig Maja hem. Vi sitter och käkar mellis för att sedan bege oss mot Hemus för lite pulka och skidåkning. Ikväll händer inget speciellt för min del utan jag lär ladda upp inför skidtävlingen som jag ska på imorgon bitti. Sen blir det som Maja berättade talangjakten och övernattning, så mysigt. På söndagen har jag inget planerat vilket i och för sig är skönt.
Vi har dessutom börjat sälja kakor och godis där pengarna går till Toleransprojekt som ska ta oss till Polen i Maj. Så kom och köp!

//WB

Likes

Comments

Vardag

Hej på er igen! Just nu sitter jag på den sista lektionen för den här veckan och det är tyska. Vi hade nyss ett litet läxförhör med olika prepositioner men eftersom att jag är halvtysk så gick det rätt bra. Det är 20 minuter tills klockan slår 14:10 och tills jag äntligen får ta helg. Efter skolan har jag inga planer så det blir säkert att jag åker hem och tar det lugnt med familjen. Imorgon, lördag så ska jag W, O och T på en talangjaktstävling här vart vi bor. Det ska väldigt roligt då det är många som jag känner som ska vara med. Jag har själv varit med där två gånger tillsammans med Wilma som ni kanske läste i hennes senaste inlägg. Det är verkligen en spännande upplevelse. Efter talangjakten ska jag W och O sova över och det ska bli så mysigt! På söndag har jag inte heller riktigt några planer. Kanske ska jag träffa A och sedan på kvällen ska jag iallafall träna truppgymnastik.

Ta hand om er så ses vi när vi ses!🐷🐷🐷

XOXO- M.Likes

Comments

Smink och Mode

Hej på er! I detta inlägg tänkte jag berätta hur min vardagliga sminkrutin ser ut. Den kan skifta väldigt ofta men oftast ser den ut såhär:
1. Primer - jag brukar variera mellan 2 olika men idag använde jag denna från NYX. Den heter NYX Shine Killer Primer och kostar ungefär 149 kr.
2. Concealer - concealer brukar jag också variera beroende på årstid eller på andra sett men just nu använder jag den här från Maybelline som heter instant age rewind concealer. Jag har färgen 01 fair och den kostar runt 99 kr.
3. Puder - just nu använde jag detta puder som också är från maybelline som heter FIT ME Powder. Jag har den i färgen 120 och den kostar runt 129 kr.
4. Ögonbryn - jag älskar verkligen dessa produkter ifrån Anastasia Beverly hills. Ibland använder jag dessa två tillsammans och ibland var för sig. Jag använder mig av Anastasia Brow wiz (235 kr) och Anastasia Dip Brow Pomade (255 kr) båda i färgen Medium Brown. Dessa produkter är lite lyxigare produkter men de är så värda pengarna!
5. Läppglans -För att få in lite färg brukar jag använda Nyx Butter gloss i färgen Cremé Brulee. Den kostar runt 99 kr.
6.Mascara - jag avslutar alltid med mascara och just nu använder jag mig utav Maybelline the rocket Volum. Priset varierar men kostar ungefär 129 kr.

XOXO-M
Instagram: majast01

Likes

Comments

Random

Hej!
Det är jag som är Wilma. Mitt liv begår till stora delar av sport eftersom jag just nu håller på med längdskidor och friidrott. Dessutom älskar jag musik och sjunger i Mirandakören. Jag spelar även fiol. Till hösten är det dags att börja gymnasiet och vi står inför några svåra beslut. Jag har sökt skidgymnasiet här i Mora och till det hade jag tänk att gå samhällsvetenskap eller naturvetenskap. Jag har fullt upp i veckodagarna men ser gärna luckor för att träffa kompisar eller göra något annat. Mina kompisar är dem som ger mig styrka och motivation. En av dem är såklart Maja min bästis. Min familj består av två lillebrorsor - Filip och Oliver samt mamma och pappa och våran hund Halde. Hela familjen har stort intresse för sport och har väl testat dem flesta sporter som finns här i Mora.

Nedan som följer finns några random fact's om mig.

1. Jag fyller 16 år om 15 dagar.
2. Imorgon ska jag gå på Moras talangjakt. Där jag tidigare har deltagit tre gånger, varav två av dem med Maja.
3. Det här året ska jag få besöka mitt drömresemål i livet. USA <33
4. En gång gick jag på nio aktiviteter samtidigt.
5. Jag älskar nästan all mat. Några favoriter är plankstek, tacos och sushi.
6. Jag skriver dagbok.
7. Mitt favorit ämne är bl.a svenska.

//WB

Likes

Comments